Son 3 ayda 70 milyon lot, son 10 ayda 200 (IKI YUZ) milyon lot basmislar.
Printable View
Son 3 ayda 70 milyon lot, son 10 ayda 200 (IKI YUZ) milyon lot basmislar.
ABD şimdiye kadar iki bakana malvarlığı dondurma ve iki ürüne gümrük vergisi açıkladı.
İki tane küçük yaptırımcık, papaz bırakılmadıkça giderek dozunu artıracaktır, daha doğru düzgün bir şey yapmadı.
OFAC cezası büyük lokma, henüz bekletiyorlar, ama bir veya iki sonraki adım bu olabilir.
İlişkilerin gecikmeden derhal düzeltilmesi lazım, yoksa cezayı özellikle kalın açıklayacaklardır. Ancak göründüğü kadarıyla bizimkiler arayı düzeltmek için taviz vermeyecek, inceldiği yerden kopsun anlayışındalar.
Hissede bir strateji belirlemek o kadar zor ki, bu son bir iki haftaki olayları öngörmek mümkün değildi.
Sn. 666'nın düşüncesine katılıyorum ben de, buraya kadar hissesini tutmuş adamın buradan satması anlamlı değil, onun yerine becerebildiği/cesaret edebildiği kadar trade ederek maliyeti düşürmeye çalışmalı. O iş de çok zorlaştı, teknik temel falan yok piston gibi gidip geliyor fiyatlar.
Hareketli bir hafta daha geçireceğiz, dilerim güzel bir şeyler olur..
eski krizlerde sosyal medya yoktu.
şimdi sosyal medyadan haber üretmek ve dağıtmak çok hızlı.
sosyal medyayı çok takip edenlerin geri dönüşte hissesi olmayacak.
geri dönüş öncesi müthiş bir olumsuz algı yayılacaktır.
Ciddi bir OFAC cezasının eli kulağında olabilir. 5 milyar ve üstü bir ceza yazılırsa ABD zorla müzareke masasına oturtabilir TR yi... piyasa değeri 1.7 milyar dolar olan bankaya böyle bir ceza kesebilirler mi? Bekleyip göreceğiz
666 öncelikle çok selamlar.
Benim duyduğum pazarlık devam ediyor bizimkiler 3’e razi ama ABD ciddi sıkıştırıyormuş. Sadece duyumdur.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Haberler doğruysa bizimkiler Tel Abyad'daki PKK/PYD lilere saldırmış...Burada koalisyondan askerler de var...Ve Erdoğan Trabzon'da Suriye için yeni askeri operasyonların mesajını verdi...Demekki İrfan'ın duyumları doğruymuş...Valla adam sahaya benden hakim yalan yok...
Alıntı:
Hatta fişi çekilen İran'ın Güney Pars bölgesindeki rezervlerin kimler tarafından yağmalanacağının hamleleridir belkide bütün bu olanlar...Mesela Katar'a üs kurmamızı isteyen kim ?...İngiltere deki derin devlet mi ???
Attım tuttu yaw...İş var la halâ bende...Geçen de yazdım Çin demek İngiltere derinleri demek...:he:Alıntı:
Çin'in, Fransız petrol ve doğalgaz şirketi Total'in, ABD'nin yeni yaptırımlarını gerekçe göstererek Basra Körfezi'ndeki Güney Pars Gaz Sahası'ndan çekilmesiyle projedeki çoğunluk payına sahip olduğu bildirildi. İran'ın resmi haber ajansı IRNA'nın İran Devlet Petrol Şirketi yetkilisi Muhammed Mustafavi'ye dayandırdığı habere göre, projede yüzde 30'luk paya sahip olan Çin Devlet Petrol Şirketi (CNPC), Total'in projedeki yüzde 50'lik hissesini satın alarak yüzde 80'lik paya sahip oldu.
çinin en büyük silahı cash
nerde sorunlu ülkenin ucuz malları var
çin hemen onu satın alıyor.
silahsız bunları nasıl elde tutacak .
7.20 yaktı dolar
Bu tür gelişmelerin olduğu dönemlerde hep aynı tipler türer, yok şöyle yapılsaymış böyle olurmuş, çok borcumuz varmış felan feşnik...Dünyadaki finans sisteminin sahipleri belli...Bu sistemi onlar kurdu ve istesek te istemesek te içerisindeyiz...Serbest piyasa, bilmem ne...Geçin bunları...İngiltere gibi güneş batmayan ülkeye tek bir kişi diz çöktürmüş nekine Türkiye...
Çocukça yorumlar...
Trump ve ekibinin asıl hedefi AB...Ve son günlerde Avrupa iştirakli Türk bankaları ile ilgili servis ettirilen haberler de tamamen bilinçli...Olay sadece Türkiye'den bakılacak boyutu çoktan aşmış vaziyette, bunu görmek lazım...Borç düzeyleri en sıkıntılı ülkelerden patır patır açıklamalar gelmesi de tesadüf değil...Avrupa'da faizler 1,5-2 puan civarı arttığı anda en az 4 ülke o gün tuş...Yoksa kimin s..nde Türkiye ...
DÖVİZ HESAPLARINI TL’YE ÇEVİRMEK VEYA EL KOYMAK ASLA OLAMAZ
SON dönemlerde sıkça karşılaştığım soru şu oldu:
- Döviz hesaplarına el konulması ya da TL’ye çevrilmesi söz konusu mu?
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, da bu konuyu açtı:
- Sürekli kamuoyunun gündemine bazı iddialar geliyor. Mevduatların TL’ye döndürülmesi yada el konulması gibi çok ileri iddialar.
“Bakın çok net söylüyorum” diyerek sürdürdü:
- Mevduatlara el konulmayacak. Hesaplardaki dövizler TL’ye döndürülmeyecek. Ama bu dedikoduları ve yalanları ortaya atanlarla hukuki mücadele sonuna kadar yürütülecek. Yasal işlem başlatılacak.
Bence işin püf noktası burada...Erdoğan bugün -ilk defa- müttefiklikten vazgeçebilirz dedi...Kime dedi, Trump'a...Ve bugüne kadar verdiği destek (sırf şu papaz meselesinden tüm evanjeliklerin oyunu topladı sarışın manyak) O'nu devirmeye çalışan küresel çeteyi (global finans sisteminin sahipleri) kızdırıyor...Erdoğan'ın yaptığı bu açıklamanın hemen arkasından Almanya ve İtalya'dan destek mesajları geldi...Şayet Erdoğan bu konuda ciddiyse OFAC kararı çok yakın bana sorarsanız...Alıntı:
Trump ve ekibinin asıl hedefi AB...Ve son günlerde Avrupa iştirakli Türk bankaları ile ilgili servis ettirilen haberler de tamamen bilinçli...Olay sadece Türkiye'den bakılacak boyutu çoktan aşmış vaziyette, bunu görmek lazım...
Trump'tan gelecek cevaba göre devam edeceğim...
Bizim üzerimizden hem bizi hem de avro yu zayıflatmak gibi bir planları olduğunu sizin iletinizi okuyunca daha fazla düşünmeye basladim zaten TL cuma günü muazzam bir kayıp yaşayınca dolar da avro karşısında değer kazandı .
Trump vasıtası ile abd yeni bir ekonomik düzen kurma çabasında son yaşadıkları krizde dünyayı paraya boğdular ve olası bir abd ekonomi krizinde bu sefer kendileri için tüm dünya seferber olsun diye düşünüyorlar bence.
Suudiler,İran ,k.kore, Rusya, çin ,hepsiyle bir takım ekonomik münasebetleri oldu
Ekonomoliden çok anlamamakla birlikte amaç oldukça güçlü bir dolar kuru ile kendilerini tüm dünyaya mahkum kılmak.
BM deki oylamada Avrupa ülkeleri ABD nin yanında olmamıştı Filistin konusunda onuda bir kenara not etmişlerdir bence.
Abdülselam Özatak
trumpın geliş sebebi abd nin 1950 lerden beri kurduğu bütün düzeni yıkmak
bm den nato ve ab nafta ya kadar tüm kuruluşları devre dışı bırakmak.
ülkeleri tek tek yakalayıp ticari dengesizliği sonlandırmak.
welcome to kaos düzeni
Ve...İbadi Türkiye'ye geliyor...Auuu !...:rules:Alıntı:
Interesting things in #Iraq today:
US Federal Reserve is pursuing 5 Iraqi banks accused of dealing with
Iran parties discuss postponing local elections to April 2019
Hashd Shaabi withdraw from some of areas in Nineveh
Canadian Ambassador praises humanitarian role of Moqtada Sadr
Hiç kuşku yok ki Avrupa'nın en zayıf halkası yeterli tasarruf oranlarını yakalayamadığı için hemen her türlü yatırımını borçlanma yoluyla yapan ve Euro birliğinde olmayan bir Türkiye !...Son günlerde Türk bankalarının Avrupalı ortaklıkları üzerinden gelmelerinin nedeni de bu...Geride detaylı olarak analizi var hocam...Bu yolu kapatmayı başarırlarsa ciddi sonuçları olacaktır hem bizim hem de AB için...Alıntı:
Bizim üzerimizden hem bizi hem de avro yu zayıflatmak gibi bir planları olduğunu sizin iletinizi okuyunca daha fazla düşünmeye basladim zaten TL cuma günü muazzam bir kayıp yaşayınca dolar da avro karşısında değer kazandı .
Milyon kere yazdık...Adamların oturdukları masadaki birer sandalyede dünya satranç şampiyonları oturuyor...Boru mu yaw...
Evet aynen boyle Niye kaos duzeni olsun ki? Trump'i oraya getiren para babalari degil, Amerikan milliyetcileri. Adamlar ulkelerinin sirketlerinin Cin'e ucuz iscilik icin gitmesini istemiyorlar. Meksikalilarin kendi islerini almasini istemiyorlar. Kendilerine senede milyarlarca dolar zarari olan Paris anlasmasinda kalmak istemiyorlar.
Senelerdir butun gundem transgenderlarin okullarda erkek tuvaletini kulanmasi mi, bayan tuvaleti kullanmasi mi, yoksa istedigini kullanmasi mi. Ya da kadinlarin istedikleri yerde istedikleri sekilde memelerini cikarip cocuk beslemesi. Ya da gaylar. Akliselim halk bikti bu sapikliklardan sacmaliklardan. Trump'i sectiler bu isin icindekiler yerine.
bizim için kaos
http://www.hisse.net/topluluk/showth...41#post2510541
Bu ve öncesindeki mesajlar...Gelişmelere bakarken çizmeye çalıştığımız çerçeveyi görün abi...Ha, sonuçta bunlar benim kişisel görüşlerim hoşunuza gider ya da gitmez...Ressam örneğini vermemdeki sebep de bu zaten...Tek bir grafiğe bakıp milyon çeşit yorum yapmak mümkün, görüyorsunuz...Anlatmaya gerek yok...:wave:
Birileri Trump’ı yönlendirerek doların rezerv para misyonunu tarihe gömecek fitili ateşledi...Yoksa hadi Türkiye'yi geçtim Çin, Rusya, Hindistan, AB gibi dünyanın lokomotifi ülkeleri aynı anda karşısına alma aptallığını Bakırköy'dekiler bile yapmaz...Bu işin sonu dijital parada biter bana sorarsanız...Ki küresel çete dediğim global finans oyuncularının uzun vadeli hedefi de bu...
Bu sistemi kuran ve elinde tutanların ulaştıkları inanılmaz gücü bütün ülkeler gördü...Nitekim geçen gün bir beyanatında Putin "doların bir silah gibi kullanılacağı akılımızın ucundan bile geçmemişti" dedi...
Coniler dolar hakımiyetini ileriki yıllarda kaybettikçe ne yapacaklar bakalım...
Hocam ulkenin adi en son baktigimda Turkiye idi.. . Anti-Amerika degil. Coni ne yaparsa yapsin, dusmanimiz mi yok.
http://share.matriksdata.com/Images/...1209502498.png
En yetkili ve etkili ağızların yaptığı bugünkü açıklamalardan sonra son bir hamlesi kaldı ABD'nin: Türkiye'yi finans sisteminin dışına atmak...Elindeki bütün kozları kullanmış oldu bugün itibariyle...Bu saatten sonra doları 10 ya da 100 TL olmasının yaratılmak istenen algıya katkı bakımından hiç bir etkisi olmaz çünkü...
Bali'nin hükümet yanlısını andıran her cümlesinde ISCTR'ye bastı adamlar...Müthiş bir mesajdı ve bunca yıllık borsa tecrübemde ilk defa yaşadım bunu...