dolarla şaka olmaz. temmuz 2018 de hesap patlattık, gördük ebemizi.
kaç ay eksi teminatı artıya çıkarmak için çalıştık.
dolarda bu sebepten asla pozisyon açmam.
Printable View
dolarla şaka olmaz. temmuz 2018 de hesap patlattık, gördük ebemizi.
kaç ay eksi teminatı artıya çıkarmak için çalıştık.
dolarda bu sebepten asla pozisyon açmam.
Grafikte verilen etiketler bana göre doğru. Kendi sayımımı da aynı bu şekilde daha önce paylaşmıştım.
Ancak gelecek projeksiyonuna katılmıyorum.
Birincisi son 5. dalgalar uzatma yapabilir. 5.5 altına inilmedikçe uzatma ihtimali her zaman var. İkinci olarak on yıllarca sürmüş bir dalganın düzeltmesini 2 3 yılda yapması çok beklenen bir durum değil. Düzeltme zamana yayılacaktır.
Gün sonu için 1 veya 5 saniyelik çalışmak gerektiğini ve onda bile her günü artı kapatmanın çok zor olduğunu düşünmeye başladım.
Mevcut bilgimle beni aşıyor - belki sonra. (kod değil, ekran bilgisi)
Bu nedenle 1 dakikalık sistemle her haftayı mutlaka karda kapatma hedefiyle çalışıyorum.
Herhangi bir oransal kar hedefi yok, sadece her haftayı karla kapatması önemli kayma / komisyon düştükten sonra.
İşlem hacmi çok yüksek değil, ortalama aylık 40 - 60 defa "hareket" bekliyorum bu long flat veya short flat, long - short veya short - long yaparsa 2 hareket sayıyorum.
Toplamda 3 sistemim var, 1. sistem temel analizle hisse alıp bekleme, 2. sistem 1. sistemi orta vade hedge yapan 5 dakikalık ayda 4 5 defa poz değiştiren trend takip sistemim, 3. olarak ise yaklaşık 8 aydır mevcut sistem üzerinde çalışıyorum. Aslında sistem demek yanlış olur farklı modları ve farklı modlarda kullandığı farklı yaklaşımları olan bir yazılım olmaya doğru gidiyor. Bir yandan canlıda da gözlüyorum mesela son 2 ayda 300 puan aldı ama bana göre şans çünkü yatay zamanlar çok az oldu hep trendli yapıydı... Artı 10 kontratla işlem yapınca kayması vb neredeyse hiç olmuyor, bu kadar emek verince ben en az 50 bağlarım diyorum fazlasının da alpha decay nedeniyle kazandırmayacağını düşünüyorum açıkçası.
10 yıllık 1 dk lık veride, hala istediğim başarıyı yakalayamadım. Tabi ki, geçmişte 1 hafta dahi zarar etmeyen sistem gelecekte de etmez diye bir kaide de yok. Bence önemli olan tek şey, işlemlerin içinize sinmesi ve ekran başında olsam ben de aynen böyle yapardım demek, bunu da yapmak söylemekten çok daha zormuş...
Şimdi nereden çıktığı belli olmayan paldır küldür bi düşüş gelir..
Ahaa tamam işte falan derken zınk diye bi noktada tutup yeniden yükselişe çevirirler..
Yani ben olsam öyle yaparım..:oleyo:
Dolarda ipler ingiltere merkez bankasının elinde. 10 senedir 1,40 dan 8,40 a alan da onlar 3 aydır aşağı verende
Son 5-10 gündür hepimiz o derin düzeltmenin etkisindeyiz. Gamestop tayfası SHORT algısına büyük ilham oldu. Gümüş hareketleri de bunu teyit ediyor. Bu gamestop tayfası kendi ülkesini hacler se bizde 1,5 liradan dolar sahibi oluruz. :) Hayal etmesi bile güzel. Tabi bunu gören bakan Berat Albayrak birden geri geliyormuş. :)