Girer. Ormanada tecrübemiz var. 277 konut yaptılar, beheri 500 bin dolar ile 3-4 milyon dolar arasında konutlardı bunlar. Satışları 8 yıl sürdü. Tamamı ilaç bünyesinde olduğu halde yatırımcılar bu projeden bir fayda hissetmediler.
Printable View
Girer. Ormanada tecrübemiz var. 277 konut yaptılar, beheri 500 bin dolar ile 3-4 milyon dolar arasında konutlardı bunlar. Satışları 8 yıl sürdü. Tamamı ilaç bünyesinde olduğu halde yatırımcılar bu projeden bir fayda hissetmediler.
Ormanadayı Holding ve ilaç % 50 ortak yaptılar. İlacın kasasından arsa alımı ve inşaat için % 50 sinin parası çıktı. Satışlar o kadar zamana yayıldı ki ilacın payını holdingin labirentlerinde yok ettiler. Kanyonda iş banksı ile ortaklık olmasaydı onu da iç ederlerdi. Bu adamlar elmas madeni işletse onun bile karını yok eder. Türkiye fıstık gibi ülke patronlar için. Yeter ki sıradan vatandaş olma. Sıradansan bütün yasalar uygulanır sana. Patronlara herşey serbest ülkesi burası.
Demekki ekmek yok burdan...Devam bildigim kâğıtlara.
CPH1931 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Biz uzun yıllardan beri bekliyoruz potansiyeli yüzünden. Evet potansiyeli çok yüksek. Bugüne kadar yedirmedi. Artık mecburen bize de pay verecek diye umuyoruz. Gelişmelerin saklanacak tarafı kalmadı. Durumumuz budur. Birden ihya da edebilir, biraz daha süründürebilir de.
Tüm hisselerde bol şanslar. Tüm Patronlar maalesef Küçük yatırımcıyı kumesteki tavuk gibi görüyor.Ama birgün geliyor.MİZRAK CUVALA SİGMİYOR kağıt 1/2 haftada %30 prim yapıyor..orn.Tofas 60/61araligina kadar getirdiler 15gunde 80 leri gördü.Klmsan 12 lerde dolanıyordu 1haftada 15gosterdiler..Klgyo 1.15/1.20araliginda haftalarca durdu 1 haftada 1.40 gördü.. cesitli sektör örnekleri...kısmet iyi Pazarlar [emoji120]
CPH1931 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
[
Monrol'ün de yer aldığı theranostik endüstrisiyle ilgili bir genel bakış.
Bugünden çok heyecana mahal yok ama bilelim ki bu alan ( görüntüleme ve hedefli tedavinin birleştirilmesi)
tıbbın çok yeni bir alanıdır. 2031'e kadar olan dönemde mütevazi bir büyüme beklentisi ortaya konulmuş.
"TERANOSTİK: Tanı ve tedavi ajanı olarak aynı molekül, ancak farklı radyonüklid kullanarak uygulanan bireysel tıp yöntemine verilen isimdir. Kişiye özgü tanı ve tedavi üzerinde odaklanan teranostik, geleneksel tıptan çağdaş bireysel / kişiselleştirilmiş tıp yaklaşımına geçişi sağlamaktadır. Teranostik paradigması, tanı, tedavi ve tedaviye yanıtın izlenmesine olanak tanıyan tek bir ajan oluşturmak hedefi için kullanılmaktadır. Nükleer tıpta yapılan birçok tanı ve tedavi işlemi de teranostik kapsamına girer.Moleküler tanı testlerinin ve hedefe yönelik tedavi ajanlarının birbirine bağımlı ve işbirlikçi bir şekilde geliştirilmesi, özellikle tedavide bir bireyin spesifik hastalık alt tipi ve genetik profiline hedeflenerek tedavinin bireyselleştirilmesine odaklanılması, ilaç geliştirme sürecini kolaylaştırmakta, ilaç etkinliği ve güvenliğinin optimize edilmesini sağlamaktadır. Tanı uygulaması, hastalığın alt tipini, ilerlemesini ve bir hastanın özelliklerini belirlemeye yardımcı olan bir araçtır. Bu bilgi, hastanın tedaviye verdiği yanıtı değerlendirmenin yanı sıra zamanlama, miktar, ilaç tipi ve tedavi prosedürünün seçimi ile ilgili kararların alınmasını da sağlamaktadır." Monrol sayfasından...
https://www.transparencymarketresear...athophysiology.
https://www.labiotech.eu/in-depth/th...lear-medicine/
Güncellenen yasaya göre, şirketler 2023 ün sonuna kadar mülklerini değerlemeye tabi tutmaları gerekiyor. Ecilc bu yüzden hala çok ucuz. Bilançolarda 10 yıl önceki komik değerlerle yer alıyor araziler.
Sırf bu yüzden o tarihi beklmek gerek diye düşünüyorum.
SM-G930F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Eee işte artık mızrak çuvalı zorlamaya başladı bu yasaya göre..Onlarda arsa işlerini gündeme almış olabilirler.ki bu zamanda İstanbul da en kıymetli varlık Arsa.Hele merkeze denize yakınsa...CPH1931 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hissenin bir süre daha buralar da oyalanacağını düşünüyorum.
Yatırım tavsiyesi degildir. Son karar her zaman için hür iradenizle sizlerin olmalıdır.
SM-A315F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Öyle görünüyor. Saç traşı bozuk bilançoya rağmen paldır küldür satış gelmedi..Gemiyi yanastiracagi belli, iyi biliyor ki inen de olur binen de..
Yolculuğa devam eder rota belli gibi.
Amenna.SM-A315F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Borsa yıl sonuna doğru ağırlaşmış ekonomik.kosullari fiyatliyor. Bankalar bu dönemde roller coaster gibi bir aşağı bir yukarı hareket edecek, görünen bu.. Bizim spekulator de durumu değerlendirip fiyatı %10 aşağıya getirirse yine alıcı olurum. O zamana kadar seyre devam..
Eczacı ilaç büyük pişmanlıktır. Yapılanların genel ekonomik tabloyla ilgisi yoktur. Bu şirketin patronları Ky düşmanıdır. Yapılanlar kasıtlı yapılmakta, Ky nin hakları uzun zamana yayılmış biçimde gasp edilmek istenmektedir. Her şeyi hesaplamışlar. Vitra karo sürekli zarar ederken niye mesela birebir aynı işi yapan ege seramik kar rekorları kırmakta. 15 yıldır % 25 ine 100 miyon dolar para verdi ilaç. Hala zarar, bu yılda zarar. Bu akla yakın mı. Bu arada karo hala yatırım üstüne yatırım yapıyor. Hep zarar biz üstüne hep sermaye artırımı bedeli veriyoruz. Monrol uzun yıllardır yatırım 80 milyon usd para harcandı. Hala ele bir şey geçmedi. bu da 15 sene. İlaç aslında bir holding ve iştirakte bulunuyor yatırım yapılıyor. Ama bu yatırımlar kör kuyu gibi gidençok gelişi hiç yok. Tesadüf mü. Bu şirketin zentiva satışından gelen 800 milyon doları ile hiç yatrım yapmadılar. Karda hiç bir şey yok. Şimdi 16 yıl sonra tam kasada pek para kalmamış ciddi bir şirket alımı geliyor ama finansmanı yok. Tesadüf mü?
Bakın bu adamlar büyük dolandırıcıdır. Her gelişmeyi bizim aleyhimize kullanabilirler. Herkes dikkatli olsun. Kendi riskini yönetsin lütfen. Bunu 23 yıllık bir Eczacı yatırımcısı olarak söylüyorum.Amacım kimsenin moralini bozmak değil. Ben de ciddi biçimde bu hissede pozisyon taşıyorum. Ben bu adamlara güvenmiyorum artık.
Uyarılar doğru ve haklıdır. Gazanbaba'ya da sorsan veya bir başkasına da sorsan bir benzerini söyler.
Bizim yaptığımız bir inatlaşma oluyor artık, nasıl ki çevreciler ormanlık yerde, dağda, deniz kenarında direniş yapıyorlar biz de hissedar olarak nöbet tutuyoruz, gün geldiğinde söyleniyoruz, günü geldiğinde genel kurulda hesap soruyoruz.
Doğrusunu söylemek gerekirse Eczacıbaşı hissesini yönlendirenler 5-6 yılda bir hisseleri hareketlendirerek çıkış imkanı tanıyorlar. Bunun zamanlamasına da tamamen kendileri karar veriyorlar.
Burada ( benim adıma) yaılacak olan da ısrar ve sebat etmek, eğer fırsat tanırsa da önemli bir kısmını çıkmaktır. Fırsat tanımazsa daha fazla direnç kazanıp daha fazla kenetleniriz, olacağı budur.
Cezacilar la mücadele yolu her ne kadar tersi yapılsa da hukuk üzerinden şikayet edip mahkemeye vermektir , bunu da öyle yılların pazarlikci avukatlarıyla değil yeni mezun idealist bir avukat veya iki avukatla yapmak lazim ve gerekli yerlere suç duyurusu yapmak gerekir , ga hic bir şey olmaz mi olur çok can sıkar burada konuşmak bir ise yaramaz aslında
Twitterda telegramcilar gördüm adres veriyorlar demek ki ütecekler milleti yine yeniden .iyi metod eczacilar çok ucuz gelin sizi , .........lim ey ky. Ky de gelir ha walla çok ucuz felan , bu twitt da cezacı telegram grubu yapanlar köpek pardon spek in adamları bundan adim gibi eminim.Bak mahkemeye gidilsin telegramcilara bi daha kimse rastlamayacak.
Yatırım değil ama eczacı ilaç gerçekten ucuz. Hani o söylenenlerin maddi bir temeli var. Ama hep vardı ve bu adamlar yedirmiyor işte. Noreplynin dediği gibi iyi bir parite verse bizde uzasak. Başka hisse alsak. Ona da izin vermiyor. Hep baskı, hep baskı.
ECILC ta mal çakıyorlar fikrindeyim,sattım sadece izliyorum, tabiki asla yatırım tavsiyesi değildir.
Fiyat düşmüş orada duruyor. Bu fiyata ne mal çakması. 15.7 te söylenseydi belki bir mantığı olurdu. Burada mal çakma falan olmaz. Zaten ölü fiyat. Ölü fiyatlar arası mal çakma varsa, o nasıl bir şeyse o vardır. Yani kısa dönemli trade ile arda para kazanmak. Bunu da sanmam. Burada alıp satan da yok pek. Patron cep to cep yapıyor hepsi bu. Yani patronun master planı işler burada. Patronun amacı da herkesi kağıdı aldığına pişman etmek. Hele bizim gibi eskileri zaten pişman etmiş çoktan, daha da katmerli pişman etmek. Muadil hisselere bakınca durumumuz budur malesef. Ama yapacak bir şey yok, Eşeği kaybettiğimiz yerde bekliyoruz. Mecburen. Buradayız gitmiyoruz.
Birkaç gündür ekran öyle görünüyor.Ancak bunlar sağ gösterip sol vurabiliyorlar.Adamlar mal almak için her yola başvurabilirler.Hatta birazda olsa hızlı 14 altıda olabilir.Biz uzun dönem bilinçli yatırımcılar için bunların önemi yok.Sabır istiyor.
Yatırım tavsiyesi degildir. Son karar her zaman için hür iradenizle sizlerin olmalıdır. SM-A315F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Boyle dedikçe spek hırslanıyor hırslandıkça aşağı basıyor , arkasın dan simit kasara saldırıp kilo aliyor .
Yani merhum Rasim Öztekin in deyimiyle sinirlendikçe düşünüyor düşündükçe sinirleniyor , kısır döngüye giriyor .
Spek in adının Kısır döngü spek olarak değişmesini teklif ediyorum hatta amerikalılar gibi kisaltalim ve kısır spek diyelim .
Bak simdi daha çok kızıp 12 ye kadar verecek , milleti mala boğacak .Alin şirketi ne haliniz varsa görün diyecek kızgınlıktan .
Ünlü şair Faro bugünkü eserinde ne diyor. "Ulen nankörler 15.70 yaptım elinizdekilerden birazını bile vermediniz. Hele o kemikleişmiş eskiler. Turşusunumu kurdunuz beybabamdan bize kalan şirketin hisselerini. Ben de 14 altını göstereyim de görün dünyanın kaç bucak olduğunu"
Adamın tavrı da şu aslında. Hani rahmetli Ali Şen'in oynadığı kurnaz köy ağası karakteri vardı. Köylüyü bedavaya çalıştırıp elindeki tarlaya da bedava fiyata konardı. " Nankörleeeerrrr, size 85 cent virdim bağa virmediniz o mallarııı, ben size edeceemi bilirimmm" Bizim gibi marabalardan mal alamamış köy ağası bunlar. Bir de çok iyi bir fiyat verdiklerini düşünüyorlar bize. Ben buna kendilerini de
inandırdıklarını düşünmeye başladım. "Nankörlerrrr"
Ucuzcu şirketlerin bir sloganı vardı. Why pay more! Bunlar da bu kafadalar, bankalar, bir iki holding, havayolu vb 2-3 fiyat kazançlarından işlem gormeye devam ederken, bizim.canimiz da patlıcan mı demeye getiriyorlar. Doğru, bunlar sittin sene o çarpanları görmezler, o kapasiteleri yok..
Spek başlı başına bir fecaat ama bir de yalaka asgari ücretle bordrolu meydancısı var , as shown in figure. Bu kadrolu meydancı ücretini ödeyen herkese ve her keseye hizmet veriyor.
Bakalım üstüne alınacak mı yoksa pass mı diyecek ???
Bu doğru ama zaten bizim patron piyasa düzeldiğinde o anlı şanlı şirketler gibi ralliye katılmaz bilirsin. Bu adamlar ekmek yedirmez. Tek umudumuz bize avantajlı bir parite vermesiydi. Bu önümüzdeki birkaç ayda. Ondan sonra alsın şirketini başına çalsın. Tamam potansiyel var ama bu patronlar KY düşmanı. Paylaşmaz. Görünen o ki o avantajlı pariteyi de kolay vermeyecek gibi.
Rengini asıl bu yeni şirket alımındaki finansman modeliyle gösterecek. Benim için en büyük test budur. Rekabet kurulu işi bimiş olmalı. Şimdi Devir için kapanış işlemleri oluyordur. Mali müşavirler arası. sonrasında kap gelir. Bu bekleyiş sırasında fiyatın önemi yok. Asıl olumlu ya da olumsuz fiyatlama finansman modeli üzerine olcak. Temenni ettiğimiz Vitra Karo nun % 25 ni holdingin geri alması. Bu iyi niyetlerini gösterecek. Borçlanma ise ilacın bilançosunu bozar. Dövizle olsa her dönem kur zararı ile, tl olsa faiz yükü ile. Evet test bu. Bekliyoruz
Not:Nereden çıktı bu Vitra Karo geri alımı diye merak eden olursa. Bu bir tahmin sadece. Hiç bir bilgiye dayanmıyor. Ama Ecyap kendi içlerinde yeni kurulan bir çatı şirkete devredildi. Bu niye yapıldı durup dururken. Bu çatı şirkete vitra karo da devredilecekse o zaman % 25 in ilaçtan alınıp tamamının devri düşünülebilir. Bu düşünceden yola çıkmıştık. Hiç bir duyuma dayanmıyoruz. Sadece tahmin. Umarım böyle olur.
Sevgili yatırımcılar yabancı satışı mı var bu hissede neler oluyor?sürekli düşüyor
Ek finansmanın nasıl sağlanacağı konusu önemli, katılırım. Vitra Karonun devri en mantıklısı görünüyor ama bugün Vitra için yatırılan sermayeyi aynen geri almaya olanak yok. 100 milyon dolar yatırdıkları yerden 50 milyon dolar devir rakamı ile çıkarlarsa başta ikimiz olmak üzere hepimiz şarlarız. Bir olasılık da holding temettusunu artırır, bankadan döviz kredisi kullanılır vb. Tabii başka olasılıklar da var, kanyon'un ofis kısmı devredilebilir mesela, rakamlar tam fit ediyor, neyse RK izni geldikten sonra ne yapacaklarını gorecegiz.
İLaç bir holding ve bu holding hiç bir şekilde nakit artışı üretemiyor. En azından bugünkü yapısıyla. Yani banka kredisi meselesi bana biraz sorunlu gibi geliyor. Son 16 yılın bilançolarına bakın şirketin elindeki nakit dolar bazında sürekli azalmış. Sermayeden yemiş. Yani henüz borcu yok iken. Bir de borçluyken düşünün. Üstüne döviz borçlanırsa kur zararı, tl borçlanırsa faiz yükü.
Belki holding ile % 50 ortak satın alırlar şirketi. bilemiyorum. Bu borcu bu yapı kaldırmaz. Hepimizi tasfiye için kullanırlar durumu. Mutlaka başka bir formül şart. Ya bir şirket takası vb.
Fiyat yeni yatırım sevinciyle 15 tl yi aştı ama şimdi bu işin arka planını düşünme zamanı. Biz düşünmüyoruz diye o finansman problemi ortadan kalkmıyor.
Nakit üretemiyor doğru.. Üretmesi de gerekmedi, şimdiye kadar, holding içinde bir holding gibiydi. Yeni alınan ilaç şirketiyle ilgili bir planları var mı yoksa batan geminin malını mı aldılar bunu zaman içinde anlarız. Ilaç şirketini düşünürken bir yandan da Monrol'u düşünmek lazım. Önceki gün yazmıştım, buradaki gelişme çizgisi kanıtlanmış başarılara göre çok değişir, klasik pharma alanı gibi değil. Belki de ilave sermaye ihtiyaçlarıyla bugünkü seviyelerin çok üstüne çıkacak. Eğer böyle bir gelişme olursa holdinge başka devirler de söz konusu olabilir. Şimdilik bilmiyoruz ( kendileri biliyor mu onu da bilmiyoruz)
Monrol ciddi bir potansiyel. Yeni fabrika inşaatı ve tesis kurulumu sonrası ciddi kar rekorları gelebilir. Benim düşündüğüm eğer ciddibir şirket devri ya da gayrimenkul devri olacaksa bunun için bir genel kurul kararı gerekir mi?
Arkadaşlar yazdıklarınıza göre şirket bu kadar karamsar bir durumdaysa neden burada duruyoruz diğer fırsatları yakalayalım uyuz eşşekle uğraşmaktansa ata binerim
En kolay ( tartışmasız) devir bitmiş bir gayrımenkul devri ile olur. Holding'te o kadar nakit varsa Kanyon'un tamamını da devir alabilir. Gensenta'nın eski sahibi Amgen şirketi 700 milyon dolara aldıktan sonra bir de 40 milyon dolar yenileme yatırımı yapmış. İçeriği belli olmamakla birlikte 10 yılda 800 milyon dolar yatırım yaptıklarını söylemişler.
Bir de biliyorsunuz ilaçta ' yerlileşme iddiası' var.
Kısacası sadece şirket alımı için değil sonrası için de ciddi bir sermaye enjeksiyonu gerekebilir. Tabii bizim düşüncelerimiz tamamen afakidir, bunlar kendilerine kırk türlü yol çizerler, hiçbirinden de haberimiz olmaz.
Uyu eşek konusuna gelince, BİST'deki büyük şirketler çok iyi bilançolar getirmeye devam ediyorlar.
Herkes en iyi bildiğini yapsın !
Kartal bunca yıl sonra arsa oldu. Bist te Kartalda arsası olan şirketler TURGG doğrudan ve ilaç dolaylı olarak. İkiside yıllardır beklenen imar sorunu çözüldü ve ikisi de aşağı gitti. Hayır hani desem önceden beklentiyi fiyatlamıştı, gerçekleşince indi. İkisinde de beklenti fiyatlanmamıştı ama ikisi de düştü.
Bir spekülatör olsanız bunu niçin yaparsınız? Eger imar kanununa göre yapılması gereken düzenlemeler diyelim 5-6 ayı bulacaksa, bu arada da borsa genelinde bir yükseliş yaşanacaksa, beklentiyle hareket edenler hisselerini ucuza devredip daha sıcak hisselere geçsinler diye, öyle değil mi?
Bizim de korktuğumuz buydu zaten, beklentili hisseleri sonradan gelerek yakalamak bize bir şey kazandırmayacak.
Seçimlerden sonra belki birçok hisse üzerine %100 koyacak. Belki de tam tersi olacak, bugünden kestirmeye olanak yok.
O yüzden spekülatörler de kendi hesaplarını yapıyorlardır.
Evet iki hisse de göreli avantaj kazandırmamak için her şeyi yapıyor adeta. Seçimden sonra IMF anlaşması yapılmış, endeks 6-7 bin olmuş bizim hisseler artsa bile bize bir avantaj sağlamaz. Şimdi artmasıydı önemli olan, ama galiba tren kaçıyor. Bütün büyük hisseler yükseliyor biz bakıyoruz tam tersi. Ama piyasa bir altüst oluş daha yaşıyacak büyük ihtimal önümüzdeki aylarda. Belki o zaman bir parite yakalayabiliriz.
aynı düşüncedeyim