-
tecrübelerim düzeltmenin bittiğini söylüyor...zaten dün de satış baskısını büyük ölçüde atlatmış idi ki dün hafif sıyrıklar ile atlattğımızdan dolayı sevinçli olduğumu söylemiştim..bu gün endeksin %0,77 düştüğü bir günde hafif de olsa artıda kapatmış olmamızın anlamı büyüktür...
son bir kaç gündür 7,20 nin altından kapanış yapmadı..sırası ile 7,24 7,21 ve bu gün de 7,25 ten kapanış yaparak bu bölgede yatayda kalarak kendini soğuttu..buraları bir çeşit dip belleyip güç topladı...sanırım hisse 7,82 seviyesindeki direnci gözüne kestiriyor...yarından itibaren anormal bir şey olmadığı sürece oralara sokulması gerekiyor...
son bir kaç gündür yazılımların hepsi çok güçlü duruyor...bu gün endeks için kötü bir gün olmasına rağmen link ve kront iyi bir prim yaptılar..logo ise düzeltme sürecinde idi ve kendisi de hafif artıda kalarak tıpkı bizim gibi düzeltmesinin sonlarına geldiğinin işaretlerini verdi..süreç olarak logo ile paralel hareket ediyoruz....
yazılımlar yavaş yavaş çıkış yapmaya hazırlanmaktadırlar...kafein de bunlara eşlik edecektir..ileride iyi bilançolar ile belki de atbaşı kafein olabilir..şu anda güçlü duruyor ve çıkış isteği çok güzel...
bakalım yarın nasıl hareket edecek ???
-
tarihlerine göre paylaştığım kafeinin işlem hacimleri birbirleri ile çok paralel ve ahenkli...kafeinin en düşük işlem hacimleri (hissenin dipleri ) 5 milyon tl civarları iken hisse son zamanlarda 7,8 milyon tl lik işlem hacim düşüşlerini de düzeltmesinin bitmesi için yeterli görmüştür..
bu işlem hacimlerinden sonra genelikle çıkışa geçmiştir..son bir kaç gündür yaptığım yorumlarda hisselerin işlem hacmi artışlarında kendilerini soğutarak dinlenmeye geçtiklerini ve bunu yaparken de işlem hacimlerini düşürdüklerini söylüyordum..işte bu gün bu işlemin sonlarına gelindiğinin işaretleri oluştu..
22-25 milyonluk işlem hacmi yükselişlerinde hisse bu güne kadar genelikle fiyatını pek de aşağı düşürmeden hatta yakın geçmişte hafif de artarak soğutmayı tercih ettiğini söyledik...asıl ağır düzeltmeleri ise 55 milyon tl civarlarına çıkan işlem hacimlerinden sonra yaptığını da söylemiştik...
o yüzden de son bir kaç günün soğutma işlemlerini öngörmüş ama bunun için satış ihtiyacı hissetmemiştim...hisse son 15-20 gündür satış yapılmadan tarafımca tutulmaktadır...satış şartları oluşmadan satma taraftarı değilim...ama satış şartlarını da görürsem af etmem...
şu anda hisse ben yoluma devam edecem diyor..bakalım hayırlısı ile neler olacak ??
-
Bende tam tersini düşünüyorum keko hocam.sogutma işi biraz uzayacak gibi tahminim.
7-7.50 arası bu ay gitgeller ve toplama ile geçecegini,eğer olursa olasi yukari hareketin ekim ayında başlayabilecegini tahmin ediyorum.YTD
-
Ben kfeini uzun vade dusundugum icin bu yuzden stopum yok.ancak şahsi görüşüm yatay band uzayacagindan 7.52 ye alarmı kurup😁hisseyi takip ve yorum listemden alarm calana kadar cikariyorum .simdilik benim icin bosyere zaman kaybi gunluk takip ve yorum .YTD
-
-
Önce ayın 13ünde MB faiz bindirim-indirim olayınin çözülmesi lazım. 500lük bir faiz artirimi doları 5,75 e endeksi 90 bine kafeini belki tekrar 5.90lara getirebilir. Dokunmazlarsa dolar 7.20 endeks 95,xxx kafein 8tl hareketine başlar. Yani iş MB kararıyla belli olacak. Günlük 3-5 kademe hareketi dikkate alarak inecek çıkacak demek zor.
EDİT: aha pasta da gelmiş. Madem çıkacak niye yukarı çekip satmışlar ekstra 30k?
-
Ben sizden daha iyimserim dostlar..kafeine de bence söz hakkı verelim...çünkü kendisi artık duzeltmem bitti artık çıkmak istiyorum diyor...bi görelim neler yapabilecek?????
-
genede eksi pyasada kapanış fena sayılmaz