10 kişi ile iyi sonuç.
Printable View
Vatan toprağından vazgeçip masada anlaşsın mı istiyorsun yani. Ruslar bize saldırsa ülke topraklarından vazgeçip hayatta kalmayı mı yoksa vatan topraklarını korumak için savaşmayı mı seçersin. Enterasan olan bence senin zihniyetin. Aynı senin söylemini kurtuluş savaşında ATATÜRK için söylüyorlardı.
Timur gelirken savaşmayalım boşuna, hem yeniliriz hem kan dökülür, boşa canlar gider diyen Mevlanayı büyük alim olarak görüp ger yıl törenler düzenleniyor )))
Söyleminiz alakasız, Ukrayna zaten Rus toprağıydı, ayrıca çok sayıda Rus yaşıyor, kendileride kabul etmesede Rus tur
Ukranya %22 Rus
Kazakistan %25
Azerbeycan %35'i (1940'da)
Orasi zaten Rus diye bir savunma olamaz sn seer.
Kan dokulmesin, mantikli.
Kan dokulmezse manda olursun. Tarihlerini yazacaklarsa onlara bir sans cikti.
Benim temennim gelecegimiz icin, acili olsa da, bu isin maksimum uzamasi, bu diktatorun yaptiklarinin yanina kalmamasi.
Kesinlikle öyle. Birileri artık bu acımasız Rus emperyalizmine son vermeli. Batı emperyalizmi çok mu iyi diyenler çıkacaktır. Evet onların emperyalizmi de acımasızdır ancak Batı ülkelerinden Putin gibi diktatör çıkması bu çağda çok zor. Yoksa Rusya'nın Ukrayna ile de duracağını sanmıyorum. Adamlar kanun, hukuk tanımaz ve aşırı savaşcı bir devlet. Ukrayna'daki tüm liman şehirlerini ele geçirdikten sonra Karadeniz'de kuş uçurtmazlar. Bizim balıkçılar kendi karasularımızın dışına bile çıkamazlar.
Batı bunu böyle gördüğü için şimdilik çatışmadan, ambargolarla Rusların bu savaşma direncini kırmak istiyor. Bu savaş birkaç ay sürerse Rus ekonomisi iyice kötüşelir ve Putin'in iç desteği de azalır diye düşünüyorlar.
Ama el altından da Ukraynayı destekleyecekleri ve Rus kuvvetlerine ciddi zaiyat verdirecekleri kesin. Ben Putin'in kazansa da kaybeden olduğunu düşünüyorum. Batıyla entegre olamamış bir Rusya ekonomisi ne yapar ne eder bilemiyorum. Şimdilik 3.dünya savaşı çıkmamış olsa da Batı tarafından demir perde dönemi başlatıldı fiilen.
Bu hafta Rus petrolüne de ambargo gelebilir. Bu süreçten venezuella, İran, Araplar karlı çıkacaklar gibi görünüyor şimdiden.
[img]https://pbs.twimg.com/media/FNGEgroXwAAa2**?format=jpg&name=medium[/img]
Link koyamiyorsun. URL'de A/Q gecince blokluyor. 2 harfli seyi bloklamak da biraz ekstrim.
Ratings agency Moody’s considers the country more likely to default on its debts than Ir**, Ecuador or Ethiopia
It reduced Russia’s creditworthiness by four rungs from a “B3” grade to “Ca”. It is the second-lowest grade at Moody’s, and only collapsed economies Venezuela and Lebanon have a sovereign debt rating below “Ca”.