Hem faize basıyorlar hem dolara basıyorlar.hepsi birden zortlıyıcak bence...pek yakında ..cok yakında...
Hem faize basıyorlar hem dolara basıyorlar.hepsi birden zortlıyıcak bence...pek yakında ..cok yakında...
Aklıma şu geldi bu sözlerinizden sonra. hani 1 daire alırsınız ya muteahhitten veya koparttiften sonra öğrenirsinizki o daireyi 3.5 kişiye satmışlardır diye. veya 1 tatil yapmak istersiniz aynı odayı yine çok kişiye satılmıştır otel kapısında kalakalırsınız.
Şimdi gelelim asıl meseleye. denen oki. kamu bankaları doları baskılamak için müşteri mevduatını piyasaya sürüyor yani seni senin doların ile vuruyor. ne kadar doğru bilemiyorum. özel bankalara bile baskı varmış piyasaya dolalarla müdahale yapın diye.
Yeni türkiye ve Ali babanın çiftiliği.
Başka bir dedikodu da Vatandaş dövizinin tamamını değil sadece %15 ini çekse bankada karşılığı varmıdır diye soruyorlar.
1 Temmuz dan itibaren aynen öyle en iyisi dövizini al bankaların küçük boy kiralık kasalarına koy bak bakalım neler oluyor o zaman NOT:Küçük boy kasaların kiraları yıllık 150-200 tl arasında (evinde dövizini saklamak zorunda değilsin)
Kesinlikle Bu bir yatırım tavsiyesi değildir.
En sonunda TL ye cevirecekler.
bu döviz zaten bankalarda varmiki MB ZK olarak alıyor kendine.
Sonunu dusunen kahraman olamaz dudu reis :) su an para kazanilacak tek yer var oda riski alana borsa ...risk alinmadan kazanc ta yok ...2 ay once senle burada temettu meselesi konusurken en guzel temettu kagidi is yatirim demistim yillarin tecrubesi :)) o gun 0.96 ydi dun itibari ile 1.34 oldu 1.32 ciktim nerede var 2 ayda %35 kazanc ? Bugunku aylik tl mevduatin net 1.4 getirdigini varsayarsak 25 aylik mevduat kazanci demek ...
Cevabınızı tam olarak anlayamadım ama genel olarak bankalar borç alıp, borç verirler.
Dolayısıyla hesaplarında karşılığında bir para tutmazlar. Sonuç olarak sizden aldıkları parayı hesaplarında tutarlarsa kredi veremezler.
Sonuç olarak sistemdeki paranın çok az bir kısmı efektiftir. Bunu takip etmek istiyorsanız emisyon hacmine bakabilirsiniz. Nispeten daha hızlı bir ipucu verir.
1994 krizi süreci ise kamu borcunu yönetilmesi ile ilgiliydi diye anımsıyorum.
Günlük olarak hangi bankayı önerirsiniz oran paylaşabilir misiniz?
Burası yeri değil biliyorum ,ancak yine de yazmak istedim.Daha önce yazmıştım ,tekrar verilen günlükler de devam ediyordum,ama hepsi düşüyor ve açıklamalara göre daha da düşecek.Kullanmadığım alternatif bank vov kalmıştı,onu da bugün açacağım.Doları takip ediyorum,5.50 altına inerse kademeli alıma başlayacağım(Hoş 5.18-5,20 lerde telafuz ediliyor ama oraları görmeyebilir de).Borsa tecrübem yok ama dün biraz petkim aldım BİST den.Uzun bağlayamadık,tren kaçtı,böyle avutacağım kendimi artık.
Aynen tum bankalar otamatige baglanmis gibi 2 gunde bir 0.50 indiriyorlar muhtemelen %16 ya kadar inecek ..dunya konjekturu tl den yana dolarin da bir hisse senedinden ayri duaunmeyin ne kadar agirlik varsa once atmasi gerek misal bir hissede kucuk yatiimci coksa dokulmeden gitmez dolar da da vatandasin mali cok ve hergecengun daha da artiriyorlar nasil bir hisseye kucukler abaninca cakiliyorsa dolarda da 2 aydir olan o ...faiz dolarda is yok yapabilene borsa ve altin al sat firsati veriyor ...ya aza raziyim diyorsaniz faiz de kalacaksiniz yok yillik enflasyonun 2_3 kati almaliyim diyorsaniz riski alip borsa ve altin da al sat yapilabilir ..bu isler boyle ..piyasa size degil siz trende ayak uyduracaksiniz ....bu heo boyle olmaliki dogru zamanda dogru yatirimla kazanabilirsiniz ...vatandas yanlis zamanda yanlis yatirim yaparak dolarda 1 yildir zararda ve kaybedilen tl faizi de eklendigi zaman 7 den alan adamin maliyeti kabaca dolar faizinden aldigi getiriyi cikarsak bile 8.30_40 larda ...dogru zamanda dogru yatirim kazandirir ...trendin tersine pozisyon kaybettirir.
https://www.tripadvisor.com.tr/Resta...ean_Coast.html
Tek gercek bu...
Her sey yalan...
Syg,
https://www.tripadvisor.com.tr/Resta...ean_Coast.html
Burasi mi??
Syg,
Ykb eski müşteri 920k 18.65 oran verdiler. Geçen 23 den bağlamıştık
Bankada yeterli TL yok ise :
Merkez Bankası bankaların tl karşılığını verebilir veya gerekirse para basıp enflasyonu göze alarak da bankalara TL verebilir Fakat merkez bankaları: Bankaların merkez bankalarına vermiş olduğu munzam karşılığı dövizi de bankalara verebilir, hatta fazla rezervi varsa onuda bankalara dağıtabilir FAKAT MERKEZ BANKALARI OLMAYAN DÖVİZİNİ VEREMEZ VE BASAMAZ
Ayrıca 1994 Yılında Başbakan pr. dok.TANSU ÇİLLER Koolisyonu hükümeti varken Kamunun TL borcunu ödemek için para basmıştır. Sonra da bu basılan fazla parayı geri çekmek için 3 Aylık %50 faizli devlet tahvilleri çıkarmıştır. Ülke bedelini Çok ağır ödemiştir. Saygılar.
Bu bir yatırım tavsiyesi değildir.
1. Merkez Bankası ya da bankaları, ticari bankalara borç verirken karşılığında bir teminat alıyor mı?
2. Bankaların merkez bankalarına vermiş olduğu munzam karşılığı dövizi ticari bankalara vermek yerine munzam oranlarını düşürüp bankaları rahatlatmak daha etkin bir çözüm değil mi?
3. Fazla rezervi olup bankalara dağıtan bir örnek verirseniz daha iyi bilgi edinir kendimi geliştiririm.
1994 krizi süreci ise kamu borcunu yönetilmesi ile ilgiliydi diye anımsıyorum. Şu an durum nispeten daha farklı gibi geliyor.
Tüm bu bilgi paylaşımını tartışmak adına değil sizin deneyimlerinizden yararlanmak adına soruyorum. Bu kapsamda yazar iken karşı tarafın dikkat etmesini gerektiğini düşündüğünüz bir nokta var ise büyük harf yerine koyulaştırma ya da altı çizili yazarsanız daha uygun olur.
Yakında bankalar sıfır reel faiz verecek Bu şartlarda kim mevduata para yatıracak Türkiye'nin risk pirimi bile hala 350 puan iken bence
Döviz veya altın al kiralık kasaya koy piyasayı bekle
Kesinlikle bu bir yatırım tavsiyesi değildir
Biraz günah çıkartacağım:))
Nasıl olsa günlükdeyim ,oranlar da iyi ,1-3 ay bağlamaya gerek yok,iş güç derken bu topiği takibi biraz savsakladım.Herkes uzun bağlamış,kafası rahat (geçtiğimiz sayfalarda biri yazmıştı;niçin oran paylaşılmıyor,bir tek ben mi varım uzun bağlamayan diye,okuyorsa eğer ,hayır dostum ben de varım, üzülme).
Şimdi ne yapmak lazım acaba?
Tekrar günlük kullanılmamış (eş dahil) günlük de mi gitmeli,yoksa ilk tren kaçtı,2.ye binelim mi??
Herkes % 23 lerdeyken uzun bağladı evet...
dolar icin oran en yuksek hangi banka veriyor.hosgeldin
Merkez Bankaları Bankalardan teminat alabilir ayrıca panik anında dövizin munzam karşılığını düşürmek yetmez acil müdahale lazımdır. Güven için
1994 yılında hükümet aynı bugün gibi hem enflasyona hem de faizlere müdahale etmişti (BKZ. UĞUR CİVELEK. UĞUR GÜRSES, EGE CANSEN'in yazıları) sonrasında %50 net faizle 3 aylık devlet tahvili çıkardı. Sonu kötü olmustu Saygılar.
Tren çoktan kalktı artık binmek çok fayda etmez alternatif kanallara bakın oto yol olur uçak olur
https://www.hisse.net/topluluk/showt...e=45&p=3648397
Onlar da çok maliyetli...Bkz. İstanbul-İzmir otoyolu :he:
vade yaklaştı.. ppf alacağız herhalde.. vakıfın ppf mvduat karşılığı 22.00 oluyor..
Eskisi gibi oranlar paylaşılmıyor sanırım
Ppf nasıl alınıyor? Mevduattan daha oran Yüksekmis
HTC 10 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Denizkızı Söğüt - Söğüt Mah. Cumhuriyet Mevkii No:66/A - http://4sq.com/hEvsw2
Burası hocam