Bilim kurulu üyesi demişki böyle giderse sokağa çıkma yasağı uygulaması olacaktır
Printable View
Bilim kurulu üyesi demişki böyle giderse sokağa çıkma yasağı uygulaması olacaktır
Ölen insanlar gidip de hat iptali mi yapıyor muş..?
Çinde günde 30.000 kişi hayatını kaybediyor yıllık 10M mu nedir 2017 rakamları ile..
corona yı geçtim 2 ayda normal ölüm 2 milyon civarı zaten.
Her türlü saçmalık artık nette geziyor insanlar da lap diye üzerine atlıyor inanıyor ve daha kötüsü yayıyor bu saçmalıkları..Panik büyüyor..
Virüsü yaymayın diye basbas bağıranlar oturmuş evde sosyal medya da bu saçmalıkları yayıyorlar..
4 tip düşünce var
1 dini görüş
2 doğal seleksiyon
3 siyasi yada üst akıl
4 vatandaş
1 çocuklara müslümanlara yoksullara yapılan haksızlığın sonucu
2 pislik ve tedbirsizlik nedeniyle oluşan bir hastalık
3 üst akıl diğer ülke ekonomilerine zarar vererek yükselişlerini engellemek ve borçlandırarak egemenlikleri altına almak
4 bir vatandaş olarak ne izliyorsam ona inanıyorum
Sonuç
1 başından beri bunlar var daha yenimi oluyor
2 yüksek ihtimal
3 planlanmış olabilir ama kontrolden çıktı
4 rasyonel düşünmek zorundayım
Saygılar
Almanya da karantina olmuyordu neden baska ulkelere bakiyorduk degil mi!
Almanya ulke genelinde karantina uygulayacak.
Ingiltere emekli doktor ve hemsireleri goreve cagirdi
Ispanya da buyuk oteller hastane olarak kullanilacak
Almanya karantinaya gidiyor.
Ftansa saglik bakanina gore tespit edilmemis cok vaka var.
Avrupada olu sayisi 7 bini vaka sayisi 155 bini asti
Italya ticareti ve uretimi durdurdu. Sadece gerekli olanlara izin verilecek
Yunanistanda oteller kapaniyir ve sokaga cikma yasagi gundemde
3 bin öğrenci Sakarya ve Samsun yurtlarına getirilecekmiş neden oralar medyanızmı sağlam orası temiz bulaşmazmı yada en berbat yer orasını
eee yani..virüs le alakası ne bu düşüşün..Nereye bağlayacaz ..Öldü mü bu adamlar..Öldüler de öbür taraftan gidip hat iptali mi yaptılar..Yada yakınları hemen ilk iş ölüm belgesi ile hat iptali başvurusunda mı bulundu..Yada çinde ölür ölmez otomatik hattınızı mı kesiyorlar..?
Bugün ist de trafik yüzde 1 e mi ne düşmüş..Öldü mü 99 u..
Çinden yabancılar kaçmıştır
Gelmeyi düşünenler gelmemiştir..
Yeni hat açmak isteyenler karantina altında bi yere çıkamamışlardır..
Parasal sıkıntılardan dolayı bazıları telefon almamış buna mukabil hat da almayı geciktirmişlerdir..
Evde can sıkıntısından 2-3 gündür twitter de geziyorum... allahım ne saçmalıklar..Ne düşünceler ne fikirler..Öldürme planları..
İnsanların yüzde 90 ı eğer bu yazdıkları yönde düşünüyorsa cidden psikolojik tedaviye ihtiyaçları var..
Bir çoğu da yatırılmalık..Ve bu düşüncede adamlar aramızda geziyorlar..
Virüs den bile daha korkunç bir durum bu..
Çünkü psikolojik rahatsızlıkda BULAŞICIDIR..
Bir süre sonra karşındaki insanı da karını kocanı çocuklarını anneni kardeşini sevgili de DELİRTİRSİN..
İst and yakası adliye bir katip corona olmuştur hemşire eşinden bulaşmış son dakika
sokağa çıkma yasağı gelmeli...halk umursamıyor sadece yaşlılar değil gençler, orta yaşlılar da umursamıyor...hava güzel diye millet deniz kenarına sahile yürüyüşe balık tutmaya çıkmış...şaka gibi...bu şekilde devlet istediği kadar mücadele ediyorum desin bu mücadelenin bir bacağı eksik kalır...o da zaten en önemli bacağı...
hayır sadece kendilerine bulaşsa müstehak dersin bir de bunlar başkalarına bulaştırır...o insanların ne günahı var?
https://www.hurriyet.com.tr/gundem/e...sladi-41474904
Bu haber ile adliyeler kapanır kamu özellikle adliye kapanırsa sokağa çıkma yasağı gelir artık
Shortlar yarın yaşadı abd vaka sayısı ve dedikodular arttıkça türkiyede vaka sayısı arttıkça ohalde çıkarsa yarın 80 bin altı rahatlıkla görülür
Sakın sakın ha ytd. Bu aman ha
sokağa çıkma yasağı gelirse özel sektörde çalışanların ücretlerini ödeyebilir mi devlet.?
yoksa 2 dakikalık iş sokağa çıkma yasağı..:)
Sokağa çıkma yasağı gelir ise borsa kapanır bence. Ama büyük kentlere sebze meyve nasıl gider. Ayrıca polis yetersiz kalır asker iner bence sokağa.
askerin sokağa inmesi de handikap..
sokağa çıkma yasağı uygulayinca anahtarı kontaktan çıkardın demektir , ülke nereye gidebilir onun hesabını iyi yapmak gerek..
zor karar , ben olsam oyna devam derim..
zaten ölüm sayısı biraz artsın kendiliğinden sokağa çıkma yasağı gelir , bizim insanımıza bir olay yeter , bin nasihat faydasizdir..
mılletı galeyana getırmeyın sokaga cıkma yasagı gıda satan yerlerse falan olmayacagı için bu tedarık zıncırı devam eder...sadece gıda alımı ve ılac alımı için serbest olur.......oyle gezme falan olmaz.....sakin.....hayat durduktan sonra borsa banka vb kapanır zaten..
Kamu hastaneler dışında zaten çalışan kapasitesini düşürdü zorunlular kaldı sadece bunlar için çözüm arıyorlar vaka düşerse sıkıntı yok devam ama büyükbaşların açıklamaları hiç hoş değil ve saklanan hala bir sürü şey var buda onu gösteriyor evet en büyük sıkıntı bu çalışanları ne yapacaklar yedek akçe borsayı mı tutsun vatandaşın ihtiyacının karşılasın diyeceğim ama oda yok yani en basiti açıklama yapanların yüz ifadelerine bir bakın cb dahil endişe ve stres bal gibi ortada
Demem o ki en kısa sürede şu lafı duyacaksınız
Hemde cb ağzından
Bakın 2 düşman 2 zıt 2 bilmem ne
İran bile abd menşeli imfden borç istedi
Bunlar 1 kaşık suda birbirlerini boğan insanlar neden bu duruma geldi
Yani sevgili yurttaşlarım bizde en kısa zamanda geri ödemek ve bir dahada bu defteri açmamak kaydıyla bugün itibariyle de 1 milyar usd borç aldık (oysa 1 trilyon dolar) allahım izniyle en hafif şekilde atlattığımız bu virüs belasını yine imf içinde en kısa zamanda ödeyerek bitirmiş olacağız
Saygılar
Şimdilik 65 yaş algısıyla devam. sanki hastalığı bi onlar yayıyor. peh. dünya ne yapıyor bi ona bagh hele.
hamaset devam.
Dsö sokağa çıkma yasağı bittiğinde virüs tekrar yayılma ihtimali var demiş
var ama
1- hızlı yayılmış kitlesel hastalıkla mücadele kolay değil. ama az vaka ile daha kolay mücadele edilebilir.
2-hastalık yapan virus evrim geçiriyor önünde sonunda daha az öldürücü olmaya evrilecek, bu kendini yaşar kılması için bütün canlıların evrimsel yoludur.
sonuç zamanında tedbir hayat kuratırır.
hastalıgin yüzde 40 lik bölümünün hastaneden yayıldığını okudum ve izledim sabah , işiniz olmadığı ve aciliyet olmadığı sürece hastane olayına bulaşmayın..
surec çok boyutlu , wuhanda binlerce şirket el değiştirmiş ; olayın boyutları çok farklı..
İtalya'da her gün bine yakın kişi ölüyor , bu işin ekonomik boyutu hala ön planda ; bence..
Sokağa çıkma yasagi sağlık için gerekli ama ekonomik olarak bedeli çok ağır olur dünyada hiç bir devletin bu bedeli ödeyecek gücü yok. Sağlık herşeyden önemli ve en azindan 15 günlük ilan edilip sonuçlarına bakmak gerek. Fiziki altın talebi artıyor saniyirumki bankalatda mevduatlarda azaliyor bu konuda tetikleme olursa herkes sağlık sektörünun çöküşünü konuşurken dünyada finans sektörü çöker. Borsanin kapanmamasi gerek kim neyi ne kadar istiyorsa satsın parasını çeksin borsada satamayan bankada neyi varsa çekmeye gider. Bu kaç günlük kriz değil bu. Yanlış hatirlamiyirsam en 99 depreminde kapanmisti. Ikiz kuleler saldirisindada kapanmismiydi tam hatirlamiyorum. Okulları kapatmaya benzemez borsayı kapatmak.
Beyler artik birseyin farkina varmak lazim. Gripten kac kisi oluyeahh yilda mantigini bir birakalim artik. Borsaci adam akilli olur, zeki olur, beyni cevik olur.
300 bin enfekte 13 bin olu. Gorunen rakam simdilik. Son hiz artiyor resmi rakam bile. Gorunmeyen. İranin, Cinin sakladiklari, İrak, Suriye vb gibi savas olan ya da saglik sistemi zayif olup tani koyamayacak durumdaki onlarca ulkede olenler, enfekte olanlar.
Ve en onemlisi tum bunlar olurken dunyanin yarisi zorunlu/gonullu karantina altinda. Onlem onlem uzerine. Grip gibi normal karsilanip hic bir onlem alinmamis olsaydi, gripten 2-3 kat daha bulasici, ortalama 30-35 kat daha oldurucu, taninmayan/ bilinmeyen, asisi olmayan bir hastalikta sonuc ne olurdu acaba?
Sadece Cin de varken ve olu sayisi tek haneyken de dikkat edin bu duruma diyordum.
Onlem alinirsa is cozulur. Gidin signaklara inin demiyor kimse. Ams onlem alinacak. İs cozulmeden hayat normale donemez. Ne zaman cozulur bilmiyorum. Belki bir ay belki bir yil.
Ama su grip ile karsilastirmaya Allah rizasi icin bir son verin.
Çin'de top oynayan Belçikalı futbolcu fellaini de yakalanmış. Hesapta çin kontrol altına almıştı. Yalan söylüyor ipneler dünyayı en başından beri kandırıyorlar virys daha bugün felkainiye bulastiysa halka neler oluyordur siz düşünün.
Çin nüfusu yaklaşık 1,38 milyar kişi. Yıllık ölüm oranı kaynaklarda Binde 6,41-7,16 arasında değişiyor.
Kabaca hesaplarsak Çin'de her yıl ortalama 8-10 Milyon insan ölüyor.
Çin'in nüfusunun % 94'ü doğuda yaşıyor. Wuhan ve kalabalık şehirler hep doğuda.
Şimdiye kadar 3.261 kişinin öldüğüne inanıyor musunuz?
Ek 24513
Ek 24514
Ben de her sekilde destek veriyorum. Ama aileyi ve çocuğu da korumak gerekli. Hep beraber enfekte okursak aile diye birsey kalmaz. Dun haberturk kanalinda da dr lar ve diger sağlık calısanlarina devlet bir kalacak yer ayarlamalı aileleri ile teması mümkün olduğunca azaltmalı denildi. Gerekirse otellerin buyuk kısmı boş. Buralar geçici sure ile sağlık çalışanlarina tahsis edilmeli diye konuşuldu. Çok iyi bir karar olur
600 milyon kisiyi karantinaya almışlardı buna bakılırsa suanki vaka kesinlikle yakan. 600 milyon kisiyi nasıl ve hangi personelle katantibaya aldın yalan dolan orada bu sfer hiç kontrol edemeyecekleri 2. Bir dalga gelirse busefer dünyanın çökmesine neden olurlar. Belkide bunu planliyorlar. Şuanda bile dünyanın psikolojisi cokmusken bi kac ay sonra 2. Dalga gelirse neler olur düşünemiyorum. Çekilmiş filmler bile az kalır
Yanlış anlaşılmıyayım öncelikle sokağa çıkma yasağı elbette kısmi olacaktır yani hastane güvenlik güçleri marketler bunlar açık olur sadece laf dinlemeyenleri ve vakayı azaltmak için yasak gelecektir borsanın kapanması ise aşırı satışlar olursa bazı önlemler alınır ama baktılarki tren raydan çıkıyor engelleme yapabilirler satış yasağı kısa süreli açık kalma vs. Bunlar olabilir burada hükümetin kararlarına bakılırsa her ne kadar ulusal deselerde yine otoritenin dediği yapılıyor lakin bu virüsü çokta önemsemediklerini gösteriyor her neyse eleştiri olmasın yine fakat durum ciddi