seviyorum sessiz forumları mal toplaması iyi oluyor
Printable View
seviyorum sessiz forumları mal toplaması iyi oluyor
Nası ses cıksın 2 gün üst üste yeşil kapatmıyo kağıt, ama satarsam sevsinler
https://www.msn.com/tr-tr/finans/eko...b97f0fb3c41339
Ulusoy Un’un perakende sektörüne hitap eden bağlı ortaklığı Söke’nin halka arzı için talep toplama tarihleri 4-5-6 Ocak 2023 olarak belirlendi. Sağlanan yeni kaynakla Söke’nin 2023’ün ikinci yarısında açılacak yeni üretim merkeziyle unlu mamuller sektöründe de büyümesi planlanıyor.
Satış nasıl gitti bi haber varmı?( Söke un)
CPH1931 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Son 52 yılın en kurak mevsimlerini yaşıyoruz. Yağmur yok, kar yok. Geçtiğimiz Cuma namazında imam "Yağmur duası" okudu. Bunun sonucu kıtlık. Buğday fiyatları, un fiyatları, ekmek fiyatı uçacak. Tabii ki temenni etmiyorum.
ULUUN'u en az altı ay tutma kararı aldım. Bir lot bile satmam.
Tahtacıya duyurulur.
330 lot SÖKE talep etmiştim, sadece 3 lot SÖKE gelmiş.
Bunu da vermese olurmuş...
Ekip şimdi SÖKE ile meşgul, bir iki tavan sonra KY'ın eline verip ULUUN'a geçerler diye öngörüyorum. Fazla kalmadı, bu hafta sonu olabilir..YTD.
sökenin artacağı her fiyat değerleme olarak uluun'u da yukarı çeker (hisse fiyatı değil). Zaten alış fiyatına göre halka arz fiyatı çok yukarıda. Bunun bilançoya yansıması ilk çeyrek de olur.
https://twitter.com/koc_ibrahim_koc/...S41kRlIVQ&s=19
M2004J19C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Söke mart sonuna kadar 15 li fiyatta olursa hesaplamalara göre defter değeri de 35 civarı çıkıyor. Ama bence asıl konu buğday fiyatlarının nasıl seyredeceğidir 2023 için. Ukrayna savaşı nedeniyle ukraynanın rekoltesi yine düşük olur, üzerine kuraklık faktörünü de eklediğimiz zaman buğday fiyatlarının yukarı gitmesini beklerim.
Un fiyatlarini devlet tutuyor.Simit zammı sonrası bakan açıklıyor ve diyorki.Biz Aldığımızdan düşük fiyatla piyasaya un veriyoruz ( suspanse ediyoruz) yine zam yapıyorlar. Demekki mızrak çuvala sığmıyor..Dövizde öyle .tut tut nereye kadar.Astari yüzünden pahalı olacak bu gidişin.
Şirketimizin ürün çeşitliliğinin artırılması amacıyla Samsun Gıda Organize Sanayi Bölgesi'nde 37.200Ton/Yıl kapasiteli
makarna üretim hattı için proje çalışmalarına başlanmış ve teşvik belgesi çıkarılmıştır.
Kamuoyunun bilgilerine sunarız
Saygılarımızl
07.10.2022 tarihinde 29.140'ta boşluk vardı, bu kapandı.
gozun aydin baska nereyi doldursun....
Gören şirket iflas etti zanneder.
SM-A736B cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Yakın zamanda halka arzı gerçekleşen Söke Un’un halka arzında da birtakım tuhaflıklar yaşandı. 2022 yılı başında tamamı 180 milyon TL’ye Ulusoy Un tarafından alınan Söke Un’un yüzde 20’si 581 milyon TL gibi bir değerleme ile halka arz edildi. Borsa çevreleri Söke Un’da bir yılda gerçekleşen değer artışını merak ediyor. Bir yılda Söke Un’da ne oldu da tamamı 180 milyon gibi bir değerden sadece yüzde 20’si 581 milyon TL gibi bir değere ulaştı?
Halka arz değerlemesindeki arz öncesi bu tuhaf yükseliş halka arz sonrasında da devam etti. Şirket değeri halka arz sonrasında 7.5 milyar TL’ye yükseldi. Bir yıl önce tamamı 180 milyon TL’ye alınabilen Söke Un şu an 7.5 milyar TL değer üzerinden alınabilecek.
Bu kağıdın neden keyfi yok. Deprem bölgesin de bazı silolar gördüm yıkılmış, yoksa şirketin stokları mı.?
bu hissenin bilmediğimiz ne derdi var Allah aşkına?
Şirketin hiç bir sıkıntısı yok. Tamamen küçük yatırımcının elinden mal kapmaya dönük panik hareketler yaptırıyorlar. Allah bunları bildiği gibi yapsın
Meyve veren ağaç taşlanır
İyi bilanço beklentisini aşağı basarak karşılıyor spek
Allah akıl fikir versin
Bir gün tavan, bir gün taban, tavan, taban; Dengesiz...
yakında gıda krizi yine patlar hala düzenli yağmur yok ramazan ayı da geliyor
Endeks tepeden %12 düştü, Ulusoy pisliği %36. Endekse göre tam 3 kat düştük. Endeksin pozitif kapattığı günde de daha endeks kapanmadan 2 saat önce tabana demir attı.
Pislik yönetimde, diğer makul şirketlerin aksine, göstermelik dahi olsa pay geri alım programı açıklamadı, yatırımcısına sahip çıkmadı.
Halbuki bu pislikler Söke'nin %100 ünü 180 milyona alırken, sadece 1,5 yılda aynı şirketin sadece %20 sini 580 milyona piyasaya sattı.
Hem eşşek yüküyle kar edip, hem de Söke'den çuvalla para kaldırmalarına rağmen yatırımcısına sahip çıkıp hisse geri alıp programı açıklamadı.
Tahtacısı da yönetimi de aynı pislik.
Boğazınızda kalsın pisklikler!!
Ha birde, kıtlık başyacağını sadece biz biliyoruz, küresel ısınmadan sadece biz haberdarız, yağmur yağmadığı gizli bilgi sadece sen-ben biliyoruz. Bu yüzden, endeks tavan yaparken tavan bile kapatamayan, günboyu artı iken tabana kitleyen bu tuvalet kağıdı için merak etmeyin. Herkes bu olumsuzlukları öğrendiğinde hisse uçacak kaçacak, yersen!
Dünkü tabandan az aldım tabana bu kadar ısrarla yerleştirmesinin tek anlamı var bıktırmak şirketin faaliyetleri ve sektörde hiç bir sıkıntı yok hatta uzun da hep pozitif
3 ay önceki fiyatına geri gelmiş durumda
şirketten bir geri alım kararı bekliyorum
Hadi taban bekliyoruz yine o.çocukları!!!
geri alım yapan şirketleride gördük ,hepsi aşağıda
Patron Tv'de depolarimiz depremden zarar gördü diye bir şey demiş. Doğru mu buu
En sonunda geri alım haberi geldi bakalım tepki nasıl olacak.
41.70 leri görmüş kagit iyi bilanço beklentisine ragmen 30 karı goremiyor.Ustelik un gibi stratejik sektörde.