Şey demir yumruk yedi kafasına sersemledi sadece ...
Printable View
Şey demir yumruk yedi kafasına sersemledi sadece ...
7,86 gelirse dolar alırım...
Spot delirdi resmen, verdiğim kağıdımı çok zor geri alıyorum, ciddi ralli var ve düzgün kağıtlar gidiyor (goody, dohol, tüpraş, klmsn, arsan, ykb, efes, ipeke, tkfen, hlgyo portföyüm şu an için)
Yabancı giriyor olabilir veya mal dağıtılıyor aşağı basılacak olabilir bilmiyorum dikkatimi çekti yazayım dedim.
https://www.cumhuriyet.com.tr/Archiv...4303-haci2.jpg
sakin olmak lazım :drunk:
stratejimizi bunnar değiştiremez.. yukarıda diyor zaten.. sakin ol champ..evdeyim.. home sweet home.. dolar var huzur var..
Piyasada işlem yapanlar acaba "swap" ne manaya geliyor bilmiyor mu...
Döviz ya da para swap'ı bir kişi ya da kurumun bir başka kişi ya da kurumla belirli bir süre için para değiştirmesi işlemidir. Süre sonunda taraflar birbirlerinden aldıkları parayı karşı tarafa, o süreye isabet eden faizini de ekleyerek iade ederler.
Yani merkez bankası ile bankalar arası swap işlemleri özelinde ;merkez bankası daha önce bankalara swap ile verdikleri döviz için vade sonunda yıllık %0.25 üzerinden faiz ödüyordu bu değişmiyor, ama bankalar vade sonunda artık merkez bankasına %10.25 değil ,%11.75 TL faizİ ödeyecek,yani bankaların karından yiyecek,Bankalar için olumsuz bir karar...
TCMB, swap işlemlerinde kullanılan TL faizini % 10.25'ten % 11.75'e yükseltti. ALINTI...