Originally Posted by
bravoecho
Birseyin cogu degil, azi kiymetlidir azi !!! SASA'nin yatirimlar bitene kdr bedelsiz vermesi kadar yatirimciyi yoracak/negatif birsey sanirim WW3 felan olur.
Bunu niye ballandirarak anlatildigini yada "X milyon lotum oalcak, temettulerle ucacam" hayali kuruldugunu anlamiyorum. Lot sayisi artarken hisse basina dagitilan kar azalmayacak mi? Herkes lotunu 1Milyon yapip, temettunun EGEEN ayarinda kalacagini hayal ediyor
Arkadaslar silkelenin azcik, dunyayi kasip kavuran arkasinda chipset ve AI gibi 2 tane --en azindan simdilik --- yikilmaz hikaye olan NVIDIA'nin 24,620,000,000 lotu var dolasimda. 1999'da 13.4Milyar lotu olan NVIDIA 25 senede %100 bile bolunmemis.
SASA 1 kez daha %100 bolunurse NVIDIA lotuna yaklasacak... 2. kez %100 bolunurse gececek
24,6 MILYAR lotu olan NVIDIA hisse basina yillik 4 cent temettu verdi en son
NVIDIA'nin hikayesine, cirosuna, karina, temettusune bakin
Sonra ayni sayida yada belki daha fazla lot sayisiyla SASA'yi tartin bakalim kafanizda
SASA/NVDIA is kiyasi yapmiyorum, olayin ciddiyetini anlayin diye en uctan bir ornek verdim size
Temettu yerine, capital gain + bolunmenin min yada hic olmamasi bence olabilecek en iyi senaryo
edit:imla