:bravo::kahkah:
Printable View
Fazla gitmeyin Sercann efendinin üzerine. borsa düşmeye başlarsa 2 gün kaybolur ceza aldım der. O gül yüzüne hasret bırakmayın bizi.
malum ramazan da borsa istatistiği bayrama düşmüş bir piyasa pek varmadı ? busene de aynı durum söz konusu mu ? satacaksa öününde 3 günü var :kahkah: satmazsa şorttan ekmek yok 1 ay :oleyo:
şu an bizden başka artı endeks yok galiba..komedi dizisinin son bölümleri yayında..
DÜnyadaki tek yeşil borsa biziz şuan
Zavallı pala hala yukarı sürmeye çalışıyor.
Filet fileto filet 118 ler bereket versin sırada 114.600 ler var hadi koçum.
114600 lerin ortalaması 117 ye geldi şaka maka...
Çok üstüne gidiyorsunuz sercanın çok...
Resmen bütün forum bir, sercan bir...
Arada paragöz destek atıyor bir tek...
Bundan sonra ben de sercandan yanayım...
Ona göre...
Petrol fiyatları bgugün %25 düşmüş..Bu en çok kime yarar,tabi bize...Avrupa ve abd futures petrol yüzünden kırmızı
amerika futureları yüzde 1.5 civarı eksi..
Sercan abi ceza aldı sanırım
En son yazıları da silinmiş
THYAO 10.50 yi iyi savunuyorlar. Altında stop ya da reverse olmak gerekebilir
Petrol düsse nolur. kim arabasına biniyorki önce 20 günde 1 depo yakıt harcarken şimdi 2 ayda çeyrek depo harcamadım. bu ne demek . devlet gelirinden oluyor. bu corona yok olmadan petrolün düşmesinin pekte faydası yok şimdilik.
avrupa,abd sağlam düşerken direnen bir borsa = olumlu ilk haberde roketleyecek borsa
Dolar tl 6.94
Bugün Sercannn abigilleri ütücez.
ky ya en çok böyle anlamsız sağlıksız hareketler zarar veriyor..tabi ki alım da olacak satım da ama sen her yer eksideyken kendi başına artı yapamazsın hele ki ekonomin bu durumdayken..yoksa borsa 200 binde olsa sözümüz yok 70 binde olsa yok..ama sağlıklı bir şekilde olmalı. sen endeksi zorla artıda tutamazsın yada zorla her yer artıdayken eksi yapamazsın ..şu an en ufak bir sebep yok ken artı da tutuyor bunu hiç bir sebep yokken eksi de yapıyor.. böyle saçma hareketler zaten sermayeyi eritiyor..kendi kendine oynuyor bu durumda yabancı fonlar bu ülkeye asla girmez..zaten adamlar sürekli çıkışta tabi bunlar gerizekalı olduğu için süper borsamızdan çıkıyorlar..
1 gram lot long yaptım.
Tarafımız belli olsun. :he:
x tüm -30
x 30 sıfır
https://img510.yukle.tc/images/5816123.PNG
Amerikan ham petrolü wti 13 usd...gercekmi bu rakam???
Dolar tl de 6.95 yanacak harelde ytd
Reverse short.
petrol 13.09 gel bedava....
Bir haftadan beri endeks aynı rakamlarda dolanıp duruyor.
Çok dramatik.
kontrattan dolayı sıkıstırma var denılıyor yoksa brent yuzde 4lerde
1 Mayıs yaklaşıyor… Özel bankalar ne yapacak?
BDDK, 18 Nisan'da duyurduğu düzenlemeyle bankaları kredi vermeye zorlayacak bir adım attı. Belirlenen Aktif Rasyosu isimli yeni oranı kamu bankaları tutturmuş durumda iken bazı özel bankalar oranın altında. 1 Mayıs'ta uygulamaya girecek yeni düzenleme nedeniyle ceza ödememek için özel bankaların adım atması gerekiyor. Sozcu.com.tr'ye konuşan ekonomist Haluk Bürümcekçi, karar sonrasında özel bankaların ilk etapta düşünüldüğü gibi daha çok kredi vermek yerine şirket ve devlet borç kağıtlarının alımını tercih edebileceğini söyledi. Yani bankalar oranı tutturmak için kredi musluklarını açmak yerine şirket ve devlet borç kağıtlarını satın alabilir.
https://www.sozcu.com.tr/2020/ekonom...pacak-5760150/
‘En iyi ihtimalle hayat Mayıs sonu normale dönecek’
Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı'nın (TEPAV) hazırladığı rapora göre corona virüsüne karşı hayatın ne zaman normalleşeceğine ilişkin senaryolar hazırlandı. Vaka sayıları tahminlerine göre iyi senaryoda mayıs sonunda hayatın normale dönmesi, kötü senaryoda ise ağustos başında hayatın normalleşmesi bekleniyor.
https://www.sozcu.com.tr/2020/ekonom...ryosu-5760773/
elektrikli araçlar üretildi corona çıktı
Tahvil faizleri
AKTIFTHV 9,95 -%18,58
TAHVLUV 12,89 -%8,78
Uzun vadeli tahvil elinde tutan fonlar bugün kazandırdı gibi. Emeklilik fonlarında borsa veya dolar altın fonlarına geçiş olabilir.
Herif resmen şortçulara gösterip elletmiyor.
İş Bankası da SISE alımlarına ara verebilir, aktifte kredi sayılmadığı için fiyatın ay sonlarında düşük olmasını tercih edebilir.
Borsa fiyatına göre iştirak değerlendirilen fazla banka iştiraki yok gibi.
Hollanda zaten 2022 den sonra fosil yakıtlı araç trafiğe almayacağını bildirmişti. Bu petrol tüketim 4-5 yıla avrupa çağında zaten düşüş eğilimine geçecek. belkide petrol sadece plastik ve diğer türevler için değerli olarak kalacaktır birde 2. ve 3. dünya ülkeleri için.