piyasada hurda gemi 1 milyon bile etmiyor haberdeki gibi .
Printable View
piyasada hurda gemi 1 milyon bile etmiyor haberdeki gibi .
Rönesans holding rabo banki satın alıyor ,zamanında tekstil bank en agresif büyüyen bankalardan biriydi şimdi kalsaydı yüzlerce milyon dolar ,su anki holdingin kac katı olurdu ,sen git bankayı sat vapur al milyarlarca zarar ,birde vapurlari sesele falan kayitliuo ,tam hamamaki mamcuk durum ,birde zarar var yıllarca vergiden muaf .vapurcu hızını alamadı yaş 70 hızlandı doland amca gibi oldu birde varyemez amca da olursa tam miki maus, keşke kadikikoy beşiktaş veya boğaz tur vapuru alsaydı en azından bin erdi boğaz gezintisi yapardı .Komedi gibi dünyada tek bankayı satıp vapur alan başka yok ,aynı zamanda holfingi bddk denetiminden de kaçırmış oldu gelen nokta paralar hamama mamcuk vaxiyet
Burada yazanlardan şirketin genel kuruluna katılan oldumu ??
zamanında yüzlerce vatansever giyim tekstilci işadamımızız kooperatif şeklinde kurduğu holding , bankası olan holding, o dönemin ihracat şampiyonu.vapurcu turgut mutlak azınlık çok küçük payla akrabadan torpilli holdingin başına geçti .ilk yıllar kötü değildi sonra bankayı sattı vapur aldı dünyada yapılabilecek en büyük hata eşi yok .vapur aldı falan kaça aldı nasıl aldı kim denetledi gelinen son banka yok paralar mafiş birde milyarlaca zarar.sanırsın milyarlık iş yapmış milyarlarca zarar açıklamış.birde vergi zayi oluştu tabi zarardan ötürü devletin büyük vergi kaybı var.bu vapurcu ne yapıyor ma aile yönetime geçmiş sanırsın dünyanın en başarılı ekibi .holdingi ma aile maveddiler k.y mavoldu .büyük ihtimal zarar devam edecek .birde enteresan vapurlar şeşel meşel abidik gubudik adaları kayıtlı .enteresan ?. halka açık borsada böyleyse kimbilir arkada neler var. bu arada sözcüde hazar dost güzel bir haber yazısı dalyan diye bir şirketin gemisi ile ne mücizeler yapmış .? vah gsho vah.bari kadıköy üzküdar motorlarından alsamış en azından kar ederdi .birde kayıtı falan daaa açık olurdu .bu kadar zarar da olmazdı bankada para da olurdu bankanın satış parası yani ? nasıl bitirdiler helall adanalı celal.izlenmeye devam ediyor gsdho bakalım nerelere kadar abidikleme devam edecek .bulaşmak tehlişkeli para her an batabilir bunlarda .
Böyle beleş hissede 200.000 usd fişeklesen
yüzde birini alıyorsun amma
bir gemi yaptırmaya çalışsan 33 milyon usd
nasıl olacak bu iş
dikkatinizi geçerim 2000 senesi ile 2025 senesi arasında ciddi teknolojik farklar var
kimsenin gözününm yaşına bakmazlar
50 sayfalık bir flood ile seni vezirde rezilde yapar bu piyasa
neyse herkes işini yapsın
kayyuma gerek yok adamlar zaten devir almak için oltayı salmış gibi okuıdum tutanaklardan
ama biz lazlar zor anlarız jeton zor düşer
tabi arka planda başka patronlar yok ise
Jan 25, 2022,
Sayın Yöneticiler,
Bireysel borsa yatırımcısıyım. Borsada işlem gören GSDHO e bir kaç aydır giderek artan oranda yatırım yapmaktayım; şirketin sektöre ve karlılığına göre performansının artması gerekirken giderek azaldığını görünce, bilançoları ve özel durum açıklamalarını geriye doğru son 10 yılını inceledim. Şirketin Silopi elektrik ile ilgili yatırımında geleceğe yönelik belirsizlikler olması nedeniyle hisseye ciddi yatırımcının gelmeyeceğini bu nedenle gerçek fiyatını bulamayacağını düşünmekteyim. GSDHO deki mevcut yatırımımı 4-5 kat artırmayı düşünüyorum. Bu nedenle belirsiz olan aşağıdaki hususta net ve kesin bir açıklama istiyorum.
30 Haziran 2020 Tarihinde Sona Eren Altı Aylık Ara Hesap Dönemine Ait Özet Konsolide Finansal Tablolar ve Sınırlı Denetim Raporu unda:
''.... Silopi Elektrik Üretim A.Ş. sermayesinin %9,60'ını temsil eden kalan paylarla ilgili olarak, Şirket'in halka arzı için belirlenen sürenin 31 Aralık 2024 tarihine kadar uzatılması,
...Silopi Elektrik Üretim A.Ş. halka arzının öngörülen tarihe kadar gerçekleştirilememesi durumunda kalan payların 30.000.000 ABD doları opsiyon fiyatıyla Park Holding A.Ş.'ye satışına ilişkin geri satma hakkı tesis edilmesi...
........
...TFRS 9’a göre iş modeli değişikliklerinin çok nadir olması beklenir. Söz konusu değişiklikler, içsel veya dışsal değişiklikler sonucunda işletmenin üst yönetimi tarafından belirlenir ve işletmenin faaliyetleri açısından önemli ve üçüncü taraflara kanıtlanabilir nitelikte olmalıdır. Buna göre Şirket kalan payların geri satma hakkını 30 Eylül 2024 tarihinden önce kullanılamayacağını sözleşmeyle hüküm altına almıştır....''
31 Aralık 2015 Tarihinde Sona Eren Yıla Ait Konsolide Finansal Tablolar ve Bağımsız Denetim Raporu nda
''...GSD Holding A.Ş., Silopi Elektrik Üretim A.Ş.’nde sahip olduğu payların tümünü ya da bir kısmını, istediği herhangi bir zaman, Park Holding A.Ş.’ne, sözleşmede belirlenenler arasından her bir tarafça seçilecek birer bağımsız denetim firmasına hesaplatılacak opsiyon fiyatlarının aritmetik ortalaması olan nihai opsiyon fiyatı üzerinden, bu fiyat her halükarda 125 milyon Amerikan Doları tutarındaki pay satış bedelinden düşük olmamak üzere, satma hakkına sahiptir;...
yazmaktadır.
Yukarıdaki son iki paragrafa göre 2015 tarihindeki Park Holding A.Ş. ye satım opsiyonu, 30 eylül 2024 e kadar dondurulmuş, 30 eylül 2024 ile 31 aralık 2024 tarihi arasında ise PARK HOLDİNG A.Ş y satım opsiyon hakkı yeniden devreye girecek ve gerekirse bu hakkı kulanacaktır sonucu çıkmaktadır; aksi olamaz, çünkü 3 ay sonra yeni satım hakkı devreye gireceğine göre bu madde gereksiz duruma düşmektedir.
Sorum şudur: GSDHO, 30 eylül 2024 ile 31 aralık 2024 tarihleri arasında Silopi Elektrik'teki kalan 80 milyon dolar civarındaki payını, -bu fiyatın altın düşmeyecek şeklinde ifade edilen- 2015 deki satım opsiyonu devam etmekte midir?; yani bu 3 ay içinde kalan payını 30 milyon dolar yerine 80 milyon dolar civarındaki fiyattan satma hakkı var mıdır?
Sorumu lütfen evet vardır ya da hayır yoktur şeklinde cevaplamanızı rica ediyorum.
Saygılarımla,
--------------------------------------------------
Telefonda size detaylı olarak izah etmeye çalıştım. Kısaca tekrar burada yazmak istedim.30 Haziran 2020 tarihinde yapılan yeni sözleşmeye göre GSD Holding A.Ş.’nin Silopi Elektrik Üretim A.Ş.’de kalan %9,60 paylarını eğer Şirket 31 Aralık 2024 tarihine kadar halka açılmaz ise opsiyon bedeli (geri satma hakkı bedeli) 30 Milyon ABD doları olarak belirlenmiştir.
Saygılarımla,
---------------------------------------------------------------------
ayın yetkili/yetkililer,
GSDHO, in 8 haziran 2020 tarihinde park holding ile yapmış olduğu ek sözleşmeye göre, silopi elektrik te kalan %9.6 payını 30 eylül 2024 ile 31 aralık 2024 tarihleri arasındaki 3 aylık süre içerisinde 80 milyon dolardan aşağı olmamak üzere geri satma hakkı var mıdır mealindeki sorumu ''evet vardır, ya da hayır yoktur'' şeklinde cevaplamanızı istemiştim. Siz/sizler, kesin ve net cevap vermek yerine sözleşmedeki başka bir madde ile kaçamak cevaplamışsınız; kısaca vermiş olduğunuz cevap sorunun cevabı değildir.
Cevabınız üzerine yeniden ve defalarca okuyup inceledim, yeniden değerlendirdim.
GSD Holding Anonim Şirketi 30 Haziran 2020 Tarihinde Sona Eren Altı Aylık Ara Hesap Dönemine Ait Özet Konsolide Finansal Tablolar ve Sınırlı Denetim Raporu nda (sayfa 65):
.
.. Buna göre Şirket kalan payların geri satma hakkını 30 Eylül 2024 tarihinden önce kullanılamayacağını sözleşmeyle hüküm altına almıştır...
ifadesine göre; önceden mevcut olan geri satım hakkı ek sözleşme ile kaybolmuyor, devam ediyor; belli bir süre için donduruluyor (sadece 8 haziran 2020 ile 30 eylül 2024 tarihleri arasındaki sürede kullanamıyor), bu tarihten sonra satım opsiyonu hakkını kazanıyor anlamı (yazıda kesin bir dil ile ifade edilmemiş olsa bile) bana göre net olarak çıkmaktadır. Bu 3 ay içinde bu hak yok ise bu ifade 30 eylül 2024 yerine 31 aralık 2024 şeklinde olması gerekirdi. GSDHO, silopi elektriğin gidişatına göre -30 eylül 2024 e gelindiğinde- halka arz olacaksa ve halka arz fiyatı tatmin edecek olursa ortaklığını sürdürecek, eğer tersi olursa satım hakkını kullanacaktır. yoksa bu 3 aylık boşluğun ne anlamı olabilir ki?... Zaten, halka açık bir şirketin basiretli bir yönetimi, nakitin kral olduğu bir ortamda ( pandemi nedeniyle çoğu varlık dip fiyatlarda iken ) 125 milyon dolarını alıp çok karlı yatırımlara girme imkanı var iklen 50 milyon dolarının buharlaşma ihtimali yüksek olan bir yatırımı (şirketin geleceğine yönelik İNA yöntemi ile yaptırmış olduğunuz yeniden değerlemeye göre) seçme ihtimali akıl ile bağdaşmaz.
Yatırım kararı vereceğimden (vereceğinİz cevaba göre mevcut yatırımımI sonlandırmak ya da çok daha artırmak) dolayı,
GSDHO, in 8 haziran 2020 tarihinde park holding ile yapmış olduğu ek sözleşmeye göre, silopi elektrik te kalan %9.6 payını 30 eylül 2024 ile 31 aralık 2024 tarihleri arasındaki 3 aylık süre içerisinde 80 milyon dolardan aşağı olmamak üzere geri satma hakkı var mıdır? sorusunu
Evet vardır; ya da yoktur şeklinde cevaplamanızı bir kez daha istiyorum.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Sorunuz cevabı Hayır yoktur.
Saygılarımla,
sen git bankayı sat vapurrr alcam bana ne bana ne diye ısrar et ıda enteresan bu vapur işi hevesi yurt dışı şeşelli kayıt hamurtlamalı .milyarklarca zarar et .nasıl etti oda entresan vergi verme mizzler gibi .vapur da vapur al sana vapur .komedi gibi .bide yönetim kurulu ma aile olmuş o daha garabet.ma aile mizler gibi .k.y darmadaan .yazık ettiler koskoca gsdho topğlululuğuna .vapur ayaklarına .şeşelistan falan derken koskoca holding ne hale geldi .
odeobank satılıyor .iyi paraya . sen git tekstil bankı ki o dönemin yukarı ivmeli bankalarındandı sat vapur al şeşelistanya menşeli. hemde .enteresan .hem gsho yu bddk denetiminden kaçırdı hemde paraları mizler gibi şeşelistanyaya mizledi .şimdi kar edecekte holding vergi verecekte sonra k.y ihya olacak.enteresan ma aile yöneime mizler gibi sanırsın memlekette profesyonel ceo yok .maaile olunca böyle oluyor işte koskoca holding çöküşte milyarlarca zarar vergi zararı ayrı .devlete fena zarar.sen git bankayı sat vapur al .al sana vapur .hauhauhauha .bari boğaz turu yapan vapurlar var onlardan alsaydı kendileride tur atardı gerçi iyi para alıyolar alıyorlardır boğaz turu .koskoca gsho azınlık hisseyle ne hale getiridldi.şimdi şeşelistanya garübüntisyanya falan ülkeleri lisanslı vapurlar enteresan .?? merak .?
kurumsal çalışan bir arkadaşım akıl verdi .bin lot hisse al .çekirdek parası .bu vapurların kayıtlı olduğu ülke sorumlularına bilgi almak amaçlı dilekçe yazabilirsin dedi.bizde ekip olarak bir deneme yapacaz bakalım .aldıktan sonra bizim gemiler olacak haliyle bnasıl denetliyolar.ne taşıyolar ne kazanıyolar falan .zarar açıklamaları normalmi diye o kayıtlı ülkelere soracaz bakalım sonuç ne çıkacak .enteresan olacak .
100 milyon usd piyasa değerine demir attı bu düşüşte
3 gemi parası pehh
valla geriye kalıyor siparişlerle 6 gemicik
11 Eylül 2024 tarihinde Silopi Elektrik olağan genel kurulu var. GSD Holding'in geleceği için en yüksek fayda sağlayacak kararların alınmasını dilerim.
Yalova Tersaneler Bölgesi’nde, her tipte gemi ve deniz aracının tamir, bakım ve onarım hizmetleri ile gemi dönüştürme hizmetlerini sağlayan Özata Denizcilik, pay başına 105,00 TL sabit fiyatla 27-28-29 Ağustos 2024 tarihlerinde talep topluyor.
Ülke sanayi ve denizciliğine paralel olarak, yük gemisi, yolcu gemisi ve yat gibi her türlü deniz taşıtının bakım ve onarımını yapan, teknik danışmanlık ile komple mühendislik hizmetlerini veren, gemi dönüşüm projelerinin yanı sıra tersane ve yüzer havuz işletmeciliği hizmetleri sunan Özata Denizcilik Sanayi ve Ticaret A.Ş. (#OZATD) halka arz için talep toplamaya başladı. Vakıf Yatırım Menkul Değerler A.Ş. liderliğinde, toplam 42 aracı kuruluştan oluşan konsorsiyum aracılığıyla 105,00 TL sabit fiyatla â€Sabit Fiyat ile Talep Toplama†ve “En İyi Gayret Aracılığı†yöntemiyle talep toplama 27 Ağustos’ta başladı ve 29 Ağustos 2024 Perşembe günü sona erecek.
“Sabit Fiyat ile Talep Toplama†ve “En İyi Gayret Aracılığı†yöntemiyle payları halka arz edilecek Özata Denizcilik’in mevcut çıkarılmış sermayesinin 60 milyon TL’den 71 milyon 350 bin TL’ye çıkarılması planlanmaktadır. Halka arz, 11 milyon 350 bin TL nominal değerli payların sermaye artırımı, 2 milyon TL nominal değerli payların ise ortak satışıyla gerçekleşecek ve toplam 13 milyon 350 bin TL nominal değerli payların satışında, % 50’si yurt içi bireysel yatırımcıya, % 50’si ise yurt içi kurumsal yatırımcıya tahsis edilecek. Halka arzın yaklaşık 1 milyar 401 milyon TL büyüklükte olması hedeflenirken halka arz sonrası halka açıklık oranının ise % 18,71 olarak gerçekleşmesi öngörülüyor. Özata Denizcilik paylarına, pay başına % 35 oranında iskonto uygulanmıştır.
vapurcu turgut sen git bankayı sat vapur al şeşeli,stan dan .bi daşla 2 guş.bdkk denetiminden kurutuldu mizleeerr gibi .mutlak azınlık hisse ile çok önemli radikal karar alarak gsho yu darmadaan etti .tabi şahsi servet katlanıyo bu arada.gemi ne taşıyo kim denetliyo nası oluyo falan derken sonuç muazzam bi zarar şimdi vergi de vermecem mizler gibi diyo gsdho . bi elinde cımbız bi elinde ayna umurundamı dünya .ahhahuhaa 6 aylıkta bakalım ne kadar zarar yazcak bide maaile holdingin başına geçtiler azınlık hisse ile .keşke kadıköy beşiktaş üsküdar beşiktaş mortor alsalardı bide boğaz turu yapan motorlardan kaç tane alırlardı acaip parada kazanırdı .sen gi şeşelistanyadan vapur al şeşelistan bandıralı enteresan izlenmesinde araştırılmasında çok fayda var deniyor.neler oluyor gsdho .da.izle incele araştır.ben bi masacirsatana gidip bi kaç el kaat oynum stres atım bari. vay bee neler oluyo .
Sayın kentuf, opsiyon bedeli ($30mil.) belirlendikten sonra ilk kez 30.09.2020 tarihli finansal tablo dipnotlarında şu ibare yer almaktadır: ".. Buna göre Şirket, kalan paylarının geri satma hakkının 30 Eylül 2024 tarihinden önce kullanılamayacağını sözleşmeyle hüküm altına almış ve kalan payları, yatırımı amaçlayan iş modelini kullanarak muhasebeleştirmeyi seçmiştir."
Bu sözleşme bilgisi en son 30.09.2022 tarihli bilançoda yer almaktadır. Sonraki bilançolarda yoktur.
Son bilançoda yer alan dipnot ise: "Silopi Elektrik Üretim A.Ş. halka
arzının öngörülen tarihe kadar gerçekleştirilememesi durumunda kalan payların 30.000.000 ABD Doları opsiyon fiyatıyla Park Holding A.Ş.'ye satışına ilişkin geri satma hakkı tesis edilmesi ve 31 Aralık 2024 tarihine kadar ödenecek asgari temettünün, bakiye alacak üzerinden yıllık %3 olarak belirlenmesi konularında mutabık kalınmıştır."
Söz konusu bankacılık faaliyetini yürüten firmaların sıralamadaki yerlerini bir önceki seneye kıyasla yükselten şirketler dikkati çekti.
Bu kapsamda, Akbank, QNB Finansbank, Kuveyt Türk Katılım Bankası, Türkiye Emlak Katılım Bankası, Vakıf Katılım Bankası, Türkiye Sınai Kalkınma Bankası, İller Bankası, Fibabanka, Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası, İstanbul Takas ve Saklama Bankası bir önceki seneye göre listedeki yerlerini yukarı taşıdılar.
stanbul Takas ve Saklama Bankası listede yerini en çok yükselten finans kuruluşu oldu. Söz konusu banka, 31 sıra yükselerek, 45'inci sıraya yerleşti. Bunu, 13 sıra yükselen Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası takip etti.
21 bankacılık şirketi için 2023'te tahakkuk ettirilen kurumlar vergisi tutarları (lira) şöyle
*22 milyar , 900 milyon arası tahakkuk eden vergi matrahı .
yani sen git bankayı sat koskoca çok ortaklı holdingi abidik gubudik mşlyarlarca zarar ettir .vay be. vergi de mafiş şimdi ne kayıp devletimiz için yazık asgari ücretli kadar bile vergi vermeyecek birde alacaklı olacaklar mahsuplaşma dedikleri miz gibi sistem vay beee.
https://www.kap.org.tr/Bildirim/1329081
......................
dikkat edin vapurcuya .daha zarar bilançosu gelecek onun çöküşü ayrıca olcaktır.düzen miz gibi kurulmuş.ma aile . merkez bina kimin acaba kime kira ödeniyo bi merkez genel md.binasıdamı yok budamı gol diil .vapurcu sen git bankayı sat yılların holdingini bu hale getir. mizler gişbi .ma aile yönetici olup bide mizler gibi ödenek prim abuduk gubuduk şekerleme falan .
enteresan üsküdar beşiktaş motor alsaymış oturarak içerde 170 dışarda 180 kişi falan mizler gibi para akardı .şimdi şeşelistanya menşeli garip gureba vapurlarla ne taşıyozki zarar ediyoz diyo k.y.vay beee.sahi ne taşıyomuyo veya ki zarar ediyo kallavi .izle incele araştır neler oluyo gsho da .bu hale nasıl getirildi .bu zarar muazzam bi zarrar.
Şirket doğru düzgün kar etmezken ve taşıma ücretleri düşerken anladığım kadarıyla yeni gemi siparişi vermişiz.
Ne zaman kazanç elde edeceğiz.
Not: Tahta o kadar alıcısız ve sığ ki yazdığım üç beş lot satış bile fiyatı düşüş yönünde etkiliyor.
ne dedisem o. endeks 11 bin 9700 ters bayrak flaması temel analizde negatif destekliyor.bu arada holdingi ele geçiren vapurcu ilk iş bankayı satıp vapur almak olan şirketi ne hale getirdi.hem ülkeye milyarlarca vergi zararı hem k.y lara milyarlarca kayıp kendi zenginliği epey arttığı herkesin dilinde bu şeşel meşel garip adalı vapurlar.enteresan izle incele araştır bu vapurcu holdingi ne hale getirdi.şimdi zarar bilançosu bekleniyor birde onun çöküşü de d.d si zaten çöp durumda tehlikeli olmaya başladı vapurcu büyük işler peşimnde belliki dikkat edin derim
Daha önce dediğimizi tekrarlayalım; bilanço analizi ancak şirketin ana ortağı güvenilir birisi olduğunda anlamlıdır. Şirketin bilançosu istediği kadar güzel olsun, şirketin sabaha kadar 100lerce milyon dolarlık opsiyonu olsun o opsiyonu gerçekleştirecek olan şirketin ana ortağıdır. İyi niyetli ise paydaş karını maksimize edecek şekilde 2 kat karla gerçekleştirir, kötü niyetli ise yan holdingle anlaşma yapıp paydaşın payını kırışır opsiyonu 0'dan satar.
Bana sadece şunu söyleyin, şirketin patronunda kötü bir niyet seziyor musunuz?
Geriye kalan tüm; bilançosu şöyle iyi, 100 gemisi var, şu kadar opsiyonu var muhabbeti sadece kendi aranızdaki bir confirmation biastan ibaret
Çıktımı da endişe ediyorsunuz düşüşünden şirketin piyasa değeri 100 milyon usd cik.
Panama kanalı geçöiş ücreti 3 milyon usd cik
silopi elektriğin genel kurulu varmış , bakalım ne sonuç çıkacak
1 milyar lotu var. 100 milyon lot geri alınmış. kaldı 900 milyon lot. 900 milyon lotluk kısmın kasada 100 milyon lotu var yani. kısa keseyim arkadaşlar 9 lot alırsanız aslında 10 lot alıyorsunuz 1 lot şirketin geri alımı ile kasasında. gel vatandaş 9 alana 1 bedava.
bu hisse niye bu fiyatta kalmış ya? patronda büyük sıkıntı var heralde
Varlıklarına göre piyasa değeri oldukça düşük kalmış ama Yaklaşık 25 yıldır bu hisse hep ucuz fiyatlanmis..
Patron iskontosu olduğu apaçık ortada...
Ülkede hukuk olsa, adalet sistemi bu kadar ayaklar altında kalmamış olsa SPK da adam gibi çalışırdı halka açık şirketler de diğer ortaklara doğru düzgün hesap verirlerdi.
Bir şirketin piyasa değeri 25 yıldır aynı yerlerde gezer durur mü?
Normalde durmaz... durmamalı da...
Üstelik de hep aynı yönetim....
Muhtemelen örtülü kar transferi var bir yerlere...
Valla bir kez ucuz kalmış diye bulaşmış oldum, ama son bir yılda yazılanları okuyunca da midem bulandı.
Yine de Tufan Bey'in-Akinolularin burda olması sebebiyle tutmaya devam edeceğim...
Herkese saygılar...
SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
ürettiği favok gözler önünde aslında yılı 1.5 milyar TL favokle kapatabilir , dedikleri gibi ucuz olmasının mutlaka bir sebebi vardır
bankalarla ralli.sen git bankayı sat vapur al.hemde abudiklanya bandırası falan bide gubudiklenya bandırasıda var .vapurlar kaça alındı ne taşıyoda zarar ediyo falan herkes gözünü buraya dikti. neler oluyo.bankayı satıp vapur al milyarlarca zarar açıkla keeeffe devam .servet şahsi uçuşta tabi .izle incele araştır .gsdho nasıl eritildi.neler oldu neler oluyor.çok önemli muazzam zarar d.d. yarısı işlem gören tek holding veya şirket . banka dursaydı zaten şimdi çift haneli fiyatlarda ralli show yapardı .vapurcu ele geçirmiş mizler gibi .Allah kolaylık versin bu grup herkesin dilinde adama su vermez bunlar deniyor bulaşmayın bu spekin hisselerine kolay gelsin herkese .vapura devam keşke üsküdar beşiktaş veya boğaz turu motorlardan alsaymış bi kaç tane iyi para getiriyor. ama bankayı satıp bddk denetiminden kaç sonra abudikyanyadan vapur al takibi imkansız olsun mizler gibi .cepler dolsun .k.y kardeşlerim kolay gelsin sabırlar dilerim .
Ben düz mantıkla bakıyorum. İştiraklerinin sermayesi yaklaşık 80m$. Kendisinin piyasa değeri bugün itibariyle 109.5m$.
Gemi siparişlerini veriyor olması benim kötücül düşünmeme sebep olmuyor çünkü onların filoya dahil olması mevcut taşıma tonajını yükseltecek. Alesta yanlışım varsa düzeltsin lütfen, şirketin %60 civarında büyümesi söz konusu. Ancak dikkat, bu enflasyon ortamında $ bazlı yatırım bu.
Kentuf Hocam Panama Kanalı geçiş ücretine vurgu yapmış (yine yanlışım varsa Alesta lütfen düzeltsin) mevcuttur gemiler bu kanalı kullanmıyor olabilir. Bildiğim kadarıyla rotaları nispeten yakın ülkeler üzerinden çalışıyor, örneğin Senegal-İspanya veya Singapur-Çin gibi.
Patronun ne yaptığından çok, MAC Fonu'nun pozisyon almış olması bana daha anlamlı görünüyor. Assan da pozisyonu uzun zamandır koruyor.
Şirket pahalı mı? Ederinden ucuz mu? Duran varlkları bu kura göre dahi orta uzun vadede özsermayeyi büyütecek mi? Kasadaki nakit $ orta vadede kur farkı kârı yazacak mı? Silopi'de mal devri şuandaki piyasa değerinin neredeyse 1/3'ü kadar nakit $ kasaya sokacak mı?
Sokmaktan mevzu açılmışken tahtada fiyatı bize soksalar ne olacak, bu bakış açısına göre derdim ucuz şirketin gitmemesi olsun.
Filo
Şu an dokuz adet gemi faaliyet göstermektedir.
Haziran ayında alım sözleşmesi imzalanan ve ilerleyen süreçte teslim alınacak "Zeyno" adlı bir ultramax gemisi daha filoya dahil edilecek. 2026 yılında, yeni inşa edilecek "Guzide" adlı 42.350 dWT handysize tipi bir gemi filoya eklenecek.
2028 yılında teslim alınması planlanan üç adet gemi daha yeni inşa edilecek olup üçü de mevcut bağlı ortaklıklar adına inşa edilmektedir.
Bu gemiler:
Neco Maritime Limited tarafından bir adet 64.000 dWT gemi, mevcut gemi; 32.203 dWT - 2013 inşa
Hako Maritime Limited tarafından bir adet 64.000 dWT gemi, mevcut gemi; 63.104 dWT - 2014 inşa
Dodo Maritime Limited tarafından bir adet 42.350 dWT gemi, mevcut gemi; 39.017 dWT - 2013 inşa
Gemilerin Seyri Hakkında
2021 yılından itibaren takip edebildiğim ve kayıt altına aldığım kadarıyla gemiler rota ayırt etmeksizin dünyanın her yerine yolculuk etmektedir.
silopi için 2024 son sanırım , buradan gelecek önemli bir haber nakit miktarını arttırabilir ama halen cevap yok, şirketi arz edip payları satarlarsa o daha güzel olur.
bi zamanlar gsdho da böyleydi hatta tekstil bankı vardı.65 liralar hisse fiyatı tgsd nin.gsdho nun başında bankayı satıp vapurculuk yapma hevesindeki yöneticiler geride büyük bir enkaz holding muazzam bi zarar ve vergi ziyanı yarattı.kendi servetleri muazzam ters orantılı durumda tabi .bundan hiç rahatsız değiller.sahi bunlar neden böyle gemi taşıma işine girdi bankayı gözü kara satacak kadar .ne taşıyorlarki muazzam zarar ediyorlar.sahi ne iş bu iş.acil incelenmeli diyor herkes .bu şeşelistanya abidiklulanganya menşeli vapurcu sistemi ne iş .bu kadar zarar.
CEVAP- Borsada işlem gören hisselerin piyasadaki dalgalanmalardan ötürü fiyatlarının inip çıkması beklenen bir durumdur. Yatırımcının asıl üzerinde durması gereken husus uzun vadede fiyatın yükselip yükselmediğidir. Bu da şirketin gelir ve kâr büyümesini istikrarlı şekilde sürdürmesi ile yakından alakalı olacaktır.
Toptan ve perakende sektöründe faaliyet yürüten TGS Dış Ticaret’in sermayesinin yüzde 57,71’i borsada işlem görüyor. Takas verilerine göre halka açık kısmın yüzde 24,97’si A1 Kapital, yüzde 9,38’i İş Yatırım ve yüzde 8,61’i de Yapı Kredi Yatırım’ın saklamasında yer alıyor. Geçtiğimiz nisan ayından bu yana hisseye yönelik yabancı ilgisinde belirgin bir artış gözleniyor. Verileri açıklanan nisan-ağustos döneminde yabancılar, haziran ayında satışta bulunurken diğer dört ayda alım ağırlıklı işlemlerde bulundular.
Hissenin fiyatı ise mayıs ayında test ettiği en yüksek seviyesi 96,52 TL’nin ardından geriledi. Eylül ayının ilk yarısında en düşük 53,70 TL’ye kadar inerken ikinci yarıda yönünü yukarı çevirdi. Son işlem gününde ise gördüğü tavanın ardından kapanışını 65,15 TL’den gerçekleştirdi. Hissenin tavan olmasını gerektirecek yakın tarihli önemli bir açıklama ya da gelişme bulunmuyor.
Hissenin hareketlendiği 19 Eylül günü öncesi, şirketin altı aylık mali tablolarını yatırımcısı ile paylaştığı gözleniyor. Şirket, yılın ilk yarısında gelirini yüzde 82 ve dönem sonu net kârını yüzde 287 büyüttü. Yılın ikinci çeyrek döneminde satış ve kârlılığındaki artış fiyattaki artışı destekleyecek bir veri olarak değerlendirilebilir. Hissenin uzun vadede çıkışı için daha güçlü bir gelir ve kâr büyümesine ihtiyaç olduğu ise göz ardı edilmemeli.
ODEO BANK DA SATILIYORMUŞ.talip çok .sengit ana omurga bankayı sat vapurcu olcam falan .bddk denetiminden çık mizler gibi vapurculuk yap uluslararası .?milyarlarca zarar.ne taşıyoki bu kadar zarar ediyor şirketi batağa sokuyorlar .acil bir kayyum denetimi şart.muazzam bide vergi ziyanı yaratmaları yarı sıkıntı.ülkeye zarar.acil kayyum yoksa k.y bu gidişle koskoca bankası olan giyim sanayinin en büyük kuruluşu kıtıpıyoz bi vapurculuk oda ne taşıyoki bu kadar zarar içindeler.vay beee.
Hafız sen ne anlatıyor dayı?
Yok yazmiyim diyorum emme epik.
Süreçte tüm bankalar sermaye artırmak zorunda kaldı. Anladin mi dayı bankacılık işi olacak kolay bir iş mi sanıyorsun? Ki başına bisey gelmez ise sokakta.
Epik dayı ısrarla yazıp duruyorsun beyle seyler.
Amacınız tam olarak nedir sosyal medya mecrasında.
???
sen git bankayı sat onlarca vatansever iş insanının kurduğu zamanın en büyük giyim sanayi ortaklığının başına geçip lav et.bankayı sat vapur al .şeşelistanya adalı falan .sonra milyarlarca zarar yaz vergi ziyanı yarat .mizlerrr gibi .şahsi servetide erimişmidir araştırmalı mali yetkililer.
Kalan hisselerin 30.000.000 ABD doları opsiyon fiyatıyla*Park Holding A.Ş.'ye geri satma hakkının kullanılmasına, Geri satma hakkının kullanıldığına ilişkin kararın Park Holding A.Ş.' ye bildirilmesine,
Silopi Elektrik Üretim A.Ş.'de sahip olduğu payların tamamının Park Holding A.Ş.'ye satılmasının Sermaye Piyasası Kurulu'nunII-23.3 sayılı Önemli Nitelikteki İşlemler ve Ayrılma Hakkı Tebliği kapsamındaki eşikler aşılmadığından önemli nitelikteki işlem olarak*değerlendirilmeyeceğine
öyle veya böyle kangren olan bir husus çözülmüş oldu ! usd bazında ciddi bir zarar oldu.
buna karşın belli belirsiz bir konu kapanıp, 30 milyon usd nakit para kasaya girdi..
bilanço'da ne olduğu belli olmayan bir asset ortadan kalkıp, nakit bir değer aktife dahil oldu.
yarın tavanlar muhtemelen