cok uzun zamandir boyle yaw...ama iyice sabit fikir oldu. 3 senedir izliyorum bu tahtayi. hep bir umut vardi o da kalmadi. kanaat getirdigim budur. umut yok! bu arada cocuk gibi laf sokma cabasi nedir ya😂 hic ugrasamam baska kapiya!
Printable View
cok uzun zamandir boyle yaw...ama iyice sabit fikir oldu. 3 senedir izliyorum bu tahtayi. hep bir umut vardi o da kalmadi. kanaat getirdigim budur. umut yok! bu arada cocuk gibi laf sokma cabasi nedir ya😂 hic ugrasamam baska kapiya!
Dostum ; bucim neden çemtasi satsın..
Bir bursalı olarak her 2 şirketi de biliyorum burada burnumun dibinde...
Bursa çimento battı da paraya mı ihtiyacı varda çemtasi satsın..
Kim değerli ve ileride daha da değerlenecek sirketini satsın..
Veya kim neden bursa çimentodan cemtas'ın %58 almak istedin (yatırım için mi ) stratejik ortak olmak için mi ( ki çemtasi n bunada ihtiyacı yok)
Yatırımını tamamlamış bir şirket cemtas..sermayeye ihtiyacı yok..parayada ihtiyaci yok pazarada ihtiyaci yok kendi pazarini zaten yaratiyor..büyüme ivmesi hem ciro anlamında hem kâr anlamında yükseliyor..
Bana şöyle gerçekçi cümleler kur..
Yoksa burada millete hayal satma ..
Yönetim kurulu üyesi bile bucim payını satıp cemtas alıyor sen hala daha hayal kuruyorsun ..
MEVLANA 'NIN BİR SÖZÜ :
'' Kötü bir döneme girdiğinde ve her şey sana karşı gibi göründüğünde, bir dakika bile dayanamayacakmışsın gibi geldiğinde sakın pes etme .... Çünkü işte orası, gidişatın değişeceği yer ve zamandır.'' Mevlana:yes:
'' Yatırım Tavsiyesi Değildir ''
ironi vardi kacirmissin ne diyeyim😂
Sayın sulzer ben buçim bilançosuyla ilgili birkaç şey söylemek istiyorum, 6 ay dan 9 cu ay cirosu 329 milyon ve bürut kar 106 milyon, ben son çeyrekte cironun 330 milyon ve bürüt karın 110 milyon daha olacagına inanıyorum. yani yılsonu bürüt kar 346 milyon olabilir, 2017 de bürüt kar 201 milyondu bursacimde karlılık bana göre çok iyi, bunu niye böyle hesapladık ? bu sene dolarda olan trbülans ve digerfaliyet gelirlerinin yüksek olması nedeniyle asıl faliyetindeki bürüt karı esas aldık. Sonuç olarak 2019 yılında buçim çimento sektörünün en baba hissesi olabilir aslında dogru yoldasın ama biraz sabır gerekiyor. YTD.
https://i.hizliresim.com/6aQmY7.jpg
Erhan Açıkgöz alıntı..
Baskılamaya devam daha ne kadar sürecek hep beraber yaşayarak göreceğiz, baskının şiddeti arttıkça zaman daralıyor demektir.:one:
Bu arada Çemtaştan alınan roda hissesi kasada para varken 4 taksit halinde neden ödeme yaptılar halen anlamış değilim son taksit 2019 şubat ayında bitiyor.:p
Bugünde değişen birşey yok dünün aynısı 4,70-71-72-73 kademelerinde toplam 80,000 lot satışta duruyor.:wu: muhtemelen İrfan beyin sattıklarını alanlar satmaya çalışıyor.:notr:
Dün ve bugün aynı kademelerde 80.000 - 90.000 lot civarında satış yazılıyor, satış kademesindeki lotlar azalmıyor ama toplamda iki günde 250.000 lot işlem hacimi gerçekleşti :one: İrfan beyden alınanların bir kısmını satış baskısı oluşturmak için kullanabilirler. böyle sığ bir tahta satışta yazılan 100.000 civarı hisseye bu fiyatlarda kimsenin ilgi duymaması ayrı birşey, patron herkesi bıktırmış kimse korkusundan yanaşmıyor:kahkah:
Bu forumda görüş bildiren arkadaşların önemli bir kısmı, bu hissenin henüz hak ettiği değere erişemediği hususunda hemfikir. Ayrıca, yıllar itibariyle hisse fiyatının durağan seyretmesi ve sürekli baskılanması yatırımcıları çoğu zaman ümitsizliğe sevk edebiliyor. Bu durum, firma performansını iyi bulanların bile hisse performansının kötü olması sebebiyle satın alma hususunda tereddüt içinde kalmalarına sebep olabiliyor.
Şirketin bilançoları herkesin elinde. Önce duran varlıklara bakalım (maddi-gayri maddi). Sonra da tesislerin yeniden kurulum bedelini değerlendirelim. Özkaynak yöntemiyle değerlenen yatırımlara bakalım. Realite ile uyumlu mu, karşılaştıralım. Finansal borçlar, konjonktüre uygun şekilde, son çeyrekte önemli ölçüde azaltılmış. Neticede BUCİM varlıklarla donanmış bir şirket. CEMTS, Roda, Beton şirketi.. CEMTS zaten şirketin bağlı ortaklığı. Onun başarısı ve değer kazanması, BUCİM yatırımcısını her halde memnun etmeli.. Roda da diğer önemli bir varlık ve %50'si şimdi BUCİM'in. Limanın CEMTS'tan hangi fiyata alındığının ise, hiç önemi yok. Zira pahalı bile olsa, reel olarak ödenen kısım hesap edilen rakamın sadece %42'si. Diğer %58 bilindiği gibi, bir cepten diğer cebe. Yani ödenen yaklaşık 18,7 milyon USD değil, bunun %42'si olan 7,9 milyon USD artı -taksitler için- TCMB USD faizi. Sonuç olarak Roda, gayet makul bir maliyetle BUCİM'e geçmiştir. Aynı işlem CEMTS tarafından yapılıp BUCİM'in hissesi devralınmış olsaydı, CEMTS yapacağı bu yatırımla, sadece portföyünde bulunan 1,8 milyon adet BUCİM hissesi kadar bir maliyet muafiyetine sahip olacaktı. Neticede BUCİM, limanın %50'sine maliyeti yüksek olmayan bir fon transferiyle sahip olmuş, CEMTS'ı kendine münhasır faaliyetleriyle bırakıp Roda'dan arındırmıştır. YTD.
Hatırlayalım, yakın zamanda yatırım iptaline ilişkin nihai karar gelene kadar KAP'a yapılan bildirimlerle BUCİM 120 milyon USD'lik kapasite artışı ve atık ısıdan enerji üretim tesisi yatırımında istekli görünüyordu. Hem de bu ortamda.. Peki, bu yatırım nasıl yapılacaktı? Herkesin yorumu farklı olabilir tabii. Yine hatırlayalım. Ekim 2017'de BUCİM kayıtlı sermaye sistemine geçmiş ve kayıtlı sermayesini 500 milyon TL olarak belirlemişti. Bir sermaye artışı yapılabileceğini varsaysak bile, finansal tablo gerçeklerine bakınca, şirketin bedelli sermaye artırım imkanları böyle bir yatırımı yapmak için çok yeterli gözükmüyordu. Bir ihtimal, 1-2 bedelli ve 1-2 bedelsiz hisse verecek bir sermaye artırımıyla şirketin teminat zemini geliştirilebilir, geri kalanıyla finansal borçlanma yapılabilirdi. Ancak bu alternatifte günümüzün uzun vadeli ve yüksek maliyetli borçlanması pek de makul sayılmazdı. Onun için ikinci bir ihtimal akla gelebilirdi. Bu da CEMTS'ın kabul edilebilecek makul bir değerden satışı. Ancak bu durum, BUCİM'in yatırım kararına ilişkin ısrarlı tutumuna karşın, Yargıtayın iptal kararından sonra -kaynak ihtiyacının ortadan kalkmasıyla birlikte- rafa kalkmış mıdır? Bunu bize zaman içindeki gelişmeler gösterecektir.
Ayrıca son 1-2 hafta içinde, bir BUCİM yk üyesinin BUCİM portföyünü CEMTS portföyüne dönüştürmesi kafaları iyice karıştırmıştır. Bu işlemlerin yatırımcıları yönlendirme kaygılarını artırabilecek etik yönü, ayrıca tartışılmaya muhtaçtır.
Nihai olarak, CEMTS satılsın ya da satılmasın hiç önemli değildir. CEMTS'ın satılmadan güzel işler yapması, faaliyetlerini çeşitlendirip piyasada itibar ve değer kazanması, BUCİM'in hali hazırdaki ve potansiyel yatırımcıları için bitmeyecek bir hikaye ile muhtemelen ilgiyi artıracak ve canlı tutacaktır. Hisseye yönelik baskılar, ancak kurumsal yatırımcıların firmaya/hisseye ilgi göstermesiyle birlikte boşa çıkabilir. Yatırımcı arkadaşlara bol şans ve hayırlı kazançlar dilerim. Kesinlikle YTD.
Siz e diyorum anlamadiniz ben yukarı çıkmasını istemiyorum
Çünkü daha alacağım
Aşağıya salmasini bekliyorum
Bakalım daha ne kadar burada tutabilecek
Mi A2 Lite cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Lütfen yanitlamayin
ben satış yiktikca aşağısı daha iyi alim fırsat i veriyor
Biraz daha bekleyin
Zamanı var
Acele yok
Yok canım o kadar da uzun değil
Ama i tarman gibi dusunmezsen bu kağıttan para kazanamazsin
https://www.youtube.com/watch?v=BcjoGIoErdE
bucım,de heycan yok..:kahkah:
https://youtu.be/9prRRQORRs4
Heyacan gelecek..
dip görülmüş olabilir. haydi bakalım tarman efendi şimdi ne yapacak. herkese bol kazançlar.
BUCIM : 4.69
CEMTS : 6.69
:kahkah::kahkah::kahkah:
yazmis kalin lotlari...tobe tobeee....kaldirsak basacak. kaldirmasak gitmicek. emanueke açmazı!
kademeler boş ikende gitmiyordu şimdi dolu birşey farketmiyor..
alsın uygun bir tarafına okutsun ne diyelim kendince hisseye baskı kuruyor lan zübüdük boş oldugu zamanıda gördük..:wu:
büyük ortak hep cemts,da takılıyormuş ..
bucımde birşey olmadı belki burada başına çelik levha düşerde aklı başına gelir ..:evil:
öncelikle tahtada tacirler yatırımdan geleceğini düşündündüğüm max 40000 lot mal var.
Bu mal gerçek bir mal olma özelliğinden ziyade aklınca tahtayı baskılıyor.
Mal satmayı gerçekten istiyorsa bu mal öz hakiki bir maldır.
Bu tahtada bu kadar mal alıp ta böyle mal satılmıyacağını bilmesi gerekirdi.
Bir haftadır baskılayarak 100000 lot sattı.
Alsak arkasının geleceğini artık herkes öğrendi.
Maliyetini karşılamayı taahhüt ederek birer lot mal aldırıp tükürüğü kuvvetli arkadaşlardan i t nin yüzüne tükürmek üzere gönüllü arkadaşları bucim genel kuruluna davet ediyorum.
Bucim de karda olup da mal satan yok.bucim bilanço su tarihinin en iyi döneminde hisse fiyatı dipte sürünüyor.
Sadece paraya sıkışıp ta mal satmak zorunda kalan ortaklarımız müsterih olsunlar.cehennem zebanileri gücünü bu şekilde insanlara eziyet ettiğini sanan gafiller için var.
Arkadaşlar ben daha toplayamadim
bu hafta da idare edin
Birazcık daha lazım
85565 toplamaliyim
28272 kaldı
Merak etmeyin
İyi kazanacağız
Bekledikçe güzelleşiyor tahta