808400 ü kaçırdık iyimi... 808600 de kaldım mal gibi
806300 reverse şort
birde böyle deneyelim bakalım
Printable View
bir yurt paydaşı, en konforlu hissettiğim hisse senedi için eşkisözlükte, '' portföyümün ön liberosu '' demiş , bir başka yurt paydaşı da '' kale '' tabirini kullanmış... güzel.
Al sat değil de yatırımla ilgili olarak;
Mesela ereğli pegasus gibi bir hissede maliyetimden % 40 - 50 aşağı inse hisse fiyatı , ben artık eski ben değilim ki der yıldız tilbe dinler efkarlanır, kanatların kafası*** sola sola kopardı...
Bu hissede %40 -50 yesem , kafam gayet rahat olurdu.
*** şişelerin ağızı
Tüm tahtalar düzeltmesini yaparken endeks bir o kağıt bir bu kağıt diyerek düzeltmesiz geldi bu güne kadar. Amacı neydi ki? Düzeltme yapmak ayıp mı günah mı?
Birden aniden olacak ki herkes long da iken hissede iken olacak ki.Hatta üzerine yüzde 7-10 15 aniden 2 gün içinde olacak ki hatta ve hatta oradan gerisin geri yüzde 10 yukarı falan olacak ki.
Borsa gittikçe bir yatırım alanı olmaktan çıkıyor.Bazı hisseleri borsayı tutma uğruna arşa götürmeleri mi dersin 6 ay boyunca basılan bir hissenin aman borsa dengelensin diye bir anda hareketlenmesi mi dersin onu tut buna bas bastığını deli gibi al tuttuğunu deli gibi sat türü dengesiz hareketler mi dersin ne dersin bilmem ama burası borsa olmaktan çıkmaya başladı.Resmen kumarhaneye döndü.Kumarhanede biraz büyük kazandınız mı yanınıza birileri gelir sizi arka odaya bekliyorlar derler hani.İş o raddeye gelmeye başladı artık.
Şu gün sasa ve hektsın yüzde 3-5 yapmasının diğer ağır top bi ton hissenin ekside olmasını bana kimse piyasa mantığı içinde açıklayamaz.