Sayın bear bull viop ta mesela bist 30 kontrattaki m2-m1 nedir. bilgi verebilir misiniz
Yada aralık vadeyi alıp satmadan şubata taşıyabilir miyiz , nasıl.
Printable View
M2-M1 = en yakın vade ile 1 sonraki vade arasındaki fiyat farkı işlem görür
F_XU0300222 fiyatı - F_XU0301221 fiyatı
tek kontratla farkın açılıp kapanmasına işlem yapılabilir.
diğer türlü
1 vade al diğer vade sat birde kapatma işlemleri 4 işlem gerekir.
M2-M1 le 1 al bir sat 2 işlem de halledilir.
piyasa yapıcı hariç kotasyon giren olmaz. o da aktif fiyatları okuyup kendine az da olsa marj koyar sana pek yedirmez. :)
En büyük PALA!!!!
Benjamindir.!!
Gerisi çakmadır.!!!:kahkah:
Kendime masallar.!!
Masallar dünyası.!!
bence çok temiz bir strateji olur...
benim aralık vadede idi kontratlarımın çoğu geçen ay; hem aralık hem ocak teorik fiyatın %1.5 üstünde işlem görüyordu mb GİRMEDEN ÖNCE.. aralıkları ocağa taşımıştım o ara... sonra MB girip teoriğe indirince aralığa geri taşıdım hepsini... eninde sonunda ocağa da girecektir mb, şimdi olmasa da ay sonuna doğru.. o zaman da tekrar ocağa taşıyacağım...
niye beni terletiyorsunuz :) müşteri temsilcileriniz yok mu sizin :he:
hayır
m2-m1 de vade bittiğinde son fiyat uazlaşmaları farkından uzlaşır.
aralık kapatıp ŞUBAT vadde işlem yapmadan vade taşıyamazsın (başka hiç bir şekilde)
para yok para zarar yaıp kilitledim poz.ları
şimdi vade bitsin teminatlar geri dönsün yada ölü pozlara birileri versin teminat dönsün diye bekliyorum.
3-5 lotlarla da öylesine takılıyorum şu anda.
dolarda işlemim yok
geçen vade 10,00 geçmez -call satayım dedim 10,60 lardan zor kapattım
2500 tl prim alalım derken, palanene gene 36*2500 tl mi alacakmış namızsız, vade sonunu görünce gene ucuz yırtmışım.
BB usta, bari sen yapma artık ya... yoğurttan ağzın dilin yüzün her tarafın yandı yani...
ama kâr ederken o kadar heyecan vermiyor,
zarar ederken adrenalin süper. :kahkah:
suçu atacak bişeylerde mutlaka buluyorsun :he:
başlık bile açılmış >>>> https://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=51521
Tofaş ufaktan levyeyi yemiş..
otomotivlere çaktılar...
https://i.hizliresim.com/3270vjs.jpg
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Suudi Arabistan Veliaht Prensi aynı tarihlerde Katar'da olacaklar
https://www.foreks.com/haber/detay/6...r-da-olacaklar
Bu düşük faiz yuksek kur hikayesinin ardında ne olduğu artık ayan beyan ortada bence... bütün araplarla anlaşıp taşınır taşınmaz devredebildikleri kadar devredecekler şu 1.5 senede yuksek kurdan... içini boşaltıp hazineydi mazineydi artık ne kaldıysa; bir de üstüne milyarlarca dolar borç takıp swap mwap işleriyle anahtarı bırakıp kaçacaklar...
osmanlı osmanlı diye diye osmanlının son dönemi gibi bir finish....
KATAR VE TÜRKIYE DOHA'DA ÇOK SAYIDA ANLASMA IMZALAYACAK.
TÜRKIYE'DEKI EKONOMIK DURUMU YAKINDAN TAKIP EDIYORUZ.
TÜRKIYE'DEKI EKONOMIK SIKINTILARDAN DOGABILECEK FIRSATLARI DEGERLENDIRIYORUZ.
KATAR DISISLERI BAKANI
Reuters
Bahçeli neyin peşinden gittiğini bir daha düşünmesi gerek ,
pis kokular geliyor.
Katarlı gazeteci, Mevlüt Çavuşoğlu'na "Katar'dan para istemek için mi geldiniz?" deyince TRT yayını kesti.
rezillik...
https://geoim.bloomberght.com/2021/1...c45d975e2f.jpg
Crash tüm hızıyla Venezuela otobanında.!!!
Kendime masallar.!!
Masallar dünyası.!!
faizi düşürmeye gerek yok ki zaten enflasyon tavan sabit kalsa bile 200 düşürmüş etkisi olur naber fakirler furam mı levyeyi furmayacam boşuna beklemen beni kendinizi kurtarın vaziyet alın ben karışmayacam biraz da siz furun :oleyo::oleyo::drunk::drunk:
Bazı sanayi bademcuk tahtalarından banka ve gıda tahtalarına geçiş mevcut.
Bu hareket credit den çıkan haberle alakalı , hala yalanlama gelmedi.
nasıl bi yalanlama gelsin üstad, mesela merkez bankası -faiz indirmeme olasılığının arttığı yönündeki iddialar gerçeği yansıtmamaktadır" tarzında bi açıklama mı bekliyoruz ? niye böyle bi açıklama yapma ihtiyacı duysun, biz öyle demediydik onlara deyip crediti suçlasın
credit suisse yalanlayabilir tabii, bizim arkadaşlardan biri öyle duyduğunu sanmış, ama tercüme hatasıymış falan diyebilir
Bear Bull üstadım usd vadelilerde işlem hacmi sıralaması aralık şubat ocak şeklinde mi gidiyor ? ilk üç ay için ?
usd vadelilerde 16 ayrı tahta var, toplam açık pozisyon 1.860 bin- her biri 1000 usd karşılığı
bunun 1.473 bin tanesi aralık vadede, 232 bin ocak vadede, 155 bin diğer 14 vadede
kısacası açık pozsiyonun yüzde 80, işlem hacminin yüzde 85 kısmı yakın vadede dönüyor, yani aralık vadede..
Türkiye-Katar Yüksek Stratejik Komite Dışişleri Bakanları Hazırlık Toplantısı’na katılmak üzere Doha’ya giden Çavuşoğlu’na sorulan soru üzerine TRT Haber canlı yayını kesti.
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye-Katar Yüksek Stratejik Komite Dışişleri Bakanları Hazırlık Toplantısı’na katılmak üzere Doha’ya gitti.
Burada yapılan ortak basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çavuşoğlu’na Reuters adına konuşan Katarlı bir gazeteci, “Acaba, Türkiye’nin yaşadığı ekonomik kabusu aşması için Katar’a mali destek talep etmek için mi geldiniz?” diye sordu.
Basın toplantısını canlı yayınla veren TRT Haber, Çavuşoğlu’na sorulan soru üzerine canlı yayını kesti.
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, “Söylediklerinize tam anlamıyla katılmıyorum. Çok karanlık bir tablo çizdiniz. Kurdaki dalgalanma geçicidir, istikrara kavuşacaktır, enflasyon ve faizler konusunda uzmanlarımız çalışıyor. Türkiye ekonomisi ‘bitmiş, tükenmiş değildir’, bu doğru değil, sıkıntı kurdaki dalgalanmadır, TL’nin değer kaybı var evet, bu realitedir. Biz Katar’a herhangi spesifik olarak Türkiye’ye para göndermesi için değil, ilişkilerimizi her alanda geliştirmek için geldik. Zaten swap anlaşması da kendi aramızda var, daha önceki yıllarda bu anlaşmaya varmıştık” dedi.
“TÜRKİYE’DE EKONOMİK SORUNLARDAN ÇIKACAK FIRSATLARI DÖRT GÖZLE BEKLİYORUZ”
Düzenlenen basın toplantısında Es-Sani, Türkiye ekonomisi ile ilgili konuştu. Katar Dışişleri Bakanı, “Türkiye’deki ekonomik durumu yakından izliyoruz. Türkiye’deki ekonomik sorunlardan ortaya çıkacak fırsatları dört gözle bekliyoruz” dedi.
Sırtlan gibiler..
Bir şey icat edip piyasaya satış gelir mi , bir yerde tombul parmak durumu olsa çıkış kapısındaki izdihamı düşünemiyorum :)
şindi burdan şeyi bozup hisse şeysi alınır mı şeyler çok para yaptı hisse şeylerinden dipte olan çok mesela efes şeysini alsam hem içer içtikçe kazanır mıyım yatırım tavsiyesi olmadan konu hakkında şeyi olan arkadaşların konuyla ilgili şeyini alabilir miyim :oleyo::oleyo::drunk::drunk:
peker yakalandı diye haberler var doğru mudur bilmıyom..fetö öldü haberlerine benzemesin buda...bu arada yılanoğluda hareketlendi...
resim temsili...
ama durum aynen bu.
açlıktan ölmek üzere olan bir afrikalı çocuk ve bir an evvel ölsün diye az ilerde canice bekleyen akbaba...
katarlı herifin açıklamaları çok bariz bu resimi anlatmıyor mu?
bizi bu utanılacak duruma düşürenlere ne demeli bilmiyorum.
memleketten bi allahın kulu çıkıp da eyyyy katar dış işleri bakanı ne diyosun sen haddini bil demiyor.
valla çok enteresan...
https://i.hizliresim.com/9at9fbs.jpg
havuz medyası sise camı katarlılara sattı.. :)
şişe taze bitti.. kendilerinde olsa satarlardı çoktan da neyse ki bunlarda değil...
thy verelim katarlılara... veya banka var; az hasarlı... birkaç yuz milyon dolar sermaye koyarsan cillop gibi olur...
bakalım katara neremeizi sattılar acaba?
bir kulak arkası kaldı...