malesef hepsini sattım........trkcm da bekliyorum..
Printable View
4,02/4,92 aralığında uzun zaman alım fırsatı yaratacaktır (16 ay civarı)
Aceleye gerek yok gibi.
Saygılar
Hayırlısı olsun, en azından oradan zarar etmemiştik..
Ama FED in bu denli yumuşak olabileceği aklımın ucuna gelmedi.. Hesapta olmayan bir iş bu.. Normalede faiz artışı ve bilanço küçülte 15 milyar USD devamında her ay 50 milyar USD ile 800 milyar USD toplamda global piyasalardan para çekecekti...
Ne oldu tüm bunlar şimdi...
Canımı çok sıktılar... Neyse sağlık olsun...
Sn.Human aynı fikirdeyim.. Benim bacanak Ziraat Bankasında müfettiştir.. 4,50 den VAKBN dan çıkma nedenimdir... Bana bırak vadeyi faizi filan banka hissesinden ana paranı kurtardın ise derhal çık demişti...
Hatta kendisi, piyasalarda bir tür PAPAZ KAÇTI oynandığını ama PAPAZ ın eninde sonunda ya Bankanın, ya hükümetin, ya da vatandaşın elinde kalacağını söyledi...
Borcu borç ile kapatıldığı ama müşteri temize çıkarılıp yeniden bankalarca borçlandırıldığını ve sanal bir büyüme yaratıldığını ekledi..
Özellikle bu KK mağdurlarına verilen krediler... Adamın kredi kartı borcu 30,000 TL bizden 60 ay ödemeli 45,000 TL ye kredi alıyor. Biz borcu olan kk nı kapatıyoruz ama adam şb den çıkınca aynı banka ona tekrar kart veriyor dedi...
Aslında sizin dediğiniz gibi.. Borcu borç ile kapatıp vade kazanıyoruz. 30,000 TL ödeyemeyen bir mudi 45,000 TL yi nasıl öder?
FED bıçağı kınından çıkartıp yerel merkez bankalarının eline tutuşturdu. Son öldürücü hamleyi bıçağı elinde tutan yerel merkez bankaları yapmak zorunda. İşte burada bir sorun var. Zira ben eline tutuşturulan bu bıçağı tcmb'nin kullanıp kullanmayacağından emin değilim. Politikacıların baskısı neticesinde erken ve zamansız bir faiz indirimi ile FED'e rağmen döngüyü başa sarmak an meselesi olur. Nisan kritik ay. Nisan'a kadar dayanabilirse (Nisan toplantısını da pas geçerse) kendine biraz daha oyun alanı açabilir.