Akbank kimin lotunu satıyor günlerdir bunu bilmek lazım. Benim tahminim emeklilik fonlarının paylarını satıyor gibi.
Printable View
Akbank kimin lotunu satıyor günlerdir bunu bilmek lazım. Benim tahminim emeklilik fonlarının paylarını satıyor gibi.
16.23-16.40 mutlaka çalışmalı...ondan sonra konuşabiliriz...
Ytd...
Redmi Note 8 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
16.23’e gelmeden yürürse çok kişiyi terste bırakacak.
Alım için bir çok kişi 16.23’ü bekliyor :)
Bunun garantisinin olmadığını defalarca gördük..
Tcell sizi dinliyor ne...17.04....Redmi Note 8 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
TVF Genel Müdürü Sönmez: (Turkcell işlemi) Telia Conpany, bu işlemden memnuniyetini kendi açıklamalarıyla ortaya koydu - Dünya
TÜRKİYE Varlık Fonu (TVF) Genel Müdürü Zafer Sönmez, Turkcell operasyonu üzerine dikkatini çeken şu yorumu paylaştı: - "Devlet yabancının bileğini büktü, Telia'yı kaçırdı" diyenler var. Bilek bükmek asla söz konusu değil. Telia Conpany, bu işlemden memnuniyetini kendi açıklamalarıyla ortaya koydu. Turkcell'deki çatı şirketlerdeki veto haklarının tarafları birbirlerini kapana kıstıran noktaya getirdiğini vurguladı: - "Kapana kısılmışlık" bir iskonto değeri yaratıyor. Telia'ya ödenecek 530 milyon dolarlık bedel, söz konusu "iskonto" düşünülerek hesaplandı.
Türkiye Varlık Fonu (TVF) Genel Müdürü Zafer Sönmez, Turkcell operasyonuyla ilgili gelişmeleri Dünya Gazetesi'nden Vahap Munyar'a değerlendirdi.
Zafer Sönmez, Türkiye Varlık Fonu'nun Turkcell İletişim Hizmetleri A.Ş.'de yüzde 26.2'yle "asıl söz sahibi hissedar" oluşuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:
"Turkcell İletişim'de özel sektörü kenara itmemiz de söz konusu değil.
LetterOne, bizim için özel sektörü ve yabancı sermayeyi temsil eden bir hissedar Türkiye Varlık Fonu'na geçecek yüzde 26.2'nin içindeki 15'lik bölüm, imtiyaz hakkını da getiriyor. Yani, yönetim kurulunda çoğunluğu TVF temsil edecek. Yeni yapıda LetterOne'nın Turkcell İletişim'de hisse oranı yüzde 24.8'e çıkmakla birlikte veto hakkı olmayacak."
Zafer Sönmez, Turkcell operasyonu için tarafların "yeddiemin" olarak "Citi London"ı belirlediğini bildirdi ve sözlerine şöyle devam etti:
"Telia'ya ödenecek 530 milyon dolar Citi London'a yatırılacak. Tarafların birbirleri aleyhine British Islands'da açtıklar davalar geri çekilip, işlem tamamlanma noktasına gelince, hisse devirleri gerçekleşecek. Para Telia'nın hesabına geçecek."
Şu an soğumaya bırakıldı tekrar ısıtmak an meselesi
kurthan
Ak Yat üzerinden emeklilik fonları satıyor, sakince satışları karşılıyorlar. Bu emeklilik fonlarının ters indikatör olduklarını zaten bilmeyen kalmamıştır. Şimdi satışları iyice karşılasınlar bakalım, zaten sonrasında gereği neyse babalar iyi bilirler yapacaklarını.
65 milyon lotları daha var,,15-20 günde bitirirler. 3-4 günde 20 milyon sattılar.
hisse el değiştirmeye devam ediyor,,,karamehmet ile telia nın borsada da senetleri olabilir,onları da satıyordur,ama birileri de alıyor.alanlar da yeni ortaklar olabilir,,,toptan satma yerine parekende satışı tercih etmiş olabilirler.
Bunun adı kan değişimi zaten, önce borsa dışında ki hissedarlık yapısı değişti şimdi de halka açık kısımda değişim oluyor. Bünye ifrazatlarından temizleniyor, sıhhat buluyor.
Karamehmet 16.1 milyar dolar üzerinden hisseleri devretmiş,,TVF 2.2 milyar dolar dan hisseleri almış,
gerçekten de nasıl oluyor bu iş,
çok enteresan şeyler oluyor çok.
Hiç kimse Karamehmetin hisselerini kaçtan devrettiğini yazmadı,,,ama TVF nun alışını hergün çarşaf çarşaf ilan ettiler.
Uzun vade alıp sandığa kitleyenlerin forum, sosyal medya vs ortamları şayet disiplinli ve kararlı bir kişilik yapıları yok İSE bu ortamları takip etmelerini tavsiye etmem. Buralar uzuncu görünüp kısacı olan, pozisyonu ne ise ona göre yazan yanar döner tiplerle dolu. Zehirlerler anlayamazsınız. Tabi uzuncu iseniz.
sen çakalistandamı geldn krdş.
Turkcell için daha önce yeniden değerlendirme yapıldı mı?
Yeniden değerlendirme yapılsa eminim pp/dd çok aşağılara gelecektir.
".........Çukurova Holding tarafından ödenemeyen 1.6 milyar dolarlık kredi bugüne kadar tek bir bankanın, tek kredi kullanıcısına sağladığı en büyük kredilerden biri. Bu rekor kredi teknik olarak 2017 Ekim ayından itibaren yakın izlemedeki alacaklar olarak takip edilen standart dışı kredi konumuna düşmüş durumda. Kredinin iki yılı aşkın süredir ödenmemesi nedeniyle bu alacağın batık kredi olarak sınıflanmasını gerektiriyor. Buna karşın Ziraat Bankası bugüne kadar kredinin batık olduğu ve teminatlara el koyma başlayacağına yönelik bir açıklama yapmadı. Bankanın denetçi raporundan oluşan bilanço dipnotlarında bile bu konuya hiç değinilmedi. Kaynak: Turkcellde Karamehmet Hisseleri Ziraat Bankasına Geçti, Genel Müdür Değişiyor........."
buradada 1.6 milyar dolar diyor,
hangisi doğru kardeşim bunun,,16.1 milyar dolar nerede,1.6 milyar dolar nerede,,,
Korkusuz un haberi yanlış olmalı.
http://www.ngazete.com/turkcellde-ka...iyor-4966h.htm
Ahmet Takan ı aradım,yerinde yoktu,,bu rakamın yanlış olduğunu söyleyecektim.
Tcell,,2007 de 7.21 doları görmüş,,,2008 krizinde,endeks 20.000 lere çakıldığı zaman tekrar 2.56 dolarlara düşmüş,
şimdi 2.41 dolar.
demekki 2008 krizi dibinin de altında.
Dolar 3-4 senede öyle bir arttı ki,bütün varlıklar çöp olmuş durumda,,buna rağmen yabancılar yine de Türk varlıklarına sıcak bakmıyorlar.
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, "Türkiyenin Otomobili'nin fabrikası için ilk hedef Gemlik'te 2020'nin ilk yarısında temel atılıp inşaata başlanması" demişti.
İlk yarı bitiyor,,hala haber yok.
zıraaat turkcell huseyın aydın
muhtesem 3 lu
GOZUNUZ AYDIN
Aynı zamanda kdem tazmınatları varlık fonuna teslım edılırse nasıl olur
Tcell oyunu kuralına uygun oynamayabilir...Şuan 16 lara inse alıcı GAP kapanıyor diye alıma geçecek...Bunlar malı 17.50-17,85 arası geri kalanını da burda malı millete devrediyorlar belki de...sonra borsanın aşağı gitmesini kullanarak alttan burda sattıklarının tamamını 13,50-15,50 arası toplayıp yukarı deli gibi endeksle beraber sürebilirler...Millet gidiyor diye atlayınca bir darbe daha indirip asıl hareket ondan sonra başlayacak...Arkanıza yaslanın bu oyunu bozmak için biraz nakit tutun ve gidince kahvenizi için geri gelince de kademeli alım yapın satarkende kademeli satımı unutmayın...Bistin ve ülkenin gururu bir şirketimiz var...sağlıcakla kalın...
Turkcell yeni ortaklık yapısı ve temettü politikasına ilişkin telekonferans düzenledi
Turkcell, Türkiye Varlık Fonu'nun hisse alımı bağlamında şirketin yeni ortaklık yapısı ve temettü politikasına ilişkin bir telekonferans gerçekleştirdi
Turkcell, Türkiye Varlık Fonu'nun (TVF) yüzde 26.2 ile en büyük hissedar olma yönünde atım atmasının ardından şirketin yeni ortaklık yapısı ve temettü politikasına ilişkin bir telekonferans gerçekleştirdi. Yönetim kurulu yapısındaki değişiklikler ve gelecek stratejilerine yer verildi.
Son yıllarda ortaklar arasındaki sorunlar ve bu nedenle üç yıl boyunca art arda gelen kurul toplantısının yapılamadığı şirket, dört yıl temettü ödemesi yapamadı. Telekonferansta, Turkcell'in piyasa değerinin ortakların sorunları nedeniyle gerçek değerini yansıtmadığı belirtildi.
İsveçli Telia Company, Turkcell’deki yüzde 24.02’lik dolaylı hisselerinin tamamını 530 milyon dolar bedelle satarak Turkcell’den çıkış yapacak. Çukurova Holding dolaylı yüzde 13.8 hissesini satarak Turkcell’den çıkış yapacak. Turkcell Holding girişimi sona ererken şirketin ortaklık yapısı sadeleşecek. Böylece TVF Turkcell’de yüzde 26.2 ve LetterOne ise yüzde 24.8 paya sahip olacak.
Turkcell dağıtılabilir karının en az yüzde 50'sini temettü olarak dağıtma politikasını koruyacak
Turkcell'in yönetim kurulu üye sayısı 7'den 9'a çıkacak ve TVF yüzde 26.2 içindeki yüze 15'li imtiyazlı hissesiyle 9 üyenin 5'ini belirleme hakkına sahip olacak. Turkcell dağıtılabilir karının en az yüzde 50'sini temettü olarak dağıtma politikasını koruyacak.
Ayrıca telekonferansta ana sözleşme değişikliklerinin genel kurulda onaylanmasının ardından Eylül ve Ekim'in ilk haftasında tamamlanmasının beklendiği belirtildi. Buna göre herhangi bir çağrı durumunun söz konusu olmadığı ifade edildi.
"Ortaklar arasındaki sorunların çözülecek olmasının hisseyi destekleyeceğini düşünüyoruz"
Garanti BBVA'nın notunda, "Türkiye Varlık Fonu, Turkcell’deki payının %26.2’e çıkması, ortaklı yapısının sadeleşmesi sonrasındaki döneme ilişkin stratejilerine yönelik süreci olabildiğince şeffaf yürütmeye çalışmaktadır. Ortaklar arasında yıllardır devam eden sorunlar ve karmaşık ortaklık yapısı Turkcell’in hisse performansı üstünde baskı yaratmaktaydı. Turkcell’in %51 payla ana ortağı olan Turkcell Holding yapısının ortadan kaldırılarak yapının sadeleştirilmesi ve ortaklar arasında uzun zamandır süregelen sorunları tamamen çözülecek olmasının hisseyi destekleyeceğini düşünüyoruz." değerlendirmesi yer aldı.
“Ortaklık yapısının sadeleşmesi ve sorunların çözülmesi Turkcell için pozitif”
Söz konusu anlaşma ile ortaklık yapısının sadeleşeceği ve ortaklar arasında anlaşmazlıkların giderileceği belirtilen Yatırım Finansman'ın araştırma notunda, TVF'nin yönetim kurulundaki 9 üyenin 5'ini doğrudan belirleyeceği, bir üyenin diğer hissedarlar tarafından belirleneceği ve 3 üyenin bağımsız olacağının altı çizildi.
Yönetimin Turkcell'in piyasa değerinin geçmişte 25 miyar dolara ulaştığını ve ortaklar arasındaki anlaşmazlık ve yönetime ilişkin endişelerden dolayı mevcut durumda değerinin önemli ölçüde altında olduğuna değinildiği belirtilen notta, "Tartışmaların sona ermesi ve ortaklık yapısının sadeleştirilmesinin Turkcell için pozitif olduğunu düşünüyoruz. Aynı zamanda TVF’nin stratejik yaklaşımının ve uzun vadeli odaklanmasının Turkcell’in gelecekteki büyümesi açısından yararlı olduğuna inanıyoruz.” dendi.
https://www.bloomberght.com/turkcell...enledi-2258945
Strabon güzel insan hiç bir yazım ve buraya yazan hiç bir arkadaşımın yazıları yatırım tavsiyesi değildir...Kısmetinde varsa yersin yoksa istediğin kadar analiz yap senaryo düşün olmaz...Sağlıcakla Kalın...Redmi Note 8 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bütün piyasa 16,23 te gap var orayı dolduracak moduna girmiş.............herkesin beklediği hele de ky nin beklediği asla olmaz onu söyleyeyim....
Gap map hikaye. Bilek güreşine devam. Malı elinde tutanlar tutmaya devam ediyor. Bütün olumlu görüşlere rağmen kıçın kıçın gidiyor.
Tüh bu kağıda yanlış girdik diyenler biraz dökülsün vagonlar hafiflesin sonrasına bakarız.
Son on günde New York Menkul Kıymetler Borsasında (NYSE) %7 düştü. ?
16,35 l gördü ya. Artık iyice inandım yabancı alıcı buldukça malı basıp çıkıyor.
Anlaşıldı Türkcell büyüğü ile küçüğü ile tam yerli olacak...
Türkcell 5 Mart'ta 15.31 i görerek Pandemi süreciyle 17 Mart'ta 11.68 e kadar indi.Pandemi süreci kendisi için olumlu olmasına rağmen %20 e yakın bir düşüş yaşadı...Ancak Pandemi sürecinin kendisine yaradığı fark edilir edilmez 11.68-12.80 koridorunda yukarı doğru tırmanmaya başladı...11.68 koridoru yukarda 15.32 e (dikkat edin 5 Mart'ta ki 15.31 e yakın) üst bandı ise 16.37 yani hisse haberle beraber bu koridordan kopmuştu ...Şimdi tekrar koridora geri dönüyor...Peki bu koridorun üstündeki koridor neydi...16.37-17.47 Dikkat edilirse bu üst koridoru inanılmaz çalıştırdılar malesef tutunamadı...Ancak 16.23-16.40 Gapi bugün aşağı doğru kırarak kapatılmak istenir ve agresifleşirse 15.58 ilk yükseliş koridorunun tavan kısmına denk geliyor...Ve bu Pandemi öncesi zirvesi olan 15.31 e çok yakın bir nokta...5 Marta geri dönmüş olacaz...2020/6 da Pandemi süreci nedeniyle şahsen iyi bir bilanço bekliyorum...Sağlıcakla Kalın...
Ytdeğildir...
GAP GAP dediniz buyurun GAP ımız da doldu. Bakalım şimdi ne bahane bulacaksınız.
Gerçekten inanmıyorum..
bu kadar beklentili
temettü verimi olan bir şirket
enteresan...
Nereye kadar düşecek sabırla izliyorum [emoji1]
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Bu kadar baskı fazla...
Aşağıdaki konuları düşünüyorum ve günlük bakmıyorum kendimi teselli ediyorum....
Yoksa bu kadar güzel hikayeye bu fiyatlar gerçekten yakışmıyor.
Bu hisse 2007’de 12 TL şu an 16 TL. Gerçekten borsa garip bir yer.
1- Yönetim sorunu çözülüyor
2- Düzenli temettü verecek.
3- 4 yıldır temettü verilmiyor. Hepsini tek kalemde verebilir.
4- TOGG temeli bu ay atılacak
5- TOGG üretimi 2020’de başlayacak
6- 25 milyar dolara çıkarılması için açıklama yapıldı.
7- Devlet desteği arkasında
8- Pandemiden etkilenmeyen bir sektörde
YTD