Ilki tamam da ikincisinde yamuk yaptık, Mersinden gemiylen Dingilizlere Edirneden çuf çuflan Alamanlara krom yolladık, bu nedenlen tırsıyorum birazcık viruse Türk geni karıştırdılırsa deye.:he:
Printable View
https://images-na.ssl-images-amazon...._AC_SY400_.jpg
Vay salak Alamanlar, yanlış konuyu filme çekmişler.:oleyo:
FÖŞ fırtına Hindistan 'da kopacak diyor. Buyrun!
https://www.paraanaliz.com/2020/duny...li-olur-44984/
Aceba 6 tırlyon senato dan geçmiş mi bilgi var mı
PRA-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yok mu haber senato dan geçmiş mi bilgi var mı acaba
PRA-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Virüs vakasini dünya atlatacak, bu konuda kuskum yok (iyi veya kötü).
Ancak olusturulan korku pandemisi nelere gebe, cikaramiyorum.
Daha dogrusu beni bu tarafi daha cok korkutuyor.
Cin, Rusya (hatta Türkiye) vs. gibi ülkeler baski ile bazi uygulamalari devreye soktu.
Özgür (nispeten) bati dünyasi halkin rizasi ile bireysel hak ve özgürlükleri kisitlayacaklar ve dijital olanaklari bu kisitlamalar icin daha rahat bir sekilde kullanacaklar. Su ana kadar verileri rahat kullanamiyorlardi. Artik önlerinde engel kalmayacak.
Diger taraftan ortaya para saciyorlar, sactiklari paralari bir sekilde geri toplayacaklar.
Artik "du bakalim ne olcek" modundayiz.
ne para saçması ya,
para mara saçtıkları yok
bitik ekonomileri
daha da borçlandırıp
hepten bitirme maksatlılar
fırsattan istifade yani
tam tipik
iyi yürekli alman mentalitesiyle yazıyonda gözlerim yaşarıyor
dünya bunu yenecek filan
yensin
Dünyanin biz umurunda degiliz.
Bugün siliniriz, yarin baska canlilar gelir.
Yok para saciyorlar, hemde nasil, ama bizden cikaracaklar hepsini, cünkü devletlerin borcu var, ama vatandasin parasi cok.
Ekonomileri bitik falanda degil.
Ne Italyasi, ne Almanya'si batik.
Almanlarin sirf normal banka hesaplarinda (vadeli, vadesiz mevduat) 2 trilyon EURO'dan fazla parasi var. Emlak haric 6 trilyon EURO serveti var vatandaslarinin.
Bu hesabi düzeltmeleri lazim. 1 verdilerse 10 geri alip devlet borclarini sifirlayacaklar.
o öyle değil
batı dünyası yıllarca rus un madenlerini bedava sömürdü sonra gılasnost geldi o ekmek kesildi
şimdi yan gel yat osman almanı , çinliyi çindeki fabrikalarda bedava sömürürkene ordan ekmek kesildi gitti
o rakamlara bakma
biz çalışkan ve disiplinliyik nidalarına da
tokuz
çözülecekler.
illa ki
barbunya pilaki.
Dogru, bati dünyasi bedavaya sömürdü dünyayi, eskisi kadar olmasada sömürmeye devam edecek. Ama artik eskisi kadar sömürmeyede ihtiyaclari kalmadi.
Yeni sömürücü olarak Cin kendini ortaya koyuyor zaten. Bati dünyasina gerek yok o konuda.
Rusya ancak bir müddet daha gaz ve silah satar ve silah tehditi ile biraz dünyada yerini bulur o kadar,
Almanlarin caliskan oldugunu söylemedim zaten, ki degiller o kadar.
En büyük avantajlari ekip calisma kabiliyetlerinin olmasi.
Bir projede daima bir lider vardir ve onun verdigi yönde gidilir.
Bizde tüm ekip proje lideridir ve is dogru dürüst yürümez.
Birde bir is icin Türkiye'de 1 kalifiyeli eleman calisiyorsa Almanya'da 3 kalifiyeli eleman calisir.
Türk ekibide projeyi ayni zamanda tamamlar, ama cikan is o kadar kaliteli olmaz. Kaybimiz buradan kaynaklaniyor.
Calisana deger verilmiyor. Verilse cok daha iyi seyler cikar ortaya.
https://youtu.be/y1n5FPqx0Ck
Ateyist ve gomünistler için değil ama, gerçek müminler için doğru bir konuşma.
Yahudi düşmanlığı eskiden de varmış.
YAHUDİ KATLİAMI
Avrupa halkları ve kilise tüm bu salgınlardan Yahudileri sorumlu tuttu.
Gettolarda, çok kötü koşullarda yaşayan Yahudilere karşı büyük bir saldırı başlatıldı. Çok açık bir Yahudi avı sonucunda sayısı bilinmeyen ama en az onbinlerle ifade edilecek sayıda Yahudi öldürüldü. Yahudiler Polonya ve Rusya’ya kaçarak kurtulabildiler.
https://m.haberturk.com/tarihin-en-b...inlari-2616962
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
İtalya'da durum çok vahim gözüküyor.
69.176 vaka sayısı
6.820 ölüm
8.326 iyileşen sayısı.
15.146 hastalığı tamamlamış insanın 6.820'si ölmüş demektir.
Evde kalma tavsiyesine, mesafeli durma ve diğer tedbirlere uymak çok önemli.
İzmir de Son Durum..
İdrak meselesi..Alıntı:
Yeşilyurttan:
Arkadaşlar koronalı bir mesaiden özet:
Bugün bizim hastanedeki vaka sayısı 27. Bir tanesi kaybedilmek üzere.
Dahiliye yoğun bakım bu hastalara ayrıldı. Koronalı bir hastayı entübe eden cerrahi asistanı eve gönderildi.
Yanıbaşımızdaki korona kaynağı huzurevindeki yaşlıların tamamı Eşrefpaşa belediye hastanesinde karantinaya alındı. Bazılarının yakınları bizde ve Suat Serende yatıyor.
Bornova Türkan Özilhan trafik hastanesi doldu ve kapatıldı.
Şu anda Alsancak devlet hastanesini dolduruyorlar. Sırada Buca ve Bozyaka varmış.
Bugün başhekimliğin kararı ile Bizim poliklinikler pazartesiden itibaren kapatılıyor. Çünkü büyük ihtimalle bizim hastane de bu hastalarla dolacak.
Ve ne yazık ki çıktığımda gördüğüm manzara: Her zamanki gibi İnönü caddesi kalabalık ve metro dolu. İnsanların çok azı maskeli ve durumun farkında değil. İtalya'dan beter olmayız umarım!!...
Çok dikkat edin!!...
Tamamen safsata..
Aksini düşünelim,
Hiç faiz peşinde koşmadılar, haram yemediler.. püru paklar..
Allahın en sevgili kulları dırlar..
Ama CORONA yine onları kırıp geçecek ve Allahın evleri yine boş kalacakdı..
DİNİ dünyanın en büyük ve asıl sorunu bu..
İnançlar , mantıkları köreltiyor ve saf olanları yönlendirmeye çalışıyor.
Doğru yön veya yanlış yön,
fark etmiyor..
Mantığı körelmiş, beyni irdelemeye kapanmış insan ,
esastan ve baştan kaybetmeyi kabul ediyor.
Beyler kendinize iyi bakın dolareslerin yarısını dün yarısını bugün saldım.. iyi arkadasliklar oldu belki bir gun yine gelirim...
Daha onceki fed kararlarinda artmaya devam ediyordu. Ama en son verilen kararda terse donmeye basladi. Diger para birimleri de ayni sekil hareket ediyor. Bilen biri aciklayabilir mi ne farki var son fed kararinin ?
gecen ayni kasikla italya da binlerce kisiye su iciren papazlari gorunce yok artik demistim.her dinde boyle seyler mevcut..mantik aramamak lazim.
Peygamber efendimiz bile demiski deveni once bagla sonra Allaha emanet et.bizimkiler direk herseyi Allaha havale ediyor..
Bakan Soylu, sokağa çıkma yasağı uygulamasıyla ilgili olarak "Sokağa çıkma yasağından önce uygulayabileceğimiz tedbirler var" dedi
Dunya şöyle bir 5-10 yıl havayı,suyu ve toprağı kirletmesin kâfi
Sayın tilkii,
Aşağıdaki linkte "hiçnir şey üretmeyen çiftlik" konulu yazı tam da bu durumu anlatıyor, toprağı serbest bırakırsan ne olacağını. Bana çok ilginç gelmişti, belki siz de seversiniz...
https://t24.com.tr/yazarlar/metin-mu...-ciftlik,20168
Amerika dünyayı dolara boğmaya devam ediyor.Piyasalar coştukça coşuyor.Şu anda 2 günde 100.000 kişinin virüs kaptığı bir ortamda,insanoğlu yakında doların yenmeyen ve virüse çare olmayan bir şey olduğunu anlayacak.
Paranin vicdani olmaz bu ortamda algoritma robotu gibi duygu olmadan hareket etmek lazim.ABD babyboom kusagi yani 2.dunya savaşı sonrası dogan kusagin yüklerinden Avrupa ülkeleri emeklilerin saglik ve maaş giderlerinden kurtulduğu icin bu vicdanlarda kötü haber olsa da piyasa icin iyi haber olabilir. YTD
Sokağa çıkma yasağına karşıyım. Bu iş o kadar kolay değil. Evde oturunca yemek, içmek ve diğer temel tüketim işleri bitmiyor. Bunların üretiminin devamı gerekiyor. Polisi, zabıtası, toplu taşımı, sağlıkçısı, benzincisi, fırıncısı vb. düşünebileceğin kadar görevli... geriye kim kalıyorsa onlar da beyin varsa zaten çıkmaz. Çıkmak istiyorsa da bırakın çıksın. Demokrasi gereği kişinin ölmeyi seçmesine de saygı göstermek gerek. Efendim diğerlerine bulaştırıyor..... bulaşmayın , uzak durun.
Televizyon ekranları bayağı rahatlamış. Artık son dakika diye nöbetçi siyasileri görmüyoruz. Sadece işinin ehli 8 konuyla ilgili ) eğitimli insanlar var.
Aıntı...
Öldüren Koronavirüs’ün son durağı insandır. İnsandan başka bir canlıya geçmez.
İnsan da bir virüstür.
Koronavirüs’ten farkı, bütün canlılara bulaşabilmesidir.
İnsan, kendi dâhil bütün canlılar için ölümcül bir virüstür.
Ülkemizde her akşam açıklanan rakamlar doğru mu diye düşünürken aşağıdaki linki buldum. Yani örneğin dün 7 ölüm dendi, gerçekte atıyorum 300 olsa bunu şu ortamda bilebilecek kişi var mıdır? Belki de panik olmasın diye az açıklanıyor olabilir mi? Gerçekten merak ediyorum...
https://twitter.com/eacarer/status/1242714229045702658
Sn Ressam zaten temel üretimler bu süreçten etkilenmeyecek. Bu sorumsuzlar yüzünden zorunlu olarak çalışanlar hasta olursa , hastahanede yatak bulamazsak ne yapacağız.
Tüm mücadele zaten bunun için veriliyor.
Zaman geçtikçe daha katı tedbir gerekecek ve devamında daha büyük ekonomik bedel karşımıza çıkacak.
Yoksa bu konu ne hükümet ne parti meselesi benim canım yandıktan sonra japonya olsak ne yazar. Kenya olsak ne yazar.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi