0.39 cent'e kadar yolu varEk 20238
Printable View
0.39 cent'e kadar yolu varEk 20238
MTGox ' dan hacılanan btc vardı bir dönem sanırım yine elde kalanları satıp ödeme 💰 zamanı geldi davacılara
Kendi tahminim ( ya tutarsa ) 4.300 usd bandına btc oturmadan al vur kaç yapmak daha mantıklı
Uzun vadede elbet bir rayına oturacak bu işler fakat o dönem geldiğinde bu coinlerden kaçı ayakta kalıcak mechul
Ayu ların daha piyasadan çekileceğini düşünmüyorum
( hızlı yükselişler hep soru işareti bende ? )
Boğa trendleri genelde süründüre süründüre çıkar
https://www.reddit.com/r/mtgoxinsolv...mmencement_of/
Yatırımcılar / İnsanlar şu an "Commencement of Filing Proofs of Rehabilitation Claim" formu* dolduruyorlar. Son tarih 22 Ekim.
*Eski email, şifre ile log in oluyorlar, bir çok form doldurup mektup/kimliki ile başvuru yapıyorlar. Email şifreyi unutanlar/2FA uygulaması kadıranlar için yöntemler anlatılmış.
Bu işler bittikten sonra USD teslimatı yapılır. BTC nin bu işi diplerde karşılamasını bekliyorum.
MTGOX olayı nedir ?
BTC henüz bugünkü fiyatlara göre ucuz iken hacklendi veya hacklenmiş tavrı gösterdi. AMA BTC lerin hepsini kaptırmadı. Olay öyle bir hal aldıki geride kalan BTC ler (Cold wallet) yatırıcıların USD zararını hayli hayli karşılıyor. (Üste para bile kalıyor çünkü yatırımcılar eski USD kuru üzerinden ödeme alacaklar). Hatta eldeki BTC leri BCH gibi fork la türedi.
MtGox cold wallet izleme linki.
https://www.cryptoground.com/mtgox-cold-wallet-monitor/
Şu ana dek BTC satışları bu mahkeme ve diğer ıvız zıvırları karşılamak için yapıldı veya ben okuduğumu öyle anladım.
neden XRP ?
BTC yi eski DOS ortamı gibi düşünün.Komut sistemi. Oyun dışında bir kaç sekreter uygulaması, komutsal word excel .
Sonra windows 3.1 geldi. Bunu Ether gibi düşünün. Daha görsel. Muti tasking özellği (bir kaç pencere açabilme). ETH mesela bu tokenleme olarak iş gördü.
XRP ise daha fazlası değil. Burada merak edilecek pek bir şey yok. En önemlisi Xrapid ile çok hızlı transfer yapabilmesi (4-5 saniye).
Bu da bankalar açısından iyi olduğu için kullanmaya başlayacaklar.
Tamam yatırımımın bir kısmı burada. Çıksın düşssün. Ama bu da yeterli değil merak etmeyin. Bize 3.nesil kripto lazım.
Windows Me de geçin, Windows XP daha çok kullandık. Çünkü internet vardı işin ucunda. Sonra tablet ler derken akıllı telefonlar.
İşte kripto olarak bu 3.nesili kaçırmamak lazım. Yoksa XRP çıkmış düşümüş anca aldık sattık dan öteye geçemeyiz.
XRP de açık kaynak kodlu ve yaşlandı bile. Yani GITHUB da nasıl programlandığı ortada, ve üzerinden zaman geçti bile. Bir sürü programcı buna bakarak üzerine yeni şeyler ekleyerek yeni çalışmalar yaptılar, fikirler ürettiler.
Burayı okuyan birileri var ise geç kalmadınız. Ama kripto dünyayı artık takip etmeniz de lazım.:cool:
https://www.wikiwand.com/en/Ripple_(payment_protocol)
O zaman dance 😁 3 nesil kripto konusunda kesinlikle hem fikirim Xrp için ise çok güzel bir pattern vardı ve yüksek bir hacim ile berakout geldi iki gün için inanılmaz bir kar ...xrp de beğenmediğim iki üç nokta var birincisi totall supply ikinciside Ripple mevcut teknolojiyi deli gibi finans dünyasına pazarlarken xrp konusunda hep değişik açıklamalarda bulundu ( en son her iki firmanın logolarını değiştirdi karışıklık olmaması için ) beklentiler alınır gerçekler satılır kendi adıma tekrardan kanal içerisine dönüp 0.40 cent civarı girmeyi düşünüyorum haber gelmedende satıp kaçarım böyle işlerin sonu hep bamya )
Bitcoin için zurnanın zırt dediği yerdeyiz http://666kb.com/i/dx6mftudiwcu3aswq.png
https://tvc-invdn-com.akamaized.net/...9b85724354.png
Güncelleme yapalım. Bence 0.90 üzeri/civarı trade şansı var (Bu trade e gireceğim). Şu anki yerini bugünlerde arkada bırakacaktır bence.
https://tvc-invdn-com.akamaized.net/...95b88c13b2.png
IOTA Hulk ile benzer grafikte bence. 0.24 0.25 $ arası girmeyi planlıyorum. Online wallet programı ayarlandı -Trinity-
Öte yandan XRP için 0.93 $ civarından Binance da tahtadayım.:wave:
Üstad btc için ne düşünüyorsun. Btc sağlam bir düşerse örneğin 4500 lere daha iyi bir alım fırsatı vermez mi
MI 5s cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Öte yandan XRP için 0.93 $ civarından Binance da tahtadayım.:wave:
Sayin Üstat bu fiyat alış mi yoksa satiş fiyatiniz mi?
Venus_V3_5580 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
ETH izlenmeli kısa vadede büyük tepki vericek gibi duruyor
merhaba tepki ne yönde acaba
Sayın Secbul,
3. Nesil kriptolardan onereceginiz var mı? EOS ve cardano hakkında görüşünüz var mı?
Ben BTC aldım ve büyük zarar ettim. Ether iyi diyorlardı o da aşırı değer kaybetti ve toparlanır mi göreceğiz.
3.nesil veya benim anlayışıma göre henüz ortalıkta yok. 2.nesilden ilerlemiş olanlar var. Yine de çoğu eski düşüncde.
Bu arada XRP tutuyorum hala.
EOS market capi 5 milyar dolar günlük hacim 0.4 milyar dolar. Yaşı 1.5 ki oldukça taze sayılır şu ortamda. Twitter takipçisi 200 bin
XRP nin ki 900 bin. Ama XRP daha yaşlı. Fiyat olarak aşağı bir salınım daha yapıp dibi bulacak kıvamda.
Cardano da genç ama EOS a nazaran günlük hacim yüzdesel olarak daha az. Twitter takipçisi 145 bin.
Fiyat olarak Cardano EOS dan daha önce yukarı hareketlenebilir.
ETH hakkındaki fiklrim önceki sayfalarda mevcut.
xrp tehlikeli yere yürümüş
10 günlük, 200 günlük, günlük bollinger ortası, hepsi birden deliniyor devam ederse
tuzak olarak kalmasını umarım, sonra kalkacak olsa bile acıtabilir buradan sonra
çok güzel kazandık, umarım toparlar
Xrp de olması gereken oluyor. Normal.
:ok: umarım doktor
kuvvetli koşular günlük bollingerin alt yarısına bu kadar kısa sürede pek dönmüyor (gerçi daha bırakmadı)
aşağıda 0.46 gibi galiba son çıkıştan fibo var, 0.43 civarlarında bir 5'liklere sıçrama noktası var. ola ki gelirse oralarda biraz geri alım yapayım.
daha altta ben geçici ilgi kaybı yaşarım ama günlük salınım zarfının dibi yarın mixolydianın 0.4'ı civarına gelir sanırım :)
not : mixolydian, isim ilginç. sevdiğin parça(lar) vb.den ilham mi, müzikle daha yakın bir ilişki mi var?
"modal müzikte, bir majör gamın beşinci derecesinden başlayan dominant gam."
https://eksisozluk.com/mixolydian--150682
Müzikle ilgili bir terimmiş, özellikle jazz-blues tarzıyla adı çok geçiyor. Yukarıdaki tanımdan hiçbirşey anlamadım orası da ayrı tabii:kmk:
Metallica, Megadeth, Dream Theater bilirim ben...:p
Binance aşağıdaki kriptoları borsasından çıkaracakmış. 12 Kasım'a kadar listelenmeye devam edecek, sonrasında çıkaracaklar.
https://support.binance.com/hc/en-us...-CHAT-ICN-TRIG
Özelden bir arkadaş sorduğu için listeden çıkaracakları "TRIG" token hakkında ufak araştırma yaptım. Hızlıca bir araştırma olduğundan bilgiler kısmen eksik/hatalı olabilir ama genel olarak bulabildiklerimi yazıyorum. Elinde TRIG olan ya da bu token'ı tanıyan bilen arkadaşlar varsa yorumunu eklesin.
- Daha önce de bittrex'de varmış, oradan da çıkarılmış.
- Şu an sadece binance'de işlem görüyor. Oradan çıkartılınca hiçbir borsada olmayacak.
- Yeni bir token değil, 2016 yılında çıkmış. 2 sene olmuş çıkalı ama github sitesindeki proje, kod geliştirme tarihlerine bakınca en son 3 ay önce aktivite olmuş,onlar da pek kayda değecek aktiviteler değil. Elle tutulur kodlar yok. Geliştiricileri pek birşey yapmıyor anlaşılan.
- Bitcointalk forum sitesindeki konu başlığına baktım. 2 senedir 50 sayfa olmuş sadece. Gerçi bu tam bir kriter değil, bticointalk'da başlığı olmayıp ya da az mesaj yazılan güzel kaliteli projeler de var.
- Yanlış değilse; sanırım 1 sene önce kendi mainnet'ine yani kendi blok zincirine geçmeyi vaad etmişler ama hala token olarak kalmış. Bu da hoş değil.
-Sitelerinde(https://www.blocksafe.network/) bahsettikleri konsorsiyum adı altında birkaç tane şirketin websitesini vermişler. Onlar da hikaye sanırsam. Bir tanesinin sitesi açılmıyor, birinin sitesi çok yüzeysel ne yaptıkları belli değil, sadece ana sayfadan ibaret. Şirketseler eğer doğru düzgün bilgi yok firmalar hakkında. Tek sayfadan oluşan websitelerinde göstermelik şirket gibiler.
-Kurucularının linkedin sayfalarında TRIG'in kendi sitesi blocksafe ile ilgili hemen hemen hiçbirşey yok. (linkedin'e üye değilim. Üye girişi yapmadan bu kişilerin ilk gelen linkedin profil sayfalarında blocksafe ya da trig ile ilgili net bilgiler bulamadım.)
Sonuç itibariyle benim şahsi fikrim durumu iyi değil. Ama işte kripto dünyası burası, bugün listeden çıkarırlar, 3-5 ay sonra tekrar sokarlar ya da başka borsa listeler tekrar yükselir orası belli olmuyor.
Ha bir de şunu ekleyeyim. Sitelerindeki whitepaper akıllara zarar. 5 sayfalık görsellerden oluşan, ilkokul dönem sonu ödevi gibi saçma sapan birşey. En kötüsü bu bence...
Çok benzer durumu Cryptsy de yaşamıştım. Önceki sayfalarda yazdım.
Tekrar edecek olur isem.
Cryptsy hacklendik diyince yüzlerce coin alım satım ve en kötüsü çekime kapandı. Çok az sayıda coinin cüzdanlara çekilmesine admin yardımcılarından biri bir kaç hafta sonra izin verdi. Şanslı olarak XJO da bunlardan biri idi. O sırada XJO için başka pazar yeri yoktu. El mecbur kurtardığıma sevinip cüzdanda beklettim. Tam ~1.5 yıl. Bu uzun zaman boyunca bitcointalk daki topluluk birleşti ve bir pazar yerlerinde yer bulduk (Cryptsy, Yobit, Nova). E tabi fiyat aylarca çökük kaldı. En son işte bu yıl beni takip ettiniz sonunda para bıraktı. O da BTC dolar karşısında yükseldiği için. Ama bu süre zarfında çok fırsat kaçtı. Peki yakalayabilirmiydim. Belki.
Anafikirler.
1-Exchange sitelerinde coin/token bırakmayın.
2-Çöp (junk) coin/tokenlerde grafik analiz yapıp kendiniz kandırmayın. Çok düştü gibi.
3-Tokenler fiyat/exchange risklidir. Ama ETH üzerinden dolaştığı için cüzdan/exchange daha şanslıdırlar.
4-En az 3 sitede faal olmasına dikkat edin.
5-Moral bozmayın.
6-Eğer satış yapıp çıkacaksanız bu zarar kararınızın arkasında durun. Başka bir şekilde 10 20 x kat yapabilecek fırsatları da düşünün. Kar Zarar kardeştir. Tradersanız her daim USD/BTC döndürme şansınız olmalı.
7-Eğer satmayacak iseniz ilgili bitcointalk başlığında ara ara yazılar yazarak bir şekilde üst sıralarda kalmasını sağlamalısınız.
TRIG için
https://wallet.indiesquare.me
Sitesindeki cep wallet tavsiye edilmiş. Eğer satmayacaksanız telefonu da kaybetmeyecekseniz bu süre burada bekleyebilirsiniz.
Binance çekimi de iptal etmeye gidebilir.
yardımcı olmak için şu video verilmiş
https://www.youtube.com/watch?v=pDVkyPxGcpU
hmm btcturk'te birileri usdtye sağlamca verdi
dava sonucu vb birşey mi biliyorlar, yoksa birilerinin telaş satışı mı henüz belli değil.
bazen önden yön gösterici (bazen de tersi tabii) büyük hareketler oluyor orada
Borsa/trade edenler genelde bilgi ile değil heyecan ve dürtüleri ile hareket ederler. Bu denli bir satış olması birilerin sadece ikna olduğu anlamına gelir.
Grafik paylaşayım. (Daha henüz gerisi gelmeyen tahminimdir, 2-3 bacak bitmiştir)
Tahmin şeklini vereyim..
https://tvc-invdn-com.akamaized.net/...2ca75f016d.png
Binace'in tether'i(USDT) delist edeceği söylentileri var. O nedenle BTC dahil tüm coinlere saldırdılar. USDT'nin muadili PAX ve TUSD'nin fiyatı %15 primlendi. Çok üçkağıtçı borsalar ya.... Bakalım doğru mu haber?
Evt 👍
Mustaine saol, sabah mahmuru “n’oooluyo yahu” derken senin mesaj geldi 🙂
Ben tether'de bekliyordum. Gözlerim hala faltaşı gibi açık:oleyo:
BTC aldı başını gitti, Altcoin/USDT hepsi yürüdü. Noluyor dedim sabah sabah. Coin'e girsen uçmuş, teher'de mi kalsam, TUSD, PAX'amı geçsem, onlar da yürümüş gitmiş.:) Dedim sakin ol, ortalık sakinleşsin...
Bence de büyük ihtimal fake haber. Binance'den resmi açıklama yok. Her türlü ortalığı karıştırdılar yine...
Binance CEO'su twit atmış gülücüklerle; "If this FUD triggers a $BTC bull run, it is a nice FUD to have". Maymun ettiler piyasayı. Gerçi yazdığı da şimdilik kısmen doğru:)
Binance de kaldırılan 4 coin şuan bende işleme kapalı. "Wallet maintenance, Withdrawal suspended" yazıyor. Sanırım "cüzdan bakımı, çekim askıda" demek.
İceride kalan tokenlerimizi Yakında sanal cuzdanlara aktarmaya izin verirler sanırım.
Yalnız bu işten anlayan arkadaşlara bir iki sorum olacak.
Birincisi, telefona yeni sürüm yuklemem gerekiyor. Bunu yaptıktan sonra karekod doğrulama uygulaması muhtemelen iptal olacak, bunun için sürüm yükseltmeden önce ne yapmam gerekir?
İkincisi, bendeki token "Trig" bunun için sanal cüzdan yuklemem gerekecek sanırım. Açıkçası bu konuda pek bilgim yok. Sanal cüzdan sadece telefona mi kuruluyor, bilgisayara da kursak (telefon calintisina karşı) oluyor mu?
Kısaca sanal cüzdan kurulum aşamalarını bilen bir arkadaş yardımcı olursa çok sevinirim...
Venus_V3_5580 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.