Yazıklar olsun sana. Ben hakikaten senin dürüst olduğunu sanmıştım. Benim şu an Bistte hissemin olup olmadğını nereden biliyorsun. Gerçekten yazıklar olsun. İnsanlığın bittiği noktayı uzaklarda aramaya gerek yok içimizde zaten dolu.
Printable View
Yazıklar olsun sana. Ben hakikaten senin dürüst olduğunu sanmıştım. Benim şu an Bistte hissemin olup olmadğını nereden biliyorsun. Gerçekten yazıklar olsun. İnsanlığın bittiği noktayı uzaklarda aramaya gerek yok içimizde zaten dolu.
benimle ilgili istediğiniz şekilde düşünebilirsiniz. bu sizin en doğal hakkınız. ben dürüstüm ama aynı zamanda pragmatik bir insanım. üniversitede bir hocamız vardı. para sokakta kan akarken kazanılır derdi. yani dışarıda, kaos, kriz, savaş, vs. durumlarında yatırım ve sermaye piyasalarında dalgalanmalar olur ve bunlar bir süre durulana kadar para kazanılır. bu arada, burası bir borsa forumu. başka bir mecrada olsa orada da düşüncelerimi açıkça dile getirmekten çekinmem. siyaset olur, politika olur, savaş, diplomasi, vs. ben burada para kazansamda para kaybetsemde savaşın, çocukların ölümünün, insanların evlerinden, yurtlarından sürülmelerinin iyi bir şey olduğunu savunabilir miyim ? ama burası orası değil işte. burası borsa, ekonomi, yatırım, vs. konuşmak için kurgulanmış bir forum. mutlaka savaşla ilgili kritiklerin yapıldığı forumlarda mevcuttur. oralarda da tam tersi gidip borsadan bahsetmek abestir, ayıptır, mantıksızdır, bence burada da savaştan bahsetmek bana göre öyle. hepsi bu.
The colour of money bu gün sizce hangi renk.
paranın rengi her zaman yeşildir. diğerleri figüran...
Hamas 2 rehine serbest birakti. ABD borsalari tepki verdi toparladi ustune, ama gunu yine de en dusukten kapatti.
YATIRIM_UZMANI ongorulerin cok iyi, devam et. Arkadas da kaybetmesin, ozellikle de Is Bankasinda. Ama ne yapabiliriz. Durum karisik. Hiperenflasyonun oldugu yerde borsalar yukari gitmek zorundadirlar. Ama hicbir zaman parani kurtaramazsin.
Teşekkür ederim sayın 666. Hiç bir savaş sonsuza kadar devam etmez. Bu savaşta öyle veya böyle bitecek. Borsalar tekrar yükselişe geçecek. En önemli konu ne kadar sürecek ? Ülkemiz bu durumdan ne kadar etkilenecek ? Gün geçtikçe kan kaybeden hissede beklemek mi yoksa kol kesip daha güvenli bir yatırım aracına geçmek mi işte bütün mesele bu. Burada da bir çok argüman devreye giriyor. Borsadaki paraya kısa vadede ihtiyacın var mı ? risk algın nasıl ? uzun vadeci misin yoksa al-satcı mısın ? şu an için görünen düşüş devam ediyor ve henüz dip yapıp oradan kuvvetli bir hacimle geri dönüş sinyali vermedi. Bence bunu takip edip en azından dibe yakın bir yerlerden tekrar ufak ufak alıma geçmek mantıklı görünüyor. Yatırım tavsiyesi değildir.
İsrailli yetkililer, Gazze Şeridi'ne yönelik bir kara harekatını kesin olarak gerçekleşeceğini bildirirken, İsrail ordusu, Gazze'nin kuzeyindeki 1 milyondan fazla insanı güneye gitmeleri için günlerdir uyarıyor.
Kaynak: Dünya Gazetesi
https://www.ensonhaber.com/kralspor/...nda-yeni-karar
Bu işler nasıl oluyor bir bankacı olarak bilgilendirsene bizi de......
İsrail: Gazze Şeridi’ne gireceğiz
İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi, bombardıman ve abluka altındaki bölgeyi işaret ederek “Gazze Şeridi’ne gireceğiz†dedi.
Girmek zorunda. Nufusumuza vurursak 25 bin vatandasini teror saldirina kaybetmis. Sivillerin cekilmesini bekliyor.
Asil problem Israil girdikten sonra Hizbullah'in Lubnan'dan savasa dahil olmasi. Hizbullah Hamas'dan cok daha buyuk. Simdilik ufak tefek saldiriyor, ama Iran yesil isik yakabilir.
https://www.youtube.com/watch?v=UYt_WagigJA
https://www.youtube.com/watch?v=BbLigBL64WY
Böyle zamanlar iyidir. Kimin ne olup ne olmadığını neden medet umduğunu, menfaat sağlamaya kalkıştığını daha iyi anlarsın.
Türkiye CDS 5 Yıllık USD (TRGV5YUSAC=R)
İstanbul
Döviz
USD
Feragat
414,15
+0,47
(+0,11%)
Kapanış
20/10
Özellikle bu topicte sosyal deney yapıldığını falan düşünmek istiyorum gerçekten. Çünkü sanal ortamda bu kadar kötülük anlamsız. Ayrıca da niyet kelimelerle ne kadar saklanmak istense de kabak gibi ortada oluyor ; gereksiz.
Hasbel kader analiz yapsam düşecek diye savaş yüzünden düşse ben o düşüşten medet bile ummam. Anlamıyorum yani bazı şeyleri.
Ben analizimi yapıcam para kazanıcam işim yok gelip burada hava atıcam falan saçmalık. Ya da başkasıyla afedersin sidik yarışına gireceğim. Zaten bilen adam yapmaz bunları. Ayrıca sanal ortam iyilik yap denize at balık bilmezse halik bilir demişler. Gerçekten özellikle bu topicteki saçmalıklara ben reel hayatımda en ufak imkan tanımam.
Mesrulastirmak?
Once dogru teshisi koyalim: Borsada zararinin sebebi HAMAS'in teror saldirisi. Israil degil. Ben de degilim. Benden cikarmaya calismanin alemi yok.
Benim yazima karsi yaziyorsun, dolambaca gerek da yok. Listeme eklememissim bilmeme ragmen, onu da hallettim simdi.
Bizi ilgilendiren, borsaya etkisinin ne olabilecegi konusunda elimizden geldigince irdelemeye calistik:
* Bakan yatirim bulmaya gitti, fonlarin sahibi Yahudiler ve saldiriyi organize edenlerin T.C Pasaportu var.
* ABD dronumuzu dusurdu
* ABD 2 ucak gemisini sondaj gemimizin dibine demirledi, donanmamiz tatbikata gidiyor oraya
* ABD "Turkiye ulusal guvenligimize tehdit" mealinde aciklama yapti
* Uzun surecek bir operasyon dedi Netahyahu
* Onceki savaslar gibi degil, oncekilerde ilk atistan sonra borsa gitmeden posasini cikarmislar kac sene diye not gectim.
* Dunyayi polarize edecek bir olay, kimin nereye cekecegini bilmek mumkun degil, borsa belirsizlik sevmez dedim.
Borsa sevmedi iste. Bu depremzedeyi agzindan dusurmeyip borsayi kapattirip zararini kurtardiktan sonra depremzedelerin ismini zikretmemeye benzemez. Butun dunyayi etkileyen bir olay oluyor.
Mesrulastirma konusu da kafandaki bir konsept. Teror saldirisi olmus, benim icin her sekilde mesru. Ilk mesajimda pozisyonumu yazmisim "Israil 6 Arap ulkesi saldirdiginda puskurtup Sinai Yarimadasini aldi, Misir'in tanimasi karsiliginda geri verdi, umarim bu Turk dusmani ortadogu cukurundakilerin hepsini temizler bu sefer" diye. Filistin'in bayragi biz yedi duvelle savasirken Osmanli'ya karsi ayaklanan, Hristiyan Ingilizle bir olup bizi vuran Serif Huseyin'in bayragidir. Biraz tarihimizi okuyalim, Arap tarihini degil. Filistin, ummetciyi temsil eder benim icin. Ummetcilik de Arap milliyetciligidir. Bizim Israille bir sorunumuz yoktur, buyukelcimiz ucak ucak Nazilerden kurtarmistir onlari, yani kollektif suurlarinda dost gorurler. Ermeni ve Rum diasporasinin ulkem aleyhine propaganda yapmasini engellerler. Artik dunyada bircok ulkede "cakma Ermeni soykirimini" inkar edersen hapis cezasi var. Daha ABD'de yeni gecti yasa. Hani su "Hamdolsun gorusulmedi" dediginiz. Filistin davanin sonucudur.
Ozetle, hicbir insanin kabul etmeyecegi masumlarin zarar gormesi haricinde zerre kadar onemi yoktur sahsim adina Filistin davanin. Arab'in Kibris, Turkmen, Uygur davasi var mi ki acaba. Arabi birak hangi ummetcinin var. Aslinda dusununce varmis. "Burda isin ne, ulkene git" denilmisti Gazi Denktas'a.
Filistin davan da kolay gelsin. Bir nebze para kaybetmissen sayelerinde daha da anlamli ve onemli olur artik, dert etme. Bol bol Yahudiye verirsin. Borsayi kapattirmayin ama, hiperenflasyon ve servet transferinden dolayi yukari gitmek zorundadir eninde sonunda.
2020 Abraham gorusmeleri sonucunda BAE ve Bahreyin Israille iliskileri normallestirdiler. Daha gecen ay Suudi-Israil iliskileri de rayina oturuyordu, MBS "Cok yakinda somut adimlar atilacak" dedi.
Hop ortaligi patlattilar yine baltalamak icin. Adamlarin kendileri bir cozume goturmuyor bir turlu ama bizim derdimiz oluyor.
Yurt dışı piyasalar (Ünlü Menkul)
Orta Doğu'da süregelen gerilim ve tahvil faizlerinin yukarı yönlü
eğilimi hisse senetleri üzerinde baskı yaratmaya devam ederken
ABD'de üç ana endeks de haftayı eksi bölgede noktaladı. Zayıflık
genele yayılırken S&P 500 şirketlerinin %80'inin geride bıraktığımız
hafta değer kaybetmesi dikkat çekti. Bu zayıf görünüme paralel
olarak endeks Mart ayından bu yana ilk kez 200 günlük hareketli
ortalamasının altında kapanış yaptı. Orta Doğu'dan gelecek haber
akışı ve tahvil faizlerinin seyri görünümü belirleyen ana unsurlar
olarak kalmaya devam ederken bilançolar açısından ise oldukça
yoğun bir hafta olacak. Öyle ki S&P 500 şirketlerinin %30'undan
fazlası sonuçlarını bu hafta açıklayacak. Bu şirketler arasında
Alphabet, Amazon, Meta, Microsoft da bulunuyor. Bilanço
sezonunda bugüne kadar 86 şirket sonuçlarını açıklarken bu
sonuçların %74'ünün net kar tarafında beklentilerden daha iyi bir
tablo ortaya koyduğunu gördük. Genel olarak bakıldığında ise
üçüncü çeyrekte ortalama net kar rakamının yıllık bazda %1 oranında
geri çekilmesi bekleniyor. Şimdiye kadar açıklanan sonuçlarda ise
%0,7 oranında daralma görüyoruz
Bu arada Hamas beni de vurdu ilk gun. Ama sonraki islemlerimi yapmadim yukardaki dusuncem kapsaminda. Yapsaydim hepsinde kallavi zarar yazmistim.
http://share.matriksdata.com/Images/...0956407964.png
Temettu gelecek sene 2 Nisan Sali gibi hesaba yatsa (162 gün sonra) bu olay da 5-6 ay sürse (ki Israil 3 aya razi) kendi adima gelecek temettüyle ucuza hisse almis olurum
ama daha önce de dedigim gibi krediyle, borcla is yapan adamin su aralar isi zor
bir de bir ricam olacak zaten ilgilenen insan cok daha detayda savasi takip ediyor
günlük update`lere gerek yok bence, de siz bilirsiniz yine de
Savas ile ilgili olumlu dusunmek istiyorum. Turkiye'nin arabuluculuk yapmasi her acidan herkes icin, her yonuyle cok kiymetli olur. Umarim bu kisa zamanda gerceklesir.
Savasi olumlu algilayip, buna sevinen ve yasasin diye sevinc naralari atanlara ise soyleyecek soz bulamiyorum.
Adam hala ısrarla again again again burada boş bir o kadar yalan yanlış konuşmaya devam ediyor ısrarla.
Deprem zamanı bendim çünkü orada arşiv var işlemler kapanmasın diye uğraşan. O zaman borsa kapatılmasa ve sonrasında TVF müdahil edilmese bir sürü batan olacaktı. Sen bunu anlarmısın anlamazsın. Bir çuval yalan yanlış yazın var o zaman yazdığın. hala da bir akıllanmadın gittin. Senin bazı şeyleri analiz etmeye ne bilgin ne tecrüben yeter.
Biliyorum sandığın şeylerin alayı eksik.
Yarım hoca dinden yarım borsacı maldan eder. Ama ısrarla burada ısrarla deprem sonrası, seçim öncesi ve seçim sonrası kırdığın potlar hala duruyor arşivde ; Ama yine de again again again.Yine aynı uslup
Daha önce olanları sanki bilmiş gibi ısrarlı yazılara devam. Biz buradakiler insanca uslupla sana bunları anlatmaktan yorulduk.
Almanya Ekonomi Bakanı Habeck, iş dünyası temsilcileriyle Türkiye'ye gidiyor
- Almanya Ekonomi ve İklim Koruma Bakanı Robert Habeck'in, 25 Ekim Çarşamba günü Türkiye'ye gideceği bildirildi.
Alman Haber Ajansı DPA'nın Almanya Ekonomi ve İklim Koruma Bakanlığı'na dayandırdığı habere göre, Habeck'in Türkiye gezisinin odak noktası ekonomi ve enerji olacak.
Aynı zamanda Almanya Şansölye Yardımcısı olan Habeck, ziyaret sırasında, Ankara'da iki ülke arasındaki Ekonomik ve Ticaret Ortaklık Komisyonu (JETCO) toplantıları ve Enerji Forumu'na katılacak.
Çok sayıda Türk bakanla bir araya gelmesi beklenen Habeck, güncel konular ile ilgili görüş alışverişinde bulunacak. Habeck'in sivil toplum temsilcileriyle görüşeceği de belirtildi.
Robert Habeck'e Alman iş dünyasının temsilcileri eşlik edecek. Habeck'in 27 Ekim Cuma günü Almanya'ya dönmesi planlanıyor.
Kaynak : Anadolu Ajansı
bugünkü yükseliş tepki alımı gibi görünüyor, işlem hacmi 99 milyar TL. Yarın işlem hacmi ile birlikte endeksteki artış devam ederse düşüş trendi kırıldı demesek de en azından destek noktası buralar ( 7500 ) diyebiliriz. Temkinli olmakta fayda var. Yatırım tavsiyesi değildir.
Suriye'de bulunan 3 ABD üssüne İran destekli Şii milisler tarafından saldırı yapıldığı söyleniyor. Biden canlı yayında ekonomi alanında bir konuşma yaparken özür dileyerek "acil durum odasına" gitmesi gerektiğini söyledi ve konuşmasını yarıda kesti.
Güzel değil...
Hamas 2 rehine daha serbest birakmis. Pek birseye etkisi olmadi, beklenen ateskes artik. Israil de olmayacak diyor.
YKBNK 3Ç23 sonuçları;
Net kar: 24,586mn TL
Konsensus: 17,892mn TL
(alinti)
Irak İslami Direniş Hareketi:
İnsansız hava araçlarımız ile Suriye'deki Al-Omar ve Al-Shaddadi üslerini başarıyla vurduk.
Bir siz eksiktiniz. Bu vesile ile ABD THAAD ve Patriot yolluyor Suriye'ye. Tahmin edildigi gibi "Turkiye ulusal guvenligimize tehdit" planinin devami. Gelismeler bizim ve borsanin aleyhine.
Konsensusun %36 ustunde kar aciklayan Yapi Kredi neyin ne olacagi hakkinda ipucu verebilir bugunku islemlerden.
Şu 9 aylıklar bir dökülsün
kimin kime ne oyun oynadığı,
kimin ne kadar borsacı olduğu,
oynanmaya çalışılan oyunun neden bu kadar büyük olduğunu hep beraber göreceğiz.
Bu topicte günlerce 2022 yılında yapılan banka karlarının tek seferlik olduğu tekrarlanamayacağı da iddia edilmişti.
Trump muhtemelen pot kirar gibi yaparak ironi yapti. Macaristan da Turkiye ile cok benzer politikalar uyguluyor. Isvec, Rusya, bidibidi bidibidi bidibidi...
Baloncuklar kendini göstermeye basladi. Ben q3 neyse de, esas olarak q4'te Kapadokya'ya gitmeyi bekliyorum
Yatirim tavsiyesi Degildir.