Önce Dolar alanları ilgili mercilere şikayet edin sonra paramıza `LÜTFEN` güvenin. Bu nasıl bir zihinsel davranıştır anlamak mümkün değil.
Printable View
Vay arkadaş bedavaya mal satıyoruz. Bende diyorum neden para kazanamıyoruz.
https://i.hizliresim.com/Q2o1gV.jpg
Resimdeki en alttaki Tire süt Kooperatifi (Günlük ve pastörize ) süt 1 LT = 3,90 TL
Bidondaki 3 LT. yine kooperatif hergün taze çiğ süt = 9,90 TL.
En üstteki cam şişe günlük ve organik süt (cam şişe ) = 6,90 TL
Resimde yok ama aynısının organik değilde normal pastörize olan cam şişesi = 5,25 TL.
:(:(:(
dün bugün yerli milli şirketler ve vatandaş 2 milyar dolar almış kurun daha gevşemesini beklemeden. investingdeki yorumlar ve hal tavır hareketler bana malını, parasını koruma endişesi taşıyan insanlardan çok kasım aralık aylarındaki bitcoincileri hatırlattı nedense.
sanki terste kalacaklarmış gibi geliyor... zaten bi kısmı 7'den beri terste.
hocam haklısınız... fakat şöyle ince bir detay var.. BDDK VE/VEYA DEVLET BANKAYA EL KOYUP, SANA 100BİN TL ÖDÜYORUM DİYEMEZ.. ben konuda uzman değilim, ama bu konuda fikir yürütmek için uzman olmaya gerek yok..
bir banka batıksa ve devlet burdaki yükü üstüne almak istemiyorsa.. BANKAYA MÜDAHALE ETMEZ, EL KOYMAZ banka doğal birşekilde iflas eder (ticaret hukukunda bununla ilgili detaylar vardır sanırım)
ve devlet ben sigortalı mevduatın 100bin tl lik kısmını ödüyorum der.. BÖYLE BİR DURUMDA HİÇ KİMSE BİRŞEY SÖYLEYEMEZ.
ben imar bankası olayının akıl almaz bir art niyet, aşağılık bir zihniyetin ürünü olduğunu düşünüyorum. zira devlet sözüm ona bu banka "batık" diye el koyuyor.. oradaki tasarruflara , alacaklı şirket vs karşı sorumlu olmak istemiyorsan zaten bu adımı atmana gerek yok..
sen ne demişsin "100bin tl mevduat sigortalı" bankanın batışına, kalkışına karışmazsın 100bin tl ödersin ve kenara çekilirsin..
imar bankası olayı tasarruf sahibine yapılan düpe düz ********lik.. amaç uzanların servetine çökmek (ki zaten hukuki değildi) işin başka yönü uzanları serveti zaten imar bankası ve çeaş kepez yatırımcılarının tasarrufundan oluşuyor.
yani devlet başka şey gösterip TASARRUFÇUNUN TASARRUFUNU ART NİYETLİ, KASITLI , AŞAĞILIK BİR DÜŞÜNCELYE GASP ETME DERDİNDE
yani iyi niyet olmadığı gibi akıl almaz bir kötü niyet var.. zira banka en küçük bir likidite sıkıntısı yaşamıyor, çeaş-kepez e planlı şekilde el koyuyorlar ve bunun planlı olduğu haftalarca tv de ve basında el koyma görüntülerinin polis eşliğinde ve zor kullanılarak yapılması ve bu yayına izin verilmesi..
tabi tasarruf sahipleri ne oluyor diye bankaya hucum ediyor ve banka tüm tasarrufların hepsini bir günde karşılayamıyor (doğal)
bunun neticesi mb dan geçici likidite sıkıntısı için yardım bekliyor.. ee zaten aşağılık zihniyet bankanın batmasını istiyor , neden likiite versin ki?
yani sizin bahsettiğiniz olayda devlet tamamen iyi niyetli ama mevcut kanunlar , mevcut mevzuat 1994 yılında bir bankadaki mevduatın ödenmesine engel teşkil ediyordu.
burada sorun olmayan bir banka devlet eliyle zorla batırılıyor, ve karşılığı banka sahibinde fazlası ile var, devlet bu servete el koyuyor..
devlet bu servete hukuka uygun olmadığı için el koymasa bile mevcut mevzuat, kanunlar hepsi DEVLETE BU TASARRUFLARI ÖDEMEK ZORUNDASIN DİYOR.
ödememek için mevcut yasalar yasama eliyle değiştiriliyor..
inanın ben bu art niyetin nedenini hala anlamış değilim. halkımız da zaten aynı zihniyette bu olayı alkışladı.
bu tavşan fiyat oluyor adam bir hafta bir firma ertesi hafta öteki firma 5.25 fiaytı yapıştırıyor gözün alışıyor o fiyata gidip 4.50 -4.30 a kampanya yaptığını söyleyen firmanın sütünü alıyorsun aslında 3.50 ye alman gereken bir malı 1 ay sonra 4.50 ye buldun mu seviniyorsun itiraz etmiyorsun
şu anda
şu anda şarbon muhabbeti avr çiğ süt almayın diyorlar bu yüden bunlarda kazığı sırayla sokuyorlar doalr alanla değilde şu sütten avantayı kapanlarla uğraşsalar
yılın başında 150 tl ye 140 metreküp gaz yüklüyordum bugün aldım 115 metreküp yüklediler. yüklemeyide güncellemişler.
Dün 1 milyon üstü paraya adı lazım değil bir bankada arkadaş Tl ye %27 günlük faiz aldı lakin düşük tutar paralar için adamların teklifi %20 yi geçmez. Fakat acıdır ki Dolar tutan insanlar için bunca yüklü faiz artışına rağmen faiz ikinci planda kalıyor esas etken GÜVEN, o da çoktan kaybolmuş en büyük sorun bu. Şimdi tüm yetkileri ele almış biri çıkıyor `Dolar alanları ilgili mercilere şikayet edin` diyor, bu laftan sonra bırakın Dolar bozmayı asla düşünmeyen benim gibi insanları bu faiz yüksek Tl ye geçeyim diye düşünmeye başlayan iyi niyetliler bile kararlarından vaz geçer.