Neyse borsa su an pozitif te usd da bundan cok inmez insallah yeter ya bugun de pozitif fon degerleri gorelim.........
Printable View
Neyse borsa su an pozitif te usd da bundan cok inmez insallah yeter ya bugun de pozitif fon degerleri gorelim.........
Valla Nasrettin Hoca görse halimizi yine gülerdi. Son 1,5 aydır istisnasız herşey yükseliyordu, ona inandık, bu işler normal değil diyenlerle dalga geçtik, şimdi herşey nasıl düşer diye inanmıyoruz. Valla bu yaşadığımız durum 10 yılda bir olacak bir şey, ben hiç kimseye kızamıyorum.
Çorba fazla kaynamış, köpük yapıp taşmıştı, bizde çorbamız arttı sandık, şimdi altını kapatınca çorbamızı aldılar sanıyoruz. :) Klasik insan psikolojisi. Üretim olmadan, emek harcanmadan katma değer yaratılmadan para kazanılmayacağını, kısa vadede bu oyunun sıfır toplamlı bir oyun olduğunu bir türlü kabullenmek istemiyor, geceden sabaha zengin olalım istiyoruz. Bir tarafımız bunu biliyor, ama fıtratımız, nefsimiz inanmamamız için elinden geleni yapıyor.
Çoğul cümleler kurdum ama kendimle sesli konuşuyorum, yanlış anlaşılmasın. :)
bence parasını borsaya yatıran bedava para peşinde fikri yanlış. o koyduğumuz ilk parayı nasıl yaptık biz hocam alın teriyle. çalışarak emeğin karşılığı dünyada hiçbiryerde alınamadığı için kalan hakkını patrondan bu şekilde alıyorsun bence borsanın işlevi bu. ama pazarlık bilmeyen bi adamsan.. bu seviyelerden hisse fona girilmezdi ben bunu çok söyledim. hala da yerli yabancı borsalar çok yüksek. dolar kuru çok yüksek. daha yukarı gidermi orası şans işi.
TCMB kur ne oldu?
Pek ettiğim söylenemez, dağılımına bakıyorum, bir de aylık, 3 aylık, 6 aylık getirilerine o kadar, aman zaten baksam ne değişecekmiş işte hepsi aynı çıkarken kaşıkla düşerken kepçeyle götürüyorlar. Şimdi dolar düştükçe döviz fonlarını, borsa düştükçe değişkenleri arttırıyorum başka çare kalmadı.
Katılıyorum, borsaya lafım yok, olamaz. Sermaye koyup şirkete ortak oluyorsunuz. Ben son 1,5 aydaki yükselişten bahsediyorum, borsa fiktif olarak 1500'den 2250'ye yükselmiş gibi görünse de, reel anlamda bir artış yoktu, onu demek istiyorum. Borsanın bu süreçteki yükselişi, üretimin, satışların, ciroların %50 artışıyla değil, fiyatların, bilançodaki taşınmazların, banka hesaplarının, stokların kağıt üzerinde, fiktif artışı idi. Hesaplamadaki sabitler bir gecede değişince, borsada gerçeğe yakınsıyor. Umarım ifade edebildim kendimi.
Yine icimizden gecmis fonnlar.
Ustadlardan bi ricam var
Qinvest. Pdf katilim fonu var
Bugun asiri sekilde zarar getirdi
-3386. Dunde +0.667getirmisti
Qinvesti aradim sordum icinde kira var
%2.60 hisse var %67 kira katilim hes.%15. Katilim belge %15
Hisse arase %2.60
ELZ hsyf. %,4.77
Kís. %5.73
Bide RPF var %1.19 ne oldugunu bulamadim
Musteri temsilcisi kira sertifikalarinda
Faiz yukseliyor flan dedi.bakip inceleyip bilgi verecekler.
Hesaplamafa yanlislik olabilirmi acaba
M2007J20CG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.