https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...ec277b2258.jpg
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Printable View
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...ec277b2258.jpg
Lokasyon ve kesimhaneye uzaklik. Biz onlari seciyoruz cunku onlar herzaman fazladan üretici bulmak isterler.benim bolge aydin.
SM-N930F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu arada 2. Şubat günü şen piliç yeni kesimhane için Osmaniyede temel atma töreni yapti.
SM-N930F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
BENCE EN KÖTÜ SENARYO BU OLACAK ( sadece refinas kredisi kafamı karıştırdı 11. ay olduğundan pek faiz gideri yüklenmez tahminindeyim )Ek 15142
Yine kabus basladi....
20 oldu
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...cdf516bf85.jpg
Ben bi b..k yedimde alan neye guvenip aliyor valla hayret ediyorum
Yabancı oranını takip etmekte fayda var.... Şimdi 2 gün önceki harekette mal toplarlarken araya dalıp alım yapan KY nin ( genellikle çıkarken alırlar) malını toplama operasyonu içindeler...
Şabat ayı başından bu güne takaslar. (dün ve bugün henüz takaslarda yok)
İŞ ve yatırım ikilisi toplamda 530.000 satışla tahtanın içine etmişler resmen.
Yabancı 135.000 almış toplamda.
http://https://i.hizliresim.com/BLAg5D.png
banvitin 1. olduğunu sanıyordum..yanlış hatırlamıyorsam ihracatta da banvit birinciydi...tabi sektörü siz daha iyi tanıyorsunuz...
bu arada tavuk şirketleri arasında gizli veya adı konulmamış zimmi bir anlaşma var görünüyor...piyasa bana göre banviti takip ediyor...bu aralar dikkat ediyorum batmandaki bir çok reyonu banvit istila etmiş...hep banvit ön planda görünüyor...
kırmızı et ve balık fiyatlarına göre tavuklar çok ucuz...daha geçen yılın fiyatlarında bile değil...bu ekonomik kriz olduğu sürece tavuk satışları daima artacaktır diye düşünüyorum...gıda sektörü neredeyse hiç bir ekonomik krizden etkilenmiyor...vatandaşın yiyebileceği en uygun protein kaynağı hala tavuktur...o yüzden insanın içi rahattır...borsadaki herhangi bir olumsuzlukta böyle bir hissede kalınması bana göre iyidir..
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...2ff4aa5f34.jpg Bim de satılan egetav kimin markası ?
bolez piliç miş...
29,11,2017 tarihinde gelen bir kap haberi dikkatimi yeni çekiyor...
Daha önce 20 Ocak 2016 ve 28 Ocak 2016 tarihinde yapmış olduğumuz özel durum açıklamalarında belirtildiği üzere, şirketimiz kredi kullanmıştı. Bugün itibariyle, mevcut banka borçlarının refinansmanı amacıyla çeşitli bankalarla genel kredi sözleşmeleri kapsamında teminatsız krediler kullanılması suretiyle, daha önce kullanılan kredilerimiz kapatılmıştır.
önceki krediler kapatılmış ve yeni ve teminatsız kredi temin etmişler....bu önemli bir gelişmedir...artık bankalara o kadar güven gelmiş ki herhangi bir teminat istemiyorlar..
bir de ali saçan isimli bir banvit yetkilisi 44,450 adet borsada satmaya karar vermiş..ben bunu olası bir çıkışın habercilerinden sayıyorum...çıkış yapacak ve bu adam da yukarıdan satacak...:)
geçen yıl 14,02,2017 tarihinde vergi dairesi bilançosunu vermişler...27,02,2017 tarihinde ise spk bilançosunu yollamışlar...bu gün de ayın 14 ü bana göre bu gün vergi dairesi gelir...
bugunlerde kuru gurultulere hic tahamulum kalmadi anlam veremedum kendime
bos teneke sesleri o kadar rahatsiz etmeye basladi ki...
neyse ki cozumu buldum gec kalmis bi cozum direk engelliyorum
sozu sukutundan kiymetli olmadik sonra bana ne gerek ...
rahatladim sozum kimse ustune alinmasin alinanlarda cevap yazmasin okumuyorum zaten engellisiniz...
oh beeee
vergi dairesine geçen yıl şu bilançoyu vermişler....
bürüt satışlar 2 176 milyon
yurtiçi satışlar 1 931 milyon
yurtdışı satışlar 239 milyon
diğer gelirler 6 milyon
satışlardan iade ve iskontolar 360 milyon...bu tüm satışların içinde %16,5 a denk geliyormuş....tabi brezilyalılara satılmadan önce durum buymuş...bu bilançoda dönem karı net 49 milyon gelmiş...
arkadaşın dün verdiği bürüt satışlar eğer 3 050 milyon ise ve satılmadan önceki oranı kadar iade ve iskonto yapılmış ise ?? ( ki bana göre bu oranın düşmesi lazım...) o vakit 503 milyon iade ve iskonto miktarı ortaya çıkar...o vakit de net satışlar 2 547 milyon olur...son üç çeyrekte de 1886 milyon net satış olduğuna göre , son çeyrek cirosu 661 milyon olur...
bu miktar en çok ciroyu yaptığı ikinci çeyreğin 674 milyonuna çok yakın olur..bu cirodan %11 lik ikinci çeyrek kar marjına göre 74 milyon kar, %17 lik üçüncü çeyrek kar marjına göre ise 114 milyon net kar ortaya çıkar...
spk ya verilen bilançoda ise net satışlar 1 934 milyon olarak gösterilmiş (vergi dairesinde bu miktar 1 816 milyon imiş..) kar ise 62 milyon tl olarak verilmiş..(vergi dairesine ise kar 49 milyon tl olarak verilmiş..)
yani şu anda 2016 yılı verilerine baktığımızda vergi dairesine verilen ciro ve kar (bu akşam beklediğimiz vergi dairesi bilançosu) az iken spk ya verilen bilançoda ise ciro ve kar daha yüksek gelmiş...(bizi asıl etkileyen ve temetüye konu olan bilanço budur )
bunun nedenini bilmiyorum 2015 yılında da nasıldı onu da bilmiyorum...bu sonucu genelleştirebilir miyiz ?? onu da bilmiyorum...sanırım 2015 de incelenirse aşağı yukarı belli olur diye düşünüyorum...
[QUOTE=yıldırımkıta;1708899]BENCE EN KÖTÜ SENARYO BU OLACAK ( sadece refinas kredisi kafamı karıştırdı 11. ay olduğundan pek faiz gideri yüklenmez tahminindeyim )Ek 15142[/QUO
oldukça muhafazakar bir tahmin zaten en kötü senaryo demişsiniz.
Tahminim cironuzdan 200 milyon daha fazlası ve esas işletmeler faliyet karından 30 milyon daha fazlası gelebilir.
ssss
Sayın keko vergi dairesine verilen blanço şirket yönetiminin ve üretiminin bulunduğu ilin vergi dairesine verilir.
Şirketin başka bir ildeki üretim ve satışı varsa oradaki vergi dairesine verildiği için , vergi dairesine verilen blanço düşük kalır.
örneğin Erdemir, Erdemir ,Ereğli vergi dairesine verdiği blanço da İsdemir yoktur.
İsdemir blançosunu iskenderun vergi dairesine verir.
Oysa SPK blançosunda Erdemir içinde isdemiri de bulundurur.
ssss
The end......
Info ve yatırımf.kemiksiz satti
Info.global.meksa zararına verdi
Bilanço yeni bir rekorla gelsede
Şöyle 150 civarı...😁
Satanların yüz ifadesi😶😶😶.YTD
Beyler bir sorum olacak
Topigi kullanırken sürekli ekranı
Kaplayan vodofn reklamindan
Nasıl kurtulabiliriz.😁YTD
SPK blançosunda toplanıyor ama vergi dairesinde bazı haller de toplanmıyor diye biliyorum.
Bankalar da her iki blançoda da toplanıyor.
Sanayi şirketlerinde yada üretim yapılan şirketlerde farklı illerde hem üretim hem de satış yapılıyorsa ayrı ayrı bildiriliyor, ancak yanlış yada eksik biliyor olabilirim araştırmak lazım.
ssss
Merinin tahtayı asagi yonde
Baskilamasida iyi bilançoya işaret.😁YTD
Bugün banvit yetkilisiyle görüştüm. Kısaca:1-Çok güzel bir 2017 yılı geçirmişler. 2-Yurt içi ve yurt dışı satışlar çok iyiymiş. 3-Spk bilançosu gelecek hafta açıklanacakmış... Ben de kendilerine borsada çektiğimiz işkenceyi anlattım. Şirketin gidişatıyla borsadaki durumun örtüşmediğinin farkındalar. Sonuç:Bilançoyu görmeden hiçbir yere gitmiyorum... ytd
şu refinasman kredisi ile ilgili hesap yapabilecek bir arkadaş yok mu
mesala kapattıkları kredi için ne kadar gelecek aylara ait finansman gideri ve gelecek yıllara ait finansman gideri var ve bunlar daha önce giderleştirildiyse döneme kar olarak yazılacak mı çekilen yeni kredi için 2017 yılı ne kadar finansman gideri yazılacak ?
Sevgili dostum.. Gelecek aylara ve gelecek yıllara ait giderler.. İlgili hesapta takip edilir ve zamanı geldiğinde muhasebeleştirilir ve muhasebenin dönemsellik ilkesine göre de ilgili döneme gider kaydedilir.
F8331 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
doğrudur dediğiniz gibidir.
benim demek istediğim her dönem faiz giderleri var bu refinasman kredisi çekilerek borçlar kapandı burda bir erken ödemeden dolayı faiz geliri oluştu ve yeni çekilen krediden dolayı faiz gideri aradaki olumsuz fark ne kadar olabilir. ( yeni çekilen kredinin tutarı ile alakalı bir rakam yok sadece mevcut krediler için çekmişlerse çok fazla bir sıkıntı yok ama yüksek bir rakam çekmişlerse iki aylık faiz gideri bile bizim tahminlerimizi alt üst edebilir. ) YTD