bu sene noel rallisi olmayacakmi her sene her sene alistirmislardi
Printable View
bu sene noel rallisi olmayacakmi her sene her sene alistirmislardi
hakkını yememek lazım..yemediler içmediler, sabahlara kadar akıl düşünüp yabancı çıkışına rağmen borsayı 120 ye kadar sürmeyi başardılar..1 liralık kağıt 30 tl ye çıktı, 2 masa 2 sandalyesi olan aslında iflas etmiş batık şirketler tarihinin zirve nokatalarına yükseldi..
hamdolsun bu mantıkla borsayı ayakta tutmayı başardık..
ve tam da yol ayırımında iken bir düşüş senaryosu daha çizeyim..( en son virüsten hemen önce böylesi düşüş senaryosu çizmiştik tesadüf belki tuttu)
senaryonun mantığını anlatmaya gerek yok, herşey şeffaf, sade, ne görülüyorsa o..
ama yinede şunu ekleyecem; virüs nedeniyle yapılan düşüş beklenmedik anda geldi ve hızlı yükseldi tekrar, aslında zirve oluşumu yapıyorduk çünkü..
https://i.hizliresim.com/Hwiu9l.jpg
yatırım tavsiyesi değildir..
ZAten borsada özellikle son zamanlarda hatta 1 yıldaki ağır manipülasyonlar hep bu yabancı talepleriyle artı..
Özetleyelim 5 yıl öncesine göre;
1)Emir iptali; Eskiden emir iptali yoktu.Çift seans vardı ve emirleri tek seans veya tüm seanslar olarak girebiliyordun. Dediler ki tüm dünyada emir iptali var bizde de olmalı. Sende olamaz arkadaş. Çünkü sen bir yatırım borsası değilsin, hatta borsa bile değilsin..Senin hacmin yok yurtsışında hacim var. Sen hırsızların işlem yaptığı bir manipülasyon yuvasısın. Burada düşüşlerin fotosunu koyayım hepsi emir iptalleriyle oluyor. Vestel mesela al 10 bin lot 1 üst kademeden sat bana göster helal osun büyük borsacısın diyeceğim. Satamazsın. Adam bir düzenek kurmuş alış kademelerinde 20-30 bin lot var..Sen satış kademesinden al yanlışlıkla 10 bin lot bütün alış kademeleri bak nasıl hemen buhar oluyor
2)Karanlık oda; Adamlar yabancı istedi diye bunu getirdi..Nedeni şu; Kapanışa yakın kendileri dışında biri bir kaç lot aldı mı ertesi gün hareket edecekse karanlık oda da onu haşat etmek için
3)Tüm hırsız, patron, batak firmaları borsaya açtılar..Patronlar da yolu bulmuş speklerle anlaşıp yükselttiriyor, sonra patron satışı sonra bedelli geliyor..Bak mesela Katmr, Beyaz vs.
4)Devre kesme; Malı veriyorlar yukarıdan sonra emir iptalleriyle kağıt bir anda çöküyor sonra devre kesiyor, açıldıktan sonra daha da göçüyor..
Bunların ky koruma ile ilgili bir kelimesini bulabilir misin?
Son 2-3 gündür sanki email kutuma gelen spam mail sayısında artış var. Gerçi içine bakmadan direkt siliyorum, gmail çoğunu zaten spam kutusuna atıyordu yeni bir yöntem belki buldular.
Bir online mağazadan mailler çalındı diye haber çıkmıştı, acaba oradan mı kaynaklı diye düşünüyor.
Telefonlarda da çok fazla internet, check-up vs araması oluyor. ZZZ_ olarak işaretliyorum ama telefon numarasını değiştiriyorlar.
Moruk kardesim,
bu cografyada hikaye bitmez.. uygarligin kuruldugu bi yerde yasiyoruz sonucta.. deli sorular derken latife yapmak istemistim.. yine de tavsiyen icin tesekkurler..
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.