Şirket halka arzını yapmış,,karışmıyor,,,bu arz olan hisselerde siz ben onlar,alış ya da satış yapıyoruz,,,bu şartlarda kim kimi kandırırsa o kazanıyor,öbürü kaybediyor.
Eli güçlü olan tahtaya hakim oluyor.
Printable View
Bence karışmıyor,değilde oyle görünüyor,
Patronun olmadığı tahta olmaz,
HUAWEI VNS-L31 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Dolarin %40 yukseldigj bu bilanco donemi belirleyici olacak..kotu bir bilanco aciklamazsa tahtaya muthis bir guven gelir lakin son ceyrekte yatay kurda gaza basar
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
[QUOTE=cumba kuka;2714119]Bence karışmıyor,değilde oyle görünüyor,
Patronun olmadığı tahta olmaz,
Geçen dönemlerde 1,20 ila 2,40 arasında Patronun 3,5 Milyon TL lık hissesini geri aldığı unutulmamalı.
[QUOTE=sakin;2714618]Evet bilancoda var zaten.
Patron degil sirket aldi,bilici yatirim ort.maliyetleri 1,30
[QUOTE=İNCİKSKA;2715312]Yok o mallar benim[emoji23][emoji23]
herkes gitti mi ya. nerdesiniz??
adam baskıya devam ediyor ama bu gidişle kendi başını da yakacak haberi yok. inatlaşma bu kadar ya. yol ver biraz gitsin.
Hissede ciddi anlamda bir manipülasyon yapılıyor. Şirketten bir açıklama gelmemesi de şirketin de bu işin içinde olduğu ihtimalini güçlendiriyor. Bugün borsa 100 bine gitse bile 1.30 altı görecek gibi.
SM-A520F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Biz çok çektik Sn. garan01, Blc -çok azı hariç-hemen hemen hiçbir yatırımcısını memnun etmemiştir.
Böyle şirket düşman başına.
Çile sırası umarım size gelmemiştir.
Bilancoya yonelik kaygilar var ama bu baskinin sonuna yaklasiyoruz..ytdegildir
Bu kadar isteksizlik,bilanconun kotu oldugunu destekler,sanirim
philip capitaldeki malı bekliyorlar. düşse o mal, nasıl gider görürsünüz. tabi philip teki adam çapraz hesapta alış yapmıyors. kimin stratejisi galip gelecek bakalım.
Capital hikaye,isteseler uc günde 2 lira yaparlar,
%10 bile götürmeden 3 milyon mal topladılar burda,mal toplu sadece gonulleri ne zaman isterse,6 aylik bilanco bile fiyatlamadı,
Cuma gunu bu fiyatlarda kalsin bak ne olcak görelim
Suan ki kur düşüşünden kar 3 milyon,
Ciddi guzel seyler olabilir uzun vadede,
Bugün al sinyali vermişti ama şeker yatırım tahtayı dağıttı. Bu arkadaşın elindeki malları almadan bu kağıt yükselmez belli oldu. İsterse bedava olsun tahta yapıcıları kansız sa o hisseye bulaşmamak gerekiyor.bakalım şekerin elindeki şekeri kim alacak elinden.
Seker mal satmaz,sattı zannedersin,bir bakarsinseker mal dolu,fakat daha duracak yeri kalmadi,1,75 ler cok yakindir,
Otdanda hizli bir hareket olur gibu,kurlar bayagi asagi geldi
Bu kadar alis yaz,tahta yukari gitmesin,full oyun,yazik bilici gibi kocaman bir holding yazik
Su an kurdan dolayi 5,5 milyon artışı var,
6,5 milyon da para kazansa al bakalim son ceyrek 12 milyon,3 ceyrekte 13 milyon gelebilir,
Toplamda yillik 25 milyon gelebilir,fiyat ne olur hesap ortada,
6 fk da bile 3,60 al sana borsada şov
%21,14 üne sahip olduğu Biteks iplik A.Ş. Yönetim Kurulu, polyester ve pamuk ipliğinde pazar payını arttırmak ve artan müşteri taleplerini karşılamak için 2018 yılının ilk yarısında polyester ipliği üretim hattına 2.247.000 Amerikan Doları, pamuk ipliği üretim hattına 1.243.000 Amerikan Doları olmaz üzere toplamda 3.490.000 Amerikan Doları makine ve teçhizat yatırımı yapma kararı almıştı biliyorsunuz.
Yapılacak olan bu yatırımların üretim kapasitesi ve yıllık ciroya etkisi 2018 yılı için %12, diğer yıllar için %25 seviyesinde olacaktır. Yatırımın finansmanının yarısı öz kaynaklardan diğer yarısı için ise uzun vadeli kredi kullanılarak karşılanması planlanmaktadır.
Mızrak çuvala sığmayacaktır,,ok gerilir gerilir birden patlar.
Kapasite artisi cok olumlu..muhtemelen bilanco sonrasi kopacak veya hemen oncesi..ama kesin kopacak..bu kurla yolcudur abbas baglasan durmaz..ytdegildir
Bu yazıda altı çizilmesi gereken bir cümle daha var,atlamışım,,,,ne diyor.
"pamuk ipliğinde pazar payını arttırmak ve artan müşteri taleplerini karşılamak için"
Öyle bir pazarki,,talep fazla,arz az,
Öyle müşteri var ki,talepleri karşılayamıyoruz ki yatırım yapıyoruz.
Böyle bir hissede fiyat yerinde duracak ha.
Şeker malları kaptıracak haberi yok.
31 Aralık'ta kurlar ne olacak ona bakmak lazım. Daha çok zaman var.
Kur olayi fiyatlandi 1.4 ta..bundan sonra kapasite artisi ve kur dususu fiyatlanacak ki basladi..farkediliyor..ilk hedef 2.5..ytdegildir
Resmen mal almak icin neler yaptiklari belli,
Bakalim kim kaptiracak mallarini
Mal degerli carrt diye 5 kademe çizse mal yok ,hep yukarida satislar
İkinci yarısını beklediğimiz nakit temettümüz de var biliyorsunuz.İyi haberler yakındır.
"27 Mart 2018 tarihli Olağan Genel Kurul Toplantısında 2017 hesap dönemine ilişkin kar payı dağıtımının 30 Nisan ve 30 Kasım 2018 tarihlerinde 2 eşit taksitte ödenmesine oy çokluğu ile karar verilmiştir."haberi vardı.
Çok bir önemi yok ama,yine de %3 verimliliği var,,,şirkette esas beklenti,organik büyüme,yatırım,ciroda karda artış beklentisi.
Olacaklar şudur:
12/13 milyon civari kar gelse bile,eli mecbur 2 li rakamlara koşacaktır,çünkü son ceyrekte kur böyle kalmasada euro 7,70 olsa bile 8/10 milyon civari kar yapar,buda 20 milyonu gorecegiz diye 2019 subat gibi 3/3,5 lu hakettiği yerlere gelecektir
Şirketin yatırımcı ilişkileri departmanıyla görüştüm. 3. Çeyrekte kur zararı nedeniyle nette zarar çıkabilir bence dedim, öyle birşey yok kar açıklanacak herkes te görecek diyor. Defalarca sordum çok emin bir şekilde 3. Çeyrekte de kar var dedi. 3.Çeyrekte kar çıkıyorsa ya döviz açık pozisyonu ciddi anlamda değişti demektir ya da satışları katlanmış demektir. Temmuz tamam ama ağustos ve eylülde satışların uçması zor ihtimal. Acaba firma dövizin artışını tahmin ederek pozisyonunu öncesinde azaltmış olabilir mi? Ben hâla kar çıkacağından emin değilim ama cüzi de olsa kar çıkarsa sene son 20 milyon TL üstü kar gelecek demektir. O zaman bu fiyatlar hayal olur uçar gider. Yatırım tavsiyesi değildir.
Bende kar çıkacağını düşünüyor. Satışların büyük bir kısmını Döviz üzerinden yapıyor. Grup şirketi üzerinden ihracat yapıyor. Eğer stoklarıyla otel yatırım kredisi tutarı birbirine yakınsa kur artışı nedeniyle stoklarıda ona yakın değerlenmiş olur. Doğru olabilir diye düşünüyorum.
Yatırım tavsiyesi değildir.
Yav ne zararı,kim söylüyor bunları,,şirketin satışları gittikçe artarken zarar mı olur? Kaldı ki borcu geçen yıldan az.
Zarar etse geçen yıl ederdi.
Geçen sene 27 milyon finasm gideri ettiği halde 15 milyon kar yazdı bu şirket.
Euro dözviz kredisini işletme sermayesinde yani ihracayın finansmanı için kullanıyordur. Orada zaten sorun olacağını düşünmüyorum. Usd bazlı otel kredisinde sıkıntı olabilir onuda stok değer artışı ve kurun yükselmesiyle artan ciro ve karlıklıkla karşılayabilir.
Yatırım tavsiyesi değildir.