Printable View
Altın fonlarındaki satış kesintisi diğer fonlara göre daha mı yüksek?
Alıntı: Originally Posted by eaw Altın fonlarındaki satış kesintisi diğer fonlara göre daha mı yüksek? Hayır.Aynı %10
Alıntı: Originally Posted by myfinans Hayır.Aynı %10 Değişken fon sattım kesinti yapmamış ama alton fonda 1600tl kesmiş ama?
Alıntı: Originally Posted by eaw Değişken fon sattım kesinti yapmamış ama alton fonda 1600tl kesmiş ama? Hisse yoğun fonlar dışında tümünde kardan %10 stopaj vardır. Değişkende zararmı vardı acaba Bence sizin hesapta bir hata var gibi.
Alıntı: Originally Posted by myfinans Hisse yoğun fonlar dışında tümünde kardan %10 stopaj vardır. Değişkende zararmı vardı acaba Bence sizin hesapta bir hata var gibi. Değişkende zarar vardı, altın fonda kar vardı
Vergilendirmenin Fifo yöntemine gore yapıldığını bir kac gun once detaylica acikladi burada arkadaşlar. Kademeli alıp sattiysaniz zarar eden paylar satılmıştır. Stopaja da konu olmamıştır. Yada tcd gibi bir fonu bir yıldan fazla mi tutunuz elinizde. Alıntı: Originally Posted by eaw Değişkende zarar vardı, altın fonda kar vardı
Alıntı: Originally Posted by eaw Değişkende zarar vardı, altın fonda kar vardı Tamam o zaman sorun yok. Zararda stopaj olmaz tabi.Aynen ne varsa gelir. Altından da 16 000 TL kar etmişsinizki 1600 stopaj kesilmiş.
Alıntı: Originally Posted by myfinans Tamam o zaman sorun yok. Zararda stopaj olmaz tabi.Aynen ne varsa gelir. Altından da 16 000 TL kar etmişsinizki 1600 stopaj kesilmiş. Evet aynen öyle bir kar vardı altında, değişkende 500tl zararda sattım tşkler olay aydınlığa kavuştu.