gerçekten uygunmuş, havuz zaten tam bir israf spor salonu da gereksiz lüx.
asloan otopark ve peyzaj, site biraz büyükse güvenlik maliyeti de makul yerlere geliyor.
200 hanelik siteyle 1000 hanelik sitenin güvenlik personel sayısı aynı olabilir.
Printable View
20 dk dır sahibinden de beğendiğim semtteki evlere bakıyordum, bu evlere bu para verilir mi dedim kapattım.
bu paraları vermem için borsada vole üstüne vole ya da kara para, rüşvet, mısırdaki dayımdan miras kalması lazım, havadan para lazım üstadım başka diyecek bişey bulamıyorum.
sahi bu kadar rüşvet alan binlerce insan paralarını ne yapıyor? yılmaz özdilin dediği gibi içkiniz yok, kumarınız yok, sözde hanımlarınızı aldatma olaylarınız yok, eğlenceniz yok a6 için mi bütün bu para, oturup da bizim gibi ekran da takip etmiyordur?
Ece ERKEN gibi kiraci mi olur.?
Sirf zevkine geciktiriyor olmali.
aidati asıl arttıran personel giderleridir. salt havuz bakımı v.s. aidati cok arttırmaz. (havuz bakımı için sabit bir personel çalışmaz)
havuz spor salonu v.s. olmasının kötü yanı belirli sürelerde olacak demirbaş parası ihtiyacıdır.
aidati makul tutan daire başına personel sayısıdır, özellikle büyük siteler bu açıdan avantajlı. yukarıda da yazılmış aynı güvenlik sayısı ile 200 daire - 1000 daireli site olabiliyor.
Ucu ucuna geçinen garibanı anlarım da, normal zamanda 16.100 liralık ev tutup, bir terslik olduğunda daha ilk aydan kirayı takmak, ya büyük sorumsuzluk, ya da fırsatçılık.
Ne yani, kenarda hiç mi paran yok? Günlük mü yaşıyordun?
Ama korona varmış efem.
İyi o zaman, korona var diye git sosyal yardıma da başvur. İmamoğlundan yağ pirinç kolisi alırsın.
Garibanların mağduriyetinden kendine pay çıkartmak ayıp ya.
Tesadüf bu ya, ben bu satırları yazarken, en zor geçinen kiracım kirayı yatırmış, cebe bildirim geldi.
Vallahi ayıp.
ABDde de kiracıların üçte biri nisan ayı kiralarını (evler için) ödememiş.
Yalnız şu detayı da paylaşalım, habere göre Normal dönemde de kiracıların yüzde 18i kiralarını geciktiriyormuş. Yani 0dan 33% olmamış 18den 33% olmuş.
ABD'de kira gecikir gecikmez ev sahibi sizi evden atabiliyor; yani tahliye emri çıkartabiliyor, onu da polis icra ediyor. bizdeki gibi mahkemede 6 ay uğraş polisle 1 sene uğraş filan yok. o da kişisel sicile işleniyor bir daha ev tutacak olsanız ev sahipleri görüyor.
bu kanuna göre %18 baya yüksekmiş (acaba bu kanun olmadığı eyaletler filan mı var?)
ahmetg hava parası ve 1 yıllık peşin kirayla birlikte en az 5-6 kilo altını hazır diyorsan corona sonrası sorayım senin için
Ne demiştim aklın yolu bir...
Şehirden köye kaçış başladı:
Ünlü isimler bile o bölgede yer bakıyor
Tüm dünyada hızla yayılan koronavirüs salgınında Türkiye'de en fazla vaka sayısı İstanbul'da iken mega kentte yaşayanlar salgın sonrası için plan yapmaya başladı.
Aralarında ünlü isimlerin de yer aldığı çok sayıda kişi Ege köylerinde yer bakıyor. Son 20 gün içerisinde satılık ev ve araziler için yoğun telefon almaya başladıklarını belirten emlakçılar, tapu dairelerinin kapalı olmasına rağmen kimi kişilerin kapora yollayarak ilanların kaldırılmasını istediğini bile kaydediyor.
Koronavirüs salgını sonrası emlak tercihleri de değişiyor. Özellikle İstanbul gibi yoğun nüfusun bulunduğu yerlerde salgının daha hızlı yayılmasının ardından Kuzey Ege'de son günlerde dikkat çeken bir telefon trafiği yaşanıyor.
Salgından dolayı yaşam yeri ve şeklini değiştirmek isteyenler Bozcaada, Geyikli ve Assos bölgesinde yer soruyor. Özellikle Bozcaada’nın karşısında bulunan Kemallı köyünde ise adeta talep patlaması yaşanıyor. 700 yıllık köye olan yoğun ilginin sebebini tarihi yapılarına, konumuna, gölüne ve havasına bağlayan emlakçılar köyde ayrıca termal su çıktığına da vurgu yapıyor.
Gün içerisinde 50'ye yakın telefon aldıklarını belirten emlakçılar aralarında Kıvanç Tatlıtuğ ve Fikret Orman’ın da yer aldığı çok sayıda ünlü ismin de bölgede yer baktığını belirtiyor. Kıvanç Tatlıtuğ'un da Ege'nin tarihi köylerinden Kemallı'da yer baktığı öne sürüldü.
BAHÇELİ EVLERE İLGİ BÜYÜK
Son 15-20 gün içerisinde yoğun telefon aldıklarını, arayanların ise genellikle İstanbul'dan olup ev ve arazi satın almak için kendilerine ulaştıklarını kaydeden emlakçı Murat Candan, koronavirüs sonrası özellikle İngilizler olmak üzere yurt dışından da talep geldiğini, bahçeli taş evlerin tercih sebebi olduğunu ancak bölgede sınırlı sayıda yapı bulunduğunu ifade ediyor.
FİYATLARDA ARTIŞ VAR
Ev fiyatlarının arazinin konumu, büyüklüğü ve yapının niteliğine göre 400-500 bin TL'den başlayıp 3-4 milyon TL'ye kadar çıktığını aktaran Candan, taleple birlikte bölgedeki gayrimenkul fiyatlarında yüzde 25 artış olduğunu belirtirken, tapu dairelerinin açılmasıyla birlikte bu rakamların daha da yükselebileceğinin altını çiziyor.
İLAN KALDIRILSIN DİYE KAPORA YOLLUYORLAR
Virüs salgınından dolayı tapu işlemlerinin yapılmadığını ancak arayanların satılık ilanlarının kaldırılması için kapora yolladıklarını da dile getiren Candan, şimdiye kadar kendisine ulaşan 8 kişiden kapora aldığını ve kontak halinde bulunduğu bir çok müşterisinin ise kapora yollamak istediğini söylüyor.
Uzun yıllar bölgede emlakçılık yaptığını belirten Halil Üzülmez ise, Asos, Bozcada ve Geyikli’de talebin geçtiğimiz yılların bu aylarına göre yüzde 70 arttığını ve gün içerisinde 50 kişiden telefon aldıklarını belirtirken, özellikle Troya ve Alexandria Troas Antik Kentlerine de yakın konumda bulunan tarihi Kemallı köyünün yoğun ilgi gördüğünü aktardı.
ÜNLÜ İSİMLER DE YER BAKIYOR
Ev ve araziler için çıktıkları satılık ilanları için kendilerine de kapora gönderildiğini ve tapuda e-başvuru yapılarak ilanları kaldırdıklarını açıklayan Üzülmez, ellerinde 30-40 parsel yer olduğunu son 1 - 1,5 ay içerisinde Beşiktaş Spor Kulübü eski başkanlarından Fikret Orman ve Kıvanç Tatlıtuğ gibi çok sayıda ünlü isme bölgede yer gösterdiklerini belirtirken ismini vermek istemediği ünlü bir sanatçı ile ise satış noktasına geldiklerini kaydetti.
Orman'ın göl kenarındaki 1200 m2 arazi içindeki 800 bin TL'lik taş evle ilgilendiğini aktaran Üzülmez, Tatlıtuğ'un ise 350 bin TL'lik 600 m2 araziye baktığını ancak virüsten kaynaklı menajeri ile görüşmeleri sürdürdüklerini ifade etti.
lanet herifler
istanbul'un içine ettiler, şimdi de egenin edecekler.
nerden geldilerse oraya dönsünler
egeden uzak dursunlar
Şu vakitten sonra istanbul dışından bahçeli ev almak, papaz krizinde dolar almak gibi bir şey.
Hem fiyatlar çok uçuk olur, hem de eve yerleşince bir bakarsınız ki bütün istanbul orada..
Oralardaki yeni nüfusa göre hastane-pastane-postane yapılana kadar ömrünüz geçer.
("hastane-pastane-postane" üçlüsünü şehir merkezinin imkanlarını tanımlamak için aile içi sohbetlerimizde sıkça kullanırız )
Hastane dedim de aklıma geldi.
Kırsalda vaka sayısı düşük diye oralara heveslenenler bence şuna bir göz atsın.
https://www.sozcu.com.tr/2020/yazarl...35374-5735374/
Yine de Istanbul diye Kurtkoy'den ev alan, neden Mugla, Dalaman'dan ev almaz ?
Dalaman'in nufusu 40.000 kisi. Trafik sorunu yok, hava alani var ve kamu kurumlarinda isler oldukca hizli, ehliyet yenileme nufus kagidi degistirme vs.
Ekonomik kriz var diyenin ağzına kürekle vuracan :)
Müstakil ev zaten pahalıydı. Şimdi daha pahalı kim alacak bu evleri, kira ödeyemeyen iş yeri sahipleri mi ?. İşçisini işten çıkaran patronlar mı ? Maske , dezenfektan ve gıda üreticilerini kapsam dışında tutuyorum.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
hastane pastane postane aracın olunca 15 dakika...
fiyatların uçukluğu istanbula göre hala komik rakamlar...
kıçı kırık dairelere hala istanbulda 1 milyon isteniyor...
Ben o paraya egeden villa alırım havuzlu reel örnek...
https://www.sahibinden.com/ilan/emla...53657885/detay
Yazlik, konumuna göre kislik olarak da kullanilabilir.
Biraz fazla yakit tüketirisiniz kisin.
Coluk, cocuk sahibi olan icin zor tabii. Okulu var susu, busu var.
Bir tanidigim Urla'da olan villasini satti Izmir'den ev aldi.
Simdi Izmir'deki evi satsa ayni villayi alamiyor.
Urla istanbullu işgali altında, bunlar aslında bu nesil için geçerli, emeklilik yaşı 60 olduğunda ki şu anda 50likler emekli oluyor. Kimsenin urla hayali kalmayacak.
Ben açık deniz sevdiğim için urla bana hiç hitap etmemişti. Ancak denizler artık işgal altında (kastım yoğunluk) olduğu için artık deniz isteğimde kalmadı. Bakalım şu anki yaşananların bedeli ne o olacak ondan sonra yola devam edeceğiz.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Evet haklisiniz Urla'nin dolulugu hakkinda.
3-5 yill öncesine kadar 2-3 haftada bir alisveris icin giderdim. Artik o bile stresli olmaya basladi.
Deniz istegi kalmadiysa, ic bölgelerde, kücük kasaba veya cevresinde firsatlar mutlaka olur.
Zaten olmasi gereken de bu.
Sehirlerin kücülmesi lazim.
İstanbula yıllarca göç neden oldu, kırsal kesim ve anadoluda sanayi yatırım olmayışı, hayvancılık ve tarımın para kazandırmaması sonucu işsizlik.
Şimdi bugün ne değişti köye yerleşecek bu insanlar bacalar mı kuruldu? İnekler mi hızlı üredi, ekinler mi baş verdi?
Bu haber dünya defterini kapatmış insanlar için sadece.
7-8 yıldır takip ettiğim bölge, yenişehir ve sabihagökçen çevresi. 5 yıl öncede oturmak için bahçe katı ev almıştık fakat kısmet olmadı oturmak, topraktan almıştık zamanında teslim edildi sayılır, hemen kiraya verdik Uçak mühendisi bir arkadaştı sonra oda ev aldı çıktı, ev iki hafta boş kaldı sonra Sabancı üni. de çalışan bir hoca kiraladı ve oturuyor, bugüne kadar hiç kira ve kira artış sorunu olmadı.
Bölgede beyaz yakalı çalışan sayısı oldukça fazla, havalimanı teknopark vs geliştikçe profilde ona göre değişiyor, fiyatlar hala İstanbul ortalamaların altında takip ettiğim kadarı ile, metro projeleride tamamlandığı zaman bence iyi bir seçenek olacak.
Uzunca süredir yazmamıştım, bir şeyler karalıyım.
Öncelikle İstanbul'un cazibesi hiçbir zaman bitmez, hele mevcut iktidarın İstanbul aşkı yüzünden hiç hiç bitmez. Ben de küçücük evlere milyonlar veren insanları anlamıyorum lakin bir şekilde arz talep var.
İzmir diyorsunuz, İzmirliyim lakin burada iş yok. Mevcut işlerde de maaşlar çok düşük. Kriz sonrası durum daha kötü olacak. İzmir'de Üst düzey yöneticilerin çoğu, İstanbulda uzman ya da supervisor maaşı kadar maaş alıyor. Ciddi bir uçurum var.
Müstakil evlere ilgi artmış olabilir ama bunlar daha çok algı yönetimi gibi geldi bana, bu tip haberler. Zira deprem sonrasında da, yüksek binalara ilgi azaldı diyorlardı? ne oldu? aynı devam ediyor. Ev fiyatları reel olarak kesinlikle düşecek, zaten düştü de, nominal olarak da düşebilir. Kendi evimden örnek vereyim, geçen yaza göre evin fiyatı %10-15 civarı düştü. Enflasyonu düşünürseniz, %20 civarına denk geliyor.
İzmir'de Urla-Güzelbahçe aksı, biraz farklı. Lakin orada da doğru yatırımı bulmak lazım. Geçen gün Güzelbahçe'de 1+1 daire sordum 700.000 TL dediler. (55-60m2). Şaka gibi. Biraz daha üstüne ekle, bahçeli villa alablirsiniz. Güzelbahçe-Urla'dan ev almak isteyenler en az 10-12 ay araştırmadan almasınlar. 2-3 yıldır o bölgedeki tüm ilanları haftalık tarıyorum. Resmen uzmanlaştım. Bugüne kadar fiyatı iyi dediğim evler ve arsalar ciddi prim yaptı. Lakin çok ciddi yüksek fiyatla lansmanı yapılan yerler var. Uzak durun. Üzülürsünüz.
Eğer deniz sevdanız yoksa, Kemalpaşa veya Gaziemir-Menderes aksını tavsiye edebilirim. Gaziemir-Menderes'de orman kenarı havuzlu sitelerde daireler (hava alanı bölgesi olduğu için maximum 3-4 katlı binalar) ve Kemalpaşa orman içinde villalara bakabilirsiniz.
Karşıyaka-Bornova'da fiyatlar çok anlamsız yüksek. Alıp kazanayım diyorsanız, kesinlikle şanslı olup, ölü bir fiyata denk getirmeniz lazım. Yani 1.000.000 TL rayici olan bi evi, şansa 800K TL'ye alırsanız, kazanırsınız.
türkiyedeki konut fiyatlarını anlamanız için 2 insan tipini anlamamız ve kabul etmeniz gerekiyor.
1- muhafazakar, finansal okur yazarlığı düşük olan insanlar (nüfusa oranı ben diyim %40 başkası desin %20), bu insanlar para harcamayı çok sevmez, bilmez, yaz tatili yoktur, varsa da köyüne gider yıllık bilumum gıdasını temin eder, fındığı, çayı, kayısısı varsa toplar cebine para koyarak gelir, bu insanlar kendilerini bildi bileli altın ve konut alır, ikisi yıllardır yükseliyor, 10 sene önce altın 50 tl ydi.
2- kara para, rüşvet, gizli zenginler. bu arkadaşlar konut alıyor, her gün selam verdiğiniz komşunuzun belki 10 dairesi vardır, milyoner sayıları açıklandığı gibi tapu kayıtlarında da atıyorum 10 dan fazla mülkü olan sayısı açıklansa konu daha iyi anlaşılacaktır. istanbulda özellikle fikirtepe de dairelerin nasıl satıldığını çok iyi biliyorum. dairelerin yarısı bana bu paraya daire ver ile satılıyordu. almak istediği daireye gelmiyor cebindeki paraya göre daire alıyordu, bakın burası çokemelli. minibüscüsü, kumar oynatan cafecisi, annesinin üzerine daire alan rüşvetçi vekil müdürleri vs. vs.
demek ki bu emlakçı çetesi şimdi de izmire sarmış, izmirli arkadaşlar anlam veremiyor.
benımde 15 dairem olsaydı onlarla mı uğraşacaktım, olacaktı bi emlakçım abi surayı alalım, burayı satalım, kiraya verelim, dinleyecektim onu belki izmirden bi dairede ben alacaktım.
Haklısınız. Benim lafım daha çok İstanbul'da emeği ile birikim yapıp, para denkleştirip Urla-Güzelbahçe aksına taşınmak isteyen beyaz yakalara. Saçma sapan paralar vermeyin, gerekirse 1-2 sene İzmir'de kirada kalın nerede nasıl yaşanır görün sonra karar verin.
Bu konuda yardımcı olmamı isteyen varsa detay bilgi verebilirim.
Hazır para yiyen tuzu kurular ve emekliler dışında hiç kimse istanbulu terk edemez.
Aha buraya yazdım.
İşi gücü istanbulun göbeğinde olanlar, istanbulu terk etmek şöyle dursun, toplu taşımaya binmeden işine yürüyerek ulaşabilmek için merkezden ev tutmak zorunda kalabilir.
Birinci paragraftan eminim de, ikinci kısımın "belki"si var.
Umursamayan yine biner metrobüse.
Bill Gates bu çipi ya takacak ya takacak bir tarafımıza. Artık komplo teorisi değil.
https://twitter.com/abdullahciftcib/...290578944?s=20
1) Turkiyede nufusu en hizli artan sehir Izmir
2) Istanbul un NET goc verdigi sehir yalnizca IZMIR
3) Turkiyedeki yuzlerce ilce arasinda ev fiyatlarinin artisinda ilk onda yine hep Izmir in ilceleri var
4) Yurtdisindaki milyonlarca Turk ister Kanada da yasasin ister Almanyada yada isterse Uygur turku olsun farketmez tuhaf bir Izmir saplantisi var. Milyonlarca insan emekli olacagi zaman bir tanesi bile Kastamonu Urfa yada Kayseri demiyor nedeni bilinmez bir sekilde Izmir veya civari diyor.
5) Izmirdeki issizlik dillere destan. Ama bu yalnizca calisma yasindaki insanlari ilgilendiriyor. Zenginler, ve emekliler icin Izmir cok cazip. Ornegin yurtdisindaki is hayatini birakip kendini erken emekliye ayiran onlarca insan tanidim, hicbiri Izmirli degildi ama hepsi Izmire tasindi. Neden bilmiyorum hepside Bostanli Karsiyaka civarinda.
6) Izmire Istanbul dan gelince ilk goze carpan gelir seviyesindeki dusus. Amma velakin asiri sayida Arap ve Iranli Izmire geliyor. Is yok neden geliyorlar bilmiyorum ama onlari heryerde gormek mumkun. Yesilyurt gibi sapa bir yerde gecen yaz bir fotokopiciye girdim sokak arasi dokuntu bir dukkan iceride 3 tane Cezayirli vardi. Kuyrukta muhabbete basladik. Cezayir ne alaka diyecek oldum. Eskiden Istanbula giderdi Cezayirliler ama artik Izmire geliyoruz dedi adam. Ertesi gun BIM in kapisi kapali Cuma namazinda kapaniyormus neyse kapida beklerken onumdeki adam Misirli cikti. Yine ne alaka dedim yani Istanbul varken neden Izmir dedim. Istanbul cok pahalandi arap doldu bizde buraya geliyoruz dedi. Sonucta demek istedigim Izmirde resmi olmayan bir nufus patlamasi var. Herkes ev fiyatlarindan sikayetci ama azinlik olsun Arap olsun kimsede Anadoluya goc edeyim demiyor illaki izmir.
izmirin nesini severler gecekondu mahallesi brezilyanın teneke konduevlerı gibi idi fakirlik yokluk cok. Bir önceki gelisimdede cocuktum o zaman berbat bir sıcak , pis bir koku sanırım mezbahanın kokusu dedıler izmiri bu yuzden pek sevmem. izmirden cıkıp çeşmeye gitmiştik hava guzel esıyordu ve koku yoktu. çeşme sanırım bu yuzden bana hep guzel gelır gıdıp gelen bırı olmadıgım halde