Originally Posted by
Cautionary
Hasbelkader burada uzun süre önce bahsini ettiğim ve zaman zaman analiz ettiğim uluun ve deva tavan serilerine devam ediyor...ben yine böyle bir övgü yapmıştım, bir akıllı arkadaş( muhtemelen geçerken topiğe uğramıştı),,,ne varki bunda bşr sürü kağıt 2-3 e katladı demişti.
Bu vesile ile belirteyim...son dönemlerde tavan serisi yapan pek çok kağıt var..doğrudur...ancak bunların çok çok azı temel gerekçelerle bu hareketleri yapıyor...yani hissenin spek efendi istedi diye değil, temel gerekçelerle bu hareketi yapması önemli.
Zaten, bu kadar çıkmaları da biraz borsalardaki abartıdan kaynaklı...belki spek kağıtları gibi çok düşmezler tepeden...ama her kağıdın da bir ederi vardır...geldikleri seviye nedeniyle her tavanda %10 kadar satıyorum...geçtiğimiz cuma başlamıştım..,her gün %10 arttıkları İçin, hisse değerim azalmıyor..zaten daha önce de portföydeki oranları %20 yi geçmesin diye azar azar satıyordum.
Bunu şunun İçin yazdım...herkes kendi kararını verecek elbet...ama ben azaltmaya başladım artık...son haftalarda iyi giden, ama temel olarak deva ve Ulusoy un kadar güvenmediğim konfurt da da satışlarımı yapmıştım geçen hafta...şu an elimde kalmadı artık.