Çilek [emoji526] 11.99 idi geçen sene de öyle idi farkı yok .
Uzun vade yatırım tek eşlidir. Trader ise her Çiçek'ten bal alan arı gibidir
Stopaji uzatmama sebeplerinden biri de bu herkes uzun bağlasın en azindan bir kisim tl mevduatçisi dolardan uzak dursun.
Dudu benim evdeki kediyi yapsak mb baskani diyorum.yem parasında n kurtuluruz.
Yazdığınızı bir okuyun nasıl bir anlama geldiğine bakın önce .. İyi akşamlar
sn medwig..
serzenişinizde haklı olabilirsiniz ama ulu orta küfür hakaret yiyen insan psikolojisini de anlamanızı beklerim. mesajlar silinse dahi yasal başvurular için bunların buharlaşmaması gerektiğini söylemek isterken sn fanatik59 olayın heyecanıyla yanlış dile getirmiş gibi geldi bana.
size sorum şu.. bu tip hakaret içeren mesajları forumdan silseniz dahi kopyasını arşivinizde saklıyorsunuz değil mi?
ppz fonunun yarısını dün bozup akbank ve garanti aldım ,bankalar çok ucuz gibi geldi bana.
Cuma günü faiz kararından hemen sonra 409 gram almıştım malum olaydan sonra pazar gecesi aktifin fx inden piyasa açıldığı anda 470 den verdim..güzel kar bıraktı...sonrası gene TL de illizyon hesabına günlük faize geçtik...:)...alan memnun veren memnun..fırsatlar herzaman birazda kısmete bağlı çıkar..:)
----------------
Stopaj indirimi sizce uzarmı ? 31'aralıktan 31'mart'a kadar sürecek indirim hangi tarihte açıklanmıştı cevaplarınız için şimdiden teşekkürederim.
1-Bulunduğunuz bölgede HSBC yoksa, vade sonunda ıslak imzalı talimat olmadığında paranızı asla EFT yapmıyorlar. (300 bine kadar siz mobilden yapabiliyorsuunuz)
2-Bir ay boyunca toplam EFT limiti 1.6 milyon TL. Bunu aşarsanız EFT yapamıyorsunuz.
HSBC, de MT asla insiyatif almıyor.
1 yıl, 6 ay, 3 ay vadeli uzun yatırım yapanlara bir sorum var. Ben de karar veremedim. Ondan soruyorum.
Yabancıların BİST te yüzde 45 gibi (muhtemelen haftaya daha düşük olacak) oranı varken hala çok yoğun bir şekilde bankalarda neden satış yapıyorlar?
Yabancı kurumların bile baz senaryo olarak değil ancak sermaye kontrolünü dile getirmeleri ne anlama geliyor.
Peki, her şey nisandan sonra enflasyonun düşmesi ile faizlerin düşmesi bekleniyor ve her şey eskisi gibi normale dönecekse o halde neden bu ay 200 puanlık artırım yapıldı. Yani CB haklı mıydı?
Bir de durup dururken ABD 10 yıllığı 1.6 nın üstüne çıkınca neden dolar 7.75 e fırladı?
Baz senaryo, 1 yıl için yüzde 19 faiz her olasılıkta devalüasyondan daha mı fazla olur düşüncesi mi?
61 yaşıma geldiğimde densizin birinden hakaret içeren mesaj alırsam "muhtemelen çocuk" diye düşünüp şikayet etmeyeceğimi düşünüyorum.
Yerden göğe kadar haklı olsanızda karşınızdaki bir çocuk. Fiziken değilse bile aklen.
Ülkenin bu halde olmasının en büyük nedenlerinden birinin mahkemelerde yüzlerce savcıyı/yargıcı işinden alıkoyan cb hakaret davaları olduğunu hatırlatıp, piyasalardaki anomalinin psikolojilerimiz üzerindeki negatif etkisini de göz önünde bulundurup arkadaşı şikayet etmemenizi rica edeceğim.
Ricamı dikkate almamak muhakkak hakkınızdır.
Sent from my LM-G710 using Tapatalk
sn race.. iyi niyetinizi anlıyorum ancak konunun piyasadaki anomali ile ilgisi yok malesef. bu şahıs 2 yıl önce "durduk yere" bana da sarıp "senin tüm evlatlarını severim" gibi hastalıklı bir mesajı göndermiş biri. bu tipleri toplumdan kolaylıkla ayıklayamasak da en azından buradan ayıklamamız gerekir. bunun için bu foruma emek veren herkesin sert tepkisine ihtiyaç olduğunu düşünüyorum.
Aranizda didismeyi birakin.basimiz belada.
Ben bıktım artik.eger faiz dusurulup dolar 10 a giderse dava acacagim.cunku MB kanunu var.ozerkligi ve fiyat istikrari kanunda var.bunu hiçe saymak suctur.
Varmisiniz dava acmaya beraber.?
Hocam gülmeyi bitireyim dava açmaya geliyorum.
Kimi kime şikayet ediyoruz Allah aşkına?
Ülkede hukuk mu var? Adalet mi var?
Askıda bir anayasa, keyfiyen uygulanan kanunlar..
İstanbul sözleşmesi kalktı bu ülkede 4 gün önce "kadınlarımızı yazılı kanunlarla mı koruyacağız? örf adetlerimiz yeter" denilerek.
İyi geceler.
Geçmişi bilemeyeceğim.
Öyleyse haklısınız.
Ancak ben yine de polisiye tedbirlere karşım.
Atılsın forumdan.
Yeni üye olmak için tck ve/veya cep telefonu gerekiyordu sanırım.
Veya bana sınırsız küfür yetkisi verilsin. Dinsizin hakkından ben geleyim :)
İyi geceler.
Anayasada su anda yerinde duruyor.MB kanunu da.biz degil muhalefet davayi acacak.biz niye oy atiyoruz.biz nasıl ugrasalim.bak bu saate uyku tutmuyor sinirden.aklimizla oynamasinlar.
Ugur civelek cekin paranizi bakin ne oluyor demisti.ama yapamiyoruz.onun riskini alamiyoruz.
Çok muğlak bir konu.
Fiyat istikrarını ve tl nin değerini korumak bir yana "üretim/kredi mekanizmasını düzenleyerek işsizliği azaltmak için böyle bir adım atıldı" denebilir.
İkinci kısım tcmb görevlerinden biri değilse bile karar verici merci bu şekilde uygun görmüştür vb. bir açıklama yaparlar.
Bu ülkede yerel bir mahkeme AYM kararını tanımadı biz ne konuşuyoruz?
Peki dovizin asiri oynak olmasina neden olmak ve faizi beraberinde cok dusurerek riski arttirmak fiyat istikrari na aykırı degilmi?yani basarisiz olmak.peki gelismekte olan ulkelerde neden boyle bir oynaklik yok?defalarca baskan degistirmek guveni yikar.guven yoksa oynaklik artar.rezervi eksiye goturmek guveni yikar.
İzlenimim o ki fazla deterministsiniz :)
2 sene önceki ilk İbb seçimlerini düşünün. Chp değil de Ak Parti 13 bin farkla kazanmış olsaydı o seçim iptal edilir miydi? Türkiye siyasetine biraz aşina olan her vatandaş biliyor ki Reis ne yapar eder o seçimi iptal ettirmez ve İbb başkanı Binali Bey ilan edilirdi. Yani burada, seçim yenilenerek, İmamoğlu'na oy veren 4 milyona yakın insanın hakkı yenmiş oldu.
İslam'daki ikinci en büyük günahın kul hakkı yemek olduğunu yukarıdaki durumla birleştirip bir de üzerine ak parti seçmeninin %99.9'unun kendini "müslüman" olarak tanımladığı gerçeğini eklersek ülkedeki akıl tutulmasını net şekilde ortaya koyuyoruz.
Boşverin. Kendinizi yıpratmaya değmeyecek çok fazla insan arasında yaşıyoruz.
Birseyler yapmazsak daha kötüsüyle karsilasacagiz.
Oyları belki 20-30 araligina indi.bir an once secime gitmeliyiz.yoksa 2022 yi bile goremiyecegiz.parlementer sisteme geri donulmeli.
Anayasa kurucu meclisle değişir.yani baraj olmadan secim yapilarak.
Artik konu ne faiz nede kur.
Premier olunca premier kredi karti ucretsiz ama premier miles degil.
Ben ucretsiz olan ne varsa alirim tek krs ucret odemem dedim.
Su ana kadar bana bir yamuk yapmadilar, sozlerinde durdular.
En ufak bir yamuklukta aninda gidecegimi biliyorlar.
Tum sartlari bastan konusmayi severim, surprizlerden hoslanmam.
KYC (Know Your Client) prensibi bence HSBC tarafindan cok cok iyi uygulaniyor.
Syg,
Hsbc premier olmak için 1 ay mevduat yatırın çekin 1 sene boyunca premier olursunuz .
Durmanıza gerek yok fazla
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Hesap büyüklüğü 250 bin altına düşünce eft masrafı alıyor.Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
bunu muhalafet partilerinin düşünmesi lazım onlar da bile tık yok onlarda dolarda heralde dandik bir parkta imar değişikliği yapılınca ayağa kalkıp dava açıyorlar ancak ülkenin finansal istikrarını ilgilendiren bir konuda ancak klasik söylemlerde bulunuyorlar bu dava açılsa bile sonuç elde edilmez ama yaratacağı etki çok büyük olur
Uyaniga bak sen
Cektiğinin ertrsi günü masrafları alıyor
Premier not eligible oluyor
Normal bir müşteri gibi oluyor :)
Kartı da 3 ay sonra kart ücreti yansıtıyor biz müdahale etmezsek :)
Çok uyanık değilmiş :)
MT ile aramda gecen whatsapp konusmasi :)
Ne cekiyorsak bu ulkede kurallara uymamayi, uyaniklik yapmayi tercih etmemizden bence..
Kurallara uyanlari da enayi olarak gormemizden...
Syg,
Vakıfbank ihtiyaç kredisini 1.42 olarak açıklamış. basit faiz ile 17 ye denk geliyor.
MB nın ileriki dönemdeki stratejisi için ipucu...
Gelecek yıl 2022. Seçim yılı veya seçim öncesi son yıl...