https://i.hizliresim.com/Czovwl.png
Printable View
Emirhan hocam bu kadar tepkisiz kalmasini neye bağlıyorsun.. bir yorumun var mi? Fırtına oncesi sessizlik mi?
Hocam biz aldık diye götürmüyor ise kendi bilir. Biz hisse alıp 2 hafta sonra %5 kar ile satan kısacılardan değiliz. Eb son Arena'da 2,5 yıldan fazla bekledik beklediğimize değdi. Bu da öyle olacak İnşaallah . Oran olarak aynı olmaz ama elbet bu da gerçek değerine ulaşır.
O yüzden bizden birşey alamaz tahtacı efendi. Kağıdın olması gereken değer 45-50 lira arası. Oraya kadar bekleriz. Bu da 1 seneden az bir vakit diye düşünüyorum.
Tahtacı çok kuvvetli hocam. Baskılıyor. Ama bunu uzun süre sürdüremez. Elbet şirket hakkında iyi haberler gelir.Zaten bilanço ve temettü çok kuvvetli ve sağlam ama grup hakkında yada şirket özelinde haber gelir elbet.
Yaşar grubunun en sağlam şirketi PETUN ve Pınar süttür ama en ucuz şirketler de bunlardır. Bu saçma fiyatlama elbet anlaşılacak . Arena gerçek değerine ulaşsın diye 1,5 sene bekledik. Sonuçta geldi gerçek değerine. Hiçbir saçma şey uzun süre kalmaz bu piyadsada. Sabır biraz.
Fiyatlanmayan hisse senedi sayısı 2 elin parmaklari kadar az kaldi ve petun bunlardan biri dediginiz gibi..
Eger bir hareket yaparsa piyasanin dikkatini çeker ve sürü psikolojisi ile hızlı tırmanır diye düşünüyorum..
Arena demişken gercekten cok guzel ve güçlü bir hisse.. sayende beklemeye devam ediyoruz..syg.
Temel yapı olarak borsanın en temiz şirketlerinden bşri ama borsadaki genel peimlemelere göre çok geride kaldı, 30 liralarda operasyon yedi hala toplarlayamadı.
merri teyzenin artık bıyıkları cıktı yaww:he:
İki hafta daha bekleseydin buralarda.Y.T.D.
Bizim ekip burdaymış yahu :)
CPH1893 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu emeklilik fonları ve yatırım fonları analistleri ne iş yapar anlamış değilim :)
Bu hisseden daha ucuz , borçsuz ve düzenli maksimum temettü ödeyen kaç hisse var da buraya uğramıyorlar. Tek eksik BIST 100 hissesi değil ama tüm fonlar için BIST 100 kağıdı olma şartı da yok.
Elbet keşfedecekler. Büyük fonlar ve yatırımcılar girince tahtacı efendi bakalım bu kadar baskı kurabilecek mi yine.
Boşluğu almadan gideceğini sanmıyorum.2 gündür çıkış var garanti ve iş yatırımdan merill aldı ama.onun alışı bugun de gördük bugün al yarın sat.
Ben ne zaman istersem o zaman gider kimse acele etmesin
Acele mi ?
Kağıt tam bir senedir yerinde sayıyor hatta düşmüş. 80 bin endekste 30 lira üstünü görmüş bu hisse endeks 2 katına çıkmış son 1 senede hisse %30 düşmüş sen acele etmeyin mi diyorsun :)
Hoş ben daha alalı 1 ay olmadı daha da beklerim ama 1 sene önce 25-30 liradan alan insanlara acele etmeyin demek çok da doğru olmaz.
Hocam arenayi yuzde 90 bosalttim ama gözüm üstünde ve 80 hedefle tekrar girerim mutlaka...
Sizinle birlikte 24 lerde petuna girdim.. Fakat bu kadar agir hisse olmasi ilginc.. Kalp masaji lazım galiba😄
Hareketsiz kalan ender hisselerden birisi ve bilancoyu nasil fiyatlamadi şaşırdım gercekten.. ama sabir bizde var.. bekleriz
Ben istediğim zaman gider diyorsun hocam. 8-10 senedir hala mı istemediniz. 10 senedir bir kağıttan istediğinizi alamaadıysanız o yatırım yanlış olmuş demektir ama PETUN yanlış yatırım değil.
Sen , ben veya o istediği diye gitmez ya tahtacı götürür yada bizim gibi uzun vadeci çok kişi alır işte o zaman gider.
Şirket iyi, şirket , sadece kötü şirketleri sadece tahtacı götürür , böyle iyi şirketlerin değeri elbet anlaşılır. Biz de onu beklyoruz. Ama öyle 8-10 sene beklemek olmaz. 1 ay içinde hareket olur bence.
Herkese ama öncelikle Arena'daki eski ortaklarıma hayırlı geceler...
8 seneler 10 seneler havada ucuşuyor güzel tam kendime göre hisse buldum Emirhan ağabeyin sayesinde PETUN'a giriş yaptık.Arenaları komple devrettim bizden alanda kazanır inşallah.2010 yılından bu yana temettü dağıtılmayan 2017-2018 seneleri hariç ilk defa temettüyü beklemeden Arena ile vedalaşmak zor oldu ama Allah bereket versin kazandık.
Emirhan ağabey unutmadık seni halen kalbimizde ve ellerimi açtığımızda dualarımızdasın,kal sağlıcakla.
İyi geceler.
Çok para kazanmak istiyosanız yanlış tahtadasınız.. Bu tahta pasif gelir yaratmayı düşünenlerin yani temettücülerin kağıdı.. Zamanında biz bunu bilerek toplamaya başladık.. Elbet geçen seneki hareketin benzerini bi zamanda gene yapar.. Siz gene bekleyin ama umut etmeyin.. Çünkü umut en büyük işkencedir..
Son 8 ayda PETUN'da gayet güzel kazancım oldu. 8-10 sene beklemedim. Önemli olan alım yeri ve bu seviyeler gayet uygun. Bu kağıdın speği ayarsız bir adam. Fakat bu kan emici speğin en büyük destekcisi Firma yönetimi. Bakın haberlere. Adamlar zorunlu bildirmeleri gereken bilanço vb. bildirimler haricinde KAP'a en ufak bir haber bildirimi yapmamış. Aylardır bu dinazor yöneticilerin bloomberg, medya vb platformlarda Firmanın hedefleri, faaliyetleri planlanan yatırım ve beklentileri vb konularda enufak bir açıklamalarını görmedim. Adamların yatırımcısını korumak, kollamak çıkarını savunmak gibi bir dertleri yok. Yöneticisi mesela bir SASA patronu gibi değil. Şirket hissesini diri tutmak için en ufak bir aksiyon almıyor. Bu sorumsuz adamların böylesine saçma hareketler yapan, bir avuç çakalın elinde oyuncak olmuş şirketlerinin hissesiyle ilgili bir geri alım kararı almaları hayal mesela. Yönetici diye geçinen bu sorumsuzların şirketin borsadaki fiyatının kaç olduğunu bildiklerinden ve hatta borsada işlem gördüğünü bildiklerinden şüpheliyim. Bu ilgisizlere sorumluluklarının sadece sucuk salam salam satmak olmadığını, şirkete yatırım yapan paydaşlarının çıkarlarını da koruma sorumluluğu olduğunu hatırlatmak gerekir. Fakat 6,5 büyüklüğündeki bir depremden sonra bile yatırımcısını herhangibir problem olup olmadığı konusunda bilgilendirme yapma gereği duymayan bu tembel dinazorlardan böyle bir hareket beklemek de gereksiz. Nihayetinde bir hikaye yaratma konusunda da hiçbir çabası olmayan ve 1-2 ahlaksız tahtacının insafına kalmış ve onların da 3 kuruş hacimle at oynattıkları bir şirket. Bu rasyo ve mali verilere sahip şirket mutlaka ederini bulacaktır. Fakat Firma yönetiminin de bu sürece müdahale etmesi şart.
Bill Gates'in inekleri öldürme ve yapay et planının hisseyi negatif etkilediğini düşünen var mı?
Zira Pınar süt ve bu resmen üzerine toprak atılmış şekildeler bunu bir sebepe bağlamak ne kadar doğru bilmiyorum ama bu plan bunun sebebi olabilir mi diye düşünüyorum?
Çok para kazanmaktan kastınız 1 senede 5-10 kat yükselsin ise evet öyle bir beklentim yok tabii ki.
Sadece olması gereken yerin uzağında olduğu için yatırım yaptım. 155 bin endekste tüm firmaların PD/DD , F/K , FD/FAVÖK gibi rasyoları uçmuşken bu geride kaldı diye yatırım yaptım.
Bekelntimi de önceki yazılarımda yazmıştım. 1 sene içinde 50 lira civarı olması gereken yer bu hisse için. 50 lira olduğunda bile rasyolar sırıtmaz belki ancak sektör ortalamalarına gelir.
Evet temettü kağıdı , sağlam hisse , borçsuz , risksiz , az ama istikrarlı satış artışı var. Bence bu kadar sebep bile yatırımcı çekmeye yeter.
1 sene içinde %100 prim çok fazla bir beklenti değil bu fiyat üzerinden.
yazdıklarının tamamına katılıyorum hocam.
Borsadaki en pasif ve belki de iyi niyetli olmayan bir şirket yönetimine sahip.
Bu yüzden son 2-3 senede emeklilik fonları , yatırım fonları ve yabancı satmış çıkmış tahta kalmış 3-5 çapulsuzun eline.
Ama bu tahtacı bozuntuları bilsin ki şirket böyle iyi bilançolar açıkladıkca gelen çok olur. Ya yukarı sürer yada baskılamak için mal kaptırır sürekli.
Yeter ki tahtaya talep gelsin. Sonuçta burası arz talep dengesi ile işleyen bir piyasa. Talep gelince , ne tahtacı ne başkası tutamaz hisseyi yerinde. Tutmak için tüm malı satmak zorunda kalırlar o da aptallık olur. Borsanın en ucuz hisselerinden birini elden çıkarmak aptalca olur.
Hocam belki 1 aydır PETUN hissesindeyim ama yıllar önce almış satmışlığım var. En az 15 senedir de yakın takip ederim.
Evet bir dönem 6-7 F/K seviyesine düştü , 0,5 PD/DD oranına kadar da düştü ama o dönem Yaşar Holdingin EUROBOND borcuna 50 milyon USD kefil olduğu için ve USD kurunun da bir anda 3-4 liralardan 7 liralara çıkması nedeniyle bu borcu ödeyemeyeceği ve borcun da kefillerden biri olan PETUN'a kalacağı varsayımı nedeniyle o kadar düştü 2018 senesinde.
O dönem zaten borsa papaz krizi nedeniyle komple düşmüştü ama Yaşar şirketleri borsa genel düşüşünden çok bu borç olayı ile ilgili extra düştü ve bedava kıvamına geldi neredeyse. 5-6 lira seviyesinden PETUN aldım ben o dönem.7 liralardan sattım.
Sonra geçen sene tahvilin ödeme vakti geldi ve Yaşar holding bu borcu ödedi. Bu da borsaya bildirildi. Kefalet düşünce geçen seneki o ralli yaşandı. Dolayısıyla yanlış fiyatlama düzeltildi bir nevi.
Yani 7 liradan 30 liraya gelince çok primlendi gibi görüldü ama aslında olması gereken yere geldi.
Şimdi ise olması gereken yer bu endeksde en az 45-50 lira. Bekleyelim görelim. Satışlar yavaş artıyor tek sorun bu. Ama 15-20 senedir arttırılmayan bir sermaye var. Herkes sermaye arttırıyor belki bir bedelsiz gelir sürpriz şekilde.
İştiraklerimizin işleri çok iyi gidiyor ve 2020 senesinde çok iyi iştirak geliri oluştu. Bu devam ederse güzel bilanço gelir ilk 3 ayda.
Bence beklenti çok. Buralarda kalmayacak bu hise İnşaallah. Bekleyelim görelim.
Yatrımcısına bukadar ilgisiz bu sorumsuzlara ben mail atıp birkaç söz söyledim. Üşenmeyip siz de yazın bance. Mail adresi aşağıda.
yatirimciiliskileri@pinaret.com.tr
Sermaye artırımından ümidim yok ama lakin şirket içi kar transferine müsait bi grup.. Faaliyet karı patlıcak diyoruz,iştarek zararları çamlı yem filan ortaya çıkıyor.. Petunda hiç bi fiyat süpriz değil.. 2014 2015 te borsa çakılırkende yukarı gitmişliği var.. Yani borsa düşüşe geçerse illahi düşecek diye bi şey yok.. Fiyat karekteristliği uzun zaman yataya sarması her ay toplayanlara fırsat vermesi.. Bu piyasa değeri bile kendini 6 7 yılda amorti edebilecek fiyat yoksa
Durumu çok net özetlemişsin hocam. Geçen yılki hareketten sonra buraya toplananları uyarmak için ben de böyle birkaç mesaj yazmıştım, kimsenin hoşuna gitmedi tabii ki.
Geçen yılki hareketin de Yaşar grubunun borcu ödemesi ile alakası yoktu, açıklayacağı güzel bilançonun haberini önceden alanlar hisseyi hareketlendirdi. Hisse fiyatlaması açıklayacağı kâr ve temettüye göre oluyor yıllardır.
İnşallah herkes umduğunu bulur...
Ben her ay ortalama 150 lot alıyorum.
Benim gibi 1000 kişi olsa ki milyon civarında yatırımcıdan çok makul bir miktar.Ve hepsi aylık ortalama 150 lot alsa .Ayda 150 bin lot ve iki senede 3.5 -4 milyon lot yapar.E herhalde altından gümüşten vadeliden daha iyi bir getirisi olur kanımca ve benim için yeterli miktar.Ayrıca dükkan sahibi gibiyim alacağım temettü sayesinde.PD/DD si bist gıda ortalamasının çok altında.Efk sı artmış,iştirakleri güzel,yurtdışında yeni ülkelerede giriş yapıyor.Benim açımdan olumludur yatırım tavsiyesi olmamakla birlikte.
Bu arada 4,58 maliyetli 3600 lotumu 20 ocak olması lazım 23,70 den satıp aynı fiyattan 11 şubatta yerine koydum. Fiyatın yukarı kopacağını düşünmüyorum.. Her ay maaştan ayırdığım bütçe kadar 10 lot toplamaya devam edicem..
https://i.hizliresim.com/cnlFgp.png
Geçen yılki hareketin bilançonun hemen öncesinde olduğu grafikte bariz bir şekilde görünüyor.
2010 dan beri temettü maksatlı hisseyi taşıyorum, şu an ederinin biraz altında bence, kimsenin umudunu kırmak gibi bir niyetim yok ama geçmiş geleceğin aynasıdır derler...
Yok Yaşar grubunun borcu ödemesi fiyatlanmadı, yok şirketler birleşsin, yok bedelsiz açıklasın, çine et süt satıcaz da köşeyi dönecez vs beklentilerle hisseyi almak benim mantığıma uymuyor sadece.
Yalnız Petun ve Pnsüt 10 yıl önce yatırım yaptığım durumda değiller, sektörlerinde ciddi bir rekabet var, eskisi gibi yüksek kâr marjı ile çalışmıyorlar, bu da kârların ve dolayısı ile hisselerin fiyatlarına yansıyor
Hocam üşenme o zaman da 6 Nisan 2020 tarihli KAP haberine bak.
O tarihte açıklıyor şirket borcun kapatıldığını. Hisse fiyatı 9,87 TL. Sonrasında hızlı bir çıkış , 29 nisanda 30 lira üstü görülüyor.
Yani borcun ödendiği haberi geldikten sonraki 3 haftada hisse %200 prim yapıyor ve sen buna o haberle alakası yok mu diyorsun ?
Bilanço ise bu haberden daha önce geldi. Mart ayının başında . Yani bilanço geliş tarihi ile borcun ödendiği haberinin gelişi arasında en az 1 ay var ama hisse fiyatında o kadar artış yok. Asıl artış borcun ödenmesi haberinin geldiği 6 nisan 2020 tarihinden sonra başlıyor.
Yani geçen seneki yükselişin bu haberle alakası yok demek çok da akıllıca değil. Bilanço için olsa idi , bu sene çok daha güzel bilanço açıkladık ama %10 bile prim yapmadı.
Ben 25 mart genel kurulundan sonra bir hareket bekliyorum açıkcası. Temettüyü ikiye bölmeyip hepsini Nisan sonu ödese çok iyi olur ama nakit dengesini bozmamak adına yine ikiye bölme ihtimali çok yüksek.
Bu borsada %5-6 arası temettü verimi olan çok şirket yok. Ben iyimserim.
Buradan anlayamazsın hocam dediğim tarihlere bak bence.
Bilançom ile belki %20-30 yükseldi ama borç haberi ile %200 yaptı.
Kalkdı ki o dönem pandemi nedeniyle evlere kapanış başlamıştı ve bu evde kal hadisesi ile gıda tüketiminin artacağı beklentisi oluştu. O dönem tüm gıda ve perakendeciler artmıştı zaten. Belki o %20-30 artışı bilanço nedeniyle bile yapmadı sektör hareketi ile yaptı.
Ama o borca kefil olan Petun , pınar süt , dyo hareketlerine bakarsan 6 nisan sonrası , benzer hareketi görürsün. O hareket borcun ödemesi sonucu oluştu bilanço ile alakası yoktu.
Temetttüyü daha önce dediğim gibi mayıs ve kasım iki taksitte ödemesini bekliyorum.. 80 ve 40 kuruş ideal.. Ayrıca şirketimizin fiyatlanmasına etki eden ana unsurun faaliyet karı olduğunu düşünüyorum.. Geçmişte hep özkaynak yöntemiyle elde edilen karı es geçti.. Bu dönemde net karın neredeyse yüzde 25 i bu kalemden geldi.. Faaliyet karı 100 üstüne atlamadan(bence mümkündür) son zirveyi geçmesini beklemiyorum.. Bunun kokusunu almalılar