https://i.hizliresim.com/54vs5ps.jpg
Printable View
Sayın serdar bey yazdığım bişey yok ki hissenin içinden geçtiler demek bir kişiyi nasıl telaşa düşürebilir ki bence siz kendinizi sorgulamalısınız bu kadar bişeyden telaşa düşmek çok saçma
Ben beğenip almışım.Sürekli kötüleyen biri olunca yanlışmı yaptım diye insan kendini sorguluyor.Telaş demem mecazi beğenmiyorsan satarsın sürekli burda eleştirmekte çok saçma geliyor bana.siz yine bildiğinizi yapın.Neyimi sorgulim ben beğenmediğim huzursuz olduğum şirkete ortak olmam.
Faktoring hikayesi tamamdır diyen yatırım fonları çıktı gitti. Patron satışı ve yüksek beklentilerin karşılanmaması hisseyi durağan bir hale soktu. Konsolidasyon sürecindeyiz. Biraz sabretmek lazım.
https://www.tradingview.com/x/nFE2fSHY/
Bgünde bişey beklemeyin bezdirmeeye devam
https://i.hizliresim.com/4qq5zx6.jpg
KENDİ ARALARINDA AL VER YAPMAYA DEVAM
BİR CEPTEN AL ÖBÜR CEP E VER BU ARADA BİRİLERİNİN MALINI ALIRSAK DA KAYMAKLI EKMEK KADAYİFİ
https://i.hizliresim.com/4chygfu.jpg
KİMSENİN HABERİ YOK GALİBA
Dün iyimişiz güzel bir kapanış olmuş bugün yine çakmaya devam
Sayın Fellen ben de çok düşündüm acaba 750 gibi bir kar rakamı minimum beklerken neden 566 Milyon geldi ben arastirdigim kadarı ile kendi yorumum bu aradaki fark son dönem bilancoda bu fark oldu gibi geldi benim düşüncem yanlış da olabilir ama bütün hesaplamalar onu isaret ediyor Denge varlik 2023 yılında bankalardan yaklaşık 580 milyon gibi bir alacağa 183 Milyon gibi bir rakama satin aldi bu şimdiye kadar ödemiş olduğu en yuksek para 2022 de yaklaşık 800 Milyon gibi bir alacağa 90 Milyon a satin almıştı ben denge varlik sene sonu brüt 700 Milyon yazar diye dusunuyodum 700 Milyondan bu 183 Milyon çıkınca 504 Milyon gibi bir brüt çıktı total dede Denge varlik brüt 504 Milyon Lider fakto brüt 322 Milyon totalde 813 Milyon vergi öncesi kar geldi bir de ikinci etken depremlerden dolayı verginin % 25 den % 30 çıkması oldu buna göre Denge varlığın 183 Milyon satin alması bizi bu bilancoda aşağı tutsana 2024 yılı beklentilerimi Tacirler raporu gibi vede yüksek bir borç satın olmaz ise çünkü varlik sirket sayilari artıyor ve rekabet te var ondan dolayı kesin bir öngörü de bulunamaliyorsada varlik sirketi ve lider fakto 2023 verisi nin iki kat artabilicegi umudunu yüksek oranda taşıyorum yatırım tavsiyesi deildir..
Şimdi nolcek...bıktırdı yıprattı bu kadar adi olunmaz ki
2024 Ocak Ayı Faktoring ilk kar zarar genel anlamda veriler BDDK Tarafından yayyımlandı
2024 OCak ayı 2023 ocak ayına göre 2 kat artışlı geldi ,
2023 yılı Ocak da 2022 yılı ocak ayına göre 2 kat artarak başlanmıştı hayırlısı 1.Bilançoyu da görürsek sene bazlı nerede olacağımıza karar verebiliriz geçen senede böyle yaptılar asıl olan bilanço onu görmemiz lazım yatırım tavsiyesi deildir...
8.00 - 8.02 den satiyor, sonra tahtaciyi sucluyor, ustelik borsadan anliyorum fikrinde.
Satma kardesim, 30.00 TL.den satarsin diye on kere yazdik.
Ama satiyor.
Yapacak bir sey yok.
Gelse ne olacak ki tabağın dibini sıyırma derdiler en kötü şu kagıdın 9,30 olması lazım
adam 5 aydır yatayda tutyor sen 5 ay önce ki fiyattan et alabiliyor musun milletin kanını emmişler
yanlış mı yazdıklarım bak ulufa 13,50 bunu neyi eksik kar desen kar
bir ceplerinden alıyorlar öbür cepe koyuyorlar biz salağız ya anlamıyoruz
Bakın piyasayı sıkıyorlar tam bunların zamanı aslında sayın bay tomi verileri vermiş daha ne bekliyorsun duy sesimizi
https://i.hizliresim.com/ou60nlu.jpg
NASIL GRAFİK AMA
POLTK 14 TL.ken bu hisse 45 TL. olur dedigimizde de bunu dediler. yok artik.! diyen mi ararsin, 2030'dami diyenlerimi.
Gecen sayfalarda arkadas anlatti.
Bizim fikrimiz bu.
Yarin oburgun hisse yukselmeye baslarsa, nasilsa kaybolursun, ya ben okuzun tekiyim diyen birine ben hic rastalamadim.
Begenmeyen satar.
Kimsenin isine karisan yok.
Takasa baktığımızda tacilerin döküldüğünü görüyoruz. Sanırım cityden çıkmış malı
Uatıırm fonları satmadan çıkmaz bu hisse. Yada yeniden alacak. 11 m malı nasıl satacak kime yıkacak. Yada patron anlaıp komisyonlu başka fon alacak. Nasıl olacak 30
Ben kaybolmam 2014'ten beri tutuyorum.
Hep anlattim bu sayfalarda.
Hissenin dovize dolara enerjiye bagimliligi yok.
Ne gezi olaylarinda ne Feto kalkismasinda zarar gormedigi gibi halka acildigi Haziran 2014'ten beri her yil kar etti.
Sermayesini nitelikli yatirimcidan borclanarak sagliyor.
Ulke her gecen gun piyasa istikrarindan uzaklasiyor, Faktoring isi karli hale geliyor.
Bizim dusuncemiz bu gerceklerden hareketle olusuyor.
Sen tefeci diyebilirsin.
Ya zaten aile yahudi diyebilirsin.
3 gun fiyat yukselmedi diye bu hissede bi bok olmaz diyebilirsin.
Ancak, halka acik 112 Milyon lot hissenin 5.000 lotu'nu almis, sabah kalkar kalkmaz, basliyor hisseye saydirmaya.
Biz de diger tum ortaklar adina bunu yapma diyoruz.
Hissenin temel degerlerinde bir tesbitin bir fikrin varsa yaz.
Yoksa bos yapma diyoruz.
https://i.hizliresim.com/ixpw5kp.jpg
BU TAKAS İLE ZOR
https://i.hizliresim.com/mfbpywv.jpg
ARKADAŞLAR HİSSE 2022 1.40 KURUŞ ZATEN YATIRIM FONLARI ZATEN BU FİYATTAN 11 LİİRAYA KADAR TAŞIMIŞ HİSSEYİ DAHA SONRA DA MALI BOŞALTMIŞLAR VEYA DAĞITMIŞLAR 3 AYLIKK TAKAS ATTIM SİZE 30 LİRAYA GİDEBİLMESİ İÇİN TEKRAR BU KADAR MALI TOPLANMASI GEREKİR O DA YAKIN ZAMAN DA OLMAZ BENDEN SÖYLEMESİ
TAKAS DA ORDA HAFTALIK GRAFİK DE
Tam dün dönüyor diyorsun dakg diye basıyor kafana
Bu tahta ya günlük bakarsan kanser eder insanı, akışına bırakmak lazım iki gün önce aktif tarafta alıcı olan ünlü menkul 778 000 lotu yatırım fonlarina aktardı, tek kağıt olarak beklemek sıkıntı ama geçen sene en dusuk 2.34 gördü max 11.30 gördü birinde bir milyon mal olsa 2 milyon yaklaşık parasi 11 milyonu görmüş geçen sene tahta bizi etmediğini bırakmadı bi de üstüne patron 5 milyon mal satcam dedi 2 milyon 700 k lotuda bandozladı tahtayı yatırım fonları 31 milyona çıkmıştı onlarda sanırım 12 milyona indi ama bence yine yapılan bu hareketler yatırım fonlarina mal toplama diye düşünüyorum Ulufa da da artışa bur dada artışa geçmeye başladılar onlar da her kes gibi bilancolara göre bir yılın hesabını yapiyolar,fonlar geçen sene güzel para kazandılar, yatırım tavsiyesi deildir..
Daralan kredibilite,sektorun onunu secimden sonra daha da acacaga benziyor,baskiya devam tahtada
Tebrik etmek lazım, gerçekten LİDFA artık sıktı.
Yatırımcıyı bu kadar örselemek artık keyifsiz olmaya başladı. Tabiki de her gün yükselmesini beklemiyoruz ancak sektörel olarak diğer firmalardan da çok uzak hareketler içerisinde.
Sanki başka potansiyeli olan hisse mi yok? Nedir yani bu kadar kasmanın amacı ne? Vericez verdikten sonrada harekete başlayacak onu da biliyoruz, hakikaten son demler artık yani...
Ses seda yok hayırdır
Lider Fakto
Özet Bilgi
Bedelsiz Sermaye Artırımı Hk.
Yapılan Açıklama Güncelleme mi ?
Hayır
Yapılan Açıklama Düzeltme mi ?
Hayır
Yapılan Açıklama Ertelenmiş Bir Açıklama mı ?
Hayır
Yönetim Kurulu Karar Tarihi
17.04.2024
Kayıtlı Sermaye Tavanı (TL)
1.250.000.000
Mevcut Sermaye (TL)
253.800.000
Ulaşılacak Sermaye (TL)
558.360.000
Bedelsiz Sermaye Artırımı
Pay Grup Bilgileri
Mevcut Sermaye (TL)
İç Kaynaklardan Bedelsiz Pay Alma Tutarı (TL)
İç Kaynaklardan Bedelsiz Pay Alma Oranı (%)
Kar Payından Bedelsiz Pay Alma Tutarı (TL)
Kar Payından Bedelsiz Pay Alma Oranı (%)
Verilecek Menkul Grubu
Verilecek Menkul Kıymet
Nevi
A Grubu, İşlem Görmüyor, TRELDFK00024
50.000
60.000,000
120,00000
B Grubu
B Grubu, LIDFA, TRELDFK00016
Nâma
228.623.800
274.348.560,000
120,00000
B Grubu
Hamiline
C Grubu, İşlem Görmüyor, TRELDFK00032
25.126.200
30.151.440,000
120,00000
C Grubu
C Grubu, İşlem Görmüyor, TRELDFK00032
Nâma
Mevcut Sermaye (TL)
İç Kaynaklardan Bedelsiz Pay Alma Tutarı (TL)
İç Kaynaklardan Bedelsiz Pay Alma Oranı (%)
Kar Payından Bedelsiz Pay Alma Tutarı (TL)
Kar Payından Bedelsiz Pay Alma Oranı (%)
TOPLAM
253.800.000
304.560.000,000
120,00000
İç Kaynakların Detayı :
Yedek Akçeler (TL)
304.560.000
Bildirilmesi Gereken Diğer Hususlar
Tadil Edilecek Ana Sözleşme Madde No
6
Ana Sözleşmenin Sermaye Maddesinin Tadiline İlişkin SPK Başvuru Tarihi
17.04.2024
SPK Başvuru Tarihi
17.04.2024
Artırılan Sermayeyi Temsil Eden Payların Niteliği
Kaydi Pay
Ek Açıklamalar
Lider Faktoring A.Ş.'nin 17.04.2024 tarih ve 2024 / 15 sayılı yönetim Kurulu toplantısında;
- Sermaye Piyasası Kurulu ("SPK")'nun (II-18.1) sayılı "Kayıtlı Sermaye Sistemi Tebliği"nin 6'ncı maddesi 6'ncı fıkrası hükmü çerçevesinde; Şirketimiz mevcut 1.250.000.000.- TL (Bir Milyar İki Yüz Elli Milyon Türk Lirası) olan kayıtlı sermaye tavanı içerisinde, Şirketimiz çıkarılmış sermayesinin 253.800.000 TL (İki Yüz Elli Üç Milyon Sekiz Yüz BinTürk Lirası)'ndan, 304.560.000,00-TL (Üç Yüz Dört Milyon Beş Yüz Altmış Bin Türk Lirası) tutarında % 120 oranında artırılmak suretiyle, 558.360.000,00- TL (Beş Yüz Elli sekiz Milyon Üç Yüz Altmış Bin Türk Lirası)'na çıkarılmasına,
- Artırılacak 304.560.000,00-TL (Üç Yüz Dört Milyon Beş Yüz Altmış Bin Türk Lirası) sermayenin tamamının finansal tablolarda yer alan olağanüstü yedeklerden karşılanmasına ve,
- Merkezi Kayıt Kuruluşu (MKK) nezdinde kayden izlenmekte olan ve aralarında grup ayrımı bulunan, nama yazılı paylardan oluşan mevcut çıkarılmış sermayenin % 120 oranına isabet eden artırılan sermayeyi temsilen ihraç edilecek 304.560.000,00-TL (Üç Yüz Dört Milyon Beş Yüz Altmış Bin Türk Lirası) nominal değerdeki payların, artırım tarihindeki pay sahiplerine payları oranında bedelsiz olarak dağıtılmasına karar verilmiştir.
Yukarıdaki açıklamalarımızın, Sermaye Piyasası Kurulu‘nun yürürlükteki Özel Durumlar Tebliğinde yer alan esaslara uygun olduğunu, bu konuda/konularda tarafımıza ulaşan bilgileri tam olarak yansıttığını, bilgilerin defter, kayıt ve belgelerimize uygun olduğunu, konuyla ilgili bilgileri tam ve doğru olarak elde etmek için gerekli tüm çabaları gösterdiğimizi ve yapılan bu açıklamalardan sorumlu olduğumuzu beyan ederiz.
İlk iki ay için açıklanan faktoring verileri iyi gibi görünüyor geçen seneye oranla.
Üstüne bedelsiz de güzel oldu şahsen biraz daha mı fazla olsaydı acaba diye düşünmedim değil.
Hayırlı olsun ortaklara,
Selamlar, saygılar,
%120 Bedelsiz, hala almiyor.
Ne diyelim.
Geçen senede böyleydi bedelsiz açıkladı kim se tinlamadi bolununce yine bir yerde durdu 2 ve ya 3 dönem bilancolar sonra fiseklemisti kimse hisseyi taşımak istemiyor , bedelsiz haberi son zamanlarda alış lar çok boştu işlemi yukari doğru al ver al ver le citibank topluyor hisse ile piyasayı etkileyip bedelsiz haberi ile tahtaya alıcı çekerek satmak istedikleri lotlari sattılar haber kullanıldı piyasa 1.bilanco yu görmesi lazım ona göre yorum yapabiliriz , yatırım tavsiyesi deildir.
Son gelen bilanco'da,
Dikkat edilmesi gereken 3 buyuk kalem var.
1.Yillik net kar : 566.362.000 TL.
2.Diger faaliyet gelirleri : 504.186.000 TL.
3.Olaganustu yedekler : 102.184.000 TL.
%120 Bedelsiz ile ilgili yapilan aciklama;
...Artırılacak 304.560.000,00-TL sermayenin tamamının finansal tablolarda yer alan olağanüstü yedeklerden karşılanmasına
Anladigim, yillik kar'in tamamini once Olaganustu yedeklere atacaklar, bu 102 Milyon, 668 Milyon TL. olacak, sonra buradan %120 Bedelsiz icin 304 Milyon odeyecekler.
Sonucta olaganustu yedeklerde 364 Milyon TL. kalacak.
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1273902
Ilk ceyrek 2024 bilancosu geldiginde de bunu gorecegiz.
Sonucta yillik 566 Milyon kar'in, 202 Milyon lirasini dagitmis oluyor.
Ozetle ortagina verdigi %35.