Beraber bulalım.
Printable View
Beraber bulalım.
hazırladığım, gözaltı pazarı haricinde,PD/DD si en düşük (2 altında) hisselerin listesi var. belki araştırmanıza bir nebze katkım olur. unuttuğum varsa hatırlatında ekleyeyim listeme.
https://hizliresim.com/X47laW
Benim takip ettiğim şirketlerden brsan o,68 ve aksgy 0,50. Eklenebilir SM-N975F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
bunu da gördük, memlekette Bist30 haricinde ucuz hisse neredeyse kalmadı,
bu filmin sonu bana 2000'lerdeki k.y'nin borsaya hücum sonrası hezimetini hatırlatıyor.
bir tek bana mı öyle geliyor!!
is the average of five people around the human..
Güzel bir çalışma olmuş emeğine sağlık toprağım
şimdi
vaktin varsa o firmaların piyasa değerleri üzerine iş yatırım sitesinde görünen net borç rakamlarını koyarak gerçek piyasa değerlerine ulaşabiliriz, o değerlere göre pd/dd ler en cazip olanlar olacaktır
haydi kolay gelsin
bekliyorum.
Sahole bir kaç kere dikkat çekmiştim çok bariz sırıtıyor.
Şimdi...Gedza da 19,15 civarı maliyet ile 253 bin lot civarı mal yiyen tahta, bu yeni maliyetlenenlerin ne yapacağı , ne yapabileceği ile ilginç bir seyir ve oluşuma başlayacaktır...
Maraton ve gerçek yatırımcsı serin davranmalı.
Fonlarda 100 bin lot altına indi takasta,
Bu noktadan sonra biraz daha azalacağımızı düşünüyorum ,maratonculardan eksilmeler oluşacaktır.
Kaçınılmaz sert hareketlere az zaman kaldığı aşikar.
Saygılar bol kazançlar.
craps, pawnstar, svilengrad
Zaten öyle yapıyoruz üstad burası bir müşavere platformu.
ama almadan ama aldıktan sonra bir şekilde görüşünüzü alıyorum hisseler sizin chcek UP'unuzdan geçiyor
bak pekgyo'u da galiba baktıkça beğeniyorsunuz onca ortak satışı rakamı bildirimine rağmen.
yoksa gene de tutmalısınız demezsiniz ve biliyorumki ben kazanınca kendiniz kazanmış kadar sevinecekiniz bunun farkındayım.
maalesef size katılamıyorum güzel dostum o dediğiniz rakamlarda hisseler gördükleri zirvelerini tl bazında ancak 17 sene sonra görebildiler dolar bazında zirvelerini demiyorum dikkat ediniz lütfen!
o zaman ipin ucu kaçırılmış ve hisseler çok uzağı fiyatlamışlardı
bizim bist 0.80 centte ucuz 2 dolar üstünde pahalı oluyor
bu dediklerimden sonra şunu demem lazım, borsanın 0.80 ile 2 dolar arasında dalgalandığı dönemde kişi balına düşen milli gelir de yaklaşık 1/3 seviyesinde idi bistle bir bağlantı kurulabilirmi bilemem.
POKER'i siz buldunuz. İlk defa bir hissede bu kadar çelişkili olduğumu hatırlıyorum. Aslında şirkete güvenemiyorum, ancak Bilançoya bakınca da beğeniyorum. Yoksa bir hisseye ya iyi derim, ya da kötü. Bunun tam olarak ne olduğu belli değil. Şirketin kendisi bilinmeyenli denklem, Finansalları ise mükemmel...İşin doğrusu Şirketi iyi tanımadığımdan kaynaklanıyor. Piyasa da benim gibi düşündüğünü sanıyorum. Terse yatırır korkusu var gibi. Ama dediğim gibi Bilançosu ise hiç öyle demiyor.
İMKB, diğer adıyla Borsa İstanbul (Bist) Şu anda halen en ucuz Borsalar arasında. Dünya klasmanında durum böyle. Alt Pazar hisselerinin aşırı fiyatlanması bu hususu değiştirmiyor. Çünkü o tür hisseler Endekse dahil olmuyor. Sonuç olarak genelde çok düşük bir Fiyatlama mevcut.
0.30 PD/Defter değeri ne demek. Hisse, defter değerinin üçte biri oranında düşük işlem görüyor demek. Defter değeri ise Şirketin alış bedeli ile defter kayıtlarına giren, yani tarihi maliyetlerle alınmış varlıkların alış tarihindeki değerleri anlamına geliyor. Geçmiş tarihli değer anlamını taşıyor.
Beyaz yaka yatırım koçluğu başlığında birikimine güvendiğim bir arkadaş şöyle bir şey demişti üstad
'' ben şu öz sermaye ye de pd/dd ye de çok güvenmiyorum''
garip bir şekilde bende kendi reel hayatda deneyimimden yola çıkarak hak vermiştim.
Bir dönem bir şarküteri dükkanı açmıştım nasipsizlik bu ya 3 ay sonra burnumun dibinde bir hipermarket açıldı yılı deviremeden kapatmak zorunda kaldım
1000 dolar verip yaptırdığım dolabı 300 dolara ancak verebildim daha sıfır sayılırdı.
PD/DD Her şey demek değil tabii. Öyle olsaydı Borsada herkes yatırımını buna göre yapardı. O sadece göstergelerden bir tanesi. Doğru hisse seçmi için o kadar çok etkenler, varyasyonlar var ki, onlar bile yeri geliyor yetmiyor.
Dostum zaman gösterecek, tabii içi boş doğru olmayan fiyatlamalar mevcut ...bunu tartışmaya gerek yok.
Ama kabuk değiştiriyor BIST, buda unutulmamalı.
Şunun unitulmayacağı gibi, pahalı ve ucuz kavramı göreceli kavramlar.
Kime göre, neye göre gibi.
Kısaca çok genel olacak ama, en azından benim bakış açıma göre genel...
2 sene önce yumurta 25 Kr idi şimdi 1,5 lira vs cool::;
Ya yada boğazda bı yalı 250 milyon TL ama senede 25 milyon kar getiren şirket te aynı fiyatlamada..
Sıradan bir bmw ,Mercedes 1 milyon.olduğu malum.
Bistin kabuk değiştirme sürecinde ayrışacak bazı şirketler.
Bazı çok pahalı dediklerin çok ucuz olduğu anlaşılacak..
Aynı şekilde ucuz dediklerininde pahalı olduğu anlaşılacağı gibi.
Yatırımcı seçimlerinde çok dikkatli davranmalı...Neden mi? Bundan sonra var olmak ile yok olmak arasındaki seçimi yapacak..
Piyasa oyuncuları bunu biliyor ama renk vermiyor , çünkü bu değişim için bu süreç işlerine geliyor.
Dikkat etmek gerek.
Saygılar
POKER için infaz kararını vermeden önce bir kere daha düşünün bence.
Kazanılamayan, kaçırılan kazançlar POKER ile sağlanabilir.
Ne olursa olsun Gedzaya göre daha avantajlı görüyorum.
Şimdi artık Bilanço dönemi başladı. POLHO da ne bilanço gelecek te kurtarıcı olacak, Allah aşkına.
Normal şartlardan bahsediyorum tabii. Ben şapkadan tavşan çıkaracağım der, o ayrı konu.
Bilançoda bi şey yok üstad farkındayım zaten taa başından beri söylüyorum!
Verilerine bakan temelci pahalı der geçer bunu topiğinde de yazdım
orda durum farklı, pendik projesi hisse yi uçuk fiyatlara götürmeli
şöyle diyorum
düz mantık
o arsaya yıllar önce 200 milyon euro değeri var demiş bir firma yetkilisi bir röpotajında
şimdi
siz 200 milyon euro değeri olduğunu düşündüğünüz bir arsayı 200 milyon eurodan aşağı bir gelir elde etmeyi hesab ederek müteahhide vermezsiniz
o gelir geldiğinde o rakam da yanlış biliyorsam düzeltin tamamı kar hanesine yazılmalı, iştirak, gayri menkul satışlarının yazıldığı gibi.
eğer öyle ise ve proje gerçekleşirse hisseye siz fiyat biçin.
Bakırköy, Beşiktaş, Levent, Büyükdere caddesi gibi bir Semt mi orası, imarlı filan ayrıca.
pendikte
imarlı
dop kesintileri yapılmış
sabiha gökçene komşu
isatanbulun göbeği sayılır artık
istanbul çorluya kavuştu neredeyse, diğer uçta gebzeye ulaştı
geçenlerde ankaraya giderken şöyle bir baktım
kartal manhattan gibi olmuş(burada bayağı bi mübalağa var)
problem şu anlaşma yapılalı 6 yıl olmak üzere
yılan hikayesine dönmüş bir kazma vurulsa gerisi gelir.
ayrıca
br limanı var tliman gibi kiralık değil kendi mülkü
avrupanın ilk 10 limanından birisi
gene gebzede 193 dönüm arsası var
boyasıyabancı ortaklı vs vs.
mashall o piyaasa değerini ediyorsa boya dışındakiler artısı.
Aslında tam olarak şunu demek istedim;
POKER'İ 3.50 - 4.00 aralığından Bilanço beklentisi ile gönderip, arzu ettiğiniz kağıdı alabilmek. POKER de bu enerji yakalanabilir.
Dostum konu Gedza değil ( o zaten yolun başında ve maraton)
Konu kopup gitmeside değil.( Fonda kalmadı artık, kopartmak iş değil altını doldurarak gidecek ,olacaklara göre çok iskontolu ve bırak öyle kalsın)
Konu yatırımcı olmak , daldan dala atlayarak portföy büyütülemez, aksine zaman içinde eridiğini anlarsın.
Yatırım yapmak konu, yatırımcı olmak, portföy oluşturmak.
Umarım zaman içinde ne demek istediğimi anlarsın komutan.
Yoksa iyi şeyler olmayacak, böyle 20/30 kademeye para kazanmaya çalışırken.
marshall
Piyasa Değeri(TL)3.770.000.000 Özsermaye(TL)*97.050.191 Sermaye(TL)10.000.000 Net Kar(TL)12.890.129
polho
Piyasa Değeri(TL)3.246.380.000 Özsermaye(TL)*1.454.766.354 Sermaye(TL)758.500.000 Net Kar(TL)30.409.550
Ben marshala 35 liraya pahalı derken çarpı 10 üzeri yaptı.
En büyük yanılgım.
gecenin bu vaktinde iyi gider.
https://www.youtube.com/watch?v=KF0QoRLzqFA