sadece grafik nickli arkadas yazdi bunu daha once, kuresel bir kriz mevzusu..
ben de viop topiginde defalarca yazdim, son ceyrek (2018) bekliyorum diye, gec bile kalindi..
global bir kriz tetiklenirse vay ki vay diyorum sadece..ytd
Printable View
sadece grafik nickli arkadas yazdi bunu daha once, kuresel bir kriz mevzusu..
ben de viop topiginde defalarca yazdim, son ceyrek (2018) bekliyorum diye, gec bile kalindi..
global bir kriz tetiklenirse vay ki vay diyorum sadece..ytd
*euro bölgesi'nde mart'ta bileşik pmı (öncü) 51,3 (beklenti 51,8, önceki 51,9)
*euro bölgesi'nde mart'ta imalat sektörü pmı (öncü) 47,6 (beklenti 49,5, önceki 49,3)
Coştu bu, hayırdı?
Sanırım bu durum brexit ile bağlantılı..
İngiltere'nin AB'den anlaşmasız çıkmasının Almanya, Fransa ve İtalya'ya maliyeti çok yüksek olacak..
Bu da EURO'yu zayıflatıyor.. Yani Dolar endeksi güçleniyor..
risk primi 346 olmuş
şuan artışın tek sebebi içsel sebep.
dxyde biraz destekledi.
380i geçerse tehlike
En fazla zararlı çıkacak olan İngiltere olacak. Avrupa birliği bürokratları brexit ilk gündeme geldiği andan itibaren İngiltere'nin maksimum zarar görmesi için gerekli kurgulamayı yapıyorlar.
Amaçları böyle bir işe kalkışacak olanlar için ibretlik bir durum oluşturmak.
İngiliz politikacıların bu detayı görememiş ve hala göremiyor olmaları atalarından gerekli devlet tecrübesini yeni nesillere aktaramadıklarını gösteriyor.
Avrupa Birliğinin tek amacı kendi birliği ve bütünlüğüne karşı yapılmış bu hamleyi maksimum oranda cezalandırmak.
Cezalandırma ne kadar şiddetli ve uzun zamana yayılmış olursa Avrupa birliği için o kadar fayda sağlayacaktır.
Bu ne yazık ki Avrupa Birliği'nin bekası açısından bir zorunluluktur.
5.5819 vurdu çekti. Aşağıya sündürdü bıraktı.
Hapistekiler deyince:
"Yüksek Seçim Kurulu (YSK) önceki gün, cezaevlerindeki tutuklu ve taksirli suçtan hükümlülerin 31 Mart yerel seçimlerinde oy kullanmalarını engelleyen bir karara imza attı. Karara göre tutuklu ve taksirli suçtan hükümlüler, "kayıtlı oldukları seçim çevresinde ve o seçim türlerinde" oy kullanabilecek. Artık cezaevi tutuklu seçmen listesine kayıt edilip oy kullanamayacaklar. 3’e karşı 8 oyla alınan karar, cezaevindeki 55 bin 574 tutuklunun çok büyük bölümünün oy kullanamaması anlamına geliyor."
https://www.evrensel.net/haber/36971...anmasina-engel
Oturup hesap yapmışlardır.
Bizim içeriye tıktıklarımızın önemli kısmı bize oy vermez zaten diye.
Özgürlük anlayışı bu bunların...
500.000 'i aşkın FETÖcü karar bekliyor.
Seçim çevresi konusunu bu nedenle kıstas olarak koymuşlardır.
Diye düşünüyorum.
akşama doğru umarım malaklar kar satışa girmezler, 4 saatlikle bu seviyelerde tutunması gerekir.
satış girerlerse 5.50 -5.51 kapaması muhtemel.
bankalar gene makas açmış 4 ila 6 kuruş ulan bu ..t korkusu çok kötü bişey :)
Şu anda 6.50 olsa satmayacağımız için heyecana gerek yok. En düşük hedef ikili tepe, düşük hedef 7.40-50 asıl hedef 8.30 civarları. Zaman meçhul. Süre sıkıntısı yok.
Kamu olarak adamı özgürlüğünden mahrum bırakmışsın (Nedeni ne olursa olsun)...
Alıp kendi elinden yurdundan uzak yerlerde mahpus etmişsin.
Yerel seçim diye oturduğu yerdeki hapisanelerdekilere sen oy kullanabilirsin, diğer illerde mahpus ettiklerine ise sen kullanamazsın demek ne kadar doğru?
Ne kadar mantıklı?
Bir de rica edeceğim...Senin askerlik arkadaşın mıyım ben yahu? :)
adresi merak etme otomatikman adresi yattığı cezaevine alıyorlar onu boşver ikametinde ki aile hekimini bile otomatikman cezaevine naklediyorlar es kaza tahliye olsa gelip ikametindeki doktora 15-20 gün muayene olamıyor kaydını yeniden aktarmak için:)
mahkeme tüm yazışmaları cezaevi ni baz alarak yapıyor
hayirdir sen.?
2010 da bunlarin aglak suratli cia ajani seref yoksunu baslari mezardan bile kalkip evet vereceksiniz diyordu, ne oldu 500 bin oya mi ihtiyac duydun.?
birde dogruya dogru egriye egri yazmissin, su yazinin neresi dogru , cia hirsizi olunca iyi mi oluyor hirsizin.?
Brexit'in Almanya'ya maliyeti 9,5 milyar euro
İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden ayrılma (Brexit) sürecinin gerçekleşmesi halinde, Almanya'ya maliyetinin 9,5 milyar euro olacağı açıklandı.
İngiltere'nin AB'den ayrılmasının AB ülkelerine maliyeti konusunda araştırma yapan Alman Bertelsmann Vakfı, Brexit'in Almanya'ya maliyetinin 9,5 milyar euro olacağını belirledi. Brexit'in Alman halkına yıllık maliyetinin ise 115 euro olacağı belirtildi. Brexit'in gerçekleşmesi halinde İngiltere'nin yıllık 57 milyar euro'luk kayıp yaşayacağı gibi AB ülkelerinin yıllık kaybının 40,4 milyara mal olacağı belirtilen araştırmada Almanya'nın ardından en büyük kaybı yaşayacak ülkeler arasında 8 milyar euro ile Fransa ve 4 milyar euro ile İtalya'nın olacağı açıklandı. Maliyetlerin en büyük bölümünü ise getirilecek olan gümrük vergilerinin olacağı kaydedildi.
Brexit'ten AB ülkeleri zarar görürken, ABD'nin, 13,2 milyar euro ve Çin'in ise 5,3 milyar euro kar yapması bekleniyor.
5,54 üzeri yeni hedefimiz 5,67 ...hadi bakalım..
Adam suç işlemiş.. En azından mahkeme öyle demiş.. Mahkum etmiş.. Niye özgürlüğünden mahrum edilmiş ki.. Belki vardır içlerinde yüzlerce haksız mahkumiyet almış olanlar.. Ama yapacak bir şey yok.. Mahkeme öyle demiş..
Ayrıcana BORA'cıım.. Bu Amerika beni çok değiştirdi çook.. Orda herkes birbirine ön adıyla hitap ediyor.. Mesela bir arkadaş var bizim.. Portland'da odun isi yapıyor.. Onun 6 yaşındaki sıpası bana "Devğın" diyor.. Ulen oolum devğın değil, Devran diyorum.. Dinlemiyor velet.. Sanki asker arkadaşım.. :he:
Not: Ben sana kısaca BORA diyorum ya.. Sen de bana kısaca Deli diyebilirsin.. :he: Valla billa kızmam.. :he:
Trump: `umuyorum ki' fed `sıkılaştırmayı yapmayacaktır'
Sn Delikanlı...
Bizler ABD görmemiş, yaşlı muhafazakar Türk insanıyız...
Adap ve edebimiz bize özgü.
Ben sana Deli demem...:)
Neyse...
Ben olayı, suçlunun işlediği suç temelinde değil (ırz düşmanı, çocuk katili ya da Fetö'cü olabilir) oy kullanma hakkının mantığı temelinde aldım.
Ha...Türkiye'de hapishaneye düşenlerin oy hakkı yoktur dersiniz. Anlarım.
Böyle "ikametinin olduğu yerde hapis olmayanlar yerel seçimde oy kullanamaz" demek bana ters geldi.
Bu benim fikrim.
Neyse...
İmzam neyse o.
En ufak döviz hareketinde yok brexit yok golan tepeleri yok bilmemne..
Bence de diyorum ki patates lobisi artırıyor bu doları..
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Dolar, Erdoğan'ın açıklamasıyla yükseldi
https://twitter.com/dunya_gazetesi/s...06133686091776
Sayfayı uçurmuşlar !!!!!
Gene düşmeye basladi tipini xxx lerim. La 6 aydır neredeydiniz
Yeni Türkiye böyle artık...Şaşırmayacaksınız...Herkes kendi bacağından...Gemisini kurtaran kaptan...
23 haftadir bu ulkede birileri 30 milyar dolar parayi dolara cevirdi son 1 haftada 4 milyar dolar alinda lan dingil bu parayi bu topikteki adamlar mi aldi. O parayi gotunü yaladiginiz havuzcular aldi. Devletten ihaleleri cukkalayanlar aldi. Burda biz bir haftadir 1 soru soruyoruz neden bir yetkili cikipta vatandaslarim dolar almayin demedi. Cunku o dolarlari sizin ove ove bitiremediginiz adamlar aliyor. Simdi defol git lagim gibi agzindan dokulen laflarini baska yerde et. Ne lan sizin gibi ezik ahlaksiz din bezigani vatan bezirganligi yapan adamlardan cektigimiz
Burda kac kere sorduk neden bu dolar alanlara bir sey denmiyor tam 23 haftadir dolar aliniyor diye neden o zaman sesiniz cikmadi dolar almakla mi mesguldunuz ben dolar 7 ikende satmadim 6 ya da dustu satmadim 5.20 de dustu satmadim. Adamlar 7 den satim 5 50 nin altindan yerine koydulsr sende mi onlardandında sesin cikmiyordu vatan bezirganı
Gece Moodys'ten TR için olumsuz haber gelirse hiç şaşırtmayacak.