Coþmak için erkenmiþ demek ki..:)
Þu an için, - % 4,80
Printable View
Çoþmak için deðil. Kront bende 5 yýldýr var. Eskiden olsa buralarda cümbüþ olurdu. Ya topikte kimse kalmadý. Yada ky döküldü gitti sanýrým.
Redmi Note 4 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu arada gercekten farkli bir yol izleyecegini düþünüyorum hala...
Agustos sonunda, Kupingercole PAM raporu yayinlamis. Hatirlarsiniz gecen sene Krontech yorumlari cok kotuydu. Bu sene o negatiflik yoktu. Hatta cok ozellik gelistirmisler diye de ovmus ama bence hala cok derinlemesine inceleyemiyorlar.
26 marka incelenmis, Krontech cogunlukla ortalarda.
PAM sektorune IAM (Identity and Access management) alanindan sirketlerin de girmeye basladigindan, bunun yaninda PAM'in da IAM sektorune yaklasma isaretleri verdiginden bahsediyor.
Simdiye kadar genelde orta-buyuk olcekli sirketlerin PAM ile ilgilendiginden, simdilerde ise kucuk olcekli sirketlerin de ilgilenmeye basladigindan, bunun icin de sirketlerin PamAas (Pam As a Service), yani buyuk sirketler araciligiyla hizmet verme egiliminin arttigindan bahsetmis. Malum Kron'da da bu ilk defa Vodafone araciligiyla kucuk sirketlere satilmaya baslamisti.
Alici sirketlerin, guvenlik cok hizli degisken oldugundan, kendilerini uzun sure baglamak istemediklerinden, esnek satislarin cazip geldiginden bahsetmis.
Yatirim tavsiyesi degildir.
Gartner, rapora alinma kriterlerinde guncelleme yapmis. Bunlardan biri, pazarin buyumesi ile orantili olarak, minimum PAM cirosunun 9 milyon dolar olarak belirlenmis olmasi (ya da 7 milyon dolar ciro+ %25 buyume). Bizim tum satislarimiz su an o kadar degil. Malum, bizim telekom satislarimiz da az degil. Dolayisi ile, eger PAM satislarimizda ciddi bir artis olmazsa, gelecek sene Gartner raporuna giremeyebiliriz diye dusunuyorum
Yatirim tavsiyesi degildir
With more staff working remotely, privileged access management (or PAM) has never been more important. Market forecasts, drivers, and trends are explored.
The section below provides the ranking for each vendor in our PAM Omdia Universe. There is also a short description why each vendor has been classified based on various categories:
Finally, we rank Krontech as a leader here, on account of its strongest subcategories, which were solution capability, solution innovation, customer vendor experience, and product experience.
https://www.darkreading.com/omdia/cy...omdia-universe
Sayýn @lionnes ve Sayýn @usta bilgiler için teþekkürler. Topigi yanlýz býrakmayalým lütfen.
https://www.kuppingercole.com/pam-ma...ollars-by-2025
2025 te kuppinger 5,4 milyar dolar bekliyor pam pazarýný..
2023 1,79 milyar dolar ise 2025 te nasýl 5,4 e yükseliyor birden bu kadar hýzlý ?
2023 -2025 arasý yýllýk yüzde 60 büyüme mi olacak birden 2senede ?
yoksa sayýn usta sen bizimle kafa mý buluyorsun? Neden paylaþtýn bunu durup dururken ? amacýn nedir?
Þu an zaten 2- 2,2 milyar dolar arasý Pam pazarý...
geçen sene konuþmasýnda 2023 te PAm pazarý 3 milyar dolar olacak dedi Lütfi Yenel
kaldý ki pandemi digitalleþme ile ben daha hýzlý büyüme bekliyorum pam pazarýnda bunu da 2 rapor teyit ediyor daha önce paylaþmýþtým bu raporlarý ..
https://www.globenewswire.com/en/new...-Research.html
https://www.marketresearchfuture.com...s-market-10231
Spek beyin tahtada hala bir kaç ky olduðu için tahtayý kaldýrmadýðý ný düþünüyorsun?
sende 1-2 haber olumsuz haber paylaþýp kalan kyleri döküp, spek beyin tahtayý karldýrmasý mý ?
korkma o kadar Spek beyden .
yav alacaðýný aldý zaten bu Spek Bey son 1 senedir soydu soðana çevirdi ky yi..
amacý ky deðil bana göre ..
kalan 3-5 küçük yatýrýmcýnýn senin amacýnýn olmadýðýný tahmin edebiliyorum spek bey.
Sen bile benden supheleniyorsan artik :)
Kuppingercole'un guncel PAM raporu surada: https://plus.kuppingercole.com/repri...bad10398c5d555
Buyume ile ilgili kismi 1.2 bolumu altinda.
Evet, dedigin gibi, kuppingercole'un kendi diger raporlariyla celiski var. Mesela bu raporda 2020 market buyuklugu 0.93 milyar dolar iken, senin linkte 2.2 milyar dolar yaziyor. Ustelik ayni kisi yazmis her iki raporu da. Belki de Fischer'in de bir amaci vardir
Saka bir yana, tahminim, bu fark, analiz metodundaki farkliliktan kaynaklaniyordur. Ama nasil bir farkliliktir fikir yurutemiyorum.
Kuppingercole'un linkini verdigim raporu cok kapsamli, incelenmeye deger.
Kucuk yatirimci psiklojisini oyle raporlarla degistiremezsiniz sayin lionness. Kumar masasina muptela birisini mantiksal soylemlerle o aliskanligindan vazgeciremezsiniz. Kucuk yatirimci da gelecegi okumalara, raporlara, analiz ve incelemelere gore degil, twitter'daki ustadlarin laflarina, grafiklerine, sagdan soldan arkadaslarin tuyolarina, telegramdaki yardimsever(!)lerin soylemlerine ve en onemlisi de hissenin tavan tavan gidip gitmemesine gore hareket eder. Ben aslinda organik ya da inorganik bir sekilde, bu tuyo ag ve cetesinin tum ulkeye yayildigini dusunuyorum. Cok alakasiz kisilerin ayni spekulatif hisselere koru korune yonelmesini nasil aciklarsiniz ki.
Kucuk yatirimci, guya pusuda bekler, hisse ne zaman tavan tavan gitmeye baslar, dusunmez atlar, panik yapar atlar. Aslinda bu anlamda her kucuk yatirimci birer minik spek'tir. 1-2 haftada/ayda parasini 2'ye katlamaya calisan her yatirimci benim gozumde, spek ile ayni kafadadir. Bu sekilde kazanilan parada, kazanilan para, baska bir kucuk yatirimcinin cebinden gelmektedir, sirketin temel ya da gelecekteki beklentisi ile ilgili bir deger kazanimi degildir. (temettu vermedigi icin oraya girmiyorum)
Eger ki bu derece acgozlu kucuk yatirimci olmasaydi, spek belki bu kadar acimasiz olmayacakti. Ben bile artik bu kafadaki kucuk yatirimciya pek aciyamiyorum. Bu kafadaki kucuk yatirimciya kizgin olmam, onlari dokmek icin negatif haber yapmami gerektirmez. Kaldi ki, ben yazdiklarimin pozitif oldugunu dusunerek yazmistim. Yani gecen sene Kuppingercole raporunda cok kotu yorumlanmistik (Subat raporunda yoktuk) ve simdi ovmusler dedim ama siz onu gormediniz, gittiniz benden kaynaklanmayan sebepten, belki hatalardan market buyuklugu ile ilgili beni sucladiniz. Ben rapordaki bilgiyi ilettim, kendimden uydurmadim.
Gartner 2021 Magic Quadrant raporunda 2020 sonu cirosu 1.5 milyar dolar olarak belirtilmis. Bu rakama incelemeye dahil olmayan sirketlerin cirolari dahil edilmemis. 2025'te 2.7 milyar dolar hedefi konulmus. Bu rakamin sadece incelemeye dahil olanlar icin mi oldugu belirtilmemis ama ben oyle oldugunu tahmin ediyorum
https://www.gartner.com/doc/reprints...t=210719&st=sb
Kuppingercole raporunda ise rakamlar su sekilde
2019-1.09 milyar dolar
2020-0.93 milyar dolar
2021-1.12 milyar dolar
2022-1.39 milyar dolar
2023-1.79 milyar dolar
Bir yerlerde bir sikinti var.
Bu arada biz, 0.009 milyar dolar ciro elde edelim de Gartner degerlendirmesinin disinda kalmayalim diye ugrasiyoruz.
Belk cacik degildir. Kuppingercole raporunda 26 sirket arasinda, ozellikleri genelde hep orta seviyelerde idi. Gartner raporunda ilk 10 arasina girebildi. Ki giremeyen sirketler arasinda iyi olanlar da var.
Bir de gozden kacmis, Gartner, Magic Quadrant ile beraber bir de Kritik Ozellikler raporu yayinlamis: https://www.gartner.com/doc/reprints...t=210719&st=sb
Bu raporda, Single Connect'in Yetkili Oturum Yoneticisi ozelligi marketteki en iyi oturum yoneticisi olarak ifade edilmis.
'Privileged session management is best in class with above-average performance and many differentiating features, such as fine-grained database session management with data filtering as well as rapid review and audit of recorded sessions."
Elbette gelistirmesi gereken hala cok alan var. Rapordan okuyabilirsiniz
Bu haftaki blog yazisinda "Dünyanýn önde gelen araþtýrma þirketi Gartner'ýn Critical Capabilities raporunda "sýnýfýnýn en iyisi" olarak anýlan Kron'un Yetkili Oturum Yöneticisi çözümü" uzerinde durulmus.
https://kron.com.tr/yetkili-oturum-y...-nasil-calisir
Abiler ömrünüze bereket. Bilgiler için teþekkürler.
ben de 3-4 raporun ortalamasýný baz alýyorum ..
her halukarda PAM pazarý çok hýzlý büyüyecek önümüzdeki yýllarda..
kaldý ki kronun diðer 5 üründen 2 ürününde global hedefi var ve ordaki ürünlerden de çok iyi satýþlar yapýlabilir önümüzdek senelerde.
ek bilgi ; Þu an yapýlan yýllýk satýþlarýn yarýsý PAM çözümleri ,satýþlarýn diðer yarýsý da kronun diðer çözümlerinden geliyor
Ve de ek bilgi daha usdtry 9 lira ... satýþlarýn çoðu döviz üzerinden
þimdi ben bunlarý yazdým diye Spek Bey sen yataya veya eksi yapacaksýn hisseyi , 10 aydýr yaptýðýn gibi ya da 2017-2019 arasý gibi 2 sene boyunca yaptýðýn gibi mi yapacaksýn... ?
sürekli devasa yukarý aþaðýya hareketler mi yapacaksýn yapmaya mý devam edeceksin?
sen de biliyorsun ki bu bilgilere sahip olan birisinin yani benim, burda kumar oynamadýðýmý yatýrým yaptýðýmý ve gerekirse vadeyi 2023-2025 hatta Pam raporunda bahsedilen deevasa pazar büyüklüðü oolacak olan 2028-2030a kadar uzatabileceðimi..
sadecebu 2 günde yüzde yukarý aþaðýya yüzde 20ye yakýn fiyat marjý yaptý..
iþte ben buna soygun diyorum doymak bilmeyen soygun tayfasý ve buna çanak tutanlarý görüyorum.. tam bir çete bunlar bunlarýn mafyadan farký yok
bu hýrsýzlar 2017-2019 sonu dönemi gibi bi þey yapacak gibi orda zirvesi olan 20,6 tl den , 7-8 lere düþüp tam 2 buçuk sene böyle süründürdü yatayda 7-8 lerde ve de þirket yine þimdiki ki sus pustu ne bir açýklama ne de bir haber geri alým haberi gönderiyorlardý o dönemler ..
þimdi aynýsýný 30- 35 larda yapýyorlar bu hýrsýzlar... ve de þirketten ne bir geri alým haberi ne de bir anlaþma haberi haberi yok, þirket yine sus pus
2017-2019 sonu gibi olursa vade olarak 79 zirvesinden 10 ay geçti , 2,5 seneyi tamamlamasýna bir buçuk sene daha var..
dolar 9,17 oldu... rekor kýrmaya devam ediyor tcmb baþkan yardýmcýsý de görev deðiþiklikleri olmuþ..
kronda üretimin argenin maliyetler tl ile satýþlarrýn ise çoðu döviz ile bunu Lütfi Bey söylemiþti geçen sene
Kuppingercole raporunda PAM sirketlerinin de PIM (Ayricalikli Kimlik Tanimlama) alanina kaymaya basladigindan bahsetmislerdi. Bilemiyorum Kron da bu alana kaymaya baslamis midir.
Ancak google'da Krontech ve Data Masking diye aradigimizda, asagidaki sitelerde Krontech ismi de gecmekte:
https://www.otterbein360.com/data-ma...gies-broadcom/
https://manometcurrent.com/global-da...gies-broadcom/
https://ipsnews.net/business/2021/06...ecast-to-2027/
Sahsen ben bu tur sitelerin abone yapmak icin tuzak olabileceklerini dusunuyorum. Benzer seyi PAM raporlarinda da goruyoruz, bazi anahtar kelimeleri kullanip, bazi gercek bilgilerle birlestirip, ozet yazarak, fake rapor satiyorlar gibi.
Ama ne olursa olsun, Data Masking diye bir alan var ve bu alan Gartner'da ayri bir kategori olarak degerlendiriliyor. Su an itibari ile Gartner'da ismimiz gecmemekte ancak bizim Single Connect altinda zaten cok kaliteli bir Veri Maskeleme ozelligi bulunmakta. Bilemiyorum bu ozellik, ayricalikli olmayan hesaplar icin de genellenir mi ileride
Veri maskeleme pazari PAM pazarindan kucuk bir pazar, sanirim 1 milyar dolardan kucuk. Ama bizim icin 1 milyon dolar bile su an cok onemli
Kron'un calistigi alanlar, farkli yonlerde dallanip budaklanmaya cok acik bir alan. Bizimkiler de calisiyorlar.
Kendi fikirlerim olup yatirim tavsiyesi degildir.
data masking sürekli krontech ile arama sayfalrýnda çýkýyor zaten ordan da önemli satýþlar gelebilir önümüzdeki yýllarda..
PAm da hedef zaten belli..
ek olarak diðer 5 üründen de satýþlar gelebilir özellikle 2 üründen global hedefi vardý bu ürünlerin ama hangi ürünler olduðunu bilmiyorum..
usdtry 9,2 oldu ..
satýþlarýn büyük kýsmý döviz ile , maliyetler ise tl..
yýllýk ortalama 50 milyon tl arge ve pazarlamaya yatýrým yapýlýyor ve her sene artarak devam ediyor yatýrýmlar..
2024 yýlýndan sonra büyük ihtimalle yýllýk 100 milyon lira arge ve pazarlamaya yatýrým yapýlacak bu artýþ hesaplamasýna göre ..
bu þu demek þu anki yýllýk satýþlarýn 2 katý arge ve pazarlamaya yatýrým yapýlmýþ olacak demek bu 2024 yýlýnda
diðer deyiþle 3-4 sene içinde bu sene ile beraber toplam 250 milyon tl civarý arge ve pazarlamaya yatýrým yapýlmýþ olacak
bu da þu demek þu anki yýllýk satýþlarýn 5 katý ,yatrýma harcanacak 3-4 sene içinde
"Yukarýda söz edilen geliþmeler önümüzdeki yýllarda meyvelerini vermeye baþlayacaktýr. Ar-Ge ve tanýtým konularýnda elde edilen baþarýlarýn 2021 yýlýnda finansal sonuçlara çok olumlu yansýyacaðýna inanmaktayýz"
Gecen sene yillik faaliyet raporunda, 2021 finansallarinin cok iyi gelmesini beklemekteyiz demis Lutfi Bey. Bir seyler bilmeseler, yani devam etmekte olan POC test calismalari olmasa, cok iyi beklemekteyiz degil de, en iyi beklenti olarak, 'iyi beklemekteyiz' demesi gerekirdi diye dusunuyorum.
Zaman hizla geciyor ve bir sene sonuna daha yaklastik. Sirket devamli buyuyor. 4,5 sene kadar once ben 16-17 lira ortalamalarla ilk girisimi yapmistim. Dolar olarak yerimizde sayiyoruz ama sirket calisan sayisi 2.5 katina cikti, Gartner'da ismi yoktu, simdi 2 senedir listede ve bir ozellikte dunyanin en iyisi (Gartner'a gore). Sirketin taninirligi artiyor. 4 sene oncesine gore cok fazla ozellik eklendi. Turkcell bir seferde, PAM urunu haric urunlere 33 milyon lira verdi (3 senelik). Vodafone uzerinden KOBI'lere de ulasilacak Pam Kiralama ozelligi gelistirildi. PAM pazari buyuyor, daha fazla da buyumesi bekleniyor. Eskiden sadece global ya da cok buyuk sirketler PAM pazarinda iken, simdi orta buyuklukteki sirketler de pazarimiza girmeye basladi. PAM, diger siber guvenliklerle de yakindan ilgili ve o alanlara da yavas yavas dallanma ihtimali var. Her an yeni bir ozelligi sunma ihtimali olan, her an cok buyuk global bir sirkete yuklu satis yapma ihtimali olan bir sirkete ortagiz. Her an birlesme, satin almalara, ortakliklara konu olabilecek bir sirkete ortagiz. 4 sene once 16-17'den ortak oldugum sirkette bu fiyattan, bu sartlarda pozisyonumu artirmama sebebim, Kron'daki pozisyonumun, risk yonetim yontemlerine gore zaten normalin cok uzerinde olmasi.
Kendi sesli dusuncelerimdir ve asla yatirim tavsiyesi degildir.
Sunlari da ekleyelim. Ben bu sirkete ilk girdigimde, 2 sene icerisinde yurtdisi satislarinin yurtici satislarini 2'ye katlama hedefi vardi. Amerikayi sarsabilecek bir urun vardi. O yuzden, o zamanki ederine gore yuksek bir fiyattan alim yapmistim. Aradan 4 sene gecti, hala yurtdisi satislar yurtici satislarin ucte ikisi ve artik bu hedefin lafi bile gecmez oldu. Bir ozur yok, yapamadik kusura bakmayin diyen yok. Simdi 3 sene sonra dunyada ilk 5'e girme hedefi var ama 1 sene sonra, artik bundan hic bahsetmeyebilirler, oylece o da unutulup gidebilir yani.
Bu arada Amerika pazarini sarsabilecek urunun adini dahi ogrenemedik :)
Yatirim tavsiyesi degildir.
Krontech bu haftaki blog yazisinda, AZURE PIM'in PAM ile beraber, nasil daha guvenli bir sekilde kullanilabilecegini anlatmis:
https://krontech.com/making-the-azur...ecure-with-pam
PIM ve PAM birbirleri ile cok girift bir sekilde iliskili iki alan ve her ikisi de IAM'in alt dali olarak gecmekte. Yani bu alanlarda dallanip budaklanarak buyumek cok mumkun. Aslinda, 2017 sonunda Turkcell'e yapilan satista, Single Connect'in ilk defa IAM olarak kullanilmasindan bahsetmis. Anladigim kadari ile, Turkcell uzerinden baglanan tum kullanicilarin onayi Kron uzerinden oluyor
https://www.prweb.com/releases/2017/...eb14850898.htm
Benzer zamanlarda girmisiz sayin Usta. Ilkkez bu sene satmayi gercekten dusundum. 70 tl de degil geri 30 lara geldiginde. Fakat hadi sabir, eninde sonunda birsey olursa, biranda ve cok hizli olacak dedim. Umudum gun gectikce azalsa da, son birkac sene daha beklerim
Sent from my SM-N770F using Tapatalk
Vodafone'da onemli pozisyonlarda gorev alan Umit Celik, Kron'da Satis Direktoru olarak calismaya baslamis ve hemen aciklamalarla hizli bir giris yapmis:
"5G döneminde siber tehditler artýþa geçebilir" öngörüsü
ÝSTANBUL - Kron Kurumsal Ýþ Birimi Satýþ Direktörü Ümit Çelik, 5G teknolojisinin yarattýðý siber tehdit alanlarýný çok iyi þekilde analiz etmek gerektiðini belirterek, "Bugün karþýlaþtýðýmýz siber risklerin, 5G teknolojisinin kullanýmý ile birlikte artacaðýný öngörüyoruz." ifadelerini kullandý.
...
...
Siber risklere karþý hazýrlýklý olmayý saðlayan Ayrýcalýklý Eriþim Yönetimi (Privileged Access Management-PAM) bünyesinde barýndýrdýðý modüller sayesinde 5G döneminde de kurum verilerinin yüksek seviyede korunmasýný mümkün kýlýyor. Kron tarafýndan geliþtirilen çözüm sayesinde yetkili hesap eriþimi sýnýrlandýrma prensibiyle veriler koruma altýna alýnýyor.
PAM çözümü modüllerinden biri olan Yetkili Oturum Yöneticisi (Privileged Session Manager), sunduðu merkezi çözüm ile að üzerindeki tüm iþlemlerde sadece yetkilendirilmiþ kullanýcýlarýn çalýþmasýna izin veriyor. Siber risklerin önüne geçebilmeyi hedefleyen çözümle birlikte yeni dönemde de ihlallere karþý korunmak mümkün oluyor. Uçtan uca Ayrýcalýklý Eriþim Yönetimi platformu Single Connect ile kurum verilerinin korunmasýnýn yaný sýra að üzerinde yapýlan tüm iþlemlerin "log"lanarak kontrol edilmesi de saðlanýyor.
"
Yazinin tamami:
https://basakgazetesi.com/haber/5g-d...su-438886.html
daha önce paylaþtýðým 7 maddenin içinde 5G ve yapay zeka maddesi vardý ...
siber güvenlik risklerinin artacaðýndan bahsetmiþtim..
Sayýn Ümit çelik te bunu teyid etmiþ oldu...
Yapay zeka ile þirket yöneticilerinin seslerini taklit edip bankalardan 35 milyon dolar çaldýlar
https://www.ntv.com.tr/galeri/dunya/...BUisv8Drs5hlRg
'Üniversitelere siber saldýrý' iddiasý TBMM gündeminde
meclisin gündemi siber güvenlik..
https://www.cumhuriyet.com.tr/turkiy...eminde-1877899
Türkiye’de Üç Üniversite Siber Saldýrýya Uðradý: Öðrenci ve Personel Bilgileri Satýþa Çýktý (GÜNCELLEME)
https://www.webtekno.com/turkiye-uc-...a-h116236.html
bu arada paralel evrende siber güvenlik etf leri rekor kýrmaya devam ediyorlar
https://finance.yahoo.com/quote/CIBR/
not : paralel evrenin içinde ironsphere var ancak o da borsaya açýk deðil