--bir hisse gerçek değerini her zaman bulur...
Printable View
Sayın Bawer bir hata var sanki :) piyasa yanlışlıkla cemtaş alıyor gibi
her çeyrek 13-14 bin dolar net kar getirmesi bundan sonra olağan hale geldi...bu da yılda 50 bin dolar kar....piyasa değeri de en az 500 milyon dolar demektir.... borçsuz-harçsız, kendi kulvarında ülkede tek...
Avrupa'da ve özellikle Almanya da piyasa canlanırsa cemtaş da canlanacak anlaşılan...biraz da birleşik Arap emirlikleri tarafına da iş yapabilse.cok iyi olur gibi ama ona da kapasite artırımı gerekir gibi...neyse yönetim işini bilir bakalım
ereğli ve isdemir in bilançoları bugün geldi...cemtaşın farkı daha da göze batacak...
isdemir ve ereğlinin brüt kar marjları yüzde 9 ve 8; cemtas ın yüzde 32,.6
[IMG]https://resmim.net/cdn/2023/10/27/ZMRLa6.png[/IMG]
Ne desek boş, bu tablo bu hisseye hiç yakışmıyor, piyasa böyle uygun görmüş.
Şu görüntüde trende sokma çalışması başarıyla sonuçlandı. Günlük MACD dönüyor.
Savaş riski ; bugünkü konuşmanın pazartesine yansıması vs. bunlar hep risk..... Hızlıca bir 13,40 ve 17,63 üstüne atsaydık.
https://www.resimupload.org/images/2023/10/28/image.png
Arkadaşlar bu agridaki ges santral işinin parası nereden ödenecek acaba ,bu konudan anlayan bir kardeşimiz cevap verebilir mi mümkünse :)
Çok detaylı bilanço ve temel veriler analizi ...ayrıca ges proje detayları met kâra etkisi anlatılmış.
https://youtu.be/dCC1ZdcwFoY?si=MHQ5FcW_cDzY7je0
Jants 500 küsur kar 20'lerde f/k ile uçuyor bizimki 8 kar ile 6 f/k ile sürünüyor, olamaz denilen her şeyi yapıyor.
İyi haftalar.
Teşekkürler sayın Mehmet tercüman,videoyu izledim,ücretin nasıl ödeneceği konusunda bilgi yok sanirim ,detaylı anlatım güzel olmuş Allah razı olsun...bizde kabaca bir hesap yaptığımızda yıllık 1 milyar kar olsa .yüzde 25 civarı enerji maliyeti olsa onunda yarısı.en kötü 125 milyon yıllık faydası olur gibi projenin.üstü olursa daha mutlu eder :) Tabiki bir atak yapıp yüzde yüz enerjiyi sağlayacak yeni santral haberide gelebilir belki, teşvikler bol olursa.
Avrupa'dan başka pazar bulma derdi yok gibi cemtaş ın,Avrupa'da bu sene zor hareketlenecek gibi gözüküyor :) 1 seneligine daha umutlu başka bir firmaya yatırım yapmak daha kârli olacak gibi :) ama tam bir muamma tabiki bu piyasa
Endeksin İsr.-Fil. savaşı nedenyle sarsılması kötü oldu. Tam toparlanacak derken böyle olunca risk almak istemeyen herkes sattı ki belki de doğru yaptılar.
Tamamen ülkemizin ortadoğu politikasıyla alakalı bir durum var.
Konusu açılmışken yazayım. 2.Dünya savaşından önce ve sonra İsrail öncesi Türkiye ye gelen yahudi bilim adamları ve öğretmenler Türkiye de çok faydalı işler yapmış , bilim ve sanatın gelişmesi sağlanmıştır.
Neyse sonuç olarak ben tekrar zararla çıktım bir dahada gelmem heralde. Hayırlısı olsun..
Herkese bol kazançlar.
Nerdende bulaştım bu hisseye.
Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Endeks de toparlandı, at 12 üstüne tahtacı, düşerken sınır tanımıyorsun.
Sayın yıldız tozu kararınıza saygı duyuyorum....Yıllar önce bende egeen i 14 den almış ve böyle bir çalkantıda zarar ile çıkmıştım bir daha gelmem diye fakat yıllar geçti ve 1800 ler den tekrar geldim.... Gelmem demeyin geçen günler çabuk unutuluyor....saygılar ytd
Sn.0634 açıkcası geçen dönem ilk sattığımda düşüş beni çok yormuştu. Bazı hisselere bağlı kalıyorum bende var böyle bir şey ama başka hisse almak için sattım açıkcası ha aldık ne oldu bu artı o eksi kapattı :)Uzun dönemde daha iyi olur dedim.
Sonuçta ; biri alırken hikayesi var yükselecek diye alıyor ; biriside yeter artık düşer diye satıyor...
herksin bir yatırım planı var sonuçta... Hayırlı bol kazançlar diliyorum.....
gerçekten trade de fazla kazandırmadı. 1 ayki işlemlerimdeki kar sonuçlarım aşağıdaki yüzdelerdedir. diğer hisselere göre benim için çok düşük oranlar oldu.
11.4 , 6.1 , 8.3, 4.7, 2.3 , 3.1 , 1.2 , 5.6 , 6.6
bu arada el ele baş başa çıktığım tradelerimi yazmıyorum.
Egeen 9 aylık bilanço
Fiyat : 9.070
Net kar : 905 m
f/k : 29.6
pd/dd : 14.1
Jants 9 aylık bilanço
Fiyat : 129
Net kar : 514 m
f/k : 14.5
pd/dd : 5.2
Yksln 9 aylık bilanço
Fiyat : 12.90
Net kar : 11.7 m
f/k : 29.2
pd/dd : 3.8
Kcaer 9 aylık bilanço
Fiyat : 26.60
Net kar : 1.116.000 m
f/k : 12.3
pd/dd : 4.2
Cemts 9 aylık bilanço
Fiyat : 12.21
Net kar : 790 m
f/k : 6.2
pd/dd : 2.3
Bu temel verilere rağmen sene başından bu yana endekse ve diğer her şeye karşı yatırımcısına kaybettiren ender hisselerden, eserinizle gurur duyabilirsiniz.
İstediği kadar lotu toplayamamıştır İ.T ve avaneleri.
Milleti canından bezdirmek için her şeyi yapıyor tahtacı, endeksin yarısı kadar çıkmıyor yahu, seneyi bitirmeye bir şey kalmadı ama bir ton zarardayız hala, hakkımı size helal etmiyorum, etmiyorum etmiyorum, elimizden başka şey gelmiyor maalesef, 1 sene sonra zararla verecek halimiz yok ya.
Şirket fabrika sınırlarımız içinde yer alan mevcut Denge Çubuğu tesisimizde otomasyon, tevsi ve modernizasyon yatırımı planlanmakta olup, bu kapsamda T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'na yapmış olduğumuz Yatırım Teşvik Belgesi başvurumuz onaylanmıştır.
T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'ndan alınan 08.11.2023 tarih, 560702 teşvik belge nolu 111.925.000 TL tutarlı ve 3 yıl süreli olan Yatırım Teşvik Belgemiz ile yararlanacağımız destek unsurları aşağıdaki gibidir.
1- Vergi İndirimi (%70, Yatırıma Katkı Oranı %30)
2- KDV İstisnası
3- Gümrük Vergisi Muafiyeti
4- Sigorta Primi İşveren Hissesi Desteği (6 yıl boyunca)
5- Faiz Desteği
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
Devletin bütün olanaklarını kullanıyor, Bucimi ile Cemtsıyla devasa bir şirket oldular ama daha bir tane yatırımcısından hayır duası alamamış bu yönetim.
[IMG]https://resmim.net/cdn/2023/11/10/ZmKhWF.png[/IMG]
Hisse 20 bile olsa zararı kurtarmıyor, elimiz mahkum bekliyoruz.
Çemtaş tarafından yapılması planlanan GES-1 ve GES-2 projesi ile ilgili ÇED süreci başladı
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü web sitesinde yayınlanan ilanda konuya ilişkin şu bilgiler verildi:
KARS ili MERKEZ ilçesi sınırları içerisinde ÇEMTAŞ ÇELİK MAKİNA SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ tarafından yapılması planlanan GES-1 (40,0248 MWm / 30 MWe - 42,22 HA) VE GES-2 (2,64979 MWm / 2 MWe - 2,84 HA) KAPASİTELİ GÜNEŞ ENERJİSİ SANTRALİ projesi ile ilgili Çevresel Etki Değerlendirme süreci başlamış ve Çevresel Etki Değerlendirmesi Başvuru Dosyası halkın görüşüne açılmıştır.Söz konusu projeye ilişkin, halkı proje hakkında bilgilendirmek, görüş ve önerilerini almak amacıyla ÇED Yönetmeliğinin 9. maddesi gereğince 05/12/2023 tarihinde Halkın Katılım Toplantısı düzenlenecektir.ÇED Başvuru Dosyasını İncelemek isteyenler Bakanlık Merkezinde veya KARS Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerinde duyuru tarihinden itibaren raporu inceleyerek, zamanlama takvimi içerisinde proje hakkında Bakanlığa veya Valiliğe görüş bildirebilirler. Halkın Katılımı Toplantısı yeri ve saati ile ilgili ÇED İzin Denetim Genel Müdürlüğü ve KARS Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğünden bilgi alınabilir. İlgililere ve kamuoyuna duyurulur.
Yakında buna da teşvik alırlar, azıcık da ortaklarınıza yansıtın yahu, hisse bataklığa saplanmış sanki, kıvranıp duruyor.
Bir haftadır kimse yazmamış bir şey, gerçi yazacak bir şey de yok zaten, selam verenleri bile falakaya yatırıp def eden bir tahtaya kim neden gelsin.
Son bir senede paranı neye koysan kazanıyorsun, buna yatırmayıp cebinde kalsa TL olarak %10 fazla kalırdı çünkü hala senelikte sadece TL sermaye %10 kaybettirmiş.
Ben patrona kötü bir şey demem çünkü zorla aldırmadı bize, suç bende ki güvenmişim, ama borsayı iyi bilir, hissede bize yaşattığı yokluğu o da yaşamıştır mutlaka, unutmuş anlaşılan, Allah var yukarıda, tekrar hatırlatmasını da bilir.
Nasip kısmet...
Endeks 8 bine dayandı, sektörün geneli yüksek primli, Eregl kadar bile prim yaptırmıyorlar, aldığın primi de geri ver, zorla ve de sadaka verir gibi lazım değil aç gözlü tahtacı, sen kasanı doldurmaya devam et.
Düzeltme şart çok yükseldi.
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Tabi tabi, düzeltme şart hemi de şap şart, hisse 15.71'den düşmüş buralara ne yaptı ki düzeltiyor, şirket yönetimindekilerin niyeti düzelmediği sürece boş, bir daha da bu hisse ucuzmuş, şuymuş buymuş dememekk lazım, ucuzsa bir sebebi vardır, alsın ucuz malını başına çalsın.
"Ucuzsa bir sebebi var" Çok doğru tespit[emoji106]
Ucuz çünkü patronun karakteri ucuz...SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ucuz etin yahnisi bu kadar da berbat olamaz bilirdik.:)
Endeks tekrardan 8 bin üstü ralliye devam ediyor ama bu hisse bataklığa saplanmış gibi kıvranıp duruyor.
Bursa'da oturan varsa bir bakıversin şirketin bacası tütüyor mu yoksa tütmüyor mu, bu durum pek de hayra alamet deği, bacası tüttüğü sürece ben de buradayım.