Moodys'in not düşürmesi sonrası CDS'lerimiz artışa girerse yerli eurobond fonları sıkıntılı olacaktır.
Printable View
Moodys'in not düşürmesi sonrası CDS'lerimiz artışa girerse yerli eurobond fonları sıkıntılı olacaktır.
Arkadaşlar enteresan bir şey var ne dersiniz? akportföyün yatırım plus sayfası geçenlerde burada önerilmişti. ben de girip bir baktım. fakat 10 kadar fon öneriyorlar, hepsi kendi fonları... buna bir itiraz yok ama bu fonların arasında AFT yok... uzun yıllardır en çok getiriyi sağlamış fonu öneriler arasına almıyorlar... üstelik kendi fonları... bu nasıl bir mantık anlayabiliyor musunuz? AFS ve AFA var mesela ama AFT asla yok... ne dersiniz?
Bu benim de dikkatimi çekti ve aftyi portfoyden cikardim
Diğer tarafa yazdımdı ama burayada kopyalayımki havada kalmasın olay.
Yatırım Plus'u ben yazmıştım.
Hatta o yazımda da AFT konusuna değinmiş ve şöyle demiştim.
Demekki Nasdag'ın anormal derecede yükseldiği, balon olduğu kanısına varmışlarki öneriler arasına almamışlar.
Nasdag'ın son 5 yıllık grafiğine bakarsanız ne kadar anormal bir balon olduğunu göreceksiniz.
Ne zaman patlayacağı da meçhul.Patlama riskini almamışlar demekki.
[QUOTE=myfinans;4755688]Diğer tarafa yazdımdı ama burayada kopyalayımki havada kalmasın olay.
Yatırım Plus'u ben yazmıştım.
Hatta o yazımda da AFT konusuna değinmiş ve şöyle demiştim.
Demekki Nasdag'ın anormal derecede yükseldiği, balon olduğu kanısına varmışlarki öneriler arasına almamışlar.
Nasdag'ın son 5 yıllık grafiğine bakarsanız ne kadar anormal bir balon olduğunu göreceksiniz.
Ne zaman patlayacağı da meçhul.Patlama riskini almamışlar demekki.[/QUOT
buradan da teşekkürler.:)
21 bin küsür müşterisi olan bir fonu öneriler arasına yüzde 5 de olsa almıyorlar... bu gerçekten balon beklentisiyle izah edilecek bir şey gibi gelmiyor bana... o zaman herkes çıksın bu fondan müşteri sayısı 5 bine düşsün... bunu mu istiyorlar sizce?
Çünkü aft yeterli doygunluğa ulaşmış, belki pay adedi cok az kaldı, bence teknoloji hiç bir zaman balon olmaz, şişer yenisi çıkar tekrar şişer,yeni birşey üretir ytekrar şişer, üretim sürekli ve yenilendiğinden patlamıycak bir balon olarak şişmeye devam ederRedmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
son 5 yılda teknolojinin geliştiğini görmesek evet büyük bir balon. aynı 2000 dotcom'u gibi. ama o zamanki amazon'la şimdi amazon kıyaslanamaz bile.
amazon'un çalışan sayısı 2015 yılında 150.000 iken bu şubat ayında 1 milyon çalışana ulaştılar. bu ölçüt değil ama teknoloji pazarı yedire yedire büyüdü. 5 sene önce akıllı telefon almak bazıları için hayaldi ama şuan gereklilik oldu. pazarda büyük bir balon olduğuna inanmıyorum. düşmeyecek demiyorum ama hala bana göre genel trend devam ediyor. pandemide bile büyümeye devam ettiler. bunları tek durduracak olan devletler, yasaklamalar.
Teknoloji asla balon olmaz mi :) Dot-Com olayını bir araştırmalısınız.
Tum uzmanlar basta Nasdq'a kote tum teknoloji şirketlerinin bir duzeltme yapmasini bekliyordu.
Son 10 günlük perf. Ak portföyü hakli çıkarıyor. Şimdilik.
Bu arada Ak yatırım ve is yatırım'ın çok guzel podcastleri de var. Faydalı isler yapıyorlar.
Ve bence objektifler. Muhattap olduğu kitle ucuz esnaf numaralarını yutacak kitle olmadığının farkindalar.
Aft seçime kadar bence yükselmeye devam edecek. Secimde bir düzeltme daha sonra yükselmeye devam edecek. Altına nasıl parasal genisleme yaradıysa teknolojiye de yarayacak
IPJ portföyünde Nikola var mıydı?
İlginç bjr hikâye.
https://twitter.com/yurtdisihisse/st...152303105?s=19
Nasıl para kaybedilir? Darphane emagaza dan alışveriş yapanlara sorun. Devlet paranın üstüne yatmaz herhalde. :-)
https://www.sikayetvar.com/darphane/para
bugün viop kontratlarını inceleme fırsatım oldu
gecen hafta bahsettigim gibi TEB short taraf agırlıgını azaltıp LONG pozisyonunu artırmış
MERRILL ve yabancı yatırımcı kurulusları zaten yan tahtalarda 2,5 haftadir pozisyonu koruyor
tek korktugum YAPI KREDI algosu
inşallah pozisyonunu korur ve endeksi bozmaz
herkese iyi pazarlar
DBH hakkinda bilgisi olan varmidir ?
Agresif olarak nitelendirebileceğimiz yerli tahvil içeren eurobond fonu.
Hareketleri sert olur.
Moodys'in not düşürmesi sonrası CDS'imiz yükselir ve üstüne üstlük kur da baskılanabilirse bu fon ciddi zarar yazabilir önümüzdeki günlerde.
Ama CDS'lerimiz düşüşe geçtğinde getirisi güzel olur.
Türkiye cds leri 560-570 olursa türkiye eurobond alinabilir
Açıkçası merak ettigim fon IPB'idi grafigi baya garip :)
İyi akşamlar.. İş yoğun olduğu için ilgilenemiyorum. Hangi portföy şirketini önerirsiniz? İş portföy on milyonluk müşterilere bakıyor fon almak için bile.. hepsi böyle mi?
sua bey napıyorsunuz ? :(
Merhabalar,
Biraz TDG alasım var ama bu kurdan girilir mi? Ne dersiniz?
SUA bey dukkani kapatti galiba :)
SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Beklentilerimi karşılayamayan Gma'ya bugün itibariyle satış verdim. Bundan gelecek meblağı benzer getirilere sahip fon sepeti fonlarında değerlendirmeyi düşünüyorum.
Yatırım tavsiyesi değildir.
Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ben prensip olarak zararda satmamaya çalışıyorum, cuma günü itibariyle ancak artıya geçmişti, bugün kendisini yolcu ettim.Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
GMA üç aylıkta kötü ama aylıkta en azından SUA'nın üzerinde. Ben biraz daha tutmayı planlıyorum.
SUA’ya tekmeyi koydum, resmen rezalet bir performans sergiledi son günlerde. Uzun zamandır tutmama rağmen MK seviyesi 10’un altına düştü. Bu fona noldu da böyle oldu acaba?