Şirketin brüt kar marjları iyi normalde finansman-borç gideri olmasa güzel karlar yazabilir. şirket borçları kapatarak bunu yapmaya çalışıyor, devlet yeni yatırımlarda süper teşvikler veriyor, örnegin bedava arazi gibi, patronlarda benim anladıgım kadarıyla kemalpaşadaki kendi tesislerini atıl duruma çıkarmak ve yukarıda dediğim teşviklerden istifade etmek için fabrikayı taşımaya çalışıyor. yurtdışına iş yapan böyle bir şirketin serbest bölgede üretim tesisi olsa vergisiz ve sayısız teşvikle süper karlar yazması mümkündür. Bilançosuna bakıldıgında ilk çeyrekte istenilse kar yazılabilirdi, gelecek aylara ait giderler kısmı örneğin yüksek gider yazılmış..Yurtdışındaki şirket maliyetine satılmış olsa dahi 4-4.5 milyon arası bir kur farkı karı oluşmaktadır. birkaç yüzbin euro kar ile satılmış olsa 5 milyon tl nin üzeri bir kar sadece buradan gelir. bu 200 kuruş hbk demek olurki mevcut 1.81 fiyata göre 9 fiyat/kazanç oranıyla sudan ucuz bir hal alır hisse. normal muhasebe kuralları işler, bilançoda bir takım katakülliler olmazsa şirket bu iştirak satışından ve bilançodaki düzelmeden dolayı bu yıl süpriz rakamlarda kar yazabilir diye düşünüyorum. buda hissenin fiyatlarını umulmadık seviyelere getirebilir...:yes:
ytd.