Selim başkan hissede suç aramayacaksın????Patronu araştıracaksın on göre hisseye gireceksin...
Printable View
Aslan abim sen hala gencerleri besle
Acsele cimbetona intemaya bak
Yeni hisse ekiz kimya 1 yıla kalmaz geçer bu çapsız patronu
Sana hatırlatayım o zaman üstadım.
Hani bu kağit 1500 lere gelece diye bir ruyamı söylemiştim.
Fakat 1000 olursa çıkar giderim demiştim özelden.
Sen ise 1000 olsa bile ben en az yarısını satmam demiştin.
Şimdi niye böyle diyorsun.
Halbuki sen çıkalı yıllar oldu
Ben ise sözümden dönmedim.
SM-G610F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Ha bir de şunu söyleyeyim sayın ank11;
Siz bu hisseyi alırken patronu araştırmış mıydınız?.
O zamanlar bana neden öyle söylediniz.
İşte bu tür yaklasımlar, karşı tarafa güvensizlik vermeye başlıyor.
Ne zaman biri burda hisseyi ovse o gun bakıyorum hisse azicik yukarı gidip dibe vuruyor.
Demek ki birileri mal boşaltmak için boyle davraniyor.
O yuzden ben kendi hislerimle hareket ediyorum.
Amma dogru,
Amma yanlış,.
NİLKİZ beyi burdan sürekli yargılıyorlardı birileri.
Bence adam hakikati söylüyordu.
Ben de o birilerine kanıp inanmiyordum.
Yatırın tavsiye etmiyorum.
Bundan sonra hicbir sey eskisi gibi olmayacak
Vesselâm
Enflasyon muhasebesi için taslak hazırlanmış 3 Kasım 2023ekadar görüş isteniyormuş
Hisse yine %1 ekside, ne rezil bir tahtadıe bu arkadaş, sabah 135.90 gördü şimdi 129, Allah akıl fikir ve vicdan versin, bedesizin de malın mülkün de yeri dibine.
Arkadaşlar yıl sonunda şirketlere enflasyon muhasebesi uygulanacakmis.
Malî tablolarda yer alan parasal olmayan kıymetlerin Türk lirası değerinin tablonun ait olduğu tarihteki değerine yükseltilmesi bizim şirketi nasıl etkiler acaba..Yorumlayabilecek olan var mı?
SM-G955F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Şayet yürürlüğe girme tekrar ertelenmez ise tabiki de olumlu olur diye düşünüyorum. Sabit kıymetlerin hemen hemen hepsi finansal tablolarda alış değerinden gözüküyor. Özellikle liman ve araziler değerlemeye tabii olursa şirketin gerçek defter değeri ortaya çıkabilir.
Şimdi diyelim ki 20 milyar bir deger bictiler.
Fiyatı direk 500 lira mı yapacaklar.?
Spk nın ALLAH belasını versin.
Adi yahudi kuklaları.
Bankofun kirli çamaşırları.
Milkete yapilan yorumlarda YTD yazmazsaniz ceza yiyebilirsiniz diyen bu kukla yağmacılar, söz konusu BANK OF olunca, kopek gibi kuyruk oluyorlar.
Neden nmnanipulatif hareketlere engel olmayıp hisselere devre kestiriyorsunuz.
Siz kimin köpeklerisiniz.
Nilkız beye sorun bu soruyu
Dün taban oldu bugünkü tepkiye bak, hep ızdırap.
tce ege limanında çalıştığım firma dolum yaptırıyor. agentaların bize kestiği faturalar tabi üstüne koyup kesiyorlardır. ama liman 100-120 usd civarı konteyner dolum parası alıyordur bence. o da limanda vgm kantarından alır başka şeyden alır kalem kalem farlı masrafları var. 19 konteyner bu ay yaptırmışız toplamda sadece TCE ege limanında yapılan. mermer dolumu orada oldukça çok yapılıyor. antalya ya yakın olan mermer ocakları bile izmir aliağa bölgesinde dolum yaptırır. çünkü antalya lokal masrafları ve navlunlar çok daha pahalıdır. mersinde sıkışıklık var oradan bile izmire gönderenler ya da gemlik yada izmit civarına gönderenler var. bir miktar aldım umarım iyi bilanço gelir.
Bugün yatırımcı ilişkilerini aradım.
Hüsnü diye biri çıktı.
Benim alanım değil dedi.
Pazartesi gelir, arayın dedi.
Neydi o beyefendinin adı.
Hele biraz da ben konuşayım.
Patrona mail atın yatırmcı ilişkileri ne yapsın ne diyecek ki
Patrona mail ile
Buy back İşbank kchol vs herkes yaptı kendi genel kurulda dedi Alsancak limanından daha değerli diye şimdi an itibari piy değeri 180 milyon dolar Alsancak milyarlarca dolar hal böyle iken SASA bile geri alım yaptı bizde alsak hem yüksek kar gelir sasa hisse alımımfan bilançoda kar patlaması patron Eggub niye almıyor bunu nasıl aklı edemez hani bizi hissesini aldık diye sevmiyor blze eziyet ama kendi niye para kazanmak istemiyor
Sonra maddi duran varlıklar acil yeter artık 2004 ten beri olacak iş değil 20 sene bu na iyi niyet demek zor kul hakkı onu talep edelim
Patrona soralım bakalım firmasını bize 180 milyon dolara satarmı
Veya halka arz edecek olsa Eggub sıfırdan halka arz olacak olsa idi kaç birkaç milyar dolara acaba kafasındaki değer ne ama işte Alsancak limanından daha değerli dedi ama borsa bu kadar bonkör iken başka bir hisse sahibi böyle dese piyasa onu hemen fiyatlar 10 kat giderdi hani çok güzel hareketler bunlar ama spek herkesi zengin etti ama söz konusu bu hisse olunca neden böyle baskı eziyet işkence bu hisseyi almak suç mu bu anormal baskı acaba inanılmaz bir yükseliş potansiyeli mi demek ki öyle hedef öyle böyle değil tarih yazacak bir yükseliş potansiyeli olsa gerekli bu baskı ondan ve zaten borsa tarihinde böyle iskontolu gizli kalmış değer tanıyan hisse yok hayatın olağan akışına aykırı iskonto var bunu gördük ve aldık suç mı
Haram olsun malı elimizden almak için bu baskıyı kuranlara ama maddi duran varlıklar güncelleme yapmayarak soek in ekmeğine yağ süren patron un da manevi değerleri yok mu bize acımıyor sanki hisse aldık diye blze kızgın mı ve insan prestij saygınlık neden böyle bir liman ı yerlerde sürünüyor ve onada kul Hakkımızı helal etmiyoruz ve yatırmcı ile helalleşmesi gerekiyor onu iletelim Hakkımız alınterimiz var ve sormak lazım maddi duran varlıklar 2004 nere 20 yıl neden bu işkence hoşuna gidiyor mu çoluk çocuk kul hakkına giriyor hem spek hem patron Allah tan korkmuyor mu hani birde utanç verici koskoca sanayici Ler en dandik hisseler bile milyar dolar iken bu 180 milyon dolar prestij yerlerde bunu soralım maddi varlıklar inadı neden amaç biz para kazanmayalım firma değeri yerlerde sürünsün diye mi bu nasıl bir yönetim ve spek nasıl vicdansızlık ve onca ortak olarak bunları dile getiriyoruz ama kulakları duymuyor neden umursamaz sağır rolü zevk mi alıyor Eggub alanlar çöp poşeti alsa parayı katlayacak pozisyonda ta kapıda çöp lerin kg fiyatı bile çok daha yüksek getiri hele böyle bonkör piyasa da bu rahatsız etmiyor mu veya günah değil mi kul hakkına bile saygısı yok mu bunları soralım bence mail atalım firmaya
Bilançoda bakalım nasıl bir rakam gelecek, ilk 2 çeyrekte toplam 214 m getirmiş, gübreden zarar yazmasa iyi.
Bilanço önemli değil ki isterse zarar gelsin şimdi pazarda bir kasa elma var ama o kasadaki elmalar hepsi çürümüş değeri sıfır ama elmalar yok ama o elmaların kasası var onun değeri var
İşte Eggub te öyle daha Eggub kasa değeri değil kasası milyarlarca dolar ama an itibari 180 milyon dolar kasa değeri bile değil yani önce 2-3 milyar dolar az bile öyle kasa değeri bulacak ondan sonra bilanço iyi Veya kötü o zaman anlamlı olacak bilanço dan önce temeli limanı gizli kalmış o kasasını fiyatlasın sonra bilanço ya göre
Milyarlarca dolar emsalleri var patron genel kurulda en az Alsancak limanından daha diyecek hemen yüzme mesafesine Socar terminal Petlim e taaa ABD den dünyanın en büyük yatırm bankalarından biri daha inşaat halinde gelecek görecek 2015 te 1 milyar dolar üzerinden ortak olacak yani daha ne diyim bu firma kasa değeri boş işlemeyen liman değeri değil hatta sadece gübre fabrikası olsa bile 180 milyon dolar komik ama ilginç olan piyasanın bu kadar kör sağır olması ilginç ama neyse şimdi sizce bilanço Zarar gelse ne olur iyi gelse ne olur ortada emsalleri milyar dolar limanlar var ama biz bilanço ya bence burda ilizyon var piyasa bu kadar bonkör çılgın fiyatlamalar var ama Eggub e gelince cimri ve o gizli kalmış değer görmezden geliyor herkes nasıl bu kadar cahil olabiliyor anlamak mümkün değil böyle bir hisse borsa tarihinde yok bu iskonto kapanmalı bilanço hikaye
Tlman 174m kar geldi hisse tavana yakın, Eggub ilk 2 çeyrekte 214 yazmıştı zaten, bu çeyrekte de 150 daha getirirse toparlanır, gübre işi bozmazsa tabi ki.
İşte neden bu hisse böyle anlaşıldı finansal okur yazar olmayan kitle burda kendi aranızda ne desek boş siz eleştirileri istekleri mail ile firma sahibine iletin maddi duran varlık güncelleme ve buy back isteyin birbirimize laf atmak yerine blr zahmet mail atın firmaya
Hisseyi biz düşürdük.
Al satçılar masum.
Elinde olmayan hisseleri satan tefeci kumarbazlar masum.
Finansal okur yazar olmayan bizim yüzümüzden hisse baskılanıyor.
Patron seni dinliyorsa DADAŞ bey bir meil at ta cevabını bize söylesen seviniriz.
Belli ki patron gizli hesaplardan al satlarla kumar oynuyor.
Yani gizli buy back yapiyor.
İnaniyorsan sen de topla ve bekle.
Bizim yapabilecegimiz bir şey yok.
Sayfada görülen 15 KAP haberinden 9 u devre kesmiş.
126.5 ta 1 lot var.
Bunlar siyonist hastalıklı ruhlar.
Kin yaptıysa sözüm ona.
Babam bile olsa.
Bunlar karaktersiz ve cibilliyetsiz...bunlar ne anlar borsadan yatırımdan yatirimcidan...bildiğin otopark isleticisi...genel kurulda haktan hukuktan bahseder...hadislerden örnek verir bu haramzadeler...Allah belanızı versin...
SM-G780G cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Dün 135 liraydı bugün 123'e kadar verdi, 12 liracık düşüş, meğer endekse çok duyarlıymış.
Gencoların hiç umurunda değil valla, varlık canavarı bir şirkete yakışmıyor hiç.
Katılıyorum
Bence de bildiğin otopark işleticisi kadar bi şey bu patron ahmet.
Ama bu sefer yakalandı
Tüm mallarının değeri ortaya çıkacak pzevengin
O medenle sadece sıkı tutunun
Bu amca gibilerin hak ettiği her türlü şeyi gitmeden bu dünyada yaşaması, iyisiyle kötüsüyle bu dünyada yaşaması dileği ile
Ne hak ediyorsan onu yaşa
Herkese diliyorum
Kendim dahil herkesin hak ettiğini bu dünyada yaşaması görmesi dileği ile
Asla ytd
Sent from my iPhone using Tapatalk
Düzeltme İşlemine Tabi Tutulacak Kıymetler:
Enflasyona bağlı olarak satın alma gücü anlamında mali tablolarda yer alan kıymetler iki gruba ayrılır:
1. Parasal Kıymetler: Ulusal para değerindeki değişmeler karşısında nominal değerleri aynı kalan ancak satın alma güçleri fiyat hareketlerine göre ters yönde değişen kıymetlerdir. Bunlara örnek olarak Kasa, Banka, Alacaklar, Borçlar, Avanslar, KDV Hesapları, Krediler, Ödenen Vergiler vb. sayılabilir.
2. Parasal Olmayan Kıymetler: Ulusal para değerindeki değişmelere rağmen satın alma güçleri değişmeyen kıymetlerdir. Bunlara örnek olarak da Stoklar, Arsa ve Araziler, Makina ve Tesisatlar, Taşıtlar, Diğer Duran Varlıklar ve Sabit Kıymetler ile Öz Sermaye Hesapları sayılabilir.
Parasal kıymetler (parasal varlıklar ve parasal kaynaklar) enflasyon düzeltmesine tabi tutulmaz. Zira bilançoda görünen parasal kıymete ait değer, bilanço tarihi itibarıyla o kıymetin satın alma gücünü de göstermektedir. Ancak bilançoda görünen parasal olmayan kıymetlere ait değerler, bilanço tarihi itibarıyla bu kıymetlerin satın alma gücünü gösteren değerler olmadığından, bilançonun enflasyonun etkilerinden arındırılmasını sağlamak anlamında enflasyon düzeltmesine tabi tutulurlar.
Enflasyon muhasebesi...SM-G780G cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bunun bölünmesi ne zaman onay alır acaba 1 ay olmuş başvuralı öyle hatırlıyorum
Redmi Note 9 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Eggub'ün maddi duran varlıkları, bilançoda, en son enflasyon muhasebesinin yapıldığı 2004 yılındaki değeri ile durmaktadır. Bu yıl sonunda yapılması planlanan enflasyon muhasebesinde Eggub'ün özsermayesinin bugüne oranla yaklaşık 30 kat artacağı, maddi duran varlıklarının ise bugünkü piyasa değerinin 6 katı kadar olacağı öngörülmektedir. Bu sebeple BİST'te enflasyon muhasebesinin en fazla fayda sağlayacağı şirket, açık ara farkla EGGUB'dür.
Enflasyon muhasebesinde maddi duran varlıklar, 2004 yılından itibaren her yılın enflasyon katsayıları ile çarpılarak hesaplanacaktır. Maddi duran varlık bilançoya hangi yıl girdiyse hesaplamaya o yıldan başlanılacaktır. Hesaplamalarda maddi duran varlığın en son bilançodaki değeri değil, bilançoya ilk girdiği tarihteki değeri baz alınacaktır.
Borsadaki şirketlerin maddi duran varlıkları, son bilançolarında gerçek değerlerine yakın olmakla birlikte bilançoya girdikleri ilk tarihteki değerlerin çok üstündedir. Bu sebeple EGGUB, enflasyon muhasebesinin en avantajlı hissesidir.
Analiz için tşk ederlm çok faydalı örnek teşkil edecek bir görüş ve bende hep bunu söylüyorum olaki güncellense borsa tarihinde görülmemiş bir iskonto ortaya çıkacak yeni defter değeri ile pd dd eksi olacak ve benzer hisseler piyasa bonkör 50-100-150 kar var iken bu eksi 30 kat diğer hisseler 50 kat defter değeri nln üzerinde iken biz sizin. Analiz doğru en az 30 kat eksi olacak tabi ytd tahmini değerler ama liman emsalleri zaten milyar dolarlık ve arsası öyle defter kalem ile hesaplama olmaz eşi benzeri yok öyle arsa bulamazsın müzayede ile su derinliği 28 metre vs vs liman imarı vs be 20 yıl önce o arsa 63 trilyon bu akla hayale sığmayacak bir durum olağan dışı siz gerçek hayata sahibinden com da 20 yıl önceden kalma ilan bulabilir misiniz imkansız dimi ama öyle bir arsa Eggub adı altında aslımda her gün borsada sahibinden satılık bu akıl mantık düşüş bu değeri bilse elinde tutan arsasını 20 yıl önceki değerden satar mı sizce burda hayatın olağan akışına aykırı iskonto var piyasa son hakka arzlar malum o kitle bu hisseyi bu gizli kalmış değeri keşfetse sizce kaç para olur Eggub
Bu kadar düşüş bilanço için hayra alamet değil, gelsin sonra anlarız hareketin sebebini.
5- Enflasyon Muhasebesine Geçmemek, İşletmelerin Vergisiz Yeniden Değerleme İmkanını Elinden Almak Anlamına mı Gelmektedir?
Bir şirketin aktifinde 15 yıl önce 1 milyon liraya aldığı bir bina bulunduğunu varsayalım. Türkiye’deki mevcut muhasebe uygulamalarına göre binalar “tarihi maliyet değeri” ile değerlenir. Yani 15 yıl önce aktife 1 milyon lira olarak kaydedilmiş olan bina, 15 yıl sonra da aktifte 1 milyon lira olarak yer almaya devam eder. Peki, bu binanın gerçek değeri, özellikle de yüksek enflasyon ortamında aynı mıdır? Elbette hayır. Söz konusu bina belki 30 milyon lira olmuştur. Öyleyse, mevcut haliyle sizin bilançonuz işletmenizin gerçek durumunu yansıtmıyor demektir. Ne yapmanız gerekir? Bu binayı en azından Yİ-ÜFE ile endeksleyerek bugünkü değerine yakın bir değerle aktifte göstermek. Peki, bunu Vergi Mevzuatına göre yapabilir misiniz? Evet. Bu konuda VUK’a geçici madde eklendi. Ama, böyle bir yeniden değerleme yaptığınızda ortaya çıkan fark matrah kabul edilip üzerinden %2 vergi ödemek zorundasınız. Yani, bilançonuzu gerçek durumuna getirmek, yatırımcılara, kredi verenlere daha gerçekçi bir bilanço sunabilmek için Devlet sizden vergi istiyor. Oysa enflasyon düzetmesi söz konusu olsa idi, bu işlemi vergisiz, VUK mükerrer madde 298 uyarınca yapabilecek idiniz. Dolayısıyla 2022 yılında çıkarılan bir Kanun ile VUK’un enflasyon düzeltmesine ilişkin hükümlerinin askıya alınması mükelleflerin vergisiz olarak varlıklarını enflasyona göre düzeltme imkanını elinden almış bulunmaktadır.
https://vergiyedair.com/2022/07/08/o...on-muhasebesi/
Şirketinizin yapısına göre bu sorunun cevabı değişiyor.
Stoklarınız yüksek, şirkette kayıtlı demirbaş, gayrimenkul vb. şeyler var ise vergi çıkar.
Enflasyon düzeltmesi ilk olarak 2023 yılı sonu tablolar için yapılacak. Bu düzeltme sonucunda çıkacak sonuçtan vergi ödenmiyor.
Ama 2024 yılı için enflasyon düzeltmesi vergisiz değil.
Enflasyon muhasebesi 2024 yılında da devam edecek çünkü;
3 yıllık ÜFE artışı > %100
ve son yıl >%10 ise;
,, Enflasyon Muhasebesi uygulanır. 2024 enflasyonunun %10'dan aşağı olması beklenmediği için 2024 yılında da uygulanacağı kesin.
Sonuç olarak; erkenden uyarıyorum :) neredeyse 20 yıldır enflasyon düzeltmesi yapılmadı. Ülkemizde sermaye eksiği malum, firmaların çoğunun sermayesi zayıf, bu tip şirketlere 2024 yılında enflasyon düzeltmesi sonucunda ciddi vergi ödemeleri çıkabilir haberiniz olsun.
https://medium.com/mali-müşavir-evre...i-7c1932ae2f25