GBC'nin portföyünü alkışlıyorum.
İyi şirketlerin hisselerini almış.(Microsoft, MasterCard, Amazon, Ansys, Adobe)
Saygılar.
Printable View
GBC'nin portföyünü alkışlıyorum.
İyi şirketlerin hisselerini almış.(Microsoft, MasterCard, Amazon, Ansys, Adobe)
Saygılar.
yaklaşık 6 ay önce girip rus aşısı çıktığı zaman sattığım ve 2 haftadır tekrar aldığım gbc nin investinge 6 ay önce eklediğim portföyüne baktım şimdi. bir adet ağırlığı %8 civarı gold etf i çıkarmışlar, diğerlerin ağırlık arttırmışlar.
nasd** tan hisse eklemişler ama ağırlığı %1 civarı sadece.
tabi dediğim 6 ay önceki dağılım. ay ay değişiklikleri bilmiyorum.
ay ay bakınca değişiklik daha fazla görülebilir tabi.
ama aktif yönetilmesi önemli bence de..
En son bir TCMB başkanı açık açık "Doların belini kıracağız" diye demeç vermişti ve olanlar olmuştu. Hala da devam ediyoruz.
Kimse dalgalı rejimde kur hedeflemesi yaptığını açıkca söyleyemez. Söylerse ters teper. Aynı zamanda kuru sabitlemek için rezerv de eritmemeli(ydi).
facebook twitter gibi sosyal ağlara 10 ar milyon tl ceza kesilmiş.!
yabancı teknoloji hisse fonlarını etkilemesin ? :)
Yine de enseyi karartmayalım. Dolar hep böyle artacak değil, artsa da sonucta dolar bazında hisse fiyatlarına, bist100'ün içine de bugün yarın olmasa da illa ki girecek. Kur, enflasyonu artırınca, faiz bazlı fonlar bunun etkilerini getirilerine bir süre sonra yansıtacak mecburen.
Ancak buradan şöyle bir ders çıkardım ben kendi adıma. Genelde kura hassas ve kur bazlı fonları (yabancı hisse fonu, eurobond fonu vs. ) %30 lar civarında tutuyordum. O bile yeterli değil anlaşıldı ki. Belki de gece daha rahat uyumak için bu oranı %40'lara kadar hatta yarıya kadar çıkarmak gerek.
İyi tarafından bakmaya çalışıyorum sadece. Yoksa gerçekten işin içinden çıkamıyorum. Her gün oluk oluk eriyor portföyüm reelde.
Kısa, orta vade performansına bakıldığında mps > rbh değişimi doğru bir hamle gibi geliyor şahsen.