Eski kasa Mersoların diğer esprisi de bu tip bölgelerde, pis mazotu yakabilirler, filtreyi sık sık temizlemek yeter. Yeni nesil dizeller pis mazota karşı daha hassaslar, komple enjeksiyon pompasını bırakabilirsiniz..
Printable View
Teknik temel napsın, çok hızlı manevra yapıyor, Allah için çok hızlı, yetişilmiyor :p
Bi rahip yakalasak da sonra da salsak mı acep derken, şaka yapıyordum ben yaw:vk:
Yarından itibaren çıkışa devam edecek diye tahmin ediyorum 75 dolar 950 ti görse alacağım gün içi görgümü acaba ?
Benzine bu sefer indirim geliyor
Dolar/TL kurundaki dalgalanma benzin fiyatlarına da yansıyor. Hafta başından bu yana benzine yapılan 72 kuruşluk zamdan sonra şimdi de pompa fiyatlarına 28 Ekim'den geçerli olmak üzere 25 kuruş indirim yapılacak.
meğer vurmuş çekmiş.:oleyo:
https://www.bloomberght.com/benzine-...eliyor-2290816
Teknik olarakta artık beliren, Dolarda 2018 Ağustos benzeri bir senaryo gerçekleşebilir. Doları önce görece maksimum seviyeye getirip, daha sonra düşüş-dinlenme evresiyle beraber bir seçime gitme yaklaşımı güdülüyor da olabilir. Bak işte düzeliyor 2 lira düşürdük, cari açık kapandı, turizm çoştu, sıcak para geldi, rezervleri düzelttik, biraz sabır vb. gibi olacaklarda yüksek sesle ve ısrarla satılabilir. TÜFE? TÜVİK bey halleder zati. Yatırım tavsiyesi olmayıp, şahsi beyin fırtınası içermektedir.
Ha gerçek TÜFE karşısında bu senaryo ile artık selası okunacak ezici çoğunluktaki yurdum insanı bunu ne kadar satın alır bilemem.
Öte yandan kamu ve döviz borçlu özel sektöre binecek ek yük, ki bu sefer MB kasasında dövizde yok arka kapıdan bunlara satasın.
2018 Agustos sonrası gibi USD yi uzun süre yatayda tutmak çok zor olabilir bu kez. İşler çığrından çıkabilir.
Memleketimizde yaşamak nedir diye, TV programları yapılması çok gerekli.
Sokak kürtajlarında çok görüyorum, nefes alıp, yemek yiyip, sıçmayı yaşamak olarak gören, çok büyük bir kesim var.
Sofraya ucuz gıda koymazsan millet ne doları takar ne de cari açığı...
Prof. Dr. Özgür Demirtaş uyardı: Birçok ilaç bulunamayacak
Ünlü ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş, "Devlet ilaç şirketlerine Avrupa'daki en düşük fiyatı veriyor, bir de euro kurunu mevcudun çok altında tutuyor. Bu sürdürülemez! Birçok ilaç artık bulunamayacak" dedi. TTB İlaç Danışma Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ersin Yarış da, "İlaç krizi yaşayabiliriz" dedi.
https://www.sozcu.com.tr/2021/saglik...yacak-6732513/
https://i.hizliresim.com/9dzkvx7.png
Hayatı tramvay durağından seyredenler , gelip geçen yolcuların yansıttıkları kadarını , ömür diye yaşarlar...
Soz Mudafanin.
"Toplumu korkutma aracı olarak kullanıyor. Milliyetçiliği kışkırtma operasyonları davası olarak görüyor. Bir diğeri öç alma davası olarak kullanıyor. AİHM, Anayasa bunu demiş, bunlar hukuk meselesi. Hukuk tartışması mahkemelerde tartışılır ama burası bir mahkeme değil. Yargı üzerindeki siyasi baskı kalktığı zaman burası mahkemeye dönüşecek. Bir gün mutlaka dönecek ama o gün sanık sandalyesinde oturanlar Kobani'nin gerçek katilleri olacak.
Bugüne kadar hiç tahliyemi talep etmedim çünkü beni tutuklayan siz değilsiniz, bırakacak olan da siz değilsiniz. Erdoğan'ın talimatıyla burada tutuklu bulunuyoruz. Halkımıza güveniyoruz. Biz dimdik onurumuzla direniyoruz. Halkın iradesiyiz biz. Biz halkın seçilmiş vekilleri olarak 5 yıl önce evimizden maskeli kişiler tarafından kaçırıldık. Siyasi rehineyiz biz.
Bu hukuksuzluğun hesabı önce sandıkta, sonra da mahkemelerde verilene kadar direneceğiz. Tüm tehditleri ve hakaretleri misliyle sahiplerine iade ediyoruz. Korkmuyoruz, korkmayacağız. Biz suçlu değiliz, halkın öz ve öz masum evlatlarıyız. Allah'tan başka kimseye boyun eğmedik, eğmeyeceğiz. Ne tahliyesi, siz kimsiniz ki bizi tahliye edeceksiniz! Erdoğan ve Bahçeli olduktan sonra. Adam Anayasayı Mahkemesini kapatın diyor. Siz gerçekten onurlu olsanız cübbenizi çıkarır biz hukukun üstünlüğünü kimseye ezdirmeyiz dersiniz. "
https://www.cumhuriyet.com.tr/turkiy...yarisi-1880105
Siz TL de yakalananlaar geçin dalganızı
Herşey 4 hatta 5 katı artmış bu fularmu burda pkalacak gülerim buna 9 san aldım alınca yazdım yamuk yumuk bir daha yorum yapmayın ağzımı bozarım kötü yazarım kırmayalım birbiriniz yarın 9,60 pzetlbe atarsa yonetlcl her ikinizi şutlasın TL iç adamın işi ne burada
Macit abi sen yenisini burda hepimizin ağzı bozuktur
Sonra demedi deme de :)))
Ya Edirneye hiç gitmesem 15 kez gittim bizim vatandaşların çoğunun orda Bulgar pasaportu var ya Biz de giriyoz oraya
Bildiğim kadarıyla ebeveynleri Bulgaristan vatandaşı iseler vatandaşlık veriliyor diye biliyorum, bir arkadaş o nedenle Bulgaristana gitmişti, ama netice ne oldu bilmiyorum.
macit , ömrü hayatında göremeyeceğin ulvi ve ilmi çalışma yapacağız bu gece burada moruk ile... moruk hazırsan ?
Saatlik, 27Eki21, Anlık.
https://i.hizliresim.com/dwgwbia.png
Bulgar vatandasligi:
Bulgar turk dostudur yunan gibi degil
Git dumenden bi ise gir bulgaria da
Az ogren dili anla kafi tek tukte konus
Kirani ode
Bi suc a karisma
Iki seneye vatandassin
Ama sonra orda durma
Cunki iki Namzet yer var insanlarin naapacagini cikarimliyamiyamiycagin
Biri bura biri Ora
Hmn pasaportla yeni bulgar olan zate vizede yok hicbi yere
X Medeni bi yere atla
Bulgarlarin tuhafliklarini sonra yazarim
Almanya bunlara kelle basi para veriyo ya seyde sorun cikarmiyolar veriyolar
Az bulgarca bilen herkes alir Bence
8.90 mı geliyor ? :wu:
hadi hayırlısı.. tatili kazasız geçirelim ona da rağzıyım :he:
kainatın BİR varlığından bütünleşip! kendi birliğinde meçhul bir menzile yol almakta olan, insan dediğimiz yüce varlığa salat ve selam olsun !
https://youtu.be/fLAP0bJohPg
aşkın ateşi ile başlayan nakarat kısmını az sonra yazacağım şekilde sesli olarak şakırsan, üst algı kanatların yaprak yaprak açılmaya başlar kapsar var bütünlüğü çiğ mi ? ha - ha , maşallah diyelim...
Girmekte sorun yok,sorun tamamen duygusal,1 leva 1-2 tl iken millet buradan mazot,et,ucuz alkol almak için günü birlik geçiyordu ancak son yıllardaki şahlanışımız neticesinde aynı aksiyonu Bulgar komşularımız gerçekleştiriyor şimdi ayrıca adamları Edirne nin marketleri kesmiyor Keşan a kadar gidiyorlar.....
Not:Eşimin yeğeni,Bulgaristan dan Türk asıllı bir kızla evlendi,orada okumuştu,iyi derecede Bulgarca biliyor,öğrencilikle birlikte en az 10 yıldır orada ikamet ediyor ancak vatandaşlık alabildi,eskiyi bilemem ancak Avrupa Birliği üyesi olduktan sonra vatandaşlık şartları çok ağır ayrıca yakın olmaları nedeniyle son yıllarda hem Yunanistan a hemde Bulgaristan a defalarca gitmiş biri olarak Atina bölgesi hariç özellikle sınır bölgelerinde Yunanlılar çok daha misafiperver,Bulgarlar net Türklerden nefret ediyor,bölge vs ayırt etmeksizin,geri kalmışlıklarının ve oryantalist tavırlarının nedeni olarak geçmişteki Türk hakimiyetini gösteriyorlar,en samimisiyle bile tarihsel bir konuya girdiğinizde bu ortaya çıkıyor ancak özellikle kumarhane turizmi nedeniyle en iyi müşterileri Türkler,o yüzden Türk vatandaşlarına karşı hoş görü gösteriyorlar.
aşkı nateşi yakarmı şateşi
duydunuz mu aşkı nateşi
hangi ateşte yan mayıdilerdin
pişmeyene söyle ne denirdi ?
aşkı nateşi yakarmı şateşi
duydunuz mu aşkı nateşini
hangi ateşte yan mayıdilerdin
çiğ mi ? ha -ha
değil yavrum ! şu şekilde ;
Yandım samuray, yurdum da Osaka
Yetiş !, özel aile çay bahçesinde
Üye olmayanlar hop kop giremez ki