o pis kelimeni sana iade ediyorum misliyle
12 milyon öğrencimiz var 150 bin imam seni niçin rahatsız ediyor
beyin özürlü ...
Printable View
Beni rahatsız eden senin gibi iftiracı reziller. Sen ne hakla beni din düşmanı ilan ediyorsun, iftiralarında boğul rezil. Gerçek bir dindar 3 adımda cami ve her camiye maaşlı imam yerine bugünlerde insanlığa gerekli hastane ve bilinçli bir halk için okul talep eder. Dindar olmayıp din satıcısı olan da böyle iftira eder. Bir daha benden alıntı yapma beyinsiz.
Lenovo P1a41 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
ellerinizi sıcak su ile değil normal musluk suyu ile yıkayın diyor bilim kurulu üyesi Prof.Ateş KARA...
https://odatv4.com/elleri-sicak-su-i...-22032024.html
Yorumsuzhttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...9a168162b6.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...e4a4b7d3da.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...78560d98a0.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...b4b9171740.jpg
Lenovo P1a41 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
dün bir cemaat hastahanesine gittim, genç bir doktor vardı, akp tipik sakalı, yüz ifadesi, bana ne dedi biliyor musunuz?? Daha çok imama ihtiyaç var. Ben tabi tepkimi söyledim, sustu kaldı. Memlekette doktordan çok imam var, ne işe yarıyor, üretime bilime hiçbir katkıları yok, afyon gibi milleti uyuşturuyorlar.
Bu siyasal islamcılar iyice azdı. Ben adamın doktorluğunu da beğenmedim, bir opportunist, bu siyasal islamcı düzene uymuş, haketmediği bir yere gelmiş, tabi sistemi övecek, ama sırf kendine yarıyor diye, ama cocuklarımızın geleceği köreliyor, bu sistemde, umurunda bile değil.
Aşağıdaki yazıyı herkes okusun, yazılanları yapın demiyorum, sadece covid-19 bulaşanlarda görülenler anlaşılsın diye yapıştırıyorum.
Almanya'dan geldi,paylaşıyorum.
Yorum yok.
-----------------------------------
Az önce kuzenimin kendi yazdığı hastalığın detayları, avrupa yakasında yanlız yaşıyor, aylardır görüşmüyoruz, korkmanıza gerek yok ...
“Sevgili ailem,
Öncelikle paniklemeyin, fakat ben gecen hafta hastalığı yaşadım ve atlattım, şu an iyiyim ve bi sıkıntım yok.
Tecrübemi sizlerle de paylaşmak istiyorum, hem başınıza gelirse nasıl bişey olduğunu bilin, hem de ailemizin yaşlılarını korkutmak istiyorum, eğer halen ciddiye almayanlar var ise diye.
Geçen cuma akşamı eve geldiğimde başladı, o akşam burun doluluğu ve yoğun bi hapşurma vardı, alerji olmuşsunuzda bir anda ağzınız burnunuz dolmuş gibi ama çok yoğun,
O akşam Otrivine le burnumu açıp bi tane Nurofen içip uyudum.
Cumartesi sabah kalktığımda burnum tamamen açılmış fakat boğazım yanmaya başlamıştı, bademcik şişmesi gibi değil, yutkunamama sorunu yoktu fakat sanki boğazım sanki yırtılmış çizilmiş veya kanıyomuş gibi acıyordu.
Bu aşamada corona olduğunu anladım , bi yandan internetten, özellikle yabancı kaynaklardan araştırmaya başladım.
Zaten corona olduğunu anlamamanız mümkün değil, hem siz hem de vücudunuz çok çok farklı bişeyle karşı karşıya olduğunu anlıyor.
Hastaneye gitmedim çünkü hastanede yapılabilecekleri de benim yaptığım gibi, her sendroma ona uygun yöntemle saldırmak, virüse zarar verebilecek bi ilaçları yok , sadece vücuda virüsü dışarı atabilmesi için yardımcı olmak, ben de bunu yaptım. Vücut da tam olarak bu tepkiyi veriyor, hiç tanımadığım çok garip bir şey girdi, bunu atmalıyım diye deli gibi sıvı salgılıyor.
Cumartesi akşamına geri dönelim;
Boğazımdan ciğerlerime doğru inmeye başladı, nefesim hırıltılı olmaya başladı, geceye doğru boğazımdan tamamen gidip, ciğerlerime doldu,
İlginç yanı terkettiği yeri tamamen bırakması, sabah parçalanan boğazımda akşam olduğunda hiç bişey kalmadı, fakat ciğerlerim çok dazla doldu, yatağa yatınca sıvılar boğazımı tıkadığı için nefes alamıyordum, o yüzden koltukta dik oturarak 5 er 10 ar dakika uyabildim saat başı belki.
Tabi bu arada devamlı öksürerek balgam atıyordum, ama öyle iltihaplı değil, bembeyaz bol sulu balgamlar. Zaten ateşim fazla yükselmedi, hiç öyle soğuk soğuk terleyip yorgan altına girmedim. Zaten tam olarak hasta olmuş gibi halsizleşmedim, sadece fiziki olarak yoruldum. Herkeste ateş yapmıyormuş.
Bütün gece Asist Plus (suda eritelen bi solunum yolu ilacı, balgam söktürücü) kullandım, çok faydasını gördüm.
Bi şekilde hiç uyumadan sabah ettim.
Pazar sabahına geldik;
Ciğerlerimin doluluğunu hem hissediyor hem de her öksürmede fena bi şekilde ağrı yapıyordu, ellerimi sırtıma atıp kürek kemiklerimim altından tutarak zar zor öksürüyordum. Fakat her öksürükte attığım balgamla rahatlıyordum, akşama kadar bu şekilde ciğerlerimi boşalttım, ama çok çok zor oldu, çünkü sanki ciğerlerinizde 2 kilo sıvı var da, siz her öksürükte 2 gram balgam atabiliyorsunuz , hem de her öksürük büyük acı veriyor, boğazınızı değil resmen içerden ciğerlerinizi acıtıyor, gece olunca hem azaldı sıvı miktarı hem de yorgunluktan uyuyabildim. Pazartesi sabah uyandığımda ciğerlerim neredeyse tamamen rahatlamıştı.
Öğlen gibi hayatımda yaşadığım en kötü ishali yaşadım, bu da akşama kadar sürdü ve ertesi gün geçti.
Özetle virüs resmen içimden geçti 3-4 günde.
Olay çok mekanik, normal griple alakası yok, vücut içine giren sentetik bi maddeyi atmaya çalışır gibi uğraş veriyor.
Birinci ağızdan tecrübemi sizlerle paylaşmak istedim, başınıza gelir ise hem tanıyın, hem de ne yapacağınızı bilin.
Yaşlılar için tehlikeli olan ise ciğerlerin dolup nefes darlığı, solunum yetmezliği yaşanılan kısım. Benim yaşadığım Cumartesi gecesini 70-80 yaşında biri atlatamazdı. Bunu sizi korkutmak için söylüyorum, burundan ciğere inip doldurması aşırı hızlı ilerliyor, bu yüzden lütfen durumu ciddiye alın ve önlem alın.
Evinizde bu ilaçları bulundurun, en azından gargara yapın ara sıra.
Virüs kendini yağ tabakası ile koruduğu için yağ çözücüler işe yarıyor, sabun alkol... anti bakteriyel jel veya mendiller işe yaramaz çünkü bu bakteri değil.
Hastamıyım acabamı diye test vs yapmanın bi anlamı yok, zaten hastalanınca anlamamanız imkansız, ciğerleriniz sağlam değil veya yaşınız varsa, anlattığım belirtilerin başında bi hastaneye gidin, çünkü ciğerlere inince oksijen veya solunum cihazına ihtiyaç duyabilirsiniz.
Ben şu anda gayet iyiyim,
Hastalığın başından beri evde karantinadayım, ihtiyaçlarımı siparişle giderip online ödüyorum, kuryelere kapıyı bile açmadan kapı önüne bıraktırıyorum.
Bağışıklık kazanmış olma ihtimalim yüksek fakat kimseye de yaymamak için kendi karantinamı yapıyorum.
Bu mesajımı grupta olmayan aile bireyleri ve tanıdıklarınızla paylaşın lütfen.
Kimse birinci ağızdan nasıl bi süreç olduğunu anlatmıyor. Bu anlattıklarım internette tam olarak yok.
Lenovo P1a42 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
https://i.hizliresim.com/NthDqw.png
Asil felaket dogudan geliyir. Van, Agri ve Hakkari sinirindan.
Iran binlerce multeciyi, hastayi ve cezaevinden cikardigi sucluyu Turkiye ye yonlendiriyor. Turkiye sizi tedavi edecek oraya gidin diyorlar. Sinirdan geri doneni iran askeri ates ediyor.
Sinirlar bunlara sonuna kadar acik. Sen kalk THY dis ucuslarini durdur. Parklari yasakla. 65 yas ustune disari cikma yasagi koy.
Ama sinirindan binlerce ipi kopuk hastalikli multecilere goz yum.
Sinir koyleri Multeci dolu. Kimisi irandaki akrabasini koyune getirmis.
bu siyaseal islamcıların herşeyi para..birgün paranında onları kurtaramayacağını elbet anlayacaklar bu günlerde olduğu gibi..
Bu twit 10 saat önce paylaşılmış bir twit
8 saat önce bir twit daha paylaşmış o nerede ?
Biryerde okudum.
Aramızda doktorlar var doğru rakamlar onlardadır.
Tıp fakültesi kontenjanları:
2003 = 4.641
2020 = 14.756
Doktor sayısı ,
2002 = 90.757
2020 = 153.128
2002 yılındaki hasta yatak kapasitesini ve şimdikini (nufusa oranlariyla)
doktor arkadaslar atabilirler mi?
Imf den corona yardımı alacağız bence çünkü mini ralliyi yaptıranlar baskı kuracaklar bence...
THYAO......
THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı........
.........Elbette bazı fedakarlıklar yapacağız bazı kısmi çalışma modellerine geçeceğiz. Yani kısmi çalışma modelleriyle belki dönüşümlü olarak ya da çalışma saatlerini azaltarak ücretlerde belli düzenlemeler yaparak ikramiyeler gibi primler gibi veya maaşın bir kısmının ödenmesi gibi. Onların temel ihtiyaçlarının karşılanabilmesi için minimun gelir seviyesinin altına onları düşürmeyeceğiz....
https://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/...klama-41474826
Ne olursa olsun... Sağlam bir kriz var. Ve bu krizi değerlendirmeyi bilenler ileriki günlerde zengin olacak.. Hisse almak için yada vadelide uzun pozisyon için acele etmeyin... Bu kriz bir günde bitmez... Savaş çıksa dünya bu kadar kötü bir ekonomik kriz yaşayamaz. Anlayın yani arkadaşlar
Resimler baska yer ve zamanlara ait olabilir. Ama Iran sinirindan degisen bir durum yok. Su anda sinir koylerinde gizlenen cok multeci var. Hatta bazi sinir koylulerimiz Irandaki akrabalarini virusten korumak icin sinir gecirip evlerinde barinidiriyorlar.
Kacak sinir gecislerinde kardan dolayi su anda gecmek zordur. Bir kac hafta sonra karlar tam eriyince gecisler hizli artar.
Hatta sinsi Iran devleti Turkiyenin de kendisi gibi virusle bogusup perisan olsun diye multeci gocunu kendisi organize ediyor.
Bu bilgileri bilhassa sinir koylerindeki tanidiklarimizdan aliyoruz.
Turkiye sinirdan gecmek isteyenlerin uzerine ates etmezse gocu onliyemez.
bu mülteci olayında yıllarca a.k.p. nin dini söylemlerine itibar edenlerinde günahı var.. adamlar "ensar-muhacir" deyip duygu sömürüsü yaparak dunyanın mülteci deposu yaptılar ülkeyi.. kimin geldiği belli değil.. cihatçısından tut hasta olanına kadar.. yol geçen hanı gibi..ülke insanının güvenliği ve sağlığı açıkça tehlikeye atıldı yıllarca..
son 20 yılın bilançosu nedir?
ekonomik anlamda..
fabrika mıdır? hayır..
eğitime yuksek bütçe mi? hayır..
nedir peki?
beton.. beton.. beton..
bakın bunların toki'sinin bursa'da yaptığı binalar..resmin ortasındaki devasa bitişik nizam bloklar.. herhalde salgın hastalıklarla mücadele edilmesini kolaylaştıracak bir görüntü değil.. çok çirkin..burada, böyle bir çevrede, hasta olmayan adam bile hasta olur.. ülke artık böyle şehirlerden oluşuyor.. betona gömülmüş yüzmilyarlarca lira.. aslında hepsinin yıkılması gerekiyor..
diğer yandan..ama demek ki bazıları bunu beğenmiş ki yapılmış..evet bu da bir sorun..cehalet.. kibir.. estetik yoksunluğu..rant hırsı.. artık neyse.. adını siz koyun..
https://sendika63.org/wp-content/upl...anbey-toki.jpg
Beyler sosyal medya belki yalan dolan abartılmış şişirilmiş haberler var ama durum hiçte iyiye gitmiyor yetkili ağızlardan İçişleri sağlık Dışişleri cb danışmanları vs. Bunların açıklamalarıda hiç iyi değil bunları kenara bırakıp şöyle kaba hesap yaparsak %1i etkilese şimdiki veriler eşiğinde 80 milyon test %10 vaka 8 milyon %1 ölüm 800 bin bunun kaçarı yok yada başka bir hesap yapalım 7.5 milyon yaşlı 4.5 milyon solunum hastası bunların ölüm oranları % 80 fakat biz iyi niyetli olalım %1 diyelim 50 bin ölü en iyi senaryo kaldık kendini hala 18 lik delikanlı hissedenler yüzünden dışarıda mal gibi insan hayatını tehlikeye atan hem yaşlı hemde genç beyinsizler var
Kısacası bizim aşı bulunana kadar bu şartlarda en iyi senaryomuz 10 bin ölü ile 100 bin ölü arası olacaktır.
İnşallah yanılırım
Saygılar
Valla bu soruyu cok sordum ama hala cevap bulmus degilim. Hukumet Iran sinirini niye yillardir bu kadar gevsek birakiyor. Hala icimde buyuk bir merak olarak kaldi.
PKK bile o sinirdan cok zor nadiren gecerken multeciler gruplar halinde nasil oluyorda siniri gecirip sehir ve kasaba merkezlerine kadar inebiliyorlar.....
güzel bir nokta..
bu mülteciler gizli operasyonla, sızmayla, saklana saklana filan gelmiyor ülkeye.. çok doğru..
apaçık.. gündüz.. yollarda kafileler halinde yürüyerek.. adamlar istanbula kadar gelebiliyorlar.. veya istedikleri yere.. sınır güvenliği işte bu kadar..
"Amerika Birleşik Devletleri, son 24 saat içerisinde 7901 Koronavirüs vakası bildirerek salgın başlangıç tarihinden bu yana 1 gün içerisinde en çok vaka bildiren ülke oldu."
Kore almanya nın test oranlarına baktığımızda hastalığın erken tanınmasının ölüm oranını azalttığı aşikar.
Çok kere yazdım ABD en büyük sorunu yaşayacak diye. Sebep bizim de geçiş yapmaya çalıştığımız özel sağlık sistemi.
Her şey paralı. Toplumu ilgilendiren sağlık sorunu olan covid Testi bile. Parasız yaptıklarının ertesi günü abd de açıklanan vaka sayısı. Daha yeni başlıyorlar...
Birde yorumlarda hala malum parti yalakalığı ve din savunuculuğu yapan tipler var bende şunu söylüyorum o zaman
Sizler malum yaladığınız partilere gidin orada yalamaya devam edin birde imamlara gidin onlara yalvarın onlar size yeter
ilaç doktor hastane bilim sizi dahada hasta eder 3 kullıha 1 fatiha sizi her şeyden korur
İzlemeyin doktorların bilim adamlarının programlarını açın ilahi dinleyin yada a haber izleyinki bağışıklığınız düşmesin
Son olarak
O kadar yasak var o kadar bakan söyledi evdekalın diye onlar resmi ağız yada adam değiller de cb bile aynı uyarıyı yapıyor bunun anlamı nedir ya boku yedik yada bunlar bana tapıyorlar beni dinler ben konuşayım
Dahada söyleyecek söz yok
Saygılar
Peki sebep ne olabilir acaba ?..Bu iran sinirinin sirri ne olabilir. ?
Acaba hukumet bu multeciler uzerinden BM multeciler fonundan kayda deger bir odenekmi aliyor ?...
Ne bileyim iste....insan makul bir cevap bir sebep bulmadigi zaman insanin kafasina boyle sorularda gelebiliyor...
İran’ın Dini Lideri Ali Hamaney, koronavirüsün (Covid-19) ABD tarafından üretilmiş olabileceğini söyleyerek, ABD’nin yardım teklifini değerlendirdi. Hamaney, ABD’nin vereceği ilacın hastalığın daha da yaygınlaşmasına neden olabileceğini iddia etti.Bu virüsün bir bölümünün İranlıların genetik yapısı incelenerek özellikle İran için üretildiği söyleniyor†dedi.
Bunlar acaba avrupayı filan takip etmiyor mu ?
https://twitter.com/onlyyoontv/statu...201371136?s=19
Çine virüs bulaştırmışız
YTD
Dünyada en çok etkisi olan para birimi dolardır adamlar bastıkları para ile tüm ülkeleri özellikle gop borçlandırmada fırsatı geçti ellerine ve bunun adında imf borsanızı uçururum ithalatınızı esnetirim borçlerınızı ertelerim yeterli sen benim paramı al
al işte bittin sen çaresizsin mecbursun çok övündüğün aralar kendi totolarının derdindeler petrolleri neredeyse kuyu suyuna dönmüş sanamı para verecek
Hükümet ara ara tampon yapacak biz ayaktayız diye halk zaten fakir lakin zengin para kaybederse fakiri kullanarak hükümeti bitirir bu kadar açık
Bu sebeple yatırım tavsiyesi olmamak kaydıyla borsanın patlayacağı aşikar sadece abd yada Avrupanın aşıları bulduk demesiyle o vakte kadar paranıza sahip çıkın
Saygılar
Bu coronadan bir mikim olmaz diyenler şimdi burada neler yazıyor açın bakalım eski yazılanları... Herkes kurallara uysa en azından mücadele zamana yayılacak ama Halkın 3/1 i tınlamıyor söylenenleri..
Koskoca İstanbul trafik yoğunluğu %1 vay be çıkıp asfaltta çift kale yapacağım neredeyse
Şuanlık 24. Sıradayız eğer aynı şekilde yani katlamalı gidersek gece ilk 15 e yerleşiriz pazartesi ise ilk 10 olur. Olu ama dediğim gibi prestiji ve mağduriyeti kaybetmemek için ve paniğe yol açmamak için sayılar %50 civarı azaltılacaktır.
Abd vaka sayısında 3. oldu abd çok hızlı ilerliyor fakat ölüm oranlarında ispanya Fransa İtalya dan sonra en çok olanlar ve kritik sayıları da fazla fakat dikkatimi bir şey daha çekti kritik durum bilgisi Asya afrika ülkeleri dışında sadece türkiyede yok yüksek ihtimal kritik olanlar fazla bilerek açıklamıyorlar
Ben şunu düşünüyorum yarın vakaları azaltıp ölümleri yavaş yavaş artırıp kanıksamamızı sağlayıp normalleştirecekler.
Saygılar
Bugün mısır borsası coşmuş, israil borsası düşüşlerde görünüyor.