Originally Posted by
flexy
Erhan bey,
Burada yazan kişilerin algoritmalara sahip olmadığını, repaint hakkında bilgisi olmadığını, hayatında gördüğü ilk formüle balıklama atladığını düşünmeniz komik olmuş. Tv, sadece bu başlıkta üzerinde durulan ve Dünya üzerinde test edilmemiş yada kullanılmayan bir konu değil. Tv, pazarlaması yapılacak bir konu da değil. Sizin random grafik üreten yazılımınız gibi başka ülkelerde aynı koşullarda oluşturulan portföyler istikrarlı kazançlar göstermese inanın burada anlatmaya çalışmazdım. Anlatmamda da bir karım yok. Bir platform önermiyorum, bir kurum önermiyorum, bir program önermiyorum, bir hisse de önermiyorum. Nasıl ki, oluşturulan sistemler arasında performansı ve uygulanabilirliği en yüksek olan sistemi alıp işletmeye başlıyoruz, burada da farklı ülkeler ve piyasalarda yapılan testler neticesinde performansı en yüksek ve uygulanabilir tv çıktığı için onun üzerinden gidiyoruz .
Burada kullanılan algoritma, sadece tv değil. Algoritmanın içeriği; sizin de yukarıda söylediğiniz gibi tuşa bugün basılıp liste oluşturuluyor ve önceden belirlenen periyotlarda tv kriterine göre bu işlem tekrarlanıyor. Tuşa basılıp liste elde edildikten sonra, yeni liste tarihi gelene kadar yarın yada ondan sonraki gün çıkan hisselerin hiçbir önemi yok. Tuşa basmak tanımını siz yaptığınız için kullandım, burada asla o yada bu programı kullanın demiyorum.
Şunu üstüne basa basa söylemem gerekir. 2007-2008'de Dünya'nın batmasını en son bekleyeceği firmalar silindi gitti fakat halen düzenli temettü ödemeye ve düzenli getiri sağlamaya devam eden firmalar var. Bu nedenle hisse sayısını çok düşük tutmamak gerekiyor. Bu durum, sistemlerin karlı işlem sayısının toplam işlem sayısına oranına ve k/z oranına benzetilebilir.
Herkese bol kazançlar diliyorum.