Teşekkür ederim hocam sağolasın .bunları bı inceleyim.
Printable View
EFT limiti derken herhalde ücret ödemeden yapacağınız transferden bahsediyorsunuz . Ancak ücret karşılığı EFT durumunda ise bnkanın sizden talep edeceği miktar tam hatırlamıyorum ama 25 - 40 tl arası bir şey. Çünkü bu konuda bir açıklama olnuştu. Şahsen ben de EFT yapmıştım ve düşük bir ücret ödemiştim. Bankanız ile konuşmanızı öneririm. İlk kez fon alacaksanız PPF dışında başlangıç olarak düşük riskli değişken fonlara bakabilirsiniz. Buradan fon ismi vermek doğru değil. Mesajları da takip ederseniz bir fikir sahibi olabilirsiniz. Acele etmeyip kendinize zaman tanıyın. Bol şanslar
Şöyle soylim hocam.uygun bı getiri girdugum zaman 1 yıl 2 yıl beklerim .hissede var elimde yüzde 30 civarı filan .kalanida böyle sabit uygun bı getiri elde edersem hisse zarar etse bile burdan sabitlesin .hissede yükselirse bı kaç bedelsiz beklentili hisse ege.bfren filan o şekilde bı yaturimim var .para piyasası fonlarına baktım çok düşük geldi .onun biraz üstü arkadaşın yazdığı fonları incelicem.hisse oranı biraz düşük değişken fonlar yani .selamlar
Batı Teksas petrolünü eksiye düşürebilmelerinin sebebi , WTI kontratları vade sonu uzlaşma yönteminden dolayı idi.
Brent petrol kontratlarında vade sonu geldiğinde pozisyonda fiziki teslimat yok. Kağıt üstünde mahsuplaşıyor hesaplar.
WTI kontratında vade sonunda pozisyonu kapatmazsanız / kapatamazsanız , fiziki teslimat var. Sattıysan o petrolü temin etmek zorundasın , alıcıysan da o petrolü almak zorundasın. Yakın vade wtı da fiziki teslimata düşecek olan alıcıların da paniği ile , olay geometrik olarak büyüdü o kontratta.
emlak işine girmek isteyenler eski köpeklerle dolu mahalleye girmek istiyor. reel dünyada işler farklı, ortalık resmen 3'e alıp 5'e satmaya and içmiş üçkağıtçı dolu. denemesi bedava rasgele bi emlakçıya girin 3 oda 1 salon evim var özellikleri şu şu kaça olur deyin 600 bin liraya satarız diyor hemen yandaki emlakçıya aynı özelliklerde ev arıyorum deyin 1 milyondan başlar abi diyor rakamları abartmıyorum. çok zeki, çok uyanık, siyasi veya iş dünyası bağlantıları olan, ağzı laf yapan, tartışma ve kavga durumlarında psikolojisi yıpranmayan biriyseniz olabilir. içe dönük biriyseniz elinizdekinden de olmanız muhtemel. geçen hürriyet ekonomi sayfasında nasıl zengin oldular köşesi vardı, köylüden tarla diye aldım satış ilanını otel arsası olarak verdim 5 kata sattım diyordu bi eleman, böyle yaratıcı bi yönünüz de olmalı yani. yoksa ilkokul mezunlarıyla aynı kulvarda aşık atacaksanız ne bileyim.. şahsen ben kafam çalışıyorsa ekran başında da hallederim çizgisindeyim hala.
Tamamen vasifsiz emlacilarin elinde , yeni ve proje konutlar.neredeyse sahibinden hic satan yok artik, zaten emlakci su bu fiyata satarim diye anahtarlari almislar.
Gemlik te 200-300.e bayagi eski daire var .malum togg.oraya yakin
120 ay konut kredisi yıllık maliyet %17,5 oluyor.
%80 enflasyon ortamında cazip bir oran.
Tutan tuttuğunu öpüyor arkadaş arabasını satmaya karar verdi galerici 290 veriyor dedi 1 hafta sonra 330'a bir başka galericiye sattı tekrar kendi 530'a yeni bir araç aldı 650 veren olursa hemen satarım diyor düşünün. Sınırsız bir yükseliş var kayıp bakanımızın dediği gibi allah sonumuzu hayretsin.
Emlakçılarda aynı vasıflısı vasıfsızı yok piyasasının.
Sonucta emlakcilar gule oynaya para kazaniyor, gecen denk gelen emlakci ogretmenlikten istifa edip bu ise baslamis
Böyle yüzlercesi var. Facebook sayfalarında denk geliyorum, fabrika işcisiymiş, boyacıymış, kebapçıymış, vs birden fotoların kalitesi değişiyor, audi arabalar vsler basıyor profiii; bir bakıyorsunuz arada bir yerde emlakçı olmuş, ondan sonra Allah yürü ya kulum demiş.
ama sana gelince o 2 milyona 1 milyon diyor işte. rakamların önemi yok benim demek istediğim kimse ucuza satmak istemiyor, pahalıya almak istemiyor. pazarlık bile yapmıyorlar. tabi ben al satla sürekli gelir peşinde olanların durumundan bahsediyorum. yatırım diye alırım 10 sene sonra satarım diyorsanız..onda da yani dolar ikiye katladı diye ikiye katlanan emlak fiyatları misal birşey olur da dolar tekrar 8 olursa(olmayacak şey değil) yarıya düşme ihtimali. 18 aralıktaki gibi haberi alır almaz şorta geçme şansın olmaz: ) 2008 morgıç krizinde emlak balonu patlayınca amerikada dörtte bir fiyatına düşen fiyatları unutmamak gerek. ya ben kimsenin içini karartmak hayallerini kırmak istemiyorum. ama bana kafası çalışan adam ekran başında kahvesini içerken menkul kıymet alıp satarak da aynı miktarda kazanır gibi geliyor. burda bu kadar insanız ben servetimi emlak işinden yaptım bu işin sırrı şudur diyecek yiğit varsa yorumlarını herkes duymak ister. bilgi paylaştıkça artar. bilgisini saklayan kendi de hayrını göremez.
ben ilkeli bir insanım ,kendi malımı kendim satarım. emlakçıya vereceğim komisyon yerine kendi vaktim yoksa , ihtiyacı olan sigortalı üniversite öğrencisi çalıştırırım geçici olarak , evi dükkanı her ne satıyorsam içinde durur müşteri geldiğinde gösterir. ben kendi malımı kendim satarım.
burda konserveyi bedava vermiyorlar ağa , bak biz de kaburga dolması yiyoruz diyebiliyorsak bugün eğer , bunun sebeplerinden birisi de asla bu savanalarda kimseye itimat etmemenin getirdiği kazanımlardandır.
Bu euronun hali ne olacak
1,22'lerde 1,08'e geldi parite.
Hala da düşüş sürüyor.
Bir miktar euro alsak diyorum ama düşüşün dibi neresi, düştüğü yerde ne kadar kalır kestiremiyorum.
Geriye donuk olarak gun gun kazanc tablosu yapip inceleme yapabilirsiniz...
Para piyasa fonlarinda bir yildan az yada cok olmasi icin ne gibi bir kriter dusundunuz, aslinda yeni fonlar bazi yonlerden daha avantali yogun bir giris cikis kitlesi olmayacagi icin negatif olma olasiligi daha azaliyor, fon yonetimi isine daha odakli hale geliyor cikanlar icin nakit tutmak ile ugrasmiyo vb vb
Ak Portföy Özel Sektör Borçlanma Araçlarına Yatırım Yapan %110 Anapara Koruma Amaçlı Ellisekizinci Fon - HZM
Metaverse alanında faaliyet gösteren seçilmiş şirketlere vade sonunda %110 anapara koruması ile yatırım yapıyor.
Fon ile, eşit ağırlıklı olarak, Meta (Facebook), Roblox, Unity Software ve Equinix ortaklık paylarından oluşan sepetin yükselişine dayalı opsiyonun USD bazında olası getirisine vade sonunda en az %10 getiri hedefi konulmuş.
Vade sonuna kadar (14 Haziran 2023) fondan çıkmamanız durumunda, ortaklık payı sepeti kaybetse dahi, %10 getiri elde etmeniz hedeflenir.
Fona 8 – 19 Nisan 2022 tarihlerinde Akbank Mobil, Akbank Direkt İnternet Şubesi ve Akbank şubelerinden ya da Alternatif Yatırım Menkul Değerler, Odea Bank ve Burgan Bank üzerinden 500 TL ve üzeri miktarlarda yatırım yapabilirsiniz.
Ak Portföy Özel Sektör Borçlanma Araçlarına Yatırım Yapan %110 Anapara Koruma Amaçlı Elliyedinci Fon - HZL
Fon ile, eşit ağırlıklı olarak, Tesla Inc., General Motors Co., Bayerische Motoren Werke (BMW) AG ve Volkswagen AG ortaklık paylarından oluşan sepetin yükselişine dayalı opsiyonun USD bazında olası getirisine vade sonu en az %10 getiri hedefi konulmuş.
Vade sonuna kadar (14 Haziran 2023) fondan çıkmamanız durumunda, ortaklık payı sepeti kaybetse dahi, %10 getiri elde etmeniz hedeflenir.
Fona 8 – 19 Nisan 2022 tarihlerinde Akbank Mobil, Akbank Direkt İnternet Şubesi ve Akbank şubelerinden ya da Alternatif Yatırım Menkul Değerler, Odea Bank ve Burgan Bank üzerinden 500 TL ve üzeri miktarlarda yatırım yapabilirsiniz.
Dostum bunlar al sat islerindeki vergiyi nasil hallediyorlar, ya mulkun ozelliginin tapu daki gercek bilgileri ile ortusmesini nasil yapiyorlar, satici akilli alici keko ise dediklerin dogru...
yani adam firildak ise altindaki pantalon altindan beyaz ic camasiri bile alir ona bakarsak
Saygilarimla
komısyonunu verirken soran yokki adama veya bayana ..
ya ben yapamazsın değiyorum 20 yılda 2 kez ev alıp sattık taşınma amaçlı şükür dolandırılma durumuna düşmedik ama ikisinde de çok ciddi yıprandık yani. burda bu işleri hisse alıp satmak gibi görenler var, kesinlikle değil. 2 evi de misal 100 bine sattık 110 bine başka yerden aldık, özellikleri tamamen aynı evi! mutlaka üzerine eklememiz gerekti. bütün piyasayı uzun uzun araştırmalar, kıran kırana pazarlıklar, rest çekmeler, eksik-bahane bulmalar hiçbirşey fayda etmedi adamlara. ve ben pek keko sayılmam yazı tarzımdan anlaşılacağı üzere. ha meslek olarak emlakçı dükkanı açıcam diyorsan ona yorum yapamam ne kazanıyorlar bilmiyorum.
Bildigim kadariyla Tapudaki degeri minimum cekilen kredi kadar gosteriyorlar.
Emlakci, alici veya satici tarafindan komisyonunu saglam aliyor. O yuzden kaymakli meslek. Normalde emlakci kanunen satis islemlerinden alicidan %2 , saticidan %2 seklinde toplam maksimum %4 komisyon almali.
Ornegin; satici evini 1 milyona satmak istiyor. Emlakci diyorki abi dur 1 milyon dusuk 1 milyon 200 yazalim. 50 bini veya 100 bini benim olsun seklinde saticiyi kafaliyor. Terside olmasi soz konusu alici emlakciya diyorki bu ev 1 milyon 200 ben bu evi begendim ciddi aliciyim. Bu evi 1 milyon 100 bine almami sagla 50 bini senin olsun. Rakamlar ve farkli kombinasyonlar mumkun.
Ayrica yavas , yavas buyuk firmalar bu ise girecek saniyorum. Oto galeri sektorune otokoc nasil girdiyse , emlak sektorunede 1-2 buyuk firma mutlaka el atacaktir. Araci(komisyoncu) olarak degil , direkt alim-satim yaparak.
Yasim genc oldugundan dolayi bilemiyorum. Eskiden bu emlak danismanligi sektoru boyle balli kaymakli miydi ? 1980 - 1990 yillari sirasinda mesela. Bu kadar fazla emlak danismanligi yapan yoktur herhalde.
Su an 2017 den gelen trendin diplerinde Ecb ne zamanki faiz makasinin daralacagi isaretini verir buralarda ise alinir yok bu destek kirilir ise o an nerede olduguna gore karar verilirhttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...ba0f682e1c.jpg
SM-M526BR cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Konut kredisi %16,11 olmuş.
Enflasyonun ne olduğu zaten biliniyor.
Bu enflasyon kaç zaman sonra %16'nın altına inebilir
Bunu da dikkate alıp %16'dan faydalanmak güzel olur
Gerçi enflasyon ve faiz bilmem kaç yıl sonra %16 altına indiğinde bankalar uyarlama da yapıyorlar
Tek sorun gerçek değerinde mal bulmak.
Her yerde olduğu gibi hissenet te de her başlığı ''babasının çiftliğine çeviren '' insanlar var. Sürekli onların belirlediği doğrular konuşuluyor. Oysa sistemi kuranlar çok güzel dizayn ederek ; her konuya bir başlık açmışlar ! Tıpkı ülkenin Anayasasının delindiği gibi yine bu dizaynı delmeyi de başarmışız.
Neyse konumuza dönersek ; Madem ki FON başlığı, risk durumuna göre fonları katagorilere ayırmışlar. Her katagorinin favori fonunu bulmak , incelemek ve burada paylaşmak herkesin yararına olur. Tıpkı borsadaki gibi ; tüyo verilen hisselerin uçuşa geçtiğini düşünerek iyi fonlara akım başlatmak lazım. Böylece fon yönetimi de teşvik edilecektir.
Bu işi finansal okuryazarlığı olan genç arkadaşlar çok iyi yapacaktır. Benim gibi görme sorunu olanların işi zor !
Yatırım için 1+1 ev alayım dedim ama krediye uygun ev bulmak çok zor, vergiden kaçınmak ickn kredi işine girmek istemiyor kimse. Beylikdüzü bölgesinde en fazla 300 bin kredi kullandırıyorlar. Krediye uygun ev bulsak da bu sefer bankalar 500 bin üzeri kredi vermek istemiyor. Herkes sistemin açığını bulmuş işini yürütüyor.
Temelde Ecb faiz makasini daraltacagi isaretini henuz vermis degil ama bir aksiyon almak zorunda alacagi bu aksiyon yeterli olacak mi enflasyona karsi para birimlerini degerli kilabilecek mi sorular bunlar ayrica rusya nin gaz tedarigi ile ilgili sorunlar da euro uzerinde baski unsuru
Teknikde dedigim gibi destek diplerindeyiz ama dibin dibi vardir kirilir ise 1.05 gorulebilir. Illa alacak arac ariyorsaniz TL tarafta kaldiysaniz dolar yerine euro kademeli alim icin uygun yerler uzun vadede
SM-M526BR cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kredi ye hazir olmayan yeni yapilarda , %20 gibi pazarlik yapiliyor.kredi ye hazir ildugunda fiyatlar katlar sanirim
Doğru söylüyorsunuz ama şu durum da var. Beş aydır süren düşük oranlı konut kredisi beş aydır sürüyor ve bu süreçte dolar bazlı %30-50 konutlar değer kazandı. Bir noktada bu artış hızı dolar bazlı negatife dönme olasılığı da var. Düşük kredi dağıtımı başladığı zaman ilk bir iki ay içinde konut alanlar oldukça avantajlı oldu. Tabi dolar bazlı konut fiyatları daha fazla artacak diye düşünüyorsanız kredi çekmek avantajlı kesinlikle.