endex saatlik bar
ters çekiç yapıcak galiba..haydi hayrlısı battık ya işte bir umuttur yaşamak..:vk:
Printable View
endex saatlik bar
ters çekiç yapıcak galiba..haydi hayrlısı battık ya işte bir umuttur yaşamak..:vk:
bu hiç değişmez...sürü her zaman trendin tersine hareket ediyor...yani ky giderken PALA dönüyor...hep ters...çok küçük bir azınlık PALA ile aynı yönde oluyor...sistemli ve disiplinli olanlar...para yönetimini bilenler ve sabırlı olanlar...
ya herro merrocular burada batmaya mahkum...imkansız yani çıkmaları...
Şortçular işiniz zor, endeks30'da gitmeyen çok hisse var bana göre de piyasa değeri yerlerde, bir gün biriyle diğer gün diğeriyle endeksi yukarı sürüyorlar
2007 den başlayan log. dirence bugün değmiş bulunuyor.benzer durum yaşanırsa buralar tepe noktaları.
ama yola devam eder burayı da aşarsa 2000 yılı yükselişine geçer.daha sonrada 2001 yılı gibi çöker.
https://i.hizliresim.com/pSNXHD.png
Endeks dolar bazlı ucuz ama bazı kağıtlar inanılmaz fiyatlara yükseldi içinde 30 kağıdı bile var,çok enteresan günler bizi bekliyor
usd longlara eklemeleri yaptik
yarin maximum seviyeye cikiyoruz insallah
7.45 subat vade ortalama ile long devam (yarin biraz daha ort. duser) ocak ayinin 2. yarisi pozisyonlarimizi kapatmayi planliyoruz
yatırım tavsiyesi değildir
bozgurt 5 dakkalığa bi baksana,
orda bişiyin hazırlığını gördüm sankim. :he:
log da baktığımızda 1994 den başlayan trend 2000 yılında yükeliş kanalını yukarı kırmıştı..kırmıştı ama 2000 de log bazında aşırı da yükselmemişti ..zaten bu kırış da çöküşün habercisi olmuştu.
şimdi de tam da bu aşamadayız
https://i.hizliresim.com/5h0e33.png
Bıst de 5 dk da1473 kırarsa aşağı 1466 kadar sarkma olabilir.
https://i.hizliresim.com/DDIQrh.png
Kırmızı bölgede DAYTRAdE cızzz bölgesi bakalım hemen yukarıya çıkacak mı
peki 2000 yılı zirvesini yapıyorsak ya da yapacaksak dolar ne yapar..yani 2000-2001 de ne yapmıştı dolar
bist100 2000 yılı ocak ayı başında en yüksek yükselişini tamamlamış , sonra aşağı zikzaklarla tepe sürecini bitirerek 2001 düşüşünü başlatmış..ve yine tam da 2000 yılı ocak ayı itibari ie dolar 0.67 den kalkıyor 9 ayda her ay yükselerek 2.5 kat yani 1.70 e çıkıyor..
ve sonraki süreçleri biliyorsunuz..
aynısı mı olur farklısı mı olur bilmiyoruz ama geçmişimiz böyle..
Dakikalık gafik çok yanıltır biliyorum ben PULLBACK nasıl gelişir biraz da onun eğitimi gibi kendimi çalıştırıyorum siz bana bakmayın lütfen..
https://i.hizliresim.com/AtRfBe.png
Bu şekilde bir poh olmayacağını işlem yapabilmek için belki çok bekleme pahasına önce endeks sağlam bur düzeltme yapması gerek diye düşünenlerdenim
ama bu sade benim teknik durumu göz önüne almadan kafamdan ürettiğim bir sanaryo
“ 1598,7X yaptık poz ortalamayı.. Görüntü uzlaşmalık hayırlısı artık bakalım ?? “
SPOT TÜM
https://r.resimlink.com/exfqHWK.png
Mal giymetli...marginide vurdu..
675 sort bu actiklarimla bi şans deneyelim
Viop işlerinden bağımsız
Yeri olan imkanı olan, evinin önüne bağına bahçesine ağaç diksin lütfen.
Gidişat iyi değil. Tüm uzmanlar büyük kuraklık öngörüyor
2025, 2030 dan sonra su sorunu öngörüyor
Suyun olmadığı yerde Kuraklık olur
Hastalık olur
Bence devletimizin ilk sorunu
Su olmalı.
Su, kuraklık, hastalık, yeşil alan
Valla İstanbula göç yasağı mı gelir, zaten bildiğim de Resmi olarak İstanbul göçe yasak şehir, ne bilim imar lar mı kısıtlanır
İstanbulda tüm yaşanlar 2-3 ay
Ağaç dikme kampanyasımı yapar bilemiyorum lakin öncelik İstanbul sonra tüm yurdumuzda ağaç dikmemiz lazım.
Uydu fotoları yeşil alanların ne kadar çok azaldığını gösteriyor.
85 ya da 86 de bi kar yağmıştı İstanbula sokağa çıkamamıştık metrelerce..
90 larda, hatta 2000 lerin başlarında da güzel kar yağıyordu
Bu son 10-15 yıldır bu küresel ısınma muhabbetleri vs
Maçlarda diyorlar ya, bahardan kalma bir hava, şu an Aralığın sonu ve İstanbul sıcacık. Allah sonumuzu hayr etsin, ne diyim
İstanbulun nüfusu resmi 16-17 milyon diyorlar, kaçak köçek yaşayanlar, Suriyelisi, Afganı desen gayriresmi
20 milyon vardır. Barajlar bomboş
Kar, yağmurda yağmıyor.
Herkes kulağının üstüne yatmış.
1 hafta evlerden musluklardan su akmasın bakıyım, görücem ben ahaliyi. Bizim nesil yaşadık, 1-2 hafta su akmazdı, belediye araçları ya da kuyudan su çekerdik.
Valla gidişat hiç eyi değil. Su yoksa
Kuralık ve Hastalık olur.
İstanbula göç, istanbulda inşaat ve İstanbulda yeşil alan. En büyük ilk sorunlar..
Yeri olan imkanı olan, evinin önüne bağına bahçesine ağaç diksin lütfen.
kanal istanbul gelecek tüm sorunlar bitecek. :he:
Bu forumda şortçuların yazmasıyla endeks düşseydi ohhhoooo neler neler olurdu
Çeşmelerden su akmadığı zaman, mis gibi iki havalimanı dururken üçüncüsünü yaparak ve devamında 3. köprü ve otoyollarla yok edilen kuzey ormanlarındaki yüzbinlerce ağacı hatırlayınız
Garan palası tekniğin mükemmel. 10.30 ile dans ediyor. Kırdırırsa hacimli ve sert bir yukarı bar çok can yakar
Mi Note 10 Lite cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
bu kanal istanbul procesi aptalca bir procedir.
düşünün zaten ırzına geçilmiş bir şehrin tam ortasından hiç gerek yokken
birilerinin keyfi istiyor diye 200-300 metre genişliğinde kanal geçirilecek..
sonra da karşıdan karşıya geçmek için en az 10 tane köprü yapılacak..tam bir komedi.
bu proje 7-8 yıldır zaten arap ülkelerinde emlak projesi olarak pazarlanıyor..
interneti araştıran görür. güvenlik gerekçesi halka söylenen bir yalandır..
planlanan kanal boğazdan çok çok daha dar genişlik olarak.
kaldı ki eğer güvenlik problemi varsa herkes bunu anlayacaktır geçiş sıklığına kısıtlama getirirsin ki
zaten bunu yapabiliyorsun.. bu olay sadece rant ve kibir procesidir..
vesayet rejimi olduğu için haklı itirazlar dinlenmiyor "biz yaptık oldu" deniyor..
en son benzer facia 130 milyar dolar rezerv satarken yaşandı.. bir başkası ise 10 milyon mültecinin ülkeye alınması.. her kararları Türk halkının zararına oluyor..