hem kimya tarafýnda hem kaðýt tarafýnda kapasiteler bu yýl devreye giriyor , umarým herkesi memnun eder
Printable View
hem kimya tarafýnda hem kaðýt tarafýnda kapasiteler bu yýl devreye giriyor , umarým herkesi memnun eder
Alkim Kimya olarak 2021 yýlýn son çeyreðinde devreye aldýðýmýz Potasyum Sülfat Üretim Tesisimiz de bu anlamda enflasyon muhasebesi uygulamasýnýn etkilerine maruz kalmýþtýr. Tesisimiz 2024 yýlýnda bir önceki yýlýn yaklaþýk 2,5 katý oranýnda bir üretim gerçekleþtirdi. Elbette nihai hedeflerimize henüz ulamýþ deðiliz. Tesisin Üretimi geçiþi sonrasýndaki 2 yýllýk dönemde, potasyum klorür tedariki noktasýnda yaþadýðýmýz sorunlarý aþmýþ durumdayýz. Bu süreçlerde eþ zamanlý olarak satýþ kanallarýmýzý mevcut-potansiyel müþterilerle yapýlan bire bir görüþmelerle, sýklýkla yapýlan ziyaretlerle, ürün tanýtýmý ve fuar organizasyonlarýna yaptýðýmýz katýlýmlarla geniþletiyor, bu konudaki kabiliyetlerimizi günden güne artýrýyoruz. Ürünümüz organik yapýsý, zengin potasyum
3
içeriði ve %100 suda çözünebilme özellikleriyle dünya çapýnda müstesna bir gübre ürünüdür, kullanýmý gerek yurt içinde gerek yurt dýþýnda günden güne artmaktadýr. Üretim kabiliyetlerimizi 2025 yýlýnda daha da yukarý taþýdýðýmýzda, potasyum sülfatýn hem finansal hem de sürdürülebilirlik anlamýnda Þirketimize çok önemli katkýlar saðlayacaðýný görüyoruz. Sodyum sülfat ve tuz operasyonlarýmýzda süreçlerimiz geçtiðimiz yýllarda olduðu þekilde devam etmektedir. Bu ürünlerimizdeki potansiyelimizi de azami þekilde kullanma noktasýnda Yönetim Kurulumuz ve çalýþanlarýmýz gerekli çalýþmalarý titizlikle sürdürmektedirler.
Yazýnýn baþýnda bahsettiðim hususlarla birlikte 2024 yýlý finansal sonuçlarý ile ilgili bazý bilgileri de paylaþmak istiyorum. Alkim Kimya olarak konsolide bazda 4,69 Milyar TL gelir ve 164,6 Milyon TL net zarar ile 2024 yýlýný tamamladýk. Alkim Kimya özelinde finansal borcumuzun olmayýþý ve net nakit pozisyonumuz, Alkim Kaðýt’ýn da yatýrým sürecinin son aþamasýnda olmasýnýn grubumuz adýna 2025 yýlý ve sonrasý için bir avantaj teþkil ettiðini düþünüyorum. 2025 yýlý ve sonrasýnýn Alkim Kimya adýna daha önce yapýlan yatýrýmlarýn ve çalýþmalarýn meyvelerinin toplanmaya baþlayacaðý dönemler olacaðýný öngörüyorum. Bunu baþarabilmek adýna Yönetim Kurulumuz ve çalýþanlarýmýz var güçleriyle çalýþmaya devam edecektir. Bu baþarýlara ulaþmayý hedeflerken gücümüzü siz deðerli hissedar ve paydaþlarýmýzdan almaya devam edeceðiz.
2025 yýlýnda da tüm paydaþlarýmýz için deðer yaratma, yurt içi ve yurt dýþý operasyonlarýmýzý büyütme, kalite odaklý üretim ve hizmet anlayýþý ile sektörümüzde küresel bir oyuncu olma hedefimizi gerçekleþtirme gayreti içinde olacaðýz. Þirketimiz ayný zamanda yüksek ihracat performansý, istihdama katkýsý, çevreye duyarlýlýðý ve sosyal duyarlýlýk anlayýþýyla ülke ekonomisine önemli katkýlarda bulunmaya devam edecektir.
Deðerli paydaþlarýmýza, kýymetli müþterilerimize ve kararlýlýkla yürüdüðümüz bu yolda bize her zaman destek olan hissedarlarýmýza Yönetim Kurulumuz adýna þükranlarýmý sunuyor, saðlýk ve esenlikler diliyorum.
M. Reha
2024 yýlýnda 72.424 ton sodyum sülfat ve 7.144 ton potasyum sülfat yurtdýþýna ihraç
edilmiþtir. Ýhracatýmýz 8,7 Milyon USD ve 2,6 Milyon EURO olarak gerçekleþmiþtir.
Yurt dýþý satýþlarýmýz; satýþ yapýlan ülkenin ve müþterinin durumuna göre vesaik mukabili, mal mukabili, teyitli akreditif veya mal bedelinin yüklemeden önce peþin alýnmasý ile yapýlmaktadýr.
Nasýl bir hisse bu ya hep mi hüsran olur
Burda sýkýþan kalan kiþilerin paralarýný pul ettiler.
onun bunun gazýyla buraya gelen hüstatlarý duman ettiler.
Bir zamanlar amiral gemimdi gercegi görünce filika yapmistim iyide yapmisim :)
bu burda sürünürken diger hisseler 10*20 x yapti :) thy bile 7 tl den 330 tl geldi :))))
Doðru zamanda yanlýþ hisse paraný pul eder. Ama þimdi zamaný geldi diye düþünüyorum. 25 yýllýk potasyum sülfat hayali gerçek oldu. Son çeyrek 7k ton üretim var. Üretilenler de satýlýyor. 2025 yýlý için 50k tona çýkabilirler ise yeni bir hikaye doðar. Alka'nýn kapasitesi de Haziran ayýnda artacak sanýrým. Hakkýmýzda hayýrlýsý.
Yatýrým tavsiyesi deðildir.
DFG tarafýndan yorumlanan Alkim Kimya ( ALKIM ) Bilanço Yorumu 2024-Yýl Sonu ( 4. Çeyrek ) :
https://www.youtube.com/watch?v=e7FTZoCWby0
Ýyi seyirler.
hissede doðru düzgün adet yok , fonlardan biri alýma geçse zorlanýr
þirketin hem kendisi hem iþtirakinin bütün satýþlarý dolar bazlý
Ýyi kar eden bir þirketti, kârlýlýðý çok düþtü.
Enflasyon maliyetler yükselmesi iç piyasa kârlýlýðýný olumsuz etkilemiþ olabilir. ve dýþ satýmda da dövizin ülkedeki enflasyona göre çok aþaðýda kalmýþ olmasý ihrac karýný da düþürmüþtür.
Grubun borsada ayný nitelikte üç þirketi var hepsi birleþtirilse daha güçlü sinerji oluþur ve borsada varlýðý derinleþir
döviz yükseldi , TL bazýnda cirosu arttý aslýnda ama piyasanýn haberi yok
potasyum fiyatlarýnda da bir kýpýrdama var diyorlar bilgisi olan ?
Yatýrýmcý iliþkilerine sorduðumda bu sene 33-35 bin potastyum sülfat üretim beklentisi var. Karlýlýkta beklenti 2.yarýyýldan sonra iyileþme ve sodyum sülfat satýþlarýndaki düþüþü potasyum sülfatýn artýþý ile dengeleme beklentileri var.
aylýk olarak bakmak lazýmmýþ , hedef aylýk +4 ton üretmekmiþ belli bir ivme yakalanmýþ eleme sorunlarýný yavaþ yavaþ çözdüklerini söylüyorlar.
bu arada dövizdeki artýþ hep þirket lehine geçen yýl ort 32 den sattýðý ürünleri bu yýl +38 ortalama üstünden satýyor.
Anladýðým kadarýyla önümüzde en erken 6 aylýk bir süre var ve fiyatlama bu yüzden aðýrdan gidip iþler finansallara yansýmaya yakýn veya yansýma ile yukarý yönlü hareket edecek. Zaman kýsaldýkça pozisyon arttýrmaya devam edeceðim ama þuan da biraz daha aðýrdan almak mantýklý gibi.
alkada ki kapasite artýþý çok yüksek , kapasite kademe kademe arttýkça çok verimli bir tesis haline gelecek daha az personel ve gider ile daha yüksek üretim yapacak.
Hazirun listesine baktim kim var yok kim yok :))
Twitterdaki ugur arslantas denen doktor fena pazarladi. Kim bilir ne komisyon goturmustur. @druars denen kisi bakin nasil cakti millete gorun. Doktor diyor bir de kendine. Fena pazarladi alkimi cok fena
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Alkimde bir kar öngörünüz var mý ? 116 milyon dolar þuan 30 milyon dolar kar yazabilirse 250-300 milyon dolarlara rahat gidebilir diye düþünüyorum.
Selamün aleyküm yurdumun güzel insanlarý, son birkaç sayfaya baktýðýmda genel olarak temelciler var gibi.. bense tekniðin güzelliðinden küçük bir miktarla paydaþlar arasýndayým :) Þahsi teknik düþünceme göre; az daha düþme ihtimaline karþýn beklemeyi göze alan için hem dolar hem tl bazlý grafikleri(uzun) fena durmuyor.. Hadi hayýrlýsý bakalým..
20 yýllýk grafiðe baktýðýmýzda pembe çizik yatýrýmcýlara genelde yardýmcý olmuþ; 2008 krizi haricinde altýnda uzun süre kalýcý olmamýþ ve bundan sekmiþ.. 2008 krizinde altýnda 6 ay civarý kalmýþ.. Bu çizginin 20 yýl boyunca güzel çalýþmýþ olmasý bize bir garanti sunmuyor tabi, sadece olasýllýk: "belki yine çalýþýr".. An itibariyle 14,66 da..
Mavi çizgimizse; "fiyat, benim altýmdaysa fazla heyecana gerek yok" diyor.. An itibariyle 16,84 te; yani öncelikle bunun üzerinde iþleyiþ baþlamadan ov-uv hayaller rafta..
Yaklaþýk 2 yýldýr 15TL civarý destek olmuþ; pembeyi de düþündüðümde 14,50-15 bana ortak olmak için mantýklý geldi :) Ancak aðanýn fiyat barlarý ile yaptýðý resme bakýnca buralardan sekme ihtimali kadar; bir süre daha mýçýyla inatlaþýp 9,xx-12,xx aralýðýnda bir yerlere kadar basma ihtimalini de göze alarak..
Herkesin bir tarzý var; misal ben stop koymak yerine, hisse düþerse paçal nerelerden yaparým diye bakýyorum.. Buralardan 100 birim açtýðým poz, hisse 9.xx lere inerse belki 250-300 birim civarýna çýkmýþ olur; ya da bu sarmaz ve kar-zarar gözetmeden gördüðüm baþka bir alýmlý güzele kapýlýr giderim :) Dolayýsýyla sonra baþkalarýna sövmemek için; kendi karakterine ve senaryona uygun davranmak lazým(yatýrým tavsiyesi deðil yani)..
https://i.hizliresim.com/lk42es5.jpg
Apocalypto filmindeki kurban sahnesindeyiz
Spekus brutus her çýkacak diyen teknik ve temelci ayirt etmeksizin biçiyor merdivendenlerden asagiya atiyor.
Sonra bir yenisi geliyor sonra bir baskasi olmadi kahveden arkadasini
Filmdeki Güneþin tutulmasi sahnesindekeki teknikciyi bekiyoruz :)
Apocalypto
https://www.youtube.com/watch?v=aG8WqEyXIyc
Çok teþekkür ederim, ama ben kurban sahnelerinden çok "5 maymun hikayesi"ni severim :) Kurbanýmýzý aldýk, Allah nasip ederse yaklaþýk 1 ay sonra keseceðiz :)
Çýkacaktan ziyade "resim fena durmuyor ama daha 9.xx-12.xx e kadar da basabilir, benim açýmdan sýkýntý yok.. esneðim; ov-uv paçal da yaparým, caným isterse kv trade de.. " þeklinde yorumladým.
Direksiyonda Spekus var, biz sadece gariban ama antrenmanlý yolcu.. Aracýna bindiysek O nereye biz oraya, nasip artýk..
Kahvedeki arkadaþlarý çaðýrmak içinse merdivenlerden beraber düþmeyi bekleyeceðiz artýk :)
dolar bazýnda 2008 yýlý seviyelerindeyiz þaka gibi dimi 0,38 cent ler
geçen onca sene üzerine hiç mi deðer katmadýn yazýk :(
Hissenin dolar bazlý tarihi:
*Halka arz sonrasý biraz yükselip hemen hemen 1 yýl içerisinde %90 düþmüþ (2001 krizi)
*Sonrasýnda in-çýk-in-çýk derken 2001 dibinden 2008 e kadar usd bazlý 20x yapmýþ ve tepe 0,39$..Bu seviye dipten büyük olmasýna karþýn halka arz fiyatýna göre kabaca 3-3.5X civarý
*Daha sonra 2008 krizinde yaklaþýk 6 ayda %80 düþmüþ, yani beþte bir fiyata gelmiþ..
2008-2020 aralýðýnda tepeler 40-50 cent, dipler 17-20 cent aralýðýnda oluþmuþ ve kabaca 30 cent civarý pivot olmuþ!!
2018 dibinden yaklaþýk 2.5 yýlda 7x yaparak tarihi zirvesi 1.35$ ý görmüþ; sonrasýnda birer yýl dip-tepe yaparak düþüþ baþlamýþ.. Ve hemen hemen 2.5 yýldýr düþüþte.. Bu bölgede güneþ tutulmasýnda kelebek gibi uçup yarasa gibi kokan -pardon arý olacaktý- vs teknik formasyon oluþumu var gibi ama þimdi fibolara falan bakmak lazým :)
Velhasýl-ý kelam kabaca %70-75 geri gelmiþ, epey de vakit geçmiþ.. Temelci arkadaþlara göre þirket batmayacaksa, ekinoks tekniks "aða epey düdüklemiþ ve atacaðý 3-5 öpücük kalmýþ" der.. Yine de bizimkiler sadece ihtimal ve olasýlýklar; en doðrusunu aða bilir ve eli ne zaman hangi fiyatlarda olgunlaþýrsa o zaman yola çýkar..
https://i.hizliresim.com/8yylp4i.jpg
Bu da usd bazlý þahsi teknik görüþüm..
Uzun vade trend desteðinde; kýrabilir mi peki?
Tabii ki :) Barlarý para(spek), bilançolarý patron yazýyor..(genelde ortak veya ayný kiþi oluyor tabi).. Ýster parmak atar, ister bal sürerler..
Bir önceki postta belirttiðim 30 cent pivotu kalýn pembe, mavi trendi kýrarsa buna kadar ve hatta alt ince pembeye kadar da teknik açýdan inebilir.. Ama buradan da dönebilir :) Tahtayý yapan ekip dýþýnda da bunu kimse bilemez! Ben sadece þuraya düþerse bunu yaparým, buraya çýkarsa þunu yaparým gibi strateji yapmaya gayret ederim.. Tabi kervanýn yolda düzülen kýsmý da illa olacak..
Yazdýklarým asla yatýrým tavsiyesi deðildir; çýkacak veya düþecek gibi bir ima içermemektedir!
Bol ve bereketli kazançlar..
https://i.hizliresim.com/44b647y.jpg
ben teþekkür ederim
5 maymun hikaysini bilirim ama söylede bir maymun hikayesi var ona bayýlýrým
linki birakiyorum, 2008 yilinda yazilmis bir yazi ama zaman üstü bir hikaye ,
https://www.dunya.com/kose-yazisi/maymun-ve-borsa/1212
Bol sabýr ve kazanç dilerim... :)
Nerden girdik bu iþe
Ne derman kaldý ne neþe
Ýçiyorum sürekli belki 10 þiþe
Ne olur geri dön eski yýllar
Para pul oldu #alkim yüzünden
Bin kere tövbe ettim
Geri döndüm sözümden
Cahillik desen deðil amma
Gidiþat çok kötü bu #alkim yüzünden
05.05.25 kapanýþ: 14,75
DÖN ARTIK
Tabii ki benim için de borsaya dair 1 numara bu köylü-maymun hikayesidir; bu sebeple biraz çilesini çekip, fiyat genelde 15-20$ civarýyken ve 50 olmasýný beklemeden maymun iþini býrakmaya çalýþýyorum :) bazen oluyor, bazen de olmuyor..
Faaliyet raporunu(2024) okuduðumda þimdilik alka hisselerinin kýsmen veya tamamen satýþ yetkisi haricinde dikkatimi çeken çok ekstra bir durum olmadý, kapasite artýþý vs saymýyorum.. Bu yetkinin bir sebebi veya hikayesi var mý acaba?
Genel Kurul Toplantýsý(10.04.2025 tarihli)
10. Þirketimizin Borsa Ýstanbul A.Þ.’de (BIST) iþlem gören iþtirakinin (baðlý ortaklýðýnýn) hisselerinden bir
bölümünün veya tamamýnýn satýþýna yönelik Yönetim Kurulu’na yetki verilmesi
Devre kesti operasyon cocuklari
Ukrayna rusya savasinin bitmesi bile olumlu etkilemedi hisseyi. Olmus, aglayani yok. Yazik
Allah senin gibi hissenin binbir turlu belasini versin. Boyle bir coskulu gunde yaptigina bak operasyon cocuklari sizi
Kimse bilanço yayýnlamamýþ
https://i.hizliresim.com/hgdlbdc.jpg
Arkýn Koraya hisse sattýðý için kýzýyordum ama söyledikleri çýktý zamanýnda yaptýðý eleþtiriler doðruymus
Up uzun yeþil mum yapacak diyenleri alalým sahneye :)))
Palacým þimdi þu modda..
https://i.hizliresim.com/86v8vqd.jpg
Önce modunu deðiþtirmesi gerek; ki bunun için anlýk görüntüyle 16.5-18 üzerinde iþleyiþ görmek gerek :)
https://i.hizliresim.com/6l2f3t5.jpg