onu da diyecekler üstad merak etme zaman bizden yana batı düşünsün bundan sonra rüzgar bizden yana
Printable View
Aynen hocam teknolojide slikon vadisini falan gecmisiz, uzaya falan cay icmeye cikiyoruz artik abd gibi kucuk gelisememis ulkeler dusunsun, dolar borcu gittikce buyuyen abd nasilsa dolari basanda biz oldugumuzdan hic sıkıntı yok..bas bas paralari leylayaa [emoji23] [emoji23] [emoji23] [emoji106]
SM-G903F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu aralar jantkolik goodykolik olduk :kahkah:
Linkciler varsa aramizda bravo derim.Cok pis ucurdular :bravo:
YTD
link olmamı...[emoji16] [emoji16]
Yatırım tavsiyesi değildir..
Adese nasıl gençler
105.8xxler geçildi. Günlüklerde ikili dip kıvama geldi. Haftalıkta ikili tepe için 109.000 a uzanmak isteyebilir. Kademeli aldıklarımı kademeli boşaltabilirim. 109-110 üzeri için hiç sebep yok. Aksine gerilimden beslenen bir siyaset var.
LG-D802 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Dolar mubtelasi olmak:
Hic bir ulkede olmadigi kadar ulkemizde yat kalk Dolar.Eskiden boyle idi, su anki durumda boyle.Buna Orta dogu ulkelerinide dahil edebiliriz.Orasini anladik, adamlar petrol ticaretini dolar uzerinden yapiyor.Gobekten emperyalizme baglilar.Ustelik alisiklar baskalari tarafindan yonetilmeye.2 gun evvel yazmistim, ondan evvelki tarihlerde'de dolar hakkinda kisa msj larim olmustur.
Nasil olurda 3 Trilyon dolar dolasimda olur ve dunya capinda 500 trilyon dolar cevirilebiliyor? Bunun iktisat biliminde mantikli aciklanacak yeri yok.Dedim Amerikan finansal emperyalizminin kablolari dunyanin bir cok ulkesine bagli oldugu sure istedikleri manipilasyonu ( somuruculuk) yapilabilir.Gunumuz ekonomisinde artik yavas yavas ta olsa bu durum degisiyor.ABD nin Cin ile yillar evvel yapmis oldugu ticaret anlasmasi, dolar'i zor durumda birakmaktadir.Dolarin oyun kurucusu FED.Ne faize dokunabiliyor nede baska turlu mudahale yapabiliyor.Ekonomiyi canli tutmak icin Trump vergi reformu (indirimi) uygulamada israrli.Ancak bu sekilde carklar donebilecek.Aksi takdirde Amerikayi resesyon bekler.Mesele ekonomi guc olmasi degil, issizligin artmamasi.Zira 40 milyon Amerikali kuponlar ile gida ihtiyacini karsilayabiliyor.
Fed faize dokunamaz.Amerikanin ekonomideki gucunu korumak icin ( dunya pazarinda urunlerini rekabetedilebilir fiyattan satabilmek) Dolar'i oldukca ucuz tutmali.Re enflasyon bile yasatabilirler bunun icin.Fed yeni yonetiminin bu yonde politika gudecegi beklentisindeyim.
Artik yat kalk Dolar ile devri bitmistir.
Onumuzdeki aylar Wallstreet rekorlar ile devam edebilir, buda ucuz dolardan kaynakli olacaktir.Avro karsisinda ciddi deger kaybi gostermeye basladi.Avronun yukselisi devam edecektir.
Gelismekte olan ulkeler icin bu durum rahatlatici gorunuyor.Ozellikle ihracat kisminda.
Rus konsoloslugunun basilmasi Vize yasagi ve soze gerek olmayan diger gelismeler, ciddi cirpinislar Amerika tarafinda.
Not : Hic sasirmam birde Turk konsoloslugunu basarlarsa :)
Tum bunlarin neticesinde Amerikada ki ekonomi kanadindan ciddi karar haberleri gelmesini bekliyorum.
Nefes almak icin bunu yapmak zorundalar.
Gelismeler su an lehimiz'e gorunuyor.Yani Bist tarafinda. Onumuzdeki aylar 140 K ve sonraki aylar 170 K hayal bile degil.
Neden boyle radikal yaziya ihtiyac duydunuz derseniz ?
Dogal enerjiye ulkemizde ciddi yatirimlar var, geri donusum enerjisi keza oyle, bunun uzerine 3 nukleer santral...
Bir ulkede enerji varsa uretim/hareket vardir.
Ya sabir herseyin hayirlisi diyorum
YTD