Sayın elfida,bunlar görünen şeyler
Görünmeyen durumları ne yapıcaz?
Kime diycez,kime anlatıcaz😉
Printable View
dünkü spk bülteni
PwC Bağımsız Denetim ve
Serbest Muhasebeci Mali
Müşavirlik AŞ
Tasfiye Halinde Ataç İnşaat ve Sanayi
AŞâ€™nin 30.06.2013 tarihli sınırlı bağımsız
denetiminde, yeterli inceleme tekniklerinin
uygulanmaması ve mesleki özen ve
şüphecilik ilkesine uygun olarak hareket
edilmemesi.
Seri:X, No:22 sayılı Sermaye
Piyasasında Bağımsız Denetim
Standartları Hakkında Tebliğ’in
34. Kısmının 2, 3 ve 5’inci
maddeleri ile 2. Kısmının 11 ve
14’üncü maddeleri.
269.500 cezası olmuş 4 yıl sonra cezası gelmiş
Yatırımcılara sunduğu çağrı fiyatı civarında bir değerleme yaptırılar diye düşünüyorum.Grup baştan beri çağrı yapmamak vs küçük yatırımcı aleyhinde hareket ettiği için..Kipa yüksek bir değer çıkacağını sanmıyorum..
Burada SPK yasası değiştiği için önceden standart 3 yöntem vardı..bunları kullanmak zorundaydı değerleme şirketleri..yasa değişince ,değerleme yapan şirket zart yöntemi zurt yöntemi vs .şirket sahibini istediği değeri ne temsil ediyorsa ona göre yöntem ve ağırlık belirliyorlar..
Dolasıyla Özkaynak yöntemini kullanılıp kullanılmayacağı belli değil..kipa için tek avantajlı yöntem bu..lakin ebitda seçerse kipa nın değeri 200 mio çıkar..
İşin özü patronun insafına kalınmış bi durum..
İnşallah herkes için kazançlı bi şekilde gerçekleşir..
Arkadaşlar ben muhasebeci değilim şirket birleşmesi konusunda bilgim yok internette şöyle bir yazı buldum yorumlayabilen olursa şimdiden teşekkürler
http://www.muhasebetr.com/yazarlarimiz/abbascosar/016/
HTC 10 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Birleşmeye ilişkin hükümlerin 3. Paragrafı;
"-Birleşmede dağılan şirketin ortaklarına, devralan veya yeni kurulan şirket tarafından eşitlik ilkesine bağlı kalarak(eşitlik hem parasal hem de haklar açısından geçerlidir.) bir değişim (değiş-tokuş) oranına göre hesaplanan devralan şirket payı verilmesi gerekir. Özel bir istisna olarak, devralan şirket devrolunan şirketin intifa senedi sahiplerine, eş değerli haklar tanımak ve intifa senetlerini, birleşme sözleşmesi günü gerçek değeri ile satın almak zorundadır." şeklinde....
Bizi ilgilendiren kısmı burası, tabi kottan çıktıktan sonra. Ancak bu babayiğit % 98 i bulmamalı...
slm. arkadaşa katılıyorum. Türkiye de hiçbir patron cebinden fazla para çıkmasını istemez. hiçbiri bir sefer de yatırımcımı sevindereyim demez. Hisseci 16 dostumun teknik paylaşımları çok güzel. ben de biraz inceledim ve ne tür işlemler yapılmış az çok irdeledim.
1. değerlemeyi 30.09.2017 ye göre yaptım ve aşağıdaki değiştirme oranına ulaştım.
https://resmim.net/f/m5AtV7.png
0,17 oranı , 4,40 civarı bir değere tekabül eder kipa için. bunun daha altına nasıl düşürürler bilemiyorum.
2. değerlemeyi 31.12.2016 ya göre yaptım.
https://resmim.net/f/loryHr.png
0,73 oranı hepimizin arzu ettiği bir oran olurdu. Burada nasıl uyanık bir yönteme başvurmuşlar. özkaynağı artırmak için kipanın gmenkulleri yeniden değerlemişler, net değer 1328000 çıkmış, e biz şirketi 199 a aldık, 1070000 kar ettik deyip bilançoyu güzelce makyajlamışlar. İngilizlere ne güzel de kazık atmışlar yahu, keşke ky ler toplanıp kipayı biz satın alsaydık. bu nedenle 2017 bilançosunda 1070000 kar fazlası var, yoksa migrosun bilançoda 350-400 zarar olurduki, bu da 0,70 uzeri değiştirme oranına tekabül ederdi.
https://resmim.net/f/mtVWpY.png
3. bir özel durumda kipanın pd si 3,65 milyar iken migrosun 4,57 milyar. 3,65/4,57=0,80 piyasa değer oranı. şimdi patron 0,80 Migros satıp, bizden 1 kipa alabiliyorken güncel fiyatlarla, nasıl 0,10 civarı birleşme oranı çıkarabilecek ki. bu her tür hesaplamaya ters bir şey değil mi?
yorumlarınızı bekliyorum.
acemsah ustat ve borsamagduru ustat da buraya geldıyse ekmek cıkar bu kagıttan
birleşme oranı yüksek çıkarsa kipa'da topladığı hisseler de değerlenecek sonuçta, yine kendi kazanacak.
onun derdi toplayamadı hisseler için olsa gerek..
Çok doğru bir tespit. Sıfırdan işletme kurmak istese dahi kısa sürede kazanamazlar.Herkes için büyük fırsat elinde hisse olanlar için.Y.T.D dır.
[device_name] cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
bu birleşmenin tam mevzuatını bilen bi arkadaş olsa da bizi aydınlatsa.
bazı oranlar söyleniyo yazılıyo umutlanıyoruz.
ama atlanan yada bilinmeyen mevzuatlar varsa ona göre bi streteji belirlenir.
yani önemli olan mevzuat.
O ne diyorsa o oluyo
SM-C7000 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sizce %98 i bulabilir mi? Kipa borsa kotundan çıktığında bizim elimizdeki senetleri nasıl göreceğiz cevap verebilirsiniz sevinirim.
Sonuç:*2.56 çağrı fiyatından bütün Kipa hisselerini topladığını varsaydığımızda bu işlemin Migros’a maliyeti 128 milyon TL civarında olacaktır. Ancak Kipa’nın mevcut fiyatının çağrı fiyatından daha yüksek olması nedeniyle çağrıya bu fiyatlardan yeterince iştirak olur mu şu an için çok meçhul.*Ama burada Kipa yatırımcısı açısından baktığımızda %98 eşiğine ulaşılamazsa da Migros nihai olarak kolaylaştırılmış yöntemle Kipa’yla birleşme yoluna gidecektir. Kipa hisseleri içinse bu süreçte ciddi spekülatif hareketler olabilir. Bu hususta dikkatli olmak lazım. 2.56 bir nevi taban fiyat olacağı için muhtemelen bu fiyatın üzerinde bir seyir söz konusu olacak ama son aşamada iş kolaylaştırılmış birleşme yöntemine kalınırsa burada oluşacak değişim oranı Kipa yatırımcısı için kritik olacak ve o değişim oranı mevcut fiyatlara göre avantajlı olur mu olmaz mı bunu şu anda kestirmek zor. Migros hisseleri açısından baktığımızda ise şirketin Kipa’yla birleşmesini (kolaylaştırılmış yöntem veya kottan çıkarma) yaratılacak sinerji açısından pozitif olarak değerlendiriyoruz.
Arkadaşlar hisselerinizi patrona satmayın adamlar malları ucuza almak istiyor
Arkadaşlar öncelikle ben bu işin uzmanı değilim sadece basit düşünüyorum. Şuan bu adamlar %96.25 sahip diyelim 3.75 daha alıma ihtiyaçları var yukarıdaki yazılardan %98 e ulaşmasının bizim için olumsuz olacağını anlıyorum. (1.75) yüzde hisse artımında dahi piyasadaki hisselerin %45 ini toplaması anlamına geliyor yaklaşık olarak. Bukadarını dahi başarmış olsa hisse enaz %45 -50 değerlenmesi lazım. Umarım migros 98 e ulaşamaz ve hisseleri almak için daha çok migros hissesi vermek durumunda kalır.
Öz kaynak olarak baktığımızda şirketin değeri %149 daha değerli olmak zorunda 2017/9 ve 2016/9 karşılaştırılırsa bu sonuç görülüyor
2.83 ü geçmesi lazım
Arkadaşlar hisse yavaşta artsa hızlıda artsa satış tuzağına düşmemek lazım.Hedefiniz kipa hisselerim migros hissesi olacak deyin ve bekleyin.Kazançlı çıkacağız.SPK bizi asla mağdur etmeyecektir.Bazılarımız tabanı 2.56 desede ben tabanı 3.51 olarak görüyorum.Kipa yatırımcısı savaşmayı çok iyi biliyor ve kazanacağız.Migros için en mantıklısı para vermemek migros hissesi vermek daha mantıklı.Y.T.D dir
[device_name] cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Kalıcı yatırımcıyı tatmin etmez tabikide şubattan once 4.5 hareketi başlar ise 97 yi bulabilirler.Ama vermeyip daha iyi kazanmak varken yatırımcı atkadaşlarımız inşlah bu tuzağa düşmezler [emoji6]
LG-D802TR cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Kimbilir belki bu hafta kipa haftası olur:)
inşallah kıpırdar, ama benim korkum tuzağa düşüp 3 ü geçince birazda korku ve panikle satılıp, patronun 98 e ulaşmalarıı, bende dahil satmasın bence kimse sabredelim , elimde yüklü miktarda zaten varr, yarın yine 6000 lot falan almayı düşünüyorum , maliyetim epey yüksek bu arada, YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR...
Arkadaşlar üstadlar bile gelip destek oldutan sonra kimsenin satmamasi lazim
LG-D802TR cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bende 35 binlik daha alıcam çıkmak YÖK Migros olana kadar omuz omuza
Cuma günü aranıza katıldım dediğiniz gibi satmak yok... Migros ile değişim hedefimiz olmalı. Herkese başarılar.
Selamlar;
İç içe 2 formasyon son derece belirgin hale gelmiş durumda. En kısada (14 Şubat) yükselen üçgen hedef fiyatı 3,5 seviyeleri. Daha uzun vade de ise simetrik üçgen söz konusu. Bugün takip edilmesi gereken seviyeler yukarıda 2.77, 2.82 ve 2.91 seviyeleri. Fibo direnci ile formasyon direnci (2,91) bugün için kesişmekte. Yani şayet görülür ise üzerinde kalma ihtimali yüksek. Aşağıda ise 2.6 önemli bir destek seviyesi olarak takip edilebilir.
Yatırım tavsiyesi değildir notumuzla;
https://invst.ly/6elsw
Tam 31 69 alışa geçtim:)dayanamadı..bastı gitti
Yerli otoyla ilgili ilk ciddi haberin nisan ayına kadar düşmesi gerekiyor, işte o zaman hissenin vereceği tepkiye bakacağız ve seyrimiz daha da netleşecek...
O zamana kadar dalgalanmaların olması gayet doğal...
Kipada değişim oranıyla ilgili net bir bilgi var mı acaba..?
Acemşah üstad girdi diye 120 bin lot aldık hadi hayırlısı
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
KURUM ADI LOT SAYISI % ORANI
Iş yatırım menkul değerler a.ş. 1,289,604,208 96.85
yatırım finansman menkul değerler a.ş. 5,812,063 0.44
gedik yatırım menkul değerler a.ş. 4,154,217 0.31
halk yatırım menkul değerler a.ş. 3,980,857 0.30
garanti yatırım menkul kıymetler a.ş. 3,848,678 0.29
yapı kredi yatırım menkul değerler a.ş. 3,351,717 0.25
oyak yatırım menkul değerler a.ş. 3,068,945 0.23
finans yatırım menkul değerler a.ş. 2,549,762 0.19
deniz yatırım menkul kıymetler a.ş. 1,824,910 0.14
teb yatırım menkul değerler a.ş. 1,672,545 0.13
ak yatırım menkul değerler a.ş. 1,789,497 0.13
şeker yatırım menkul değerler a.ş. 1,285,999 0.10
vakıf yatırım menkul değerler a.ş. 1,214,806 0.09
tacirler yatırım menkul değerler a.ş. 838,925 0.06
ziraat yatırım menkul değerler a.ş. 679,801 0.05
türk ekonomi bankası a.ş. 620,042 0.05
piramit menkul kıymetler a.ş. 698,701 0.05
hsbc yatırım menkul değerler a.ş. 694,691 0.05
a1 capital yatırım menkul değerler a.ş. 630,105 0.05
ünlü menkul değerler a.ş. 460,614 0.03
meksa yatırım menkul değerler a.ş. 443,077 0.03
cıtıbank yabancı a.ş. 372,252 0.03 964,133
polen menkul değerler a.ş. 230,697 0.02
ıcbc turkey yatırım menkul değerler a.ş. 290,045 0.02
global menkul değerler a.ş. 302,728 0.02
Patron en az 6milyon 250 bin lot almak zorun da %98 için. Kurumlar ve KY satmazsa zor toplar.