*trump: Güney kore abd'nin askeri ekipmanlarını satın alarak aradaki ticaret açığını kapatmaya yardımcı olacak
Printable View
*trump: Güney kore abd'nin askeri ekipmanlarını satın alarak aradaki ticaret açığını kapatmaya yardımcı olacak
Lübnan'ın istifa eden Başbakanı Saad el Hariri'nin Suudi
Arabistan'ın başkenti Riyad'dan ayrıldığı, Birleşik Arap
Emirlikleri'nin başkenti Abu Dabi'ye gideceği açıklandı.
*yıldırım: Abd başkan yardımcısı pence ile görüşmemizde türkiye-abd arasındaki bütün konuları ele alacağız
*yıldırım: özellikle türkiye-abd arasındaki suriye ve ırak meseleleri, fetö konusundaki taleplerimiz, bu konuda bundan sonraki aşama kapsamlı bir şekilde dile getirilecek
*yıldırım: Pyd-ypg ve deaş ile mücadele konusunda aramızda mevcut olan bazı sorunları açıklıkla iki müttefikin hukukuna uygun bir şekilde ele almayı hedefliyoruz
*yıldırım: Vize işlemlerinin sınırlı da olsa başlamış olması olumlu bir adım olarak mütalaa edilebilir
*yıldırım: Ziyarezimin ülkemizin abd ile ilişkilerinin bulunduğu düzeyden daha ileri taşınmasına vesile olmasını ümit ediyorum
*yıldırım: Bizim vazgeçemeyeceğimiz şey ülkemizin ve milletimizin hassasiyetidir, bu hassasiyete karşı tarafın da gerekli hassasiyeti göstereceğini ümit ediyoruz
*yıldırım: Abd büyükelçiliğinin yaptığı açıklama üzerine türk büyükelçiliği de karşı açıklamayı yapmıştır, orada herşey açık şeçik, herhangi bir yoruma ihtiyaç duyulmayacak şekilde izah edilmiştir
*yıldırım: Iki ülke arasında bazı yargılamalar var, hukuk devleti kurallarına göre işlem ifa edilmektedir, güvence vermek veya istemek gibi bir müzakere hukuk devleti ilkelerine uymaz
*yıldırım: Biz fetö'nün iade edilmesini istiyoruz, ayrıca bazı nedenlerle tutuklanmış olan vatandaşlarımız ile endişelerimizin giderilmesini istiyoruz, onlar da benzer talepte bulunuyor, bir çıkış yolu bulunmaya çalışılıyor
*yıldırım: Iade konusunda yapılacak herşey yapılmıştır, artık dosya odalara sığmayacak hale gelmiştir
*yıldırım: (off-shore şirketleri iddiası) siyasete başlayınca işlerimi evlatlarıma bıraktım, onlar kendi işini yapıyor, ben de kendi işimi yapıyorum
*yıldırım: (off-shore şirketleri iddiası) denizcilik küresel bir iştir, dolayısıyla dünyanın her tarafında iş yapıyorlar, her tarafında şirketleri de var, irtibat noktaları da var
*yıldırım: (off-shore şirketleri iddiası) benim fotoğrafımı basıp bir algı oluşturmaya çalışıyorlar
*yıldırım: (off-shore şirketleri iddiası) benim dokunulmazlığım var ama çocuklarımın yok, her türlü soruşturma yapılabilir, bunu özellikle de istiyorum
*fransa'da 4.çeyrekte sanayi yatırımları %4,0 (önceki %5,0)
Amundi Asset Management, Fed sıkılaşmaya giderken gelişen piyasa
tahvillerinde iyileşme görülebileceği görüşünde.
*tayvan'da ekim'de ihracat yıllık %3,0 (beklenti %6,8)
*tayvan'da ekim'de ithalat yıllık %0,1 (beklenti %5,8)
*tayvan'da ekim'de tüfe yıllık -%0,32 (beklenti %0,44)
*tayvan'da ekim'de toptan fiyat endeksi yıllık %1,58
*snb: Isviçre'de ekim'de döviz rezervleri chf741,5 milyar
*snb: Isviçre'de eylül'de döviz rezervleri chf724,5 milyar seviyesinde bulunuyordu
*iran dışişleri bakanı yardımcısı: Iran, nükleer anlaşmadan çıkan ilk ülke olmayacak, ama tahran kendisini her senaryoya hazırlıyor
Türkiye sanayisinin bel kemiği çelik sektörü ihracat artış ivmesi
ile ekonomiye sağladığı katkıyı artırmaya devam ediyor. Çelik
İhracatçıları Birliği verilerine göre 2017 yılı Ocak-Ekim döneminde
sektör miktar bazında yüzde 7,6 artışla 14,6 milyon ton, değer bazında
yüzde 24,7 artışla 9,2 milyar dolarlık ihracata imza attı. Söz konusu
dönemde Avrupa Birliği'ne yapılan ihracatta yüzde 54'lük artış
yaşandı. Bu artışın önemli bir bölümü İtalya, İspanya, Romanya,
Birleşik Krallık ve Belçika'dan kaynaklandı. Türk çelik sektörünün on
aylık dönemde en fazla kayıp yaşadığı ülkeler ise Birleşik Arap
Emirlikleri, Mısır, ABD, Irak ve Umman oldu.
*ecb/lautenschager: Enflasyonun yükseleceğine çok inanıyorum
*almanya'da ekim'de inşaat sektörü pmı 53,3 (önceki 53,4)
*ingiltere'de ekim'de halifax konut fiyatları aylık %0,3 (beklenti %0,1, önceki %0,8)
*ingiltere'de ekim'de halifax konut fiyatları yıllık %4,5 (beklenti %4,5, önceki %4,0)
*fransa'da ocak-eylül döneminde bütçe açığı 76,3 milyar euro
*güney kore/moon: Bir kere daha kuzey kore'yi provokasyonlarını durdurmaya çağırıyorum
*trump: Kuzey kore bütün dünyanın sorunu
*malezya'da merkez bankası'nın 1 gün vadeli ihalesinde satış myr27,3 milyar, faiz %2,93
*trump: Güney kore ile karşılıklı ticaret anlaşmasına ulaşmayı umuyorum
*trump: Kuzey kore'nin inşa ettiğimiz her şeyi geriye çevirmesine izin verilmeyecek
*trump: Kuzey kore'nin doğru şeyi yapması için makul olacağına inanıyorum
*trump: Kuzey kore konusunda biraz ilerleme sağladık
*trump: Kuzey kore'nin abd'nin emsalsiz askeri gücünü anladığını düşünüyorum
*trump: Kuzey kore sorununu çözmek için çin ile yakın işbirliğiye ihtiyaç var
*trump: Kuzey kore'ye baskı ve yaptırıma odaklanma zamanı
*trump: çin, sorunun çözümü için çok çalışıyor
*trump: Ayrıca rusya'nın yardımcı olmasını umuyorum