İlk girişte bu oranları veriyorlar ama vade bitince temdit durumunda şartlar aynı olsa da aynı oranı vermiyorlar. Karşıyaka çarşı şubesi.
İRİS CİBRE (pek dikkate almam da yazayım dedim) döviz yukarı, faiz aşağı olur mu diye sormuş. :) Buraları okuyup yorum yazıyorlar.
İris Cibre ��
@iriscibre
·
41d
Faiz indirip, doları yukarı salalım gibi fikirler görüyorum��
Yani, Nas politikalarına dönelim deniyor sanırım Rekabetçi TL falan
Sürekli kur geçişkenliğini tartıştığımız bu günlerde, kur artışlarının Nisan ve Mayıs enflasyonuna etkisini hesaplamaya çalışırken, kuru salalım iddiaları trajik
Faiz ise Eylülde inmeye başlamış olmalıydı.
Bugün ise 49% fiili faiz usd talebini durduramıyor. Net döviz pozisyonu 61'den 11 MLR'a inmiş
Global belirsizlik ise cabası
Ucunda dar bir aralık olan bir sokaktayız.
Böyle hamasi etkileşim fikirleri ile bitik algıyı yerin dibine sokmanın manası yok.
Döviz talebinin durması gerek
Sonra "vay elektrik, doğalgaz, akaryakıt zammı" diye de söyleniyor aynı kişiler
Olmuyor...
Ha işin özü, çıkışı nedir derseniz
Bence, erken seçim ve hükümetin değişmesi dışında köklü bir çözüm göremiyorum
Yabancıyı 1 senede ancak ikna etmiştik ülkeye giriş yapmasına
" söz kur atağı olmayacak, politik risk mi? Hah, aslaa"
Bugün yabancı tahvil ve hisseden koşarak ve sağlam bir zararla çıktı.
Carry den kazandığı kadarını belki de bırakıp çıktı
Yine mi söz verecekler, "vallah billah bu politik kriz sondu" diye...
Sabah bir ekonomi kanalında analist bizim müşterilerimizden yüzde 1-2 dolara yatırım düşünürken şimdi yüzde 30-0 lara yükseldi demişti.
Anlaşılan dolara talep düşmedi ve bu faiz de bunu durduramıyor.
Dolar 3-4 Tl den 8 lere fırladığında sonra 8 lerde mola verdikten sonra 18 lere uçtuğunda, 18 lerden kısa bir 11 leri gördükten sonra 19lara gidip dinlendiğinde artık bu iş bitti derken bir baktık ki 18 lerden 29 lara zıplaya zıplaya gelivermiş.
Bizdeki dolar fren tutmuyor.
En büyük para olan 200 Tl yi bozuk para haline gelmesine karşın büyük para basmamakla malesef değerinin pul olmasına engel olunamıyor.
Herkesin yakın dönem belleğinde bu ZIPLAMALAR ve SERVETLERİNİN günler içinde acı ile
SEYRETMELERİ var.
19 Mart Ekrem İmamoğlu olayı sonrası CARRY-TRADE çilerin gitmesi ve TL nin AŞIRI DEĞERLİ yorumları ile GERÇEKTEN YENİ BİR ZIPLAMAYI önleyecek çözüm var mı?
Ki tüm zıplamalarda DDKKM dışında PARASINI KORUYAMAMIŞ ancak şu an tüm portföyü TL de olan biri olarak çok merak ediyorum.
Devletin hem mevcut giderleri yüksek hemde eski borcları, büyük bir çıkmaz içinde, bu nedenle dünya ortalamasının üstünde faiz veriyor. Halk ise bu yüksek faizin nedenini sorguluyor, bam bam yüksek faize gecmek yerine güven duyduğu alanı doları seciyor, haklıda. Bakalım yüksek faiz ne kadar daha devleti fonlayacak. Şuan euro dolar paritesi bir nefes aldırdı, ne kadar nereye kadar.
Bunların sebebi ben ekonomistim , ekonominin sorumlusu benim , verin yetkiyi görün etkiyi diyen şahsiyet ..
Hukuk var mı.. yok..
Liyakat var mı.. yok..
Hesap verme var mı.. yok..
Oy veren var mı .. çok..
Utanma var mı..yookkkk.. Eee çok normal değil mi..
TL DİRENİYOR...
Commersbank Ekonomistine göre TL önümüzdeki dönemde de değer kaybetmeye devam edecek.
Kaynak: ANALİZ (Sür manşetten vermiş)
Yüzde 50 faiz + TL değer kaybederse BİST te neler olur?
Sonuç olarak yine millet altın almaya devam mı edecek?
Geçen yıldan bu ayna Türkiye 25 MİLYAR DOLAR ASKERİ HARCAMA YAPTI.
Kaynak: ANALİZ ekonomi gazetesi
Bu denli büyük ekonomik krizde herşeyden tasarruf yaparken korkunç bir büyüklük değil mi?
Turizmden 40 milyar kazan 25 ini askeri harcamaya ver....
KESİNLİKLE YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.