Way ...erefiz OÇ'ları way...
Printable View
Way ...erefiz OÇ'ları way...
Berbat bilançoyu göndermeden satak şu malları dedi bu patron bozuntusu OÇ.
Kusura bakmayın ortaklar, ben böylesini görmedim...
eski çamlar, yeni bardaklardan kendine orman yaptı, oydukça oyuyorlar..borsanın dinamikleri degişmez, sadece yeni gelenlere algılardan büyük bir ağ yaptılar avlanıyorlar...ortak, patron satışı yapanlar: alarko,astor ,kcaer ,sasa ve çoğu enerjiler , tümü darmadağın oldu..borsa aynı borsa ,kurallar hep aynı ,sadece kurbanlar degişti..
Yazık
Nokta
Kafalar çok karıştı çok ilginç şeyler olacak gibi..
Borsa İstanbul’un gerçek yüzünü öğrenmek isteyen bu hisse üzerine yoğunlaşabilir..
Odaş burdan gelen paralarla geri alım yapmış 14 milyon tutarında
Kötü bilanço geleceğini zaten bilen patron şirket ODAS, fonlara ve portföy yönetim şirketlerine malı çaktı, şimdi de satış fiyatı olan 15,35’in altında mı toplayacak?
ODAS, 15,35’e sattığı malın 14 milyonluk bölümünü daha yüksel bir fiyattan geri aldı mı diyorsunuz?
Çok saçma değil mi? Külliyen zarar edilen bir iş olmaz mı?
Yemin ediyorum eğlenceli. Malda bekliyoruz mal gibi.
Bakalım ne olacak?
[emoji23]
Borsadan anlaşan zaten buraya bu kadar para baglamazdin, enflasyonist ortamda bana da sana da girdi. Bu lavuklarin ne mal olduğunu söyleyen adamlari küstürdun ve adamlar haklı çıktı. Sn hissedar da bunların ne mal olduğunu söyledi, özelden de konuştuk biz onunla. Biz bir dediysek sen bin kez surdan aldım burdan sattim. Yahu kaç kuruşluk faydan oldu buraya, sürekli uçacak algısı. Bir halt bilmedigin belli. Ha İnşallah senin gibiler bile kazanır bu adi hissede ama sırf elinde var diye de hisse pazarlanmaz. Bence ailenin parasini çar vur eden sensin. Bin tane yazın var ne kar ettin bu hissede ;)
Sürekli surdan aldım burdan sattim geyiğini özelden birbirinizle yapabilirsiniz. Bunu bile anlamayan bir saygısız herif ,insanlarin negatif yönlü telkinini susturmak için yok patronun adamison yok bilmem ne. Ama hep negatif yönü soyleyenler hakli çıktı. Ama belli ki fonlaniyor hala yaliyor
Herkes kendi parası ile, kendi aklını kullanarak yatırım yapıyor. Kâr de kişinin kendisinin zarar da.
Yapılan yatırım için bir de burada herkese hesap mı verecek millet.
Ne tuhaf yazılar yazılıyor burada.
Biz ses etmedikçe algının kralını yapiyor sonra da amacin farklı ayağı yapıyor pis herif. Hirsizin yalakası. Neyse hisse pd dd düşmüş o da enteresan
Allah'ın hıyarı yok aldım yok sattım her bku yazacak ama bize algı yapma diyecek. Yok öyle dava. Bin tane yazı yazmış 970 tanesi aldım sattim. Foruma katkısı olan iki üç adam vardı bu tipler yüzünden gittiler. Aldım sattim yazmasinin foruma katkısı nedir ? Biz bir yaptık bu bin. Ha utanmadan da bilgi ve veri paylasana yazma diyor. Çok enteresan. Yok şu kadar lotum var yok bilmem ne. Bize ne gerçekten? Çoğu da yalan
senin derdin ne?
onu söyle.
farzedelim. para kazanmadım.
SANANE
SEN KİMSİN.
Biliyorsan söylersin millet senden istifade eder.
bilmiyorsan benden farkın yok.
sen hangi sıfatla bana sırnaşıyorsun
senin bana laf söylemeye hava atmaya TATAVA YAPMAYA YETKİ VEREN Mİ VAR.
ŞURDA SENİN NE YAZDIĞINI NE OLDUĞUNU HİÇ SORDUNMU.
SORMADIM. VE BENİ İLGİLENDİRMEZ.
BANA BAK,
SEN BANA SORU SORACAK BİRİ DEĞİLSİN.
TERBİYENİ TAKIN.
BU SON OLSUN.
PİSLİK YAPMA EFENDİ EFENDİ NE YAZACAKSAN YAZ.
BANA BULAŞMA EFENDİ OL.
Bu başlığı şu anda 24 kişi okumaktadır. (3 üye ve 21 ziyaretçi)
hürriyet, fenerbahceli, regal1
Odaş kendi tahtasında geri alım yapıyor...
Ana hissedar ya hani...
Eksik bilgi yanlış anlamaya mahal vermiş kusura kalma...
Şirketimiz Yönetim Kurulu'nun 06.12.2023 tarihli kararı ile başlatılan pay geri alım işlemleri kapsamında; Şirketimizce 21.06.2024 tarihinde Borsa İstanbul'da pay başına 9,03 - 9,12 TL arasında (ağırlıklı ortalama 9,10267 TL) fiyat aralığından toplam 14.000.000 TL nominal değerli ODAS payları geri alınmıştır.Alıntı:
Bu işlemlerle birlikte, 21.06.2024 tarihi itibarıyla geri alınan payların toplam nominal değeri 15.000.000 TL olup, bu payların sermayeye oranı %1,0714'e ulaşmıştır.
OHOOOO, Daha fon nedir ondan haberin yok, kalkmış bide ahkam kesiyor, neymiş fonlar bu hisseyi alacak kadar şaşkınmış. şaşkının kim olduğu ortada,
fon denince tefas fon sanıyor.
93 milyonu alan fonlar bunlar.
tanıyormusun bi bak bakalım
ACP BLS FNY HLY IYF IYM OYA TRA TVM YKR
senin ciddiye alınacak yerin yok.
ilk baştan bu yorumunu görseydim hiç cevap bile vermezdim. hadi ordan
Elimde 1 lot dahi bu hissseden yok. İyiki yok. ODAS bu şirketin patronu ve bilançonun açıklanacağı güne şirketin yaklaşık % 10 civarında hisseyi fon lar sayesinde yok pahasına satıyor. Bir bakıyorsunuzki aynı gün hisse ciddi anlamda değer kaybediyor ve aynı gün açıklanan bilançoda ciddi zarar. EY SPK SEN NE İŞ YAPARSIN BİZLERE AÇIKLARMISIN. YEMİN EDİYORUM SÖZÜN BİTTİĞİ YER. Ben patron olacağım ve iştirakim olan bir şirketin hisselerini düşük fiyattan birilerine satacağım ve aynı gün iştirakim olan şirket kötü bir bilanço açıklayacak ve bende hiç bir şey yokmuş gibi işlerime devam edeceğim. Bu duruma SPK hiç bir şekilde müdahale etmeyecek. Hiç olmazsa bilanço açıklandıktan sonra fon lara hisse satışına izin verseydiniz. Küçük yatırımcının daha bilinçli işlem yapmasına imkan verirdiniz.
bugünkü satışlardan küçük yatırımcının %10 bile hisse aldığını sanmıyorum.
5 milyon lotu 3-5 dakikada alan ky tanımıyorum.
geçen haftaya gelene kadar kademelerde ne alan vardı nede satan.
birden satanın alanı da hazır yüksek bir hacim aynı gün 17 ler sonra 15 lere çakıl.
bu performansta ky nerbunun neresinde olabilirki
ondan öte, zaten 1 senedir diplerde, hiçbir yerde hakkında iyi haber çıkmadığı gibi, çıkmasınıda istemeyen bir şirket söz konusu. bütün bu yapılanların fake olduğunu düşünüyorum. bilinçli davranışlar bunlar.
SPK, bu tarz manipülasyon işleri ile ilgilenmiyor. Onların görevi başka. Görevi ne derseniz ben de bilmiyorum.
Merak ettiğim şu; Bu fonlar 93 milyon hisseyi neden aldı? Bu fonlar, şirket patronu ile ortak hareket etti. Yani onlar da manipülasyona ortak oldu. Eğer uzun vadeli yatırım için almış olsalardı, aynı gün bu derece yüksek bir hacim olmazdı. 15,35’den iskontolu alıp, en kısa sürede bu fiyatın üzerinde sattığımız kar demiş olamazlar çünkü öyle bir hacim yok.kime satacaklar?
Patron, fonları basamak olarak kullandı gibi duruyor. Bu hisseler birilerine belki de yine kendilerine devredildi/devredilecek. Pazartesi günü operasyon devam edecek gibi görünüyor. ODAS, bu satıştan gelen parayı ne yapıyor?
Kendi hisse geri alımında kullanmış bir bölümünü. Paranın bir bölümünü de 15,35’in altına çekip, CANTE alımı için kullanır mı bilinmez.
Şeytani bir plan var ama detaylarını bilmiyoruz.
KY, nin iki seçeneği var: Ya lanet olsun diyip zararına satacak ya da bekleyecek.
SPK dediniz çok güldürdünüz beni.
Angola’da veya benzer bir ülkede olsak ülkenin SPK’sı mutlaka devreye girerdi.
Bizde kuzuların sessizliği.
[emoji23]
Çok şükür elimde 210,000 tane Cante var.
Borsa da PARA KAYBETMEK istemeyenlere bir tavsiyem olsun.
sermayenizin yarısı hissede yarısı da nakit fonda olsun.
Hiç bir şekilde bu oranı bozmayın.
nakit %40 a düşerse
hemen hisse satın.
Borsadan en çok kazanç son 1/4 nakittedir.
Bunu yapmadığınız müddetçe borsa size para vermez.
Burada koyun gördüğünüz zaman,
kafanızı çevirip tekrar baktığınızda,
koyunu göremiyorsanız,
onu 4 ayağının üzerinde giden koyun olarak aramayın,
mangalların üzerinde arayın.
bu çözümlemenizi canteye bağlarmısınız?.yerde ciddi operasyon yemiş ve belirsizliklerle dolu bir cenaze var,usd bazında 2 yıllık dibinde ..son olanlara dair neden fikrinizi söylemekten kaçınıyorsunuz? polemige girmeden sizce olup biten nedir ? aksi halde elinizde hisse olduğu için pskolojik olarak hisseyi savunuyor/pazarlıyor konumuna düşüyorsunuz..yaptığınız al satı, sat alı herkes yapıyor bu fikir vermiyor ,öngörünüzü paylaşın kurtulun,yoksa verdiginiz görüntü hiç hoş degil..
Cante ye mart 2023 te 20 tl den girdim o günden beri al sat tayım. duruma göre her 30 kuruşta, genel olarak her %2,5 da al sat yapıyorum. son örnek mayıs ayından bu perşembeye kadar 30 kuruş.ile al sattaydım. cumadan itibaren %2,5 al sata geçtim. tahtayı her 2,5 aşağı yukarı aldığında hisse alıp sattım.2023 yılında taşıma maliyetini çıkaramadım. fakat elimde hisse 80 bin civarında olduğu için. parasal fonlarda idi param.o takviye etti. bu cuma günü paramın yarısı ile canteye geçtim. faizlerin yükselmesi taşıma maliyetimi hafifletti. hisse savunan veya uzak duranlar para kazanamaz. bist 100 deki her hisse para kazanır. şimdide bedelsizi bekliyorum. bu tahta odas ve bu her zaman para kazandırır. canteye girmeden garan da idim. hisse nette bütün orada yaptığım işlemleri. kademe sistemi olarak. nasıl alıp sattığımı anlattım. TSKB de çok açıklayıcı bir anlatım yaptım. ismimden gidip yazılarıma ulaşabilirsiniz. burada bir daha altını çizeyim. paranızın yarısından çok hisseniz olursa borsa sizden yer. elde tutulan çok hisse hırs tır.
konuya gelirsek. ne olup bittiği hakkında bildiğim özel insider bilgi yok. odas ve cantede iyi para kazanmış biriyim. bu güne kadar. bilinmedik beklenmedik bir hareket yapmadı (bana göre) agresif bir yapısı var aynı gün +10-10 yapabilen bir hisse. odasta iken brüt takas tan çok para kazandırdı. sanırım bedelsiszden sonra o serileri buradada yapacaktır. ortada fabrika var mı var. borcu yokmu yok. gerçek olur yada olmaz. satacak hayalleri hikayeleri var mı var.zaten hisseden başka bir isteğim yok. gerisini ben hallederim. konu bu arkadaşım
hoş olmayanın ne olduğunu söylerseniz. bana katkınız olur. sanırım bana yardımcı olursunuz.
kimsenin benim gibi sistematik al sat yaptığını sanmıyorum. bunu öğrenmesi gerekir. ben sattım aldım değil konu. elinizdeki bütün hisselerin siteme girdiği al sat fiyatları belli standart say ile yapılması gerekir.
Epey adım geçmiş, haliyle cevap hakkı doğduğu için yazıyorum...Yoksa borsa ile işim (az biraz PRKME haricinde) tamamen bitti ve piyasayı eskisi kadar yakından takip etmiyorum...Başlıkları da iş güç yokluğundan öylesine okuyorum...Bu bakımdan yazdıklarımın herhangi bir görüş, öneri ya da tavsiye niteliğinde olmadığını özellikle vurgularım...
Benim CANTE pozisyonumu kapatmam tamamen stratejik bir zorlama ile oldu...Yani bıkma, küsme vb duygusallıktan değil...O dönem fiyatlar hemen hemen aynıydı ve BRKSN'da bir miktar pozisyon açmıştım...Adamların hunharca satışlarının hepsini tek başıma karşıladım ve en sonunda (Keko ve bir kısım arkadaşının tahtaya gelmesi de etkili oldu) tahtayı yukarı sürmek zorunda kaldılar...Sonrasında gayet güzel bir kar ile tüm pozisyonlarımı kapatıp BES'e geçiş yapmaya başladım...Halen de peyderpey fon alış satışları ile o mecraya yatırım yapmaya devam ediyorum arkadaşlar...Çünkü bu yapay zeka ve algoritmik emir tabanlı borsa beni haddinden fazla yormaya ve sağlığımı olumsuz etkilemeye başlamıştı...Şimdi kafam gayet rahat, iyi yapmışım...Geç kaldım ama olsun...
Hisse senedi piyasası (hesap açılırken bir sürü anket ve sözleşme doldurulmasından da belli) yüksek riskli bir piyasadır ve riskin en büyüğü kötü niyetli patronların varlığıdır...Bu, küçük yatırımcının temel handikabıdır çünkü hiç bir yeri doğru olmayan, tamamen çeteler tarafından yönetilen bir devletsel yapıda Allah'tan başka hiç kimsemiz yoktur...Çok yorucu bir durum ve vücudum artık bu yorgunluğu taşıyacak dinçlikte değil...
Buradaki herkese bol kazançlar diliyorum...
Saygı ve hürmetlerimle
Sadece şunu tavsiye edebilirim ki, kameralar eşliğinde namaz kılıp, bir eli secdede diğer eli yanındaki din kardeşinin cebinde olan ahlaksız bir güruh için hiç kimseyi hiç bir şeyi kırmaya dökmeye değmez...Sonuçta burası bilgi paylaşım forumu ve kesinlikle hiç bir art niyet olmaksızın tüm bilgi ve tecrübelerimi oldukça yoğun bir mesai harcamak suretiyle aktarmaya çalıştım ve günün sonunda inanılmaz yoruldum...Yaptığım öngörülerin bir kısmı tuttu bir kısmı halen belirsizliğini korumakta...Neticede ben de sizler gibi sıradan bir yatırımcıyım ve bu çember sakallılar babamın oğlu ya da bir tanışım değil...Hiç işim olmaz, bilen zaten biliyor...
Yeri gelmişken söyleyeyim: Netice itibariyle SPK, ciddi bir kurumdur ve tıpkı ceza kanunlarındaki işleyiş (şikayete tabi suçlarda kişinin şikayeti yoksa, ortada bir suç varsa bile kovuşturma yapılmaz) benzeri bir yapılanması ve karar alma mekanizması vardır...En nihayetinde verdikleri kararın sonuçları o karar verenleri de bağladığı için hukuki kılıfına uydurmadan karar alamazlar...Ve şunu özellikle vurgulamak isterim SPK'nın "sadece" yatırımcıyı korumak diye bir görev ve sorumluluğu yoktur...İşverenin yani patronların da hak ve hukukunu gözetir...Bir çeşit hakem diyelim...
Tahsisli konusunda ofis arkadaşlarımın çabası ve netice ortada; geride hepsi yazılı, kayıtlı ve görebildiğim kadarı ile son toptan satış işlemi için hiç kimseden bir itiraz gitmemiş ve SPK da mevcut tebliğlerin gereği bir karar vermiş...Bütün suç kesinlikle küçük yatırımcıda...Sahip olduğu pay ortaklığının kendisine yüklediği HAK, görev ve sorumlulukları bilmemek kanunen mazeret teşkil etmez ve bu ülkede ağlamayana meme verilmez...Borsada yatırımcı olmak zor iştir hele de bizim gibi hukukun kırıntılarını arayıp bularak hak arama mücadelesi yapılmak zorunda kalınan bir ülkede...
Gayet tabiki bu yazdıklarım çok kısa vadeli grafik ve indikatörler ile trade yapanlar için geçerli değildir...Onlar kendi aleminde ve aksine bu tür alengirli işlerin sonuçlarından mis gibi para kazanıyorlar...Sermaye Piyasası genelindeki büyük resimde olan biten de zaten budur...Yazılacak sayfalarca şey var ancak anladınız siz onu...
Saygı ve hürmetlerimle
Ahlaksiz sensin Allah'ın ezigi. Sonradan görme essegi. Şu kadar lotum var geyigi yapan bir esseksin. Bize ne lan nerden aldın sattin ettigin kardan lot sayindan? Sürekli aldım sattim uçtum kaçtim. Bomboş 0 bilgi full algı galan bir sonradan gormesin. Saygısız soytarisin
Sn Hissedara ben asla negatif bir şey demedim. Özelden de sorular sormuşlugum var . Ama senin amacın belli. Algina hocamizi da cekmeye çalışan bir eziksin. Adam net şekilde dedi, şirket iyi ama patronlari kötü. Biz anlayacagimizi abladik. Sen algina devam et. Bir daha bulasma bana. Aldığın sattigin lotu da inan merak eden kimse yok
Bomboş bir adamsin. Çöp
Sn Hissedarxd; bu forma benden ve sizden başka grafik atan üye olduğunu hatırlamıyorum..trade yapan üyelere gelince sanırım bu konuda en başarılı olan da sizsiniz..bu yatay piyasada 1 ev parası (2 milyon gibi) bir kazanç sağladığınız arka sayfada duruyor.. inanın aklımdan ''mis gibi para kazanmış'' gibi bir düşünce geçmedi ki ben cante de bu kadar para kazanmadım...ben genelde, karancın bol ve daim olsun derim..
Borsada, usulsüzlüklerin haksızlıkların, hatta hukuksuzlukların çok sık yapıldığını söyleyen bir çok yazınız var..bu düşüncenize kısmen katılıyorum.. uzun vadeli yatırım yapmıyor olmamın bir nedeni bu olsa da, bir diğer nedeni, kısa zaman aralığında kazançl getirebilecek senetleri bulmak.. 1 - 1.5 ay içinde 10 -15 kat, sorgusuz, sualsiz artan senet bulmak için geçmiş grafiklere bakmak yeteri.. ancak ben teknik analiz ve tarama ile yükseliş yapabilecek senetleri gelecekte bulabilmek için 28 yılımı harcadım..kısaca alengirli işlerle pek işim olmaz.. mevcut bilgi ve birikimlerimle borsa hayatımı devam ettireceğim..
Saygı ve hürmetlerimle...
benim yazdıklarım seni niye rahatsız ediyor.
madem rahatsız ediyor niye okuyorsun?
bu yukarıdaki sıraladığın sıfatları,
kendi ni karşına alarak bak bakalım.
her insan kendini tarif eder.
kendisini ayrıntısına kadar bilir.
karşısındakinin sadece yaptığı fiilerden sıfatını tanır.
ahlaksızlık yaptın. ahlaksız dedim.
demek ki sen yukarıdaki sıfatları haiz birisin.
aynısını yüzüne dememe gerek yok.
sen biliyorsun. hayrını gör
Herkes gergin
tartışmalardan araya kaynamasın faaliyet raporu geldi 17 sayfa buyrun okuyun.
Venezuelanın V’si geçmiyor ya da ben mi göremedim?
Bu kadar da olmaz ya.
Gelir tablosunda ihracat geliri vardı
Benim en çok bilmek istedğim konu bu değinilmemiş bile.Yurtdışı operasyonun ne oldu arkadaşım bir anlat bakalım.